Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה| 206 XS 110 כוחות סוס ידני שנת 2001-2002

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם לפני הכל, עשיתי חיפוש ולא מצאתי תשובה.

אז ככה, אני כעיקרון רוצה 206 GTI אבל אבא שלי אומר שיהיה קשה למצוא אחת במצב טוב ששווה לקנות אותה, ושמבחינה כלכלית יהיה לא קל לקנות אוטו כזה ולהחזיק אותו.

אז חשבתי אולי ללכת על 206 דגם ה-XS שבעל 110 כוחות סוס, שנת 2000-2001 ידנית, למרות שהאוטו פחות ספורטיבי, פחות מהיר, פחות חזק, הוא יותר חסכוני ויהיה יותר קל לקנות אותו מבחינה כלכלית.

איך האוטו מבחינה כללית כבר קראתי, אבל לא מצאתי כמה דלק האוטו שותה? כמה האוטו עושה מ-0 ל-100? איך המנוע של האוטו?

אני אחד שאוהב מהירות, כוח, ללחוץ על הדוושה, להיכנס לסיבובים במהירות, בקיצור - כל מה שאוטו ספורט יודע לספק לנהג, הבעיה שקראתי שה-206 XS לא מוגדר כאוטו ספורט, השאלה שלי האם האוטו יוכל לספק לי את חווית הנהיגה שאני מחפש? ברור שאני לא מצפה שהוא יספק לי חווית נהיגה ספורטיבית כמו של גולף GTI או גולף V6, אבל עדיין שכשאני יעלה על האוטו שאני ירגיש שאני עולה על אוטו ספורט, שאני יהנה לתת גז, שאני יהנה להיכנס לסיבובים במהירות.

קראתי שה-206 GTI יודעת לספק זאת מצויין, אך מה בנוגע לדגם ה-XS?

תודה לעוזרים

פורסם

הדגם עם 110 כ"ס שווק בארץ החל מסוף שנת המודל 2001. במודל 2000 יש מנוע חלש יותר, 90 כ"ס.

אם אתה מחפש רכב מהיר ובעל מנוע חזק, הXS תאכזב אותך. המנוע הוא לא הסעיף החזק של הXS והיא מרגישה חלשה משמעותית מכל הוט-האצ' אחרת מאותם שנים (למעט, אולי, היאריס ספורט). הביצועים סבירים והיא בהחלט זריזה יותר מכל משפחתית סטנדרטית על הכביש, אבל המנוע מתעורר לחיים רק בסל"ד גבוה והתגובה אינה מיידית.

היתרון הגדול של הXS הוא בפשרה שהיא מציעה בין התנהלות יום-יומית לבין ספורטיביות, ואני לא רוצה להכנס לדיון האם היא ספורטיבית או לא (לך תגדיר רכב ספורטיבי). לא תקרע לך את הכיס בעלויות האחזקה, הדלק והביטוח ובכל זאת תצליח לגרום לך לחייך בכבישים הנכונים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שאתה אומר סל"ד גבוה, כמה גבוה? 5000?

ומישהו יכול לענות לי על השאלות שכתבתי? כמה דלק האוטו שותה, כמה מ-0 ל-100 וכו'

עריכה:

אני עורך פה כי לא מצאתי תכפתור עריכה בהודעה הראשונה, אני מקווה שתראו

יש לי עוד שאלה, כמה האוטו שוקל?

ראיתי שכתוב 1500 אבל לא הגיוני כי דגמים אחרים שוקלים 1025 ופחות

פורסם

ראשית כל, קרא את כללי הפורום ולהבא נסח את הודעתך בהתאם.

תצרוכת דלק - 1:10 בנסיעות עירוניות, 1:14 בבין עירוני רגוע.

תאוצה 0-100 - עפ"י האתר הזה מדובר ב9.9 שניות ל60 מייל/שעה, שזה בערך 96 קמ"ש. כמו שכתבתי, לא הרכב הכי מהיר בשכונה. אל תבנה על זה.

המנוע אנמי מאוד עד לקו ה3000 סל"ד, ממש לא מרגיש כמו מנוע עם 110 כ"ס. רק מאזור ה3500 סל"ד וצפונה מתחילה משיכה יפה והחלטית עד לקו האדום שבאזור ה6000 סל"ד.

