Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מרכיב הרווח העיקרי של המוסך הוא חלפים, מוסך שנוהג באופן קבע לבצע רק עבודה, ללא מכירת חלפים, יסגור את העסק.

המוסך לא יכול לתת אחריות על חלפים שהלקוח הביא. במקרה של תקלה בחלק ולעיתים יש תקלות, הלקוח נשאר באוויר בין חנות החלקים למוסך, שכל אחד יכול לטעון שזו בעיה של השני.

מוסכים צוברים נסיון רב עם חלקי חילוף, ברמה שהם יודעים מה מחזיק ומה לא, מתי הבדלי המחיר בין מקורי לחליפי לא מצדיק שימוש בחלק תחליפי וכו' ולכן תמיד המוסך ישאף להתקין חלק יותר אמין ולאו דווקא חלק בו יש יותר רווח, כמו חנות חלפים.

שורה תחתונה - הסידור הזה, שלקוח מביא את החלקים ומוסך מרכיב - לא משתלם לאורך זמן, למוסך וגם ללקוח.

מצטער, ממש לא מסכים אתך. אני מסכים כי על המוסך להרוויח אבל ישנן מספר דברים שכדאי לשים לב אליהם.

ראשית. מהניסיון שלי בעבר עם מוסכים ראיתי, כי למעט מוסכי יבואן, רוב המוסכים מחזיקים במלאי רק חלקים נפוצים לשימוש שוטף (שמן, מצתים, בלמים, פילטרים וכו') וכאשר יש צורך בחלק לא נפוץ (אטם ראש למשאבת הגה לדוגמה מניסיוני) אז שולחים מישהו לחנות חלפים בסביבה ורוכשים אותו. אלא מה, המוסך רוכש את החלק בהנחה לא קטנה ומגלגל על הלקוח בחשבונית מחיר גבוה יותר מהמחיר בו הלקוח היה רוכש את החלק באותה חנות חלפים. לטעמי זו סתם גזירת קופון על גב הלקוח התמים, ואני אומר את זה בלשון מנומסת.

שנית. ישנם מוסכים (ואני מכיר מניסיון אישי לפחות שניים) אשר אין שום קשר בין פירוט החלק שהוחלף כפי שמופיע בקבלה לבין החלק הנמצא פיזית ברכב. אני לא רוצה פילטר שמן סיני בטיפול בזמן שבקבלה מופיע מק"ט מזדה (אפילו שאני מקבל הנחה של כמה שקלים על ה"פילטר שמן של מזדה אוריגנל"...) ואותו דבר על רצועת אביזרים (של מזדה אוריגנל...) שנקרעת פעמיים תוך 3 חודשים.

שלישית. הפורום הזה מוכיח שרמת התיחכום והידע של הנהגים גדלה בשנים האחרונות והם אינם סתם מכניסים את הרכב לתיקון וסומכים על המוסכניק. נראה לי כי היום, בעל רכב העומד בפני הוצאה גדולה יכול ללמוד (כאן למשל) את מה שדרוש לתיקון ולחסוך ע"י רכש פרטי את גזירת הקופון שיכולה להגיע להרבה כסף בטיפולים מסוימים.

רביעית. יש אנשים שפשוט אוהבים את הרכב שלהם או מתכננים להחזיק אותו הרבה זמן או מעונינים לשפר אותו. הם דורשים למשל שהשמן יהיה סינטטי מלא במדרג מסוים או רוצים להזמין בולמ"ז טובים יותר וזולים יותר ישירות מחו"ל במקום הבולמים המקוריים שנגמרו. אנשים כאלה רואים את המוסך כמקום שבו יש את הידע והיכולת לבצע את העבודה ולא כסניף של חנות חלפים, הם מוכנים לשלם תמורת העבודה אבל הבחירה בחלקים והאחריות על ההתאמה מוטלת עליהם.

פורסם
מצטער, ממש לא מסכים אתך. אני מסכים כי על המוסך להרוויח אבל ישנן מספר דברים שכדאי לשים לב אליהם.

