Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזדה 626 98 שסי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם .

קרה לי משהו מוזר מאד , אך מאחר ואיני מבין גדול בצד המכני של הרכב רציתי לקבל את חוות דעתכם .

יש לי מזדה 626 שנת 98 שבאופן ודאי לא עברה שום תאונה ושום תיקון צבע על אף חלק ממנה . אך כשלקחתי אותה למכון בדיקה לקראת מכירה - קורא לי ולקליינט הפוטנציאלי הבוחן ומראה לנו שיש כיפוף בקצה הקדמי של קורת האורך - שסי ע"י וו הגרירה , הוא מדגיש שהרכב לא עבר תאונה ושאין תיקוני פחחות. לדבריו זה אולי קרה כתוצאה מפגיעה במדרכה , ואין לזה השלכה על התנהגות הרכב ולכן גם לא הרגשתי כשזה קרה או לאחר מכן .

האם דבר כזה יכול להיות ? האם יכול ששילדה של רכב תתעקם כתוצאה מפגיעה במדרכה שלא השאירה שום צלקת אחרת ?

פורסם

בדגמים הללו וו הגריר נמצא גלוי בתחתית הרכב והוא מרותך לשלדה, כך שאם נצמדת מידיי למדרכה בחניה (מספיק פעם אחת) והיא פגעה ישירות בוו הגרירה סביר להניח שתתעקם שלדת הרכב, אם אתה שואל אותי זה לא שווה יתייחסות ולא הייתי מוריד ולו שקל אחד אם זה היה הרכב שלי שמוצע למכירה.

פורסם

אם זה ככה , כלומר אם בגלל מבנה הרכב כל נגיעה במדרכה גורמת לפגיעה בשילדה \שסי , אז אין כמעט מזדות כאלה ללא פגיעה בשסי .

מצד שני , כל מי ששומע "שסי" יברח כמו מאש .

חוץ מזה - פגיעה בשסי היא הרי " מפחידה " כי היא אמורה גורמת לעיוות בסימטריה של הרכב ומכאן = יציבות, בטיחות ,שחיקת צמיגים ....יש כאן סתירה פנימית .

ולמה לא היית ממחיר הרכב ?

תקנו אותי אם אני טועה .

פורסם

לא כל נגיעה במדרכה תגרום לכיפוף בשסי.

כדי לגרום לכך דרושה מכה רצינית. ובמקרה כזה הקורה "תתנפח" בשני צידי הקורה.

אם המעיכות הם מלמטה למעלה, יש מצב שנגרמו מנסיעה על מדרכה גבוהה.

מצב נוסף של מעיכה בשני קורות האורך נגרם, בשל רמפה קצרה של גררים.

מקרה שקרה ברכב יש ראשונה שמעולם לא קיבלה מכה, אותו סיפור היה בבדיקת מכירה.

שתי קורות האורך היו מעוכות באמצע הרכב, באותה נקודה. כתוצאה מכך הקונה "ברח".

בדיעבד התברר שחודש לפני הבדיקה, הרכב לא הניע בשל בעיה בקודנית. הוזמנה חברת הגרר בה היה מבוטח, בעת משיכת הרכב לגרר כאשר הגלגלים הקידמיים היו על הגרר והגלגלים האחוריים היו עדיין על שיפע העלייה (הרמפה), נשמעה חריקה מתכתית. קורות האורך נגררו על זווית הרמפה . באותה העת בעל הרכב לא התייחס לכך.

בועז.

פורסם

הלחיצה היא רק בצד הימני ע"י וו הגרירה . אני לא זוכר שהרכב נגרר אי פעם , ולדעתי ( שוב , אני לא מומחה ) כדי לפגוע בשסי צריכה להיות מכה חזקה מאד שגם צריכה לתת סימנים במקומות אחרים : כנפיים , מכסה מנוע , גלגלים .. ואצלי אין שום סימן .

ואם סתם כניסה במדרכה גורמת לפגיעה בשסי , זה צריך לתת חומר למחשבה לאנשי מזדה .

אז או שעבדו עלי בבדיקה כדי להוריד מחיר או שזה בעיה חמורה בתכנון ובייצור של המזדות האלו או בכלל .

פורסם

אין למאזדה מה לתת את הדעת בנושא, כי רק בארץ מתרגשים מפגיעות של קצה שלדה, שהמשמעות הטכנית שלהם היא אפסית וזניחה לחלוטין.

פורסם

גם הבוחן אמר שאין לפגיעה שום משמעות מעבר לכך שהיא קיימת . אבל הוא חייב לדווח על כך ושלדבריו אנחנו צריכים להסתדר על זה כספית .

ביום שישי אני אקח את הרכב למוסך שלי ואצלם כמה תמונות ואעלה אותם לפורום .

פורסם

כמו שנאמר כאן אין משמעות לפגיעה .

אני רוצה להוסיף שברכב שלך אין שילדה יש מרכב וכך זה נקרא.

כל מכה שהיא לא בין האופנים הקדמיים והאחוריים לא מהווה בעיה שיכולה להשפיע על אופן הנסיעה.

לכן המכה היא זניחה.

פורסם

אני אכנס למוסך ביום שישי , אצלם תמונות לשיפוטכם .

מה זאת אומרת שאין לרכב שילדה אלא מרכב ? והאם זה משנה משהו ?

• תוכן חדש...