Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחלה פורום. זו הודעתי הראשונה.

קניתי הונדה ג'אז 2005 וצריך לעשות לה טיפול 100,000.

המוכר היה יד ראשונה. הוא עשה את כל הטיפולים במוסך המורשה עם קבלות.

אני מתכוון לקנות בעצמי את רוב הנוזלים והחלפים ולעשות את רוב הטיפולים (למעט במקרים מסובכים) במוסך קטן, ולא במורשה.

זה אמור להוזיל את העלויות כמעט בחצי.

השאלה: מה דעתכם על החלפים הבאים שקניתי?

שמן מנוע: TOTAL quartz 7000 10W40 SL/CF.

פילטר שמן: מקורי של הונדה.

נוזל קירור: TurboPower50-50. כתוב על זה: Aluminium compatible.

פילטר אוויר של AMC.

השמן עלה 70 ל-4 ליטר. הפילטר ונוזל הקירור 4 ליטר עלו 40 ו-50 שח. פילטר השמן: 100.

אני מפספס משהו מבחינת המוצרים? נניח, אולי בכל זאת כדאי מי קירור של הונדה כדי להגן על האלומיניום?

מוסכים לא מורשים יודעים איך לפתוח את מסנן השמן? זה נראה סתם הברגה, אבל בספר הטיפולים כתוב שצריך מפתח מיוחד.

פורסם

שלום רב, וברוך בואך לפורום !

לא פיספסת משהו?

היכן תמצא מסעדה שתיהיה מוכנה, שתביא לה את הסטייק הפיתה והחמוצים, והיא תספק לך את הגריל?

יתכן ויש מסעדה כזאת, אך יתכן ותצא בסוף הארוחה עם קלקול קיבה !

זה המשל, את הנמשל תסיק בעצמך.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה זה לא נכון. אם הוא מכיר ת'מוסך אין עם זה בעיה. אני עושה את זה כבר שנים.

אין שום בעיה לפתוח פילטר שמן. אתה יכול לפתוח אותו לבד.

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

אחלה פורום. זו הודעתי הראשונה.

קניתי הונדה ג'אז 2005 וצריך לעשות לה טיפול 100,000.

המוכר היה יד ראשונה. הוא עשה את כל הטיפולים במוסך המורשה עם קבלות.

אני מתכוון לקנות בעצמי את רוב הנוזלים והחלפים ולעשות את רוב הטיפולים (למעט במקרים מסובכים) במוסך קטן, ולא במורשה.

זה אמור להוזיל את העלויות כמעט בחצי.

פילטר אוויר של AMC.

השמן עלה 70 ל-4 ליטר. הפילטר ונוזל הקירור 4 ליטר עלו 40 ו-50 שח. פילטר השמן: 100.

אני מפספס משהו מבחינת המוצרים? נניח, אולי בכל זאת כדאי מי קירור של הונדה כדי להגן על האלומיניום?

מוסכים לא מורשים יודעים איך לפתוח את מסנן השמן? זה נראה סתם הברגה, אבל בספר הטיפולים כתוב שצריך מפתח מיוחד.

לא צריכה להיות בעיה עם מסנן השמן.

בד"כ המוסכים לא יהיו מוכנים לבצע את הטיפול אם אתה מביא את החלפים.

הם הרי צריכים להרוויח לא רק על העבודה אלא גם על החלפים...

פורסם
לא צריכה להיות בעיה עם מסנן השמן.

בד"כ המוסכים לא יהיו מוכנים לבצע את הטיפול אם אתה מביא את החלפים.

הם הרי צריכים להרוויח לא רק על העבודה אלא גם על החלפים...

כשאאנשים כאלה באים למוסך עם חלפים משלהם אז בדרך כלל המוסך גם מעלה את סכום העבודה.

אבל אני גם לא רואה פה שום בעיה,עם הוא מצא חלקים יותר זולים ממה שהמוסך מצא לו אז מה הבעיה פה?

פורסם
כשאאנשים כאלה באים למוסך עם חלפים משלהם אז בדרך כלל המוסך גם מעלה את סכום העבודה.

אבל אני גם לא רואה פה שום בעיה,עם הוא מצא חלקים יותר זולים ממה שהמוסך מצא לו אז מה הבעיה פה?

גם אני לא רואה כאן בעיה. המוסך - כן.

פורסם

תודה לכל המשיבים.

היום עשיתי את הטיפול.

המוסך מקצועי ואמין ויש בו אווירה נעימה. לקח 200 ש"ח עבור העבודה (שזה סכום סביר לשני הצדדים).

ולגבי הקלישאה השחוקה של להביא סטייק למסעדה:

א. אם מי שכתב את זה הוא בעל מקצוע, זה אומר שהוא גם בעל עניין (גם אם עקיף) בכך שאנשים ילכו על המסלולים היקרים. מטרת הפורום היא להחליף מידע נטול פניות ואינטרסים בין בעלי הרכבים, גם אם זה למורת רוחם של מוסכניקים שגולשים פה. גם הטון שבו נכתבו הדברים מראה סוג של כעס או מרירות כלפי מי שלא משלם סכומים כפולים ומכופלים למוסכי שירות. לא אני ולא המכונית שלי קיבלנו קילקול קיבה/מנוע בגלל המוסך, אלא ההיפך.

