Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בית המשפט - "תבוטל ההחלפה האוטומטית של נוזל הקירור במכוניות סיטרואן ופז'ו.

הנוזל אמור לשרוד לכל אורך חיי המנוע, אך המוסכים המורשים נהגו להחליפו כתנאי לאחריות על הרכב ...

טענה נוספת של אלג'ם היתה שהנוזל שמולא במכוניות לא היה מהסוג החדיש ביותר"

למרות שהיצרן הנחה לא להחליף נוזל קירור, המוסכים של פיז'ו + סיטרואן הכריחו להחליף כל שנתיים, ובנוזל נחות !

והם לא היחידים.

למשל-בקורולה מחליפים נוזל הילוכים אוטומטים למרות שלפי היצרן אין צורך להחליף.

אין גבול לחמדנות של יבואני הרכב והמוסכים מטעמם.

אולי עכשיו היבואנים יבדקו שוב את הנוהלים הפסולים האלה.

יהודה

פורסם

האמת היא שכל שנתים בהחלט נראה מוגזם, אבל בתנאי מזג האויר בארץ לא להחליף את נוזל הקירור כלל לא נראה לי כמעשה נבון.

3-4 שנים ריקון של הרדיאטור ומילוי נוזל רענן וצעיר נראה כפשרה הגיונית למי שרוצה לשמור על ביצועי מערכת הקירור של הרכב.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

כל הכבוד לאיש שהשקיע והלך נגד היבואן (וכל מי שיגיד שהוא גם הרויח בסוף - שידע שיש בזה המון השקעה שלשעות רבות מאוד ועלות גבוהה מאוד).

תודה ליהודה על שהבאת את הקישור המעניין.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
ה...

3-4 שנים ריקון של הרדיאטור ומילוי נוזל רענן וצעיר נראה כפשרה הגיונית למי שרוצה לשמור על ביצועי מערכת הקירור של הרכב.

ביצועי מערכת הקירור לא נפגעים. המרכיב שבנוזל קירור רגיל פג תוקפו הוא רק האנטי קורוזיה, ויש נוזלים טובים שבהם תוקף התוסף האנטי קורזיבי הוא ארוך מאוד. כנראה אורך החיים הזה לא קשור לאקלים חם כמו בארץ.

יהודה

פורסם

מוזר לי שאנשים מתלוננים על החלפה שלא לצורך.

הבעיה העיקרית היום היא, לדעתי, יצרני רכב שטוענים שנוזלים מסויימים כגון שמן גיר אוטומטי ודיפרנציאל הם לכל חיי המכונית. בעוד שבמציאות זה נכון רק לגבי הרוכש הראשון של המכונית, שהוא זה שמעניין את היצרן. בפועל מי שמחזיק את הרכב כשהוא כבר מתבגר יכול להאריך את חייו אם ידאג להחליף את הנוזלים הללו בניגוד להוראות היצרן. בדברים האלה חיסכון לטווח הקצר עולה בסוף ביוקר.

בכל מקרה, בשני המצבים בעל רכב שמכניס את האוטו למוסך ל"טיפול", שלא יתפלא שביצעו עבודות שהוא אינו מעוניין בהן או שלא ביצעו עבודות שהוא היה רוצה. כשמכניסים רכב למוסך צריך לפרט בדיוק איזה עבודות המוסך יעשה, באיזה נוזלים ישתמשו ולנהל מעקב אחרי העבודות האלה בקלסר אצל בעל הרכב. בצורה כזו ניתן לכוון את האחזקה לזולה ביותר האפשרית או ליסודית ביותר, על פי רצון בעל הרכב, ולא על פי רצון המוסך.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מה הקשר בין נוזל קירור לתנאי מזג האוויר בארץ ? זו המצאה מבזה של היבואנים על מנת לצמצם מרווחי טיפולים ללא ביסוס הנדסי תוך איום בביטול אחריות, בקיצור מסחטת כסף שמדיפה ריח חזק של גזל.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

דווקא לי לא מאוד מפריעה העובדה שהם מחייבים לכאורה להחליף כל שנתיים את נוזל הקירור.

מה שמפריע לי זה שנרמז שם שהם משתמשים בנוזל קירור נחות ,ובמקרה הזה באמת עדיף לא להחליף.

אני אישית מחליף כל שנתיים (אפילו איכשהו יצא שהחלפתי פעמיים תוך פחות משנתיים . בפעם הראשונה החלפה יזומה כמה חודשים לאחר רכישת הרכב , ולפני כחצי שנה כחלק מטיפול טיימינג מלא יחד עם החלפת משאבת מים)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
והם לא היחידים.

למשל-בקורולה מחליפים נוזל הילוכים אוטומטים למרות שלפי היצרן אין צורך להחליף.

אין גבול לחמדנות של יבואני הרכב והמוסכים מטעמם.

אולי עכשיו היבואנים יבדקו שוב את הנוהלים הפסולים האלה.

יהודה

טעות בידך , את ה-ATF מחליפים רק לאחר שהוא שינה את צבעו לכהה,באישור מוקדם של

הלקוח וללא "איומים למינהם".

זה הנוהג במוסך היבואן.

פורסם

קראתי את הכתבה ועלה חיוך על פני, כולנו יודעים שהמוסכים המורשים מרימים את האף, מבצעים לא פעם ולא פעמיים עבודות והחלפת "חובה" של חלקים רק כדי לעקוץ עוד 50 שקל

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

די דומה להתנהלות מוזרה וקמצנית של חברת ליסינג כפופת יבואן פז'ו

במקום עבודתי יש מכוניות מסוג 307,אחת מהן מודל 2006 הגיעה ל-180000 ק"מ, שמח וטוב לב הגיע חברי המחזיק ברכב לאילת החנה את המכונית סמוך למלון ופרש לסופ"ש,כשחזר למכונית וניסה להניע......נאדה לא מניע ולא מריע רעשים וקרקושים בלבד.

כאן החלו הפסדי חב' הליסינג: רכב חלופי מבאדג'ט אילת,גרר ל...תל-אביב ומנוע חדש! התברר לאחר יומיים כשהרכב לא שוחרר מהמוסך כי הלך מנוע עקב קריעת רצועת טיימינג ,לא הוחלפה רצועת טיימינג במשך כל חיי המנוע!

אז שלא ינסו לאלץ להחליף מי קירור או מי מתזים?

שיהיה...

פורסם
די דומה להתנהלות מוזרה וקמצנית של חברת ליסינג כפופת יבואן פז'ו...

אז שלא ינסו לאלץ להחליף מי קירור או מי מתזים?

הבאת דוגמא שלא שייכת לנושא. בדוגמא שלך חברת הליסינג ניסתה לחסוך ע"י אי ביצוע תחזוקה שנדרשת ע"י הוראות יצרן.

א ב ל נושא השרשור הזה הוא מוסכים שמכריחים לבצע תחזוקה שהיצרן לא דורש, אלא ההיפך.

פשוט צריך לתחזק לפי הוראות היצרן , לא יותר , ולא פחות.

יהודה

פורסם
קראתי את הכתבה ועלה חיוך על פני, כולנו יודעים שהמוסכים המורשים מרימים את האף, מבצעים לא פעם ולא פעמיים עבודות והחלפת "חובה" של חלקים רק כדי לעקוץ עוד 50 שקל

ניחה ה50 שקל, מה שבאמת כואב זה ששמים לך נוזל באיכות ירודה מהנוזל שהגיע מקורי עם הרכב.

פורסם

בשנים האחרונות יש מגמה אצל יצרני הרכב להאריך את משך הזמן/ק"מ לטיפולים שוטפים למיניהם. סביר להניח שבחלק מהמקרים העניין נובע מחמרים איכותיים יותר, התאמה טובה יותר בין חלקים נעים וכו' אבל עדיין נראה לי שחלק מהעניין הוא עניין שווקי. כמו שמשהו כבר כתב קודם, מי שנהנה מזה הוא היד הראשונה של הרכב ומי שיקבל את החשבון זה המסכן שקנה אותה כיד שניה.

נוסף על זה יש הבדלים אובייקטיביים בין מדינות שונות. הבדלי טמפרטורה, הבדלי לחות, כמות חלקיקים חפשיים באויר (אבק) ועוד ועוד.

אני באופן אישי לא מחכה את ה30000 ק"מ שמומלצים על ידי היצרן לטיפולים שוטפים למשל ומחליף שמנים ופילטרים כל 15. אולי אני מגזים אבל ימים יגידו...

• תוכן חדש...