פורסם

ראה סיכום שנה עם הxs שלי (בעצם כבר לא), בפורום רכב כללי, מלפני יומיים. אני בטוח שתמצא שם כמה תשובות רלוונטיות לך.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

שמע, יש לך עוד אופציות בתקציב הזה אם כח חשוב לך.

אתה יכול לרכוש פונטו HGT בתקציב הזה עם 130 כ"ס ואחזה זהה לXS (על הנייר כמובן).

אם תמתך את התקציב במעט תוכל לשפר קפיצים בולמים בפונטו ולשפר את סעיף ההתנהגות אם תמצא זאת לנכון.

בקיצור, מה התקציב לרכב?

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לא הבנתי מה לא בסדר בהודעה שלי שהבאת לי לקרוא את חוקי הפורום

אני הבנתי שה-206 דגם XS אמור להיות רכב חסכוני בדלק, אם הוא עושה 1:10 בעירוני אז הוא לא חסכוני בכלל, יש לנו מאזדה 3 והיא יותר חסכונית מזה.

אתה בטוח שהנתונים שהבאת הם על הדגם הזה?

אמרו לי ש-260 GTI שזה מנוע 200 עם 138 כוח סוס עושה 1:10 בנהיגה עם לחיצות, בנהיגה רגועה עושה 1:12.

אז אתה רוצה להגיד לי שהדגם XS אוכל יותר דלק? נשמה לי לא הגיוני.

שמעתי הרבה על פונטו HGT אבל לא ממש הבנתי מה זה אומר HGT, וגם לא מצאתי את האוטו הזה ביד 2

זה פונטו טורבו?

אתה יכול לתת לי פרטים על האוטו? אמינות, מנוע, מהירות, דלק, מחיר, כוח, חסכוני\לא חסכוני וכו'.

והתקציב נע פחות או יותר בין 25 אלף ל-35 אלף.

פורסם

1:10 זה בנסיעות עירוניות קצרות, פקוקות, עם מזגן. קשה לי להאמין שמאזדה 3 תגיע לתצרוכת דלק כזאת בתוואי נסיעות כזה. על הסיבות להבדלים במדידות תצרוכת הדלק תוכל לקרוא במדריך שלנו שנכתב בדיוק לנושא הזה, ומופיע בשרשור דביק בראש הפורום.

הנתונים שנתתי לך הם על הדגם הזה ומבוססים על הניסיון הדל שלי עם 206XS, שבבעלותי "רק" במשך שנה וחצי ו25K קילומטרים בהם מדדתי תצרוכת דלק ממוצעת.

פונטו HGT היא הגרסא הספורטיבית ביותר (ולמעשה היחידה) של הפונטו ספייס שנמכרה בארץ. פונטו טורבו היתה רק בדור הראשון ובשנים בודדות. אם אתה מחפש באתר yad2 אז תריץ סינון לפי גיר ידני ונפח מנוע 1800 ומעלה ותגיע לכל הHGT שמוצאות שם למכירה. בתקציב שלך אפשר למצוא אחת מהשנים הראשונות.

כל הפרטים שביקשת לדעת לגבי הHGT נמצאים בארכיון הפורום, תגיע אליהם בחיפוש זריז.

פורסם

אוקי אז אם היא עושה 1:10 בנסיעה עירונית קצרה, פקוקה ועם מזגן אז המצב שלי בסדר, פה אצלנו אין כמעט פקקים בעיר ורוב הנסיעות שלי יחסית קצרות, גג 10 דקות ככה שאני לא צריך מזגן אז יהיה לי חיסכון יותר בדלק.

כמה האוטו שוקל אתה יודע? ראיתי שכתוב 1500 משהו כזה וזה לא הגיוני!

לא יכול להיות שהאוטו עושה מ-0 ל-100 ב-9.5 שניות עם מנוע 1600 ושוקל 1500.

וגם כל הדגמים האחרים כולל ה-GTI שוקלים פחות מ-1050

אז זה טעות באתר יד 2 במשקל? או שזה המשקל של האוטו למרות שזה לא הגיוני?

פורסם

זה המשקל הכולל שמצויין ברשיון כנראה. זה לא משקל הרכב.

וגם הנתון של 9.5 שניות למאה קמ"ש לא נכון כנראה. בזמנו במדריך של רוני היה נתון של 9.9 שניות.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

אז מה זה אומר? שהאוטו עושה מ-0 ל-100 ב-9.9?

כי ראיתי את הפיג'ו של loty שהגיב פה ואמר לי לראות את הנושא שלו, והוא אמר שהיא עושה מ-0 ל-100 ב-9.5 שניות ושהוא נשבע שהוא הצליח לעשות גם בפחות מזה.