חיים, רק לי מותר לא להסכים עם דניאל 8)

איזה כייף לי :)

פורסם

אם המוסך הוא לא מורשה עדיף להביא חלקים לבד, אני כבר המון זמן מטפל ברכב שלי במוסך פרטי וקטן, ותמיד מביא חלקים בעצמי , בדרך כלל במוסכים הקטנים הנוזלים הם מאיכות מאוד ירודה ואת החלקים הם מזמינים מחנויות חלפים כלליות למשל כמו ירוחם בירושלים, לי אישית אין שום דבר נגדם חוץ מהעובדה שהמוצרים שהם מוכרים בדרך כלל הם סיניים ואין מה לדבר על חלפים מקוריים למשל. כאשר אני מביא חלפים אני הולך למורשה קונה מקורי, אך משלם על העבודה 50 אחוז פחות ממה שיקחו ממני במורשה וגם לא משלם עמלת חלקים למוסך.

כך שאם המוסך מסכים שהלקוח יביא בעצמו את החלפים אז זה מבורך. וכמובן שהלקוח צריך שיהיה לו הבנה לפחות בסיסית בחלפים שהוא קונה.

פורסם

ראשית. מהניסיון שלי בעבר עם מוסכים ראיתי, כי למעט מוסכי יבואן, רוב המוסכים מחזיקים במלאי רק חלקים נפוצים לשימוש שוטף (שמן, מצתים, בלמים, פילטרים וכו') וכאשר יש צורך בחלק לא נפוץ (אטם ראש למשאבת הגה לדוגמה מניסיוני) אז שולחים מישהו לחנות חלפים בסביבה ורוכשים אותו. אלא מה, המוסך רוכש את החלק בהנחה לא קטנה ומגלגל על הלקוח בחשבונית מחיר גבוה יותר מהמחיר בו הלקוח היה רוכש את החלק באותה חנות חלפים. לטעמי זו סתם גזירת קופון על גב הלקוח התמים, ואני אומר את זה בלשון מנומסת.

שנית. ישנם מוסכים (ואני מכיר מניסיון אישי לפחות שניים) אשר אין שום קשר בין פירוט החלק שהוחלף כפי שמופיע בקבלה לבין החלק הנמצא פיזית ברכב. אני לא רוצה פילטר שמן סיני בטיפול בזמן שבקבלה מופיע מק"ט מזדה (אפילו שאני מקבל הנחה של כמה שקלים על ה"פילטר שמן של מזדה אוריגנל"...) ואותו דבר על רצועת אביזרים (של מזדה אוריגנל...) שנקרעת פעמיים תוך 3 חודשים.

שלישית. הפורום הזה מוכיח שרמת התיחכום והידע של הנהגים גדלה בשנים האחרונות והם אינם סתם מכניסים את הרכב לתיקון וסומכים על המוסכניק. נראה לי כי היום, בעל רכב העומד בפני הוצאה גדולה יכול ללמוד (כאן למשל) את מה שדרוש לתיקון ולחסוך ע"י רכש פרטי את גזירת הקופון שיכולה להגיע להרבה כסף בטיפולים מסוימים.

רביעית. יש אנשים שפשוט אוהבים את הרכב שלהם או מתכננים להחזיק אותו הרבה זמן או מעונינים לשפר אותו. הם דורשים למשל שהשמן יהיה סינטטי מלא במדרג מסוים או רוצים להזמין בולמ"ז טובים יותר וזולים יותר ישירות מחו"ל במקום הבולמים המקוריים שנגמרו. אנשים כאלה רואים את המוסך כמקום שבו יש את הידע והיכולת לבצע את העבודה ולא כסניף של חנות חלפים, הם מוכנים לשלם תמורת העבודה אבל הבחירה בחלקים והאחריות על ההתאמה מוטלת עליהם.

אתה לא מסכים איתי אבל לא סותר בשום דבר שכתבת שום טיעון שלי.

• ספונסר פורום
פורסם

משהו אני לא מבין כאן,הרי לרוב האנשים אין הנחה משמעותית בחנות חלקי החילוף,לדוגמא ניקח את פותח השרשור,נתייחס למחירי החלפים,מסנן אוויר של AMC אני מחייב 25 ש"ח ולא 40 כמו ששילמת,מסנן שמן מקורי הונדה 75 ולא 100 ש"ח.

מוסך מקבל הנחה מסויימת מספק החלפים,שלרוב הוא מעביר חלק ממנה ללקוח,כאשר הלקוח מגיע לחנות החלפים הוא משלם מחיר מלא,כך שהרווח נשאר אצל בעל החנות,הלקוח שילם מחיר יקר יותר על אותם חלפים מאשר היה רוכש אותם מהמוסך,סביר להניח ששילם מחיר גבוה יותר על העבודה גם כן,כך שבשורה התחתונה,עלות הטיפול כאשר הלקוח הביא את החלפים תהיה יקרה יותר ומלאה בבעיות אחריות לאחר מכן,אני אישית,לא רואה את ההגיון בזה.

