Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ניתן לשנות את מתח המוצא של הספק מ-12 וולט ל-13.8 וולט ולהוסיף מעגל להגבלת זרם המוצא.

החיסרון היחידי שאין לך אינדקציה מתי מסתיימת הטעינה לכן תצטרך לבנות מעגל נוסף לשם ניטור מתח הקטבים של המצבר או לבנות טיימר שיפסיק לאחר מספר שעות את הטעינה.

ספק מחשב הינו ספק ממותג והמבנה שלו שונה מספק עם שנאי רשת המוריד את מתח הרשת מ-220 וולט ל-12 וולט AC ולכן יש לדעת לזהות את הרכיבים האחראיים על מתח המוצא של 12 וולט.

לרוב כול ספקי המחשב בנויים באותה צורה רק עם רכיבי בקרה תוצרת אחרת ולשנות את נגד שניים.

בכדי שאוכל להסביר לך איזה נגד יש להסיר ואיזה נגד לשנות ולאיזה ערך אני צריך צילום תקריב של המעגל המודפס של הספק שלך ולא משהו מהאינטרנט.

איזה כייף לי :)

פורסם

אביב. מתנצל, טעיתי (שוב) עם נקודה (שוב...)

בהנחה כי המצבר בקיבולת 60 אמפר/שעה והפריקה העצמית שלו היא כ 2% אז המטען הנפרק הוא 1.2 אמפר/שעה. בחודש ישנן 720 שעות לכן כדי לפצות על הזליגה יש לטעון בזרם של 1.2/720 כלומר כ 1.6 מיליאמפר (ולא 16 מיליאמפר).

לא הסברת איך מהנתון של 1% הגעת ל- 15mA זרם טעינה.

טעות שלי, עירבבתי בין שתי מערכות שונות.

כשכתבתי "מניסיוני לפני מספר שנים הזליגה הפנימית של מצבר חדש ותקין כאשר הוא טעון לגמרי היא כ 10-15 מיליאמפר כך שזרם הטעינה המתוכנן מהווה פיצוי על רק הזליגה הפנימית וזאת ללא זרם הצריכה של הרכב הכבוי" עירבבתי בין שתי מכוניות שונות.

1. זרם ההפריקה של 15 מיליאמפר/שעה נמדד אמפירית ברכב של אבי עם צרכני משנה (אזעקה) פעילים ועם מצבר ישן בקיבולת 60 אמפר/שעה .

המצבר הוטען לחלוטין אצל חשמלאי רכב, לאחר מכן נבדקה נפילת מתח לאורך שבוע בשעה קבועה כאשר כאשר הטמפרטורה דומה למדידה הקודמת, בסוף השבוע המצבר פורק מהרכב והוחזר לחשמלאי לטעינה מלאה ונאמר לי כי הוא הוטען ב 2.5 אמפר. לפי זה ביצעתי את החישוב ומצאתי כי יש לטעון בצורה רציפה בזרם של בערך 15 מילי.

2. זרם הטעינה של 1.5 מיליאמפר/שעה חושב תיאורטית לרכב של השכן שלי ללא צרכני משנה פעילים עם מצבר בקיבולת 55 אמפר/שעה .

מיכוון שהוא משתמש ברכב לעיתים רחוקות (פעם בחודש אם בכלל) הוא נתקל בבעיה של התרוקנות המצבר. מערכת הטעינה הרציפה מורכבת מספק 15 וולט (אותו ספק ענתיקה שהשתמשתי בו פעם) ונגד של 1.2 קילואום 5 וואט (מה שמצאתי זרוק אצלי באחת מהקופסאות) ומפצה על הפריקה של המצבר. נבדקה נפילת מתח מספר פעמים לאורך כחודשיים אך המתח נשאר כמעט קבוע (13.0-13.1 וולט) והסטיות נובעות כנראה משינוי הטמפרטורה.

לכל מי שקורא את השרשור הזה: בסופו של דבר החישובים הם דיי טריוויאלים וכל אחד יכול לעשות אותם בעצמו כדי להגיע לערך הרצוי של הנגד.

ערך הנגד = (מתח ספק - מתח מצבר רצוי [בדרך כלל כ 13.0 וולט]) / זרם טעינה רצוי

הספק הנגד = ((מתח ספק - מתח מצבר רצוי) * (מתח ספק - מתח מצבר רצוי) )/ ערך הנגד

זרם טעינה רצוי = (קיבולת מצבר באמפר * (פריקה עצמית בחודש [באחוזים] / 100)) / (30*24)

רצוי לבדוק כל יומים כי מתח המצבר אינו עולה על 13.5 וולט.

ואביב, נראה לי כי אתה יותר "יקה" אפילו מהמורה שלי בתיכון...

אני לא מניח שמצב המצבר נשאר קבוע לאורך כל הזמן ומתח המצבר קבוע, ההתנגדות הפנימית קבועה, טמפ' קבועה וכו'. מה שאני מניח הוא שהשגיאות בפרמטרים הן זניחות כאשר טעינת הטפטוף היא כ 2% מהקיבולת הנומנלית. ותרשה לי להדגיש, אני מתיחס לטעינת טפטוף בלבד ולא לטעינת מצבר רגילה.

בנוסף. במקרי קיצון (קצר ברכב לדוגמה) עלולה להתחיל שריפה מהמצבר המקוצר עצמו...

לפי ערך הנגד המחושב ההספק שיפול יהיה קצת יותר מ 1 וואט, הספק גבולי כאשר הנגד מחובר באוויר. כדי למנוע אפילו אפשרות זו, ניתן להשתמש בנגד בהספק של 2 וואט או יותר.

שימוש בנורה לבקרת הזרם (התנגדות הנורה עולה ככל שיותר זרם זורם דרכה) קצת מיותר כאן כי לא נראה לי כי נורה של 12 וולט בהספק של 1 וואט תעבוד בתחום היעיל שלה (טמפרטורה/זרם) PTC (נתיך טרמי) יהיה יעיל יותר בזרמים נמוכים כאלה אך הרבה יותר קשה להשגה.

שלא תבין אותי לא נכון, המעגל שהציע מרק עדיף על הפתרון שלי מיכוון שהוא מכיל את ההגנות המובנות. אבל כפתרון מיידי, פשוט וזול ספק+נגד מהווים פתרון לא כל כך גרוע

פורסם
מרק, פתחתי את הספק, הסתכלתי וראיתי רכיב כמו נגד גדול שכתוב עליו 105K 250HT, האם זהו הנגד שצריך להחליף?

תודה

יקיר,

בלי צילום תקריב של המעגל שברשותך זה לא יילך.

אני צריך לזהות את הרכיב שאחראי על בקרת המתח ולסמן לך איזה נגדים יש להחליף (לאחר חישוב) בכדי לקבל מתח של 14 וולט.

untitled.JPG

פורסם

חיים אפשר ללכת עוד סחור סחור ולהרחיב עוד ועוד. אני קורא וחושב שגם אתה הבנת שהחישובים האלו אינם נכונים. גם אילו היו נכונים זו איננה השיטה הנכונה לטעון מצבר. טעינת "טפטוף" (Trickle charge) נעשית במתח קבוע עם הגבלת זרם, ולא עם נגד שלא המתח קבוע ולא הזרם קבוע. בשיטתך אתה מקבל משהו שלא מובטח בו לא המתח ולא הזרם.

לעניין הבטיחות- אם הצריכה גדלה כתוצאה מסיבה כלשהי, בין של הרכב ובין כשל פתאומי במצבר הנגד ישרף המקום. תחשוב מה קורה שמקצרים את מוצא הנגד לאדמה או ששמים נגד עומס קטן מאד.

ספקי מחשב- לא ניתן לקחת ספק מחשב מודרני ורק לשנות לו את ערכי הנגדים כך שמתח הרפרנס יגדל. הסיבה היא שלספקים החדשים יש הגנת over voltage שמכבה את המתח מייד כשהוא עובר במעט את ה-12. כדי לעלות את המתח צריך לנתק גם את ההגנות וזה מסבך את העסק עוד יותר. הספקים המודרניים דיי מתוחכמים.

פורסם

שינוי המתח המוצא הינו פשוט ביותר וגם עקיפת ההגנה בפני מתח גבוה מ-12 וולט גם פשוט.

רק צריך קצת ידע באלקטרוניקה.

בכול מקרה נראה לי שאשכול זה מתאים לפורום אלקטרוניקה או אוף-טופיק.

פורסם

"רק צריך ידע באלקטרוניקה" ואז הכל פשוט.

כל מה שיודעים פשוט.

אני חוזר ואומר מנסיון- להרים מתח של ספק כוח של מחשב מודרני זה לא כזה פשוט. לעיתים זה דורש גם החלפת רכיבים, כמו קבלים אשר לא מתוכננים לעמוד במתח גבוהה יותר.

פורסם

טוב, אז לאחר כמה ניסיונות הצלחתי להגיע למתח 13.7V מיוצב.

פשוט חתכתי חוט צהוב אחד(12V) והלחמתי אותו לאחת הדויודות בתוך הספק והפלא בפלא המתח עלה!:lol:

לקחתי סיכן שהספק ישרף אבל הצלחתי.

פורסם

אולי תנתק עוד חוט והמתח ייעלה ל-14.4 וולט :-)

לפי מה קבעת שמתח המוצא מיוצב ועל סמך מה החלטת לנתק את החוט הצהוב ?

פורסם

אז ככה, החוטים הצהובים מספקים 12V ו 10A.

חתכתי אחד מהם בתוך הספק, וראיתי דויודה מולחמת בלוח, ופשוט חיברתי בהלחמה את החוט לרגל של הדויודה זה היה כמו הימור, חיברתי רב מודד על חוטים צהוב ושחור ויצא 13.7V ופשוט מאוד שמחתי שסתם ככה ניחשתי והצלחתי.

למעשה בתוך הספק כל החוטים מחולקים לפי צבעים ומחוברים יחד, למשל כל הצהובים מתחברים יחד ובכולם המתח זהה, כך שאם גישרת משהו בתוך הספק נניח את אחד הצהובים, וקיבלת מתח גבוהה יותר אז בכל הצהובים המתח יהיה זהה.

פורסם

חבר מנורה של 55W הצורכת כ-4 אמפר ובדוק את המתח על זוג החוטים בזמן שהמנורה דולקת.

במידה והמתח לא נופל מתחת לערך שציינת בגבולות של 0.3 וולט אזי המתח מיוצב.

פורסם

הבנתי, אתה מתכוון לבדוק אם המתח יציב בעומס.

לגבי טעינת מצבר יש לכך עומס מסויים, נניח בשביל להטעין מצבר כמה אמפר צריך, והאם אמפר גבוה לא יגרום לנזק?

פורסם

זרם טעינה גבוה לאורך זמן עלול לגרום להתחממות המצבר ונזק.

זרם טעינה של 4 אמפר-לשעה הינו פשרה מצויינת לטעינת רוב המצברים מבלי לגרום נזק .

טעינת מצבר של 55 אמפר-שעה פרוק, קרי מתח הקטבים הינו 11.7 וולט יכולה לקחת כ-12 שעות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...