Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פנדה 05' - ערכת פינים לפנס ראשי

אלעד
שימו לב! השרשור הזה בן 5568 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

חג שמח ומועדים לשמחה!

מדובר ברכב של חבר טוב שאינו בקי במיוחד בתחום הרכב.

לאחר שאור המעבר השמאלי ברכבו חדל לעבוד, הוא נכנס למוסך מורשה פיאט. לטענתו, המכונאי שטיפל בו פירק את הנורה התקולה, התקין במקומה נורה חדשה וביקש מהחבר להפעיל את האורות. הנורה לא נדלקה, והמכונאי אמר לחבר שעליו להחליף חלק מסתורי העונה לשם "ערכת פינים" בעלות של כ-350 ש"ח, וכן שעליו לבדוק האם הפיוז הראשי תקין, שאם לא כן, העלות תהיה גבוהה יותר. יש לציין שאור הדרך באותו פנס פועל כרגיל וכי הסימפטום המתואר הוא סימפטום קלאסי של נורה שנשרפה.

משהו פה מריח לי מסריח (שרוף?) מידי. עזבו את זה שמעולם בחיי לא שמעתי על דבר שנקרא "ערכת פינים" (בעצם כן שמעתי, אבל זה היה בשני הקשרים אחרים: האחד הוא בבאולינג, והשני... עזבו :oops:).

ההיגיון הבריא שלי אומר שהולכים מהקל אל הכבד: אם יש חשש שהפיוז נשרף, למה לעזאזל הוא לא מתחיל לבדוק את הפיוז לפני שהוא מחליף חלק לא ברור ברכב וגובה עליו מחיר לא מבוטל?

החבר התקשר אלי מהמוסך כדי לשאול בעצתי, שכמובן היתה לאסוף את רגליו ואשכיו ולעוף משם מהר.

ובכל זאת, האם פיספסתי משהו?

האם באמת קיים חלק שכזה? האם זוהי עלותו? האם הוא האחראי לכך שאור המעבר לא נדלק?

האם המשולש הוא עיגול והשמש היא שטרונגול?

תודה מראש על עזרתכם ותשובותיכם.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נראה לי שהמוסך צודק ושמדובר בפיני המחבר במחשב המרכב (BODY COMPUTER) שהנו המחשב המרכזי ברכב

ופינים אלו נשרפו ויש להחליפם עם המחבר, לנקות את רגלי המגעים במחשב המרכב ולקוות שרק זה הנזק.

באיזה מוסך והיכן מדובר?

בברכת חג שמח - רפי לין :-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לתגובה שלך חיכיתי :-)

את המוסך הייתי מעדיף בשלב זה להשאיר עלום, בינתיים לחבר יש כבר תור לחוו"ד נוספת, הפעם במוסך שאליו אני הפניתי אותו.

בכל אופן, מה שאתה טוען לגבי ה-BODY COMPUTER זה מעניין מאוד. תקן אותי אם אני טועה, אבל אני יודע שמערכת החשמל של הפנדה סטנדרטית למדי, שלא כמו במכוניות כמו פיז'ו או סיטרואן. לכן, לא ברור לי ממש הקשר בין הדברים, מה גם שחוץ מאותה נורה שרופה, לא נרשמו תקלות נוספות ברכב.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ערב רב

ממש לא, מע' החשמל של הפנדה, משוכללת מאד, מפוקדת מחשב

וכמו כל פיאט, סובלת מאמינות איטלקית לוקה בחסר (בלשון המעטה)

עצה אחת, למערכת הזאת, מורשה בלבד.

היצרן מודע לבעיה, כנ"ל היבואן

אבל בגלל זה הם נראים כמו שהם נראים.

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדכון ביניים:

החבר ביקר היום במוסך שאליו שלחתי אליו. לרוע המזל, היה שם היום יום עמוס מהרגיל והמוסכניק לא הצליח לפנות לו די זמן כדי לחקור את הבעיה לעומק. ממה שכן התגלה עד כה, כן מגיע זרם למחבר של הנורה. כפי שזה נראה עכשיו, ככה"נ מקור התקלה הוא מנתק במגעים של תושבת הנורה בפנס.

החבר עתיד לחזור למוסך ביום ראשון (הפעם כבר הובטח לו שיוקדש לו זמן ללא הפרעות), כאשר המוסכניק כבר אמר לחבר שבמקרה הגרוע ביותר, יהיה צורך להחליף את הפנס הראשי, אולם עדיין מוקדם לקבוע שזה הדבר שיש לעשות וכי יתכן שיש פתרון זול יותר.

בנוסף, מבדיקה עצמאית שלי מול כמה מקורות נוספים (מכונאים שמכירים את דגמי פיאט היטב), התברר כי ממש כמו שחשבתי, מערכת החשמל של הפנדה סטנדרטית לחלוטין.

אמשיך לעדכן כשתהיינה התפתחויות נוספות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סוף הסיפור:

החבר בסוף החליט להגיע למוסך המרכזי של סמל"ת. לאחר בדיקה קצרה, נמצא שהחלק התקול הוא אכן מחבר כלשהו שנשרף, ושאת תמונותיו צירפתי.

החלק הזה באמת נקרא "ערכת פינים", ומחירו כולל התקנה ומע"מ עומד על קצת יותר מ-500 ש"ח וזמן התיקון נטו עמד על כ-20 דקות.

תודה רבה ושבת שלום לכל העוזרים.

DSC00476.jpg

DSC00477.jpg

DSC00478.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שבת שלום

בדיוק זה אחד התקעים של ה BODY COMPUTER

ואכן 12V מגיע לנורה.

כל העסק עובד על מיתוגי (- ) מינוס לממסרים

מה BODY COMPUTER

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סוף הסיפור:

החבר בסוף החליט להגיע למוסך המרכזי של סמל"ת. לאחר בדיקה קצרה, נמצא שהחלק התקול הוא אכן מחבר כלשהו שנשרף, ושאת תמונותיו צירפתי.

החלק הזה באמת נקרא "ערכת פינים", ומחירו כולל התקנה ומע"מ עומד על קצת יותר מ-500 ש"ח וזמן התיקון נטו עמד על כ-20 דקות.

תודה רבה ושבת שלום לכל העוזרים.

בסוף המחיר של המוסך המרכזי היה יותר יקר מההצעה של המוסך הראשון. חוסר האמונה באבחון של המוסך גרם להוצאות גבוהות יותר ----חבל!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא נכון.

זאת היתה גם הצעת המחיר במוסך הראשון.

מה שכתבתי כאן היתה טעות שלי, גם במוסך הראשון דובר על סכום דומה.

לא טרחתי לעדכן את ההודעה לאחר שהטעות התגלתה, ובראייה לאחור אני בהחלט מצר על כך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5568 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...