Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה POLE POSITION RFT לא רלוונטי כלל כיוון שהוא מיוצר בשתי מידות בלבד 275/35/18 ו 325/30/19. יש שני רכבים בעולם עם המידות האלו והצמיגים האלו מיוצרים במיוחד עבורם. חוץ מזה, זה צמיג RUN FLAT, לא רלוונטי בעליל.

לדעתי, ה 070 טוב יותר מה R1R. מה שכן, העובדה שה 070 עולה 50-60% יותר לדעתי ממש לא מצדיקה את התמורה. כפי שאמרתי, בתקציב הזה אקח R888 שהוא הרבה יותר טוב.

בעלות של ה 050 (ואף הרבה פחות) אקח את ה R1R מבלי לחשוב פעמיים. ועוד ישאר לי עודף למיכל דלק שאותו אשרוף בעודי מקצר את חייהם ללא רחם.

לשפר בלי להתפשר

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שאלתי גם בשרשור הרלוונטי, מה המחיר של הR1R במידה 225/40/18. אשמח לדעת :)

אני יודע שאני מאוד מרוצה עם הRE050A (האחיזה, ההרגשה), אבל הם נגמרים מהר מהרצוי מה שקצת מוזר בעיני.

חריצים וחתכים הופיעו על דופן הצמיג עוד לפני שמלאו להם 10K ק"מ (היום אני על 18K). רוב הזמן אני נוסע בצורה רגועה ומנהלתית.

גם כשכן יוצא לי קצת לנהוג חזק, זה לא ברמה של השמדת צמיגים. אנשים שעושים דברים הרבה יותר קיצוניים עם הרכבים לא מביאים צמיגים לצורה כזאת.

מה שהביא אותי לחשוב שאולי קיבלתי אותם יבשים יתר על המידה. דיברתי עם צ'מפיון ועם היבואן והנושא עדיין לא נסגר.

לכאן או לכאן, אני מתקרב לזמן החלפת הצמיגים שלי :(

פורסם

אעלה שאלה,

אני צריך כרגע זוג צמיגים לרכב שלי- לאון טורבו 2007

באיביזה היה לי את הT1R על כל 4 הגלגלים והייתי יותר ממבסוט.

היום, יש לי זוג מישלנים מקדימה גמורים ומאחורה פירלי פי זירו אסימטריקו שיעברו קדימה ובמקומם יבוא זוג חדש.

אני שוקל האם אלו יהיו הT1R או הR1R, כאשר הT1R זול משמעותית והיה לי נסיון טוב איתו בעבר כמו שציינתי.

את הR1R אני לא מכיר ,והם אמורים לספק אחיזה טובה יותר, אבל לא מתאים לי שחיקה מהירה מידי

מה עתכם?

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

בן - לצרכים שלך ה T1R יהיה מצויין - לא יישחק מהר מדי והמחיר הינו נמוך יחסית לשוק.

דודי - כמובן שה R888 עדיף על ה RE070 וה R1R עדיף על ה RE050, זה בין הייתר כיוון שמדובר על צמיגים בקטגוריות שונות. אני יכול להבטיח לך שהשחיקה בפועל בין ה RE050 וה R1R תהיה שונה - כאשר הטויו הספורטיבי יותר גם יישחק מהר יותר.

אני בכל מקרה את הבחירה שלי עשיתי, רבעיית R1R במידה 205-45-16 ממתינה לגימקנה הקרובה כדי לתת בראש :-)

פורסם

ה-R888 הוא כבר סמי סילק, פחות מתאים ליום יום במיוחד לקראת החורף. לא?

ואם אתה אומר שהשחיקה של ה-R1R תהיה מהירה יותר מהRE050A יש לנו כאן בעיה :)

מכיוון שהRE050A הראה סימני שחיקה אם אני לא טועה כבר אחרי בערך 10K ק"מ.

את התמונה הבאה צילמתי בטיפול 15K... (עכשיו אני על 18K).

משהו כאן לא בסדר לדעתי והנושא עