Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תואר או קורס בג'ון ברייס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אחרי 3 שנים בתור טכנאי מחשוב ורשתות בחיל האוויר,גם תורי להשתחרר הגיע(מי היה מאמין שזה יגיע..).אז ככה,בחודשיים וקצת שאני משוחרר אני די מחפש את עצמי.ואחרי טיול קטן וכמה ימי סתלבט בבית,הייתי בכמה ראיונות עבודה ומרכזי הערכה בתחום המחשוב והאינטרנט ולמרות שהפגנתי ידע גדול בראיונות ובמבחנים שעברתי ,ברוב המקרים התשובה שחזרו אלי לאחר מכן הייתה של "אתה שולט היטב בתחום,אבל אתה לא מה שאנחנו מחפשים".בקיצור או שאני לא מקומבן מספיק או שאין לי תואר אקדמאי או איזה הסמכה בעלת משמעות.

תחום המחשוב והרשתות מאוד מאוד מעניין אותי,אבל מצד שני זה תחום שופע באנשים וכמעט בכל משרה שהייתי לקח למראיין/ת כמה דקות רק למצוא את הדף שלי בערימת הקורות חיים שהייתה זרוקה שם.

עוד תחום שמעניין אותי הוא מנהל עסקים.השאלה היא מה ההיצע והביקוש שיש בו אחרי ה3 שנים המתישות והתואר שאתה מחזיק ביד.

אגב,תחום שממש לא מעניין אותי ועשיתי עליו הנדסאי זה אלק',מה גם שאיך שאני רואה את זה היום,גם אם הייתי מתעניין,למצוא עבודה רק עם הנדסאי ועוד בלי ניסיון בתחום זה כמו הסיכוי לגעת בשמש ביום שרבי במיוחד.

בקיצור,מה הייתם ממליצים לי לעשות ואיפה מגוון האפשרויות בלמצוא עבודה טובה תהיה יותר גדולה?האם לעשות איזה קורס בmcitp כזה או להתחיל ללמוד לתואר כבר בסימסטר הבא שבפבואר מנהל עסקים?

HU: DEH-P7550 ,AMP1:SPL AB03445 ,AMP2: Pioneer GM-X862 ,COMP:JBL GTO6507 ,Rear:JBL GT5963 ,SUB: JBL GTO1202D

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה שבתחום יש שפע של אנשים, לא אומר שאתה לא יכול לבלוט.

עובדה שלא לקחו אותך לעבוד כי כנראה שמצאו מישהו טוב יותר ממך עם ידע יותר מעמיק או מה שלא יהיה.

מהניסיון שלי בכלל בחיים, כל הקורסים הקטנים לא שווים את הזמן והכסף, רק תואר מוכר יעשה את העבודה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

קודם כל ,תודה על התגובה.

שנת,יכול להיות שהידע שלי לא מספיק,אבל שוב,ברוב המבחנים גם בכתב וגם בע"פ שעשיתי,הידע לא היווה בעיה ופתרתי בקלות את כל מה ששאלו אותי.באחד המקומות אפילו הועילו להתקשר ולהסביר ש"לא התקבלתי בטענה שבא מישהו עם אותו ידע,אבל לו יש תואר ולך אין".יש לי ביקורת עצמית מהגבוהות שיש ואם הבעיה הייתה ידע או אי התאמה ,אז הייתי מוותר על חיפוש עבודה בתחום ומחפש במשהו אחר.מה גם שאני לא אחד שמתבטל בזמן שאני בבית,אלא אני מקדיש כמה שעות טובות ביום ללימוד עצמי בתחום שאני מחפש.

HU: DEH-P7550 ,AMP1:SPL AB03445 ,AMP2: Pioneer GM-X862 ,COMP:JBL GTO6507 ,Rear:JBL GT5963 ,SUB: JBL GTO1202D

פורסם

והנה לך התשובה למה העדיפו מישהו אחר.

התעודה שלו חשובה להם יותר, ולכן אמרתי גם שתעודה של קורס לא שווה את הזמן, אם כבר אתה הולך ומשקיע בזמן בשביל התעודה, אז לפחות שתהיה תעודה של תואר שאחרי זה לא תצטער שקיבלו מישהו אחר כי יש לו תעודת תואר ולך רק תעודת קורס.

in the face

with a chair

פורסם

אני מסכים עם תומר, ואני אגדיל ואומר: לא סתם תואר במכללת "משה ובניו על האש". לא יודע איך נראית הבגרות שלך, אבל תעשה מאמצים להתקבל לאוניברסיטה, ואם אתה יכול לת"א/טכניון שנחשבות במקומות עבודה רבים למובילות ברמתן (לא בהכרח בצדק, אגב) עוד יותר טוב.

תואר לא אומר כלום, אבל היום זה איזשהו רף מינימום שבלעדיו לא יסתכלו אפילו על קורות החיים שלך במקומות רבים.

פורסם

אני במקומך לא הייתי נשבר וממשיך לחפש. יש ברשותך כמעט 3 שנים ניסיון, שזה לא הולך ברגל. אם תמשיך לחפש בסוף תמצא את המקום שירצה אותך. בסעיף ניסיון תעסוקתי תרשום שהיית טכנאי מחשוב ורשתות- אפילו אם זה "רק" השירות הצבאי שלך.

כמה זמן נטו אתה מחפש עבודה? בכמה ראיונות היית? חיפוש עבודה זה תהליך שעלול לקחת זמן רב. אל תתייאש.

אני נשמע כמו תקליט שבור, אבל שלח לי את קו"ח שלך ואראה אם אפשר לתקן/ להוסיף.

כל הקורסים הקטנים לא שווים את הזמן והכסף, רק תואר מוכר יעשה את העבודה.

לא מסכים- הכל תלוי במה אתה מתעסק ומה למדת. גיסי (לעתיד...) הוא בעל תואר ראשון בהנדסת חומרים. זמן מה לאחר סיום התואר הוא נשלח לקורס של בודקי תוכנה מטעם משרד העבודה או לשכת התעסוקה או משהו כזה, וכיום הוא בודק תוכנה באמדוקס.

תעשה מאמצים להתקבל לאוניברסיטה, ואם אתה יכול לת"א/טכניון שנחשבות במקומות עבודה רבים למובילות ברמתן (לא בהכרח בצדק, אגב) עוד יותר טוב..

גם עם זה אני לא כל כך מסכים. מכיוון שהגענו למסקנה שהתואר דרוש רק מבחינה פורמלית, עדיף לך לעבוד במשרה מלאה, ובמקביל ללמוד במסגרת פחות אינטנסיבית. אתה עובד בתחום שלניסיון בו יש חשיבות רבה, לעומת החשיבות המועטה (בעיניי) של התואר. חפש מקום טוב שמאפשר לימודי ערב ויום שישי, ובעוד 4 שנים יהיו באמתחתך 4 שנות ניסיון+ תואר.

בהצלחה

*** עריכה, עקב התגובה שמתחתיי: שום דבר הוא לא 100%, ומה שנכון לגבי מעסיק א', לא נכון לגבי מעסיק ב'. בעיניי, ובעיניי לא מעט מעסיקים בג'ובים טובים, ניסיון תעסוקתי יותר חשוב מתואר.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

תואר מראה על יכולת ללמוד , קורסים מראים על ידע.

אין אחד שיודע הכול לכן היכולת ללמוד הרבה יותר חשובה.

אודי A4

דימה.

פורסם

זה נכון שלניסיון יש הרבה חשיבות. ואני מסכים שתעודה לא שווה יותר מהנייר עליו היא מודפסת, אבל היום נדרשת תעודה רק בתוך סוג של הוכחה, ועובדה שקיבלו במקומו מישהו עם תעודה.

אם ללכת לקורס או לתואר, לדעתי עדיף תואר רק כי זה נראה טוב יותר ואם אתה כבר משקיע את הזמן שלך ואת הכסף, אז למה לא לצאת עם המקסימום האפשרי מהלימודים?

אני רואה את זה היום שלא מעט אנשים לומדים למשל להנדסאי, ואחרי זה עושים השלמה לתואר.

in the face

with a chair

פורסם

תודה לכל העונים.