ב. לגופו של עניין: בואו נשים להשוואה הזאת סוף: כשאדם בא למסעדה, ובעיקר יוקרתית, המוצרים עליהם הוא משלם הם האווירה, העבודה והאוכל. אדם שיושב בבית קפה בשאנז-אליזה ומזמין סלט גדול ועשיר עם משקה, משלם בעיקר עבור האווירה, ולא המוצרים והעבודה. אף אחד לא יתן לו להביא את הסלט מהבית.

במוסך, לעומת זאת, התשלום הוא בעיקר עבור העבודה, המקצועיות והשימוש במתקני המוסך (ליפט, כלי עבודה וכו'). קיימת אפשרות להשתמש בשמנים וחלפים שמוכר המוסך, אבל זה לא הכרחי. אם המוסכניק לא פלצן, הוא יסכים לתת רק עבודה, ויתמחר אותה בהתאם לאיכותה ולהיקפה.

הייתי משווה את זה דווקא לרצף. אפשר לסגור איתו על תשלום כולל עבור חומרים (מלט וכו'), מרצפות ועבודה. אבל אפשר גם לספק לו את המרצפות, ואפילו את החומרים. הכל לגיטימי, הכל הולך, ומי שבאמת בא לעבוד ולא לעשות מסחרה, נוקב במחיר העבודה שלו ועובד.

פורסם

אני לא בעל מוסך ואנוכי לא מסכים עם הגישה שלך ושל אלה המגיעים עם חלפים שרכשו לטיפול במוסך.

כמו שלכול אחד יש הזכות להרוויח את לחמו ביישור גם למוסכניק שגובה 20 אחוז יותר על החלקים יש את הזכות הזו ואתה גם מקבל אחריות !

מה יקרה כאשר תרצה להחליף רפידות בלימה וחלילה קרתה תאונה בגלל רפידות זוג ז' שרכשת ותרצה לתבוע את המוסך על רשלנות כביכול שלהם (ואולי כן הייתה רשלנות של המוסך בהרכבת הרפידות) ולא שלך מה אז ?

אתה כנראה בחור צעיר וחסר ניסיון עם רכבים, הפעם הצלחת ומה יקרה כאשר תרכוש קלא'צ ואחרי ההרכבה יתברר שהקלא'צ לא מתאים והמוסכניק יבקש כסף עבור פירוק והרכבה נוספת.

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום רב !

גלוי נאות, אני בעל עיניין, ואיני מסתיר זאת !

כשבעל מוסך מטפל הרכב שלך הוא אחראי על איכות הביצוע של העבודה, וכל הפרה של הכלל הזה, שתתברר בעתיד, שגרמה לנזק, ישיר או עקיף, אמורה לחול על בעל המוסך!

האחריות כולל את איכות החלפים שסופקו לרכב, ובמקרה של רצועת טיימנג , לא איכותית, ושתגרום לקריעתה , ולנזק לשסתומים בעל המוסך , יכול להתנער מאחריות, בתואנה של פגם ביצור החלק שהובא על ידי הלקוח.

האחריות יכולה להפגע גם בהרכבת חלפים זולים כמו מסנן שמן סיני לא איכותי, מיסב לגלגל, שמן מנוע ועוד..

אין זה סוד שבעל המוסך, גובה עמלה על החלפים שהוא ממלאי, המסופק ללקוח, וגם מקבל הנחת כמות, ברווח מכך הוא משלם את משכורת הפועל, ארנונה, מים חשמל , מס הכנסה, ביטוח לאומי, ביטוח הכנה מקצועית, ריבית על אשראי בבנק, ועוד ועוד ועוד.

לכל מטבע יש שני צדדים, בעל המוסך צריך להרוויח עליך, ולא להפסיד.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

למרק,

טיפולים מסובכים עדיף לעשות במוסך שמתמחה בסוג הרכב או בסוג הבעיה, ואני לא פוסל מוסך מורשה לצורך זה.

תוכל גם לראות שבהודעת הפתיחה שלי התייחסתי לטיפולים השגרתיים, ולא המסובכים.

גם מדובר בבחירת מוסך טוב ובחלפים טובים.

בקשר לאפשות לתבוע על רשלנות: אני בן 40 ועד עכשיו לא תבעתי ולא נתבעתי, ואני מקווה לא להגיע לשם גם בעתיד.

אם אדם משלם מאות שח עודפים בשנה במשך כ-50 שנות נהיגה, הוא לא יחזיר לעצמו את ההשקעה, גם אם זה חוסך לו את המקרה הנדיר של רשלנות מוסכניק שגרמה לתאונה וניתנת להוכחה. טעויות יכולות להגרם גם במוסך מורשה. וגם: ממילא חברות הביטוח מכסות את הנזקים, לפחות נזקי הגוף.

לצביקה,

אתה נשמע בעל מקצוע רציני ואחראי, ובטוח שיש דרישה לשירותיך.