זה חשוב לי לדעת כמה האוטו עושה מ-0 ל-100 כי אחרי הכל חשוב לי שאני יקח את החברים שלי בפתיחות [כמה שזה נשמע ילדותי].

מה זה אומר המשקל הכולל? הוא כולל את המשקל של האוטו ומה עוד?

מוזר לי שביד 2 רשום בדגמים אחרים של האוטו שהמשקל הכולל הוא 1025, 950 ורשום שהמשקל הכולל של הדגם XS הוא 1550.

זה ניראה לי מוזר מאוד שיש כזה הבדל.

יש מישהו שיודע מה המשקל של האוטו ויודע בוודאות כמה האוטו עושה מ-0 ל-100?

פורסם

מצטרף לצביקה, פרסמתי את הנתון לשם הנתון בלבד, זה פרמטר שלעומת השאר לא כל כך העסיק אותי. ואיך שלא תהפוך את זה משקל x או y זה לא הרכב ל"פתיחות".

האמת נראה שזה לא הרכב בשבילך כאשר כל מה שמעסיק אותך זה 0.4 עשיריות השנייה ומשקל כזה או אחר, שד"א

יותר קרוב לטון מאשר למה שפרסמת. בדוק בספר הרכב ולא במחירון יד 2 שיכול להטעות (למשל כמות כריות האויר).

כמו כן אין בוודאות מ0 ל 100, זה תלוי בהמון פרמטרים:מצב הדלק במיכל, צמיגים, משקל על האוטו מהתא מטען ועד לגלגל רזרבי, ניקיון בית המצערת, העברת הילוכים נכונה... בקיצור חפש רכב עם טורבו אם שאיפותך מסתכמות בלקחת את החבר'ה בפתיחות, ברצינות.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

כן אני יבדוק בהזדמנות בספר הרכב את משקל האוטו.

לאחי הייתה אחת כזאת, בדיוק הדגם הזה.

והוא אמר שהאוטו ממש מהיר.

בגלל זה חשבתי על האוטו הזה בדגם הזה מראש.

ברור שחשבתי קודם על הדגם GTI אבל זה כבר בעייתי יותר.

זה לא שלחברים שלי יש מכוניות טורבו וכאלה, בסך הכל יש להם מאזדה 3, קורולה, אופטרה וכאלה מכוניות, שכולן מנוע 1600

חוץ מחבר אחד שיש לו פורד מונדיאו מנוע 2300, שזה האוטו "הכי" מהיר בחברים שלנו, ולכן מי שלוקח אותו לוקח את כולם.

ולפי מה שבדקתי המונדיאו עושה מ-0 ל-100 ב-10.5 שניות, ככה שגם אם ה-206 XS לא ה-אוטו ספורט, לא האוטו הכי מהיר שיש, ולא האוטו הכי מתאים לפתיחות, אם הוא עושה מ-0 ל-100 ב-9.9 שניות כמו שאמרת או כמו שמישהו אחר שהיה לו את האוטו אמר ב-9.5 שניות, זה מספיק בשביל לקחת את כל החברים שלי. תקן אותי אם אני טועה.

ככה שמה רע לי ? אוטו ממש יפה [לדעתי], בכלל אם שמים פנסים שקופים ומגנזיום מתאים, לא יקר לאחזקה, חסכוני בדלק, מתאים לבחור צעיר, לוקח את כל החברים שלי.

ככה בתיאוריה, זה ניראה לי אוטו שיספק אותי.

פורסם

גם אני בעליה הגאה של 206 XS יפיפייה..

אני רוצה לחזק את דבריהם של קודמי פה ולהגיד לך שאם אתה מחפש כוח ופתיחות זה לא האוטו בשבילך.

האמת.. אני אפילו אתבאס אם תקנה אחת..

איזה סיבות מטופשות לקנות רכב. מזכיר לי אותי לפני כמה שנים טובות.. אבל לא עד כדי כך..

מדובר (בעיניי) ברכב יפה, אצילי, בעל צריכת דלק טובה, אמין, אחזקה נוחה, עם אחיזת כביש.

סה"כ די מפנק, נוח לנסיעה וכו' וכו' וכו'.

שיהיה לך בהצלחה!

תכין את הכיס.. רכב שאתה קורע יקרע אותך בחזרה..

• תוכן חדש...