Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גלשתי באתרים בחו"ל וראיתי מכוניות משופרות.

לחלק לא קטן מהם ראיתי שהוחלף הסרן האחורי, או שהוא שופץ לפחות.

למה זה?

ראיתי את זה גם בארץ על כמה מכוניות, למשל 306 אחת ששופרה מאוד, וכשהוא ציין את השיפורים שלו הוא רשם "סרן אחורי חדש\משופץ\משופר".

למה צריך להחליף סרן למען השיפורים ברכב הנעה קדמית?

דווקא בהנעה קדמית הייתי מצפה שהסרן הקדמי יקבל את הנזקים מהכח של הגלגלים, ולכן הוא יצטרך החלפה...אז למה צריך להחליף את הסרן האחורי? מה התועלת? כיצד משפיע?

Back to the original - NC again.

פורסם

אחת מהמטרות שאני מכיר

היא בשביל בלימה יותר אפקטיבית (יותר כח האצה, יותר כח בלימה)

יכול להיות שיש עוד סיבות.

פורסם

כשאומרים "שיפור סרן אחורי" קשה להגדיר למה בדיוק מתכוונים משום שלכל מיני שיפורים של סרן יש שמות נוספים כמו שיפור בלמים, בולמים, קפיצים וכו' שהם חלק ממכלול הסרן.

בד"כ הכוונה היא לשיפור מוטות פיטול, מייצבים....שינוי גאומטריה של המתלה(קאמבר/קאסטר) ועוד.

המקרים של החלפת סרן אחורי שאני מכיר מתבצעת בעיקר ב-205GTI 1.6 לסרן של 1.9, בשביל הדיסקים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
המקרים של החלפת סרן אחורי שאני מכיר מתבצעת בעיקר ב-205GTI 1.6 לסרן של 1.9, בשביל הדיסקים.

לא ידעתי של-205 יש הנעה אחורית. תודה, חידשת לי, חאפרב... :mm_tongu:

כוונתכם היא לציר אחורי, כמובן.

MCS 2008

פורסם

מי שמדבר על חאפרבים... לך תחפש ת'הגדרה של "סרן" במילון, ותחזור עם הזנב בין הרגליים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לרוב החלפה של סרן מלווה בהגדלה של הקליפרים והדיסקים האחוריים לטובת שיפור הבלימה בציר האחורי ...

הגדלת והקשחת מוטות הפיתול והמוט המייצב לטובת אחיזה וקשיחות של הרכב .

הזזת שיניים לטובת הנמכת הציר .

פתיחה או סגירה של זוית הגלגל (קאמבר \ קסטר ) לטובת הגדלת האחיזה של הצמיג בסיבוב .

אלה רוב האספקטים שמכסים בעת שיפור של סרן אחורי או ציר אחורי בשפת האליטות שבקרבינו ...

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם

ל"איפה הילד" יש שיר עליך....

"נפלת חזק,

ותודה שאתה,

בכלל לא שולט בחיים שלך,

משותק רגשני מנותק,

תודה שנפלת חזק,

אאהההההה......"

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
לך תחפש ת'הגדרה של "סרן" במילון

מצטער, אבל אין לי מילון אבן-שושן זמין בסביבה.

אני ממתין להוכחה. :)

חמי רודנר aka כספר, לא חבל? :wink:

MCS 2008

פורסם

אל תשכחו שב- 306 יש היגוי אחורי פסיבי. אולי השיפור כלל ביטול של ההיגוי.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

הדעות לגבי ההיגוי האחורי הם חלוקות

יש כאלה שאוהבים ויש כאלה שלא

יש כאלה שחושבים שזה עוזר ויש כאלה שלא

אני אישית הייתי מבטל . לא אהבתי את זה... זה כאילו היה מלאכותי ( אני יודע שזה נשמע דבילי ) מוזר ולא זורם...

על 306 ללא ההיגוי הזה הרבה יותר כייף ומרגישים טוב יותר מתי החלק האחורי מתחיל לקבל אישיות משלו

ואין הרבה הבדלים בין וולקן לבין 306 כידוע ( ובלי בילבולי מוח שב 306 יש יותר ברגים )

מה שכן שגם ככה וגם ככה הרכב נענה לדרישותייך ומחליק א-י-ך-ש-ב-א-ל-ך

דני G לעומת זאת ( כמו שאני זוכר ) דיי אהב...

זה כבר עניין של טעם וסגנון או סטייה במקרה שלי :shock:

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

מישהו יודע מה המשמעות של LIMITED SLIP DIFFERENTIAL ומה התועלת שלו?

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם
מישהו יודע מה המשמעות של LIMITED SLIP DIFFERENTIAL ומה התועלת שלו?

נקרא בעברית כמובן "דפרנציאל מוגבל החלקה".

קיים במכוניות ספורטיביות לשיפור האחיזה ברכבים חזקים מאוד (ע"ע STI, פיאט קופה, האוטו של יאשה).

דפרציאל כזה מוכר גם ב-SUV-ים, מדובר למעשה בדפרנציאל אחורי שכשהוא מזהה החלקה של גלגל אחד (בעיקר בשטח טכני) הוא מעביר ב"פולסים" מכות כוח אל הגלגל הנגדי על אותו סרן וכך בעצם מסייע לחילוץ הרכב מהמכשול.

דפרנציאל כזה בא במקום דפרנציאל ננעל 100% לעבירות מקסימלית.

• תוכן חדש...