אבל גם אין לפסול סידורי עבודה שונים מאלה שמקובלים במוסכים גדולים או מורשים.

יש כאלה שיאכלו גלידה טובה ב- 30 שח, ויש גם מי שיסתפקו בגלידה אמריקאית טעימה על הדרך ב-3 שח ממקום שעומד בבסטנדרטים ובתנאי הגיינה טובים, כמו למשל מקדונלס.

גם זה טוב וגם זה טוב וכולם יוצאים מרוצים, כולל בעלי המוסכים :wink:.

מאחל לך הצלחה.

פורסם

צביקה הוא אחד האנשים שאני מאוד מעריך, אך לצערי לא כל בעלי המוסכים אותו דבר.

וכוונתי שלא תמיד הם רואים את טובת הלקוח, אלא את השיקול הכלכלי.

זה לא סוד שלקוח שלא כ"כ מבין עלול לקבל במוסך חלפים / שמנים וכדו' שרק השד הסיני יודע מה עבר עליהם ומאיפה באו. וכאן הגורם הבטיחותי גם משחק לרעת הלקוח.

לקוח שמחליט להביא חלקים בשל איכותם (וההפרש לא תמיד מסתכם ב20%), ולבקש שרות במוסך זוהי זכותו

כמו שזכות המוסך לסרב להצעה.

וכמו שכתבו קודמי, יש לקחת בחשבון במקרה של בעייה תווצר הדילמה מה דפוק: החלק, או איכות העבודה.

למסקנה, אם אתה סומך על בעל המוסך שישתמש בחלקים וחומרי סיכה באיכות סבירה, בד"כ שווה להוסיף מעט, ע"מ להיות בראש שקט. אך במקרה של הפקעת מחיר התמונה שונה.

זכותו של בעל עסק להרויח

כמו שזכותו של לקוח לא להעשק

אני חוזר ומדגיש שאיני בא חלילה להכליל את כל בעלי המקצוע, כמו בכל תחום ישנם אנשים אמינים ויש פחות.

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם

פילטר אוויר של AMC.

במוסכי שירות משתמשים בשמן מנוע סינטטי מלא ולא בחצי סינטטי.

פורסם

מרכיב הרווח העיקרי של המוסך הוא חלפים, מוסך שנוהג באופן קבע לבצע רק עבודה, ללא מכירת חלפים, יסגור את העסק.

המוסך לא יכול לתת אחריות על חלפים שהלקוח הביא. במקרה של תקלה בחלק ולעיתים יש תקלות, הלקוח נשאר באוויר בין חנות החלקים למוסך, שכל אחד יכול לטעון שזו בעיה של השני.

מוסכים צוברים נסיון רב עם חלקי חילוף, ברמה שהם יודעים מה מחזיק ומה לא, מתי הבדלי המחיר בין מקורי לחליפי לא מצדיק שימוש בחלק תחליפי וכו' ולכן תמיד המוסך ישאף להתקין חלק יותר אמין ולאו דווקא חלק בו יש יותר רווח, כמו חנות חלפים.

שורה תחתונה - הסידור הזה, שלקוח מביא את החלקים ומוסך מרכיב - לא משתלם לאורך זמן, למוסך וגם ללקוח.

פורסם

אני חייב לספר לכם סיפור בנושא.

אני בדרך כלל מטפל באוטו שלי לבד יש לי פיאט אונו ואני עושה ממש ממש הכל לבד .

אבל לצערי יש דברים שמצריכים כלים שאין לי לדוגמאת ה נושא המדובר.

החלפת נאבה + מיסב בשביל לפרק את ה נאבה באונו ולהפריד אותה מהמיסב ולהרכיב בחזרה אחר כך את ה נאבה למיסב החדש צריך PRESS פרס .

אז ניגשתי למוסך עם נאבה שקניתי בהנחה מחנות חלפים המוסך החל להרכיב הכל והוא הזהיר אותי בהתחלה "אני כמו רובוט מרכיב יתאים או לא בעיה שלך " ואני עוד יותר טמבל "כן אנדרי תרכיב" אוקיי אחרי חצי שעה א הכל מורכב אבל הנאבה? הנאבה מאיכות מסריחה ולא מתאימה 2 מילימטרים קריטיים ביותר ואז הוא אמר לי" אסף אני מביא חלקים ממקום שאני סומך עליו ואתה הבאת זבל סיני היית צריך להקשיב"

בסופו של דבר באתי לחסוך וזה עלה לי יקר יותר.

כי החלפתי 2 מיסבים בגלל שבפירוק קיימת האפשרות שישבר המיסב וזה קרה .

את הנאבה הלא תקינה החלפתי וזוכיתי עליה במחיר המלא

אבל הזמן עבודה הנוסף שולם.

ככה שבפעמים האחרות שאני אגיע למוסך אני כנראה יתפשר ושיהייה למכונאי לבריאות ברווח שלו כי על איכות ואחריות משלמים ואם הייתי נותן לו להביא את החלק אז לא הייתי צריך לשלם את ה אקסטרא זמן שהוא חיכה שיביאו את החלק החדש והפירוק וההרכבה פעמיים.

• תוכן חדש...