שביט-

לצערי ,במקומות עבודה היום ההסתכלות על 3 שנות ניסיון בצבא היא לא כמו הסתכלות על 3 שנים בחברה אזרחית.למעשה,זה אפילו לא קרוב.אם לדוגמא היה לי ניסיון אזרחי של 3 שנים במקום צבאי,המלאכה במציאת עבודה הייתה פשוטה בהרבה.

לגבי מספר הראיונות שהייתי,אם לא נחשיב איזה 2 מרכזי הערכה שהייתי ושם הסיכוי להתקבל הוא ממש נמוך וזה לא קשור לידע כי שם המבחנים היו קלים ברמות,אז הייתי באיזה 5 ראיונות עבודה בתחום.שוב,למרות שאני מפגין ידע,למרות שיש לי כושר ביטוי טוב,למרות שאני גר בקרבה גדולה לאזור העבודה בד"כ ולמרות שיש לי ניסיון על אף שהוא צבאי..אני מרגיש שאני כמו איזה טופס בהגרלת לוטו ואם חוזרים אלי בכלל זה הישג.

גם אני חושב יותר על ללכת לכיוון תואר,מחר יש לי פגישה במכללת פרס ברחובות שדווקא שמעתי עליה דברים טובים מקריאה ברשת.

אגב,כמעט בכל עבודה היום בתחום המחשוב רוצים ניסיון אזרחי..ואני שואל,מתי בנאדם ישיג את אותו ניסיון נצרך אם בכל עבודה ולו הזוטרה ביותר דורשים את זה?

פורסם

תעיין בלינקים למטה מ"נושאים דומים".

כנראה שאם תלך על מכללה שאף אחד לא שמע עליה, כמו זו ברחובות, זה לא ישפר את סיכויי הקבלה שלך לעבודה.

אתה צריך להבין שכיום אתה נמצא במצב בו מעשית אין מקום בשוק לאנשים חסרי תואר או תעודה,

כי על כל תפקיד, יש רבים עם תואר והכשרה. (עקב מספר גלי פיטורים)

בתקופה כזו הדבר הכי טוב זה ללמוד, ורצוי במקום טוב שיתן לך נקודת זינוק טובה לעתיד.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני רק יכול להמליץ לך שאם אתה כבר הולך לתואר במכללה, אז תלך לאחת המובילות אחרת שוב פעם אתה חוזר למצב ההתחלתי ללא שום יתרון מעשי.

מכללות מובילות בהחלט הן

המכללה האקדמית תל-אביב יפו, המרכז הבינתחומי, המכללה למנהל וכו...

בכל אופן, לנסות זה לא מזיק, ואם יתמזל מזלך אולי באמת תצליח להתברג באיזו חברה גם אם בתפקיד זוטר מאוד, אבל לפחות זה יתן איזשהוא איפקט על הקו"ח וגם תוכל להתקדם בתוך החברה עצמה.

אגב, אני הייתי באותו מצב כמוך, ניסיון צבאי כמטמיע\מפתח, ניסיתי ללכת לכמה ראיונות וזה לא כ"כ צלח.. התחלתי ללמוד תואר, ובשנה הראשונה מצאתי עבודה כמפתח מה שהוביל אותי לעבודה השנייה כמפתח בחברה נחשבת ובתפקיד נחשק, גם אם זה בזמן הלימודים.. ככה שההתמדה שלך בהמשך היא חשובה מאוד למציאת העבודה.

בהצלחה,

אבי.

פורסם

אייל, תענה לי, ותענה לי בשיא הכנות-

עומדים בפניך שני מועמדים למשרת בודק תוכנה

אחד עם תואר ראשון במדעי המחשב של אונ' ת"א, שלא עבד בתחום יום אחד בחייו

השני עם קורס בודקי תוכנה ועם 5 שנות ניסיון

תפתיע אותי

אני לא מזלזל בחשיבות של תואר. אני רק חושב שעדיף ללמוד תוך כדי עבודה, גם אם זה מאחר את סיום התואר בשנה או שנתיים.

פורסם

אני אתן לך דוגמא אחרת כדי שתבין יותר את הכיון.

איפה שאני נמצא - ומהכירות שלי עם ראשי צוותים מגייסים בQA:

אדם עם קורס בודקי תוכנה , או בלי - אין הבדל ביניהם.

הקורסים האלו לא מזיזים ולו פיפס.

לגבי עבודה באמדוקס - זה עד הגל הבא...

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

היות וכבר הנושא עלה בת'רד ממש לא מזמן כאן ב"אוף-טופיק" ,

אני אומר מה שיש לי לומר תמיד בנושא הזה.

אני לא יודע היכן אתה גר וזה גם קצת פחות משנה,

עקרונית, לא קיים תחליף לתואר ראשון ולא משנה איך תסתכל על זה, על כל טכנאי שתראה לי שהתקבל להיות מנהל רשת באיזה חור כי יש לו MCSE או MCITP בגילגולו החדש, אני אביא לך מנהל מחלקת NDA או NOC עם תואר ראשון בנוסף לכל ההסמכות.

יש לי חבר קרוב שעובד במרכז על משכורת של מעל 14 אלף שקל ברוטו, החזרי הוצאות בנוסף, רכב , לפטופ ופלאפון ומהחברה, האיש עם כמות הסמכות לא הגיונית מMCSE ועד CCNA ו-CCNP ואפילו ETHICAL HACKING, עדיין, הוא יודע שיגיע השלב שיבוא הבוס ויאמר לו:

"איש, אני צריך תואר ראשון כדי שנוכל להתקדם הלאה"

ולכן הוא מתכנן להשלים את ההנדסאי שלו לתואר מהנדס (תעשייה וניהול במקרה שלו).

אני עושה תואר רק כדי שיהיה לי תואר, אם הכל ילך כמו שצריך אקבל תואר בהצטיינות, אם ילך ממש כמו שצריך - הצטיינות יתרה.

לא, זה מעניין למעסיק שלי את התחת שאני מצטיין, אין לזה חשיבות גדולה, עדיין - תואר הוא תואר והיום חשיבותו כחשיבותה של בגרות מלאה לפני 15-18 שנים בשוק, זהו רף כניסה להרבה מקומות כמו גם חובה לכל משרת ניהול בארגון שמכבד את עצמו.

יחד עם זאת, בגלל הגיל שלך והיות ועבדתי שנים לא מבוטלות בתחום האינטרנט, אני יכול לומר לך שאני הייתי הולך ללמוד MCITP ומיד אחריו CCNA, תוך כדי עבודה באחד ממוקדי התמיכה הטכנית שקיימים אצל החברות השונות, מתקדם למשרה נוחה כמו מנהל משמרת או נציג בכיר, ואז הולך לעשות תואר ראשון עם שתי התעודות הללו ביד והיכולת להרוויח קצת יותר ממינימום,

בסופו של התהליך (עם התואר - 5 שנים, אם אתה חרוץ) יהיו לך הניסיון והיכולת להתקבל לה-מ-ו-ן מקומות בהליכה כמו גם להתקדם שם הלאה.

זו התיאוריה הקצרה שלי, אני מוקף באנשים בתחום ויודע לפחות איך אני הייתי נוהג אם הייתי במצבך.

בהצלחה

:wink:

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
הוא יודע שיגיע השלב שיבוא הבוס ויאמר לו: "איש, אני צריך תואר ראשון כדי שנוכל להתקדם הלאה"

זו הנקודה שלי. ברור שחשוב ללמוד, אבל המצב בשוק כיום הוא לא כזה שחוטפים אותך מיד כשנגמר טקס קבלת התארים, ולכן במקביל ללימודים צריך להתקדם עם ניסיון מקצועי, כדי לא לסיים את התואר בהרגשה של "הנה מסתיימות 3 שנים של עבודות סטודנטים, עכשיו אני הולך לקרוע את העולם ולהכניס 5 ספרות כל חודש"

וכן, יש הרבה שמסיימים כך את הלימודים

• תוכן חדש...