Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקרוב אצטרך להחליף צמיגים ורציתי לשמוע חוות דעת של מביני עניין.

כרגע מורכבים צמיגים בגודל המקורי - 165/65/14 ממה שבדקתי אני יכול לשנות מידת צמיג למקסימום 185/55/14 על הג'נט הקיים וללא אישור מיוחד.

השאלה שלי היא כזאת, מהיא המידה האידיאלית לשים בטווח שבין שתי המידות מבחינת הדרישות הבאות: (מסודר לפי סדר עדיפות)

1) שלא אצטרך לעשות שום שינוי כלשהו במרכב

2) שישפר אחיזה ונוחות נסיעה

3) יופי

4) שיהיו דגמים של צמיגים איכותיים יחסית למידה

5) כמה שפחות ישפיע מבחינת צריכת דלק/סטייה של ספידומטר

מקווה שלא שכחתי משהו... ואשמח לשמוע חוות דעת בנוסף

המון תודה מראש

פורסם

אני לא יודע איזה דגם של 106 יש לך אבל לפי מידת הצמיגים זה דגם לא ספורטיבי.

לפי אוטו דאטא (זה מה שמשתמשים במוסכים) מותר לך לשים הכי הרבה 175.

אצלי ברכב ( 106 ראלי) כדי לשנות ל 185 שלחתי מכתב למחלקה הטכנית של פג'ו.

פורסם

כי לפחות לפי הסמלון יש לך דור ראשון - אולי שם זה ככה.

ב 106 דור שני, המידה המקסימאלית היא 185/55-14. אני מאז שקניתי את האוטו עם המידה הזו (משהו כמו 6-7 שנים), ואני מרוצה.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מאחר ואני קרב להחלפת צמיגים קדמיים אני אקפיץ את השירשור במקום לפתוח חדש, כמובן שביצעתי שוב ושוב חיפושים ולא הגעתי למסקנה ברורה.

אז כמו שרשמתי כרגע הרכב נועל 165.65.14 על ג'אנט שלפי אוטודטה אוכל לשים עליו מקסימום 185.55.14

לפני שאני מחליף שתי צמיגים קדמיים למידה הרגילה אני רוצה לדעת אם יש טעם כלשהו להגידל מידה ולהחליף כבר את כל הארבע

האם האחיזה תשתפר? האם צריכת הדלק תעלה משמעותית? האם רוחב 185 לא יהווה בעיה מבחינת נגיעה בפח הרכב?

חשבתי על שני אפשרויות (כמובן גם שיקול של דמגים זמינים במידה) והם: 185.55.14 או 175.60.14

אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית ומפורטת.

(ואשמח לדעת מה הפרוצדורה לגביי אישור המידה על הנייר)

תודה

פורסם

האחיזה תשתפר, צריכת הדלק תעלה אבל זה לא יהיה קריטי לדעתי (אחוזים בודדים).

אני הייתי בוחר ב185/55R15.

הפרוצדורה לאישור המידה החדשה פשוטה. במידה והמידה "תיקנית" (כלומר מופיעה באוטודאטה) כל מה שאתה צריך לעשות זה להרכיב את רביעיית הצמיגים ולנסוע למכון הרישוי החביב אליך, שם יאשרו את המידה החדשה ברישיונות בתמורה לכמה עשרות שקלים. במידה והמידה אינה תיקנית אתה זקוק לאישור מהמחלקה הטכנית של לובינסקי ורק אז תוכל לגשת למכון הרישוי על מנת לשלם כמה עשרות שקלים ולאשר את המידה החדשה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אני הייתי בוחר ב185/55R15.

15 לא מאושר לפז'ו 106 (למרות שדווקא כן מאושר לסקסו) - ב 106 המקסימום הוא 185/55-14

אתה זקוק לאישור מהמחלקה הטכנית של לובינסקי.

אני לא מכיר מישהו שקיבל מהם אישור רשמי ל 15 על 106.

לסיכום, אני אחזור על ההמלצה המקורית שלי - להחליף את כל הרביעיה ל 185: אין השפעה על צריכת הדלק או על דיוק הספידומטר, אבל יש השפעה מאוד חיובית על ההתנהגות, לפחות כך אני הרגשתי.

פורסם

המידה לא תיקנית, וכמובן שאני לא רוצה גם לשלם על ג'אנט, כאמור אני מחפש מידה אידיאלית לג'נט הקיים, ושיענה על קריטריונים כמו למשל: הגברת נוחות הנסיעה, אחיזה, מינימום השפעה על צריכת דלק, ושלא תיהיה השפעה כמו שאמרתי על המרכב עצמו (נגיעה בפח, נגיעה במגני הבוץ וכו')

ולגביי תגובתך (FIZER), רשמת 185, אבל באיזה חתך? למשל חתך 55 לא הופך את הצמיג לפחות בשרני מה שישפיע על שקט ונוחות הנסיעה?

פורסם

ההודעה שלי היתה מאוד קצרה, לא קראת את כולה?

כתוב בה במפורש: 185/55-14.

זו המידה הכי גדולה שמאושרת ל 106 דור שני - ולפחות מנסיוני אין שום השפעה על נוחות הנסיעה, אני לא הרגשתי פגיעה כזו. מה שכן, אני לא יודע אם זה יתאים לג'אנט שלך - לא יודע מה רוחב הג'אנט ב XS.

• תוכן חדש...