אורן

פורסם

אני לא שום בעיה עם להביא חלקים משלי ובמיוחד אם מכירים את המוסך

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

danniel כתב:

מרכיב הרווח העיקרי של המוסך הוא חלפים, מוסך שנוהג באופן קבע לבצע רק עבודה, ללא מכירת חלפים, יסגור את העסק. וזה מה שאני מתנגד לו. לדעתי, מוסך הוא מקום שבו יש את הניסיון והמומחיות לאיתור תקלות וידע ויכולת לבצע את התיקון. כמו כן במקרה בו מרכיב הרווח העיקרי של המוסך הוא החלפים עלול להיווצר מצב של ניגוד אינטרסים, בו המוסך ירכוש חלפים זולים כדי להקטין את החיוב ללקוח ובו זמנית להגדיל את הרווח שלו.

המוסך לא יכול לתת אחריות על חלפים שהלקוח הביא. במקרה של תקלה בחלק ולעיתים יש תקלות, הלקוח נשאר באוויר בין חנות החלקים למוסך, שכל אחד יכול לטעון שזו בעיה של השני. הבחירה בחלקים והאחריות על ההתאמה במקרה בו הלקוח רוכש בנפרד את החלקים מוטלת על הלקוח ללא כל ספק.

מוסכים צוברים נסיון רב עם חלקי חילוף, ברמה שהם יודעים מה מחזיק ומה לא, מתי הבדלי המחיר בין מקורי לחליפי לא מצדיק שימוש בחלק תחליפי וכו' ולכן תמיד המוסך ישאף להתקין חלק יותר אמין ולאו דווקא חלק בו יש יותר רווח, כמו חנות חלפים. אני עדיין חושש ממצב של ניגוד אינטרסים בשיטה זו.

שורה תחתונה - הסידור הזה, שלקוח מביא את החלקים ומוסך מרכיב - לא משתלם לאורך זמן, למוסך וגם ללקוח. אין לי בעייה עם מצב בו המוסך רוכש את החלקים ומרכיב אותם. זו השיטה היעילה ביותר ברוב הזמן ולרוב התקלות, אבל במקרים מסוימים הייתי רוצה לשמור לעצמי את החופש להביא את החלקים באופן עצמאי למוסך שירכיב אותם ולא לשלול זאת חד משמעית.

ואורן, כנראה שאתה יוצא דופן או שלי היה הרבה מזל רע.

מהניסיון שלי, המחיר הרשום בחשבונית הוא גבוה יותר מהמחיר בו הלקוח קונה את החלק ישירות מחנות החלפים.

פורסם

לא, אורן לא יוצא דופן, שמוסך רוכש חלק מחנות או סוכן חלקי חילוף הוא מקבל את החלק עם מחיר לחיוב ללקוח וזה מה שהוא אמור לחייב, אם הוא רוצה שהספרים שלו יתאזנו בסוף חודש אצל הרואה חשבון.

לפעמים מקובל לתת ללקוחות מועדפים או אסטרטגיים, הנחה על חלפים ואז הלקוח יכול לקבל את החלק יותר זול, מאשר ניתן להשיגו בחנות החלפים האיזורית.

אין כאן שום ניגוד אינטרסים וזה מהות השוק והענף, חלפים זה הרווח ההעיקרי, ומוסך וכל מערך עובדיו צריכים להרוויח ולהתפרנס. אגב, שיטה זו מקובלת גם בענפים אחרים שנותנים שירותי תיקון תחזוקה ושירות.

גם החנות חלפים שמוכרת ללקוח פלוני או למוסך "גוזרת קופון", גם היא צריכה להרוויח.

אם הלקוח יגיע ליבואן החלפים, הוא אולי יוכל להשיג את החלק עוד יותר בזול, רק שמרבית היבואנים והספקים הגדולים לא עובדים בקימעונאות במטרה לא לפגוע בסוכנים והמפיצים שלהם.

מדבריך עולה שאתה מצפה שאף אחד בשרשרת לא ירוויח ולו רק כדי שללקוח הסופי, בעל הרכב, המחירים יהיו הכי זולים - אז תיבא מאיביי ותרכיב לבד - זה הכי זול.

• תוכן חדש...