Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מבחינתי זוהי היתה קנייה יעילה, חכמה, נכונה וזהו זה.

אין לי שום ספק בכך כמו שאין לי ספק שיונדאי i30 או מאזדה 3 היא קניה יעילה וחכמה.

כמות השרשורים על פאביות שנפתחים כאן וכמות התגובות, מפתיעים אותי כל פעם מחדש.

לגבי כמה שהבן אדם נוסע, תעשו טובה וצאו לו מהחיים. זכותו גם לקנות מייבש כביסה ולשים אותו בחנייה.

emotion of motion

• תגובות 229
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לקנות רכב אפור* חדש ולנסוע בו 6K בשנה (במידה ואין איזושהי מגבלת נכות,חלילה) זה הכל חוץ מקניה חכמה או קנייה כלכלית. האיבוד ערך,הביטוחים,הבלאי (למרות שהוא כמובן נמוך בהתאם),עוגמת הנפש (הרכב נדפק בחנייה,נזקים כאלה ואחרים),כל אלה לא שווים ברכב שבקושי נוסע ונרכש כחדש (...)

*הכוונה ברכב אפור זה לא חלילה משהו נגד הפאביה (השם ירחם),הכוונה היא לכל רכב משעמם (...) אני יכול בהחלט להבין מישהו שקונה רכב מיוחד\ספורטיבי רק בשביל הפאן של לצאת איתו בסופי שבוע,זה נותן ריגוש,אבל לקנות רכב אפור לחלוטין רק בשביל שיעמוד בחנייה,חבל...

אני לא הייתי מכליל את הפאביה תחת קטגוריית "רכבים אפורים", לא בכל אופן את דגם הספורט. אני יכול להגיד לך שמניסיוני הרכב מאוד מהנה לנהיגה, גם סביב המגבלות שלו. אחיזה מצויינת גם בסיבובים חדים והיא מעלה חיוך על הפנים אחרי כל סיבוב. אני מצרף לך למטה תמונות מטיול שהיה לרמת הגולן (תודה לרענן ממועדון פיאט על הצילומים) וגם 2 תמונות מאחד המפגשים.

ירידת הערך בשנה החולפת היא 9000 ש"ח (נבדק מול המחירון של לוי יצחק) שזה לא נורא בכלל, בנוגע לדפיקות בחנייה זה בגלל שאין לי חניה סגורה, וגם זה יטופל בהמשך (יש לי שטח שעליו אני אבנה חניה סגורה, אבל זה לא יהיה בשביל הפאביה). למזלי הרב, לבן דוד שלי יש מוסך לפחחות וצבע וצוות עובדים מקצועי, ולשם לקחתי את הרכב. אומנם שילמתי לו 100 ש"ח, אבל הוא בכלל לא רצה כסף על התיקון (שילמתי בכוח - לא נעים). גם במקרה של פגיעה חמורה יותר הוא עובד עם הביטוח, כך שעצבים ועגמת נפש אומנם יש, אבל לא יותר מידי. מצד שני גם אם הייתי רוכש רכב משומש שנמצא שנה על הכביש, זה לא אומר שלא יהיו עצבים אחרי כל מכת חנייה.

בנוגע לכוכבית ולרכב מיוחד/ ספורטיבי שנותן ריגוש בסופ"ש - אל תדאג, זה התכנון בהמשך (נוסף לפאביה, אבל לא לפני בניית החנייה, כי להעמיד רכב מיוחד ברחוב = שחיטת הרכב).

028fk.jpg

030er.jpg

Fiatclubtrip-Aug200931of103.jpg

Fiatclubtrip-Aug200932of103.jpg

Fiatclubtrip-Aug200936of103.jpg

Fiatclubtrip-Aug200942of103.jpg

פורסם

חבר'ה, לא להגזים - עוד לא אפורה ומצד שני גם לא ורודה.

גיא, רק בדגמים המאוחרים יותר יש באמת הבדל בין ה"ספורט" לאחרות - מתבטא בכיול שונה למתלים ולהגה.

בדגמים הראשונים ה"ספורט" אינה שונה (התנהגותית) מ"אלאגנס", לידיעתך.

תודה על התמונות - מתגעגע לימי הכחולה... :|

מקווה שהיא ובעליה החדשים נהנים ביחד.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אני לא הייתי מכליל את הפאביה תחת קטגוריית "רכבים אפורים", לא בכל אופן את דגם הספורט. אני יכול להגיד לך שמניסיוני הרכב מאוד מהנה לנהיגה, גם סביב המגבלות שלו. אחיזה מצויינת גם בסיבובים חדים והיא מעלה חיוך על הפנים אחרי כל סיבוב. אני מצרף לך למטה תמונות מטיול שהיה לרמת הגולן (תודה לרענן ממועדון פיאט על הצילומים) וגם 2 תמונות מאחד המפגשים.

בנוגע לכוכבית ולרכב מיוחד/ ספורטיבי שנותן ריגוש בסופ"ש - אל תדאג, זה התכנון בהמשך (נוסף לפאביה, אבל לא לפני בניית החנייה, כי להעמיד רכב מיוחד ברחוב = שחיטת הרכב).

נשמע כאילו אתה נורא מנסה לשכנע במשהו שתכלס לא ממש משנה לאף אחד.

נהג/ת שמחפש/ת רכב ספורטיבי/עם זיקה כלשהי להנאה מנהיגה לא ממש חושב במונחים של פאביה :roll:

(אגב חברה שלי חושבת שהן "נורא מתוקות הפאביות האלה" והיא מבינה במתוק היא חיה איתי :lol:)

פורסם

וואווו ! כמה שרדיו דיסק מקורי מוסיף לפנים של האוטו. שימו לב:

pict0003_mod.jpg

פעם ראשונה שאני רואה פאביה עם רדיו דיסק מובנה, למה לקנות בלי זה?!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

לא קראתי את כל התגובות ונראה לי שהיא בדיוק כמו הרומסטר רק בתצורה שונה .

אין כזה דבר גנוב , יש כזה דבר נפל בטעות מהמשאית לידיים הלא נכונות ! D:
פורסם

לפי מה שאני יודע,בגולף שלי אין ESP.

לעומת זאת ישנו כפתור ASR,שברגע שלוחצים מופיעה הנורית הנ"ל :

c7a09756742384.gif

זה ESP בשם אחר? ;) או סוג אחר של בקרה כלשהי (יציבות?).

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
גיא, אתה יודע הרי שטבלת הנוריות שהכנת קיימת בספר רכב. תתלוש את הדף מהספר ותן לאמא :)

לקחתי מהספר את תמונות הנוריות, פשוט צורת הניסוח של צ'מפיון מבלבלת וכמו כן אי אפשר להבין מהספר/ מדריך המקוצר שהם נתנו, מהי נורה שמצריכה כיבוי מנוע (ע"מ לא להרוס אותו), ומהי נורה כללית שמעידה על תקלה (ושאפשר להמשיך לנסוע). במדריך שלי עשיתי הפרדה וניסחתי בצורה ברורה, גם לאנשים שאין להם שום מושג ירוק מה הם הקישוטים הצבעוניים שמקשטים את לוח השעונים ושנדלקים מידי פעם :-P.

בדגמים הראשונים ה"ספורט" אינה שונה (התנהגותית) מ"אלאגנס", לידיעתך.

הכל נכון, אבל מה בנוגע לאחיזה בין שני הדגמים? אצלנו יש 16 אינץ' עם חתך נמוך, באלגאנס יש 15 אינץ' - פוגע או לא פוגע באחיזה?

נהג/ת שמחפש/ת רכב ספורטיבי/עם זיקה כלשהי להנאה מנהיגה לא ממש חושב במונחים של פאביה

זה רכב יותר של אמי מאשר שלי, תהיה בטוח שאני לא הייתי רוכש לעצמי רכב עם גיר אוטומט (רק ידני). זה שאני עושה את רוב הק"מ זה משהו אחר (אמי עובדת במרחק 2.5 ק"מ מהבית ויש לה הסעות חינם).

וואווו ! כמה שרדיו דיסק מקורי מוסיף לפנים של האוטו. שימו לב:

פעם ראשונה שאני רואה פאביה עם רדיו דיסק מובנה, למה לקנות בלי זה?!

מכיוון שר"ד מקורי עולה כ- 3000 ש"ח ומצריך המתנה של מס' חודשים (ועדיין מגיע בלי שליטה מהגה - רוצים תוספת של קרוב ל- 1000 ש"ח), כשמנגד את הר"ד הלא מקורי קיבלתי חינם ואת הרכב מיידית בלי לחכות כמעט בכלל. במחיר של הרדיו המקורי אני קונה מערכת מולטימדיה יוקרתית כולל GPS, אבל אני מסכים איתך בנושא היופי, המקורי מאוד מוסיף. אפילו המחשב שרכשתי לא מזמן כולל מדפסת עלה פחות מ- 3K ש"ח.

לפי מה שאני יודע,בגולף שלי אין ESP. לעומת זאת ישנו כפתור ASR,שברגע שלוחצים מופיעה הנורית הנ"ל. זה ESP בשם אחר? ;) או סוג אחר של בקרה כלשהי (יציבות?).

פשוט בפאביה הנורה הזו משותפת למערכת בקרת יציבות ובקרת משיכה (כנראה לא היה צורך בשתי נוריות נפרדות), ולכן בגולף שלך יש את אותה נורה אך ללא ESP.

פורסם
גיא, זה לא אפשרי - מדגמי 08 ומעלה אין מרימי שמשות מקוריים כחלק מהנחייה אירופאית.

אייל, גם בגולף שלך - מותקן בארץ.

מעניין, אני אבדוק בספר הרכב.

בשמחה, האיבזור המקורי הנוסף בעיני מסתכם ברדיו-דיסק "דאנס". :roll:

הרדיו הזה מעולה מבחינת נוחות תפעול ושימושיות, וזה בעצם הרדיו שהיה לי בגולף דור קודם, בעיצוב מעט שונה (קקים גם ב- A3, בעיצוב יותר יפה, כמובן). הוא באמת משפיע מאוד על הלוק הפנימי של הרכב ומרים אותו רמה אחת למעלה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

רדיו דיסק יש בשביל איכות סאונד ולא בשביל "לוק ברמה אחת יותר גבוהה". יש הבנה? ככה שאם עושים לך טובה ושמים לך רדיו דיסק לא מקורי, תגידו תודה ולא להיפך. אפילו על חשבון שליטה מההגה (שאת זה גם אפשר לסדר בקלילות).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

סליחה, אבל רדיו דיסק PIONEER דולפינים (זה מה שהיה פופולארי כשהייתי סטודנט) מתאים אולי לסטודנטים או נערים שרוצים להתרברב בוופר שממלא להם את תא המטען.

כשמזדקנים מעדיפים גם משהו שנראה טוב, נוח לתפעול, יש לו אנטנה מקורית בשמשה, וכן - שליטה מההגה. אתה מוזמן לשבת בגולף עם המערכת הנוכחית על שמונת רמקוליה, ולספר לי כמה האוזן שלך רגישה ומגלה דפקטים, למרות שפסנתרן שישב בה שיבח אותה. נכון, לא הרמן קרדון. אבל גם לא נורא...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אתה באמת רוצה להתווכח איתי ולהכנס לזה? :roll:

להתרברב? מה השטויות האלה שאתה רושם? איך איכות קשורה לכך? לא מבין. לפני שאתה רושם משהו, תחשוב עליו. כי רוב הרדיו דיסקים הלא מקוריים עדיפים בהרבה מהמקוריים של רכבים רגילים (ועם כל הכבוד לגולף המהוללת שלך, היא עדיין מכונית רגילה). אם אתה סבא או מחפש יופי וקצת יותר נוחות, אז סבבה. אני דיברתי על איכות סאונד.

אך אוי לי אם אגיד משהו שלילי על הרדיו דיסק של הגולף, הרי זו גולף... :roll:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

גיא ואייל, אין צורך לריב - כל אחד ודעתו שלו. לגיטימי.

נאלץ להסכים עם אייל שהר"ד המקורי אכן מוסיף ללוק - ונאלץ להסכים איתך שהוא מהווה פשרה מבחינת האיכות שמע.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני לא מבין - אתם רוצים לומר שהר"ד הלא מקורי שיש לי ששווה בשוק 300 ש"ח שקיבלתי בחינם מצ'מפיון, עדיף באיכות השמע על הר"ד המקורי שמגיע עם הפאביות והרומסטרים?

ולבחור עם המאזדה 2: ראיתי את תצוגת הסאבים בתא המטען שלך, קודם כל אם אתה לא מרוצה מאיכות השמע אצלך מדוע אתה לא מחליף למכשיר לא מקורי? קיימים בשוק פאנלים אשר מתאמים ר"ד לא מקורי, ראיתי זאת על הרבה רכבים (ספציפית למאזדה 2 עוד לא בדקתי).

אני יכול לומר שאומנם האיכות אצלי מצויינת, ללא מריחות ועם באס מצויין (ואין לי סאב ומגבר מאחור), אבל מצד שני גם בפיג'ו 307 של קרובי משפחה שומעים מצויין (ר"ד מקורי). אני ממליץ שתבדקו את איכות הרמקולים המותקנים ברכב, הם משפיעים הרבה יותר על הסאונד, הרדיו עצמו זה רק טיפה בים.

• תוכן חדש...