Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם, היום התחילה לי נזילה של רצינית של מים ירוקים, ומבדיקה קצרה תחת מכסה המנוע התבררה התקלה:

הצינור שמחובר לחלקו העליון של הרדיאטור (מוביל ממנו או אליו מים אגב? תודה על התשובה) פשוט לא מחובר כמו שצריך.

מבדיקה יותר יסודית עלה כי צינורית הפלסטיק הקטנה שעליה מולבש הצינור הגדול (חלק אינטגרלי מהרדיאטור) פשוט נשברה ונשארה בתוך צינור הגומי. עכשיו אני ממש לא תומך בחאפריות אבל כמו שאתם רואים הקומבינה שעשיתי שם הייתה האפשרות היחידה!

מה האופציות שלי רבותי? האם ניתן להחליף אך ורק את החלק פלסטיק העליון? או שזה כל הרדיאטור?

או יותר מכך האם כדאי לי לנסות לבצע נסיון איחוי לחלק הפלסטיק הזה? יש בכלל דבר שיחזיק?

תודה רבה לעונים!!!

IMG_1617111111.jpg

פורסם

הבעיה שאין אפשרות לבנד, צינור הגומי לא יכול להתפס על כלום, כמו שאמרתי חלק הפלסטיק הקטן (צינורית כזו) שיוצאת מהרדיאטור שבורה לגמרי.

פורסם

איזה בנד? הבחור אומר שהצינורית שבורה :shock:

הפלסטיק הזה נקרא דוד רדיאטור (עליון), וניתן להחליף רק אותו, המחיר יכול להגיע גם ל-400 ש"ח, תלוי ברכב.

אם הרדיאטור ישן, כדאי לשקול החלפתו.

אם אתה "יודע מה אתה עושה", ניתן להדביק את החלק שנשבר בדבק אפוקסי, אבל לא הייתי סומך על כך שיחזיק הרבה זמן (תלוי במבצע העבודה :wink: ).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

ארז תודה רבה על העזרה המהירה! אני מחר אלך למוסך, אני לא סומך על עצמי לבצע עבודה עם אפוקסי אני לא מספיק מנוסה ואני אוהב את הרכב שלי יותר מדי :lol:

אגב המים מובלים מהרדיאטור דרך הצינורית או אליו?

פורסם

אני לא מכיר ממש את ה-206, אך לפי עובי הצינורית אני מנחש ניחוש מושכל שהיא מובילה מהרדיאטור למיכל ההתפשטות (AKA מיכל עודפים, AKA מיכל עיבוי), המיכל ממנו אתה ממלא נוזל קירור.

במידה ואכן כך, תפקידה של הצינורית להזרים מים מהרדיאטור למיכל ההתפשטות, עת המנוע עובד הנוזל קירור מתחמם (ולכן מתפשט ותופס יותר נפח), וכמו כן היא מאפשרת מעבר של אויר איל מיכל ההתפשטות כאשר הרדיאטור מרוקן ואתה ממלא אותו בנוזל קירור (לאחר החלפת נוזל לדוגמא).

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

החלק השבור זה חלק מפלסטיק , שמתחבר לצינור שבא ממיכל העיבוי ונכנס לרדיאטור .

תלך לחנויות חלקי חילוף אתה תוכל להשיג אותו שם. זה פשוט מין פין כזה עם גומיה שנכנס בתוך הרדיאטור בצדו העליון.

תבדוק ויזאולית שאין סדקים בחור שנכנס בו פין זה ,אם הבעיה שם ,אתה תאלץ לאלתר משהו או פשוט להחליף את החלק העליון של הרדיאטור אם ניתן בכלל.

כי זה סיבוך אחד גדול לפתוח רדיאטורים שעשויים מחלקי פלסטיק.

HONDA CIVIC LS

פורסם

מה מסובך בדיוק?

הרוב המוחלט של הרדיאטורים בנויים עם דודי פלסטיק בצדדים, וזה לא ממש מסובך (ברובם בכ"א) לפרק את הדוד הזה. כמה שיניים שמקפלים עם צבת, והופ הדוד יורד (זהירות לא לאבד את הגומיה/אטם).

פורסם

תחליף את החלק הפלסטי , בחלק אחר שמיש,ותחזיר אותו לרדיאטור,דרך אגב ככה גם מנקים רדיאטור[ולקחו לי 300 שח]

כשאתה מחזיר ,שים rtv .

אם יהיו לך נזילות אחר כך,יש אבקה שמוסיפים לרדיאטור,והיא סותמת את הנזילות.

מקסימום תיתן לאיש רדיאטורים שיעשה.

בהצלחה.

פורסם
מה מסובך בדיוק?

הרוב המוחלט של הרדיאטורים בנויים עם דודי פלסטיק בצדדים, וזה לא ממש מסובך (ברובם בכ"א) לפרק את הדוד הזה. כמה שיניים שמקפלים עם צבת, והופ הדוד יורד (זהירות לא לאבד את הגומיה/אטם).

הפירוק וההרכבה לא מסובכים , אבל מתי שמחזירים את השיניים לא נוצרת אטימה כמו שזה נאטם פעם במפעל .

ואז צריכים לשים סילקון , וחלק מהסילקון נופל לתוך הרדיאטור בעת ההרכבה , ובזה נסתם הרדיאטור .

יותר נזק מאשר תועלת.

HONDA CIVIC LS

פורסם

עדכון מהסאגה: אחרי ביקור במוסך המורשה אצלו אני מטפל ונסיון לשכנע אותי להחליף רדיאטור, החלטתי ללכת למוסך רדיאטורים.

המוסך בו ביקרתי הומלץ לי על ידי מספר אנשים ולכן לא חששתי יותר מדי. הגעתי ובחור מבוגר היה מאוד מסביר פנים ואמר לי בדיוק את מה שנאמר כאן (להחליף דוד פלסטיק עליון) אך מכיוון שלא היה לו רדיאטור של 206 במלאי הוא המליץ לי בחום להשתמש בפלסטלינה אפוקסית והחלטתי להקשיב לעצתו.

אז אחרי שחזרתי וחיכיתי כשעה שהמנוע יתקרר, ניקיתי את האזור, שייפתי קצת עם SAND PAPER והכנתי את הצינור להדבקה.

19 שקלים אחרי, חצי שעה של ניסוי ותעייה עם אזורי ההדבקה, ועוד יום שלם של להשאיר את היציקה להתייבש אני חייב להגיד שבנתיים לא נראות פריצות מים (אחרי נסיעה די מאומצת).

אולי בכל זאת לא תמיד חייבים ללכת למוסך אה? :-D מבטיח להמשיך לעדכן איך זה מחזיק ושוב תודה לכל העוזרים!

פורסם

זאת מחלה ב206, גם אצלי קרה אותו מקרה אחרי הרבה נסיונות הדבקה כושלות החלטתי להחליף את הפלסטיק העליון.

החלפתי את הפלסטיק מפירוק+ בקבוק מים ירוקים+ עבודה 200 ש"ח שאני בטוח שחסכו לי הרבה כאב ראש.

• תוכן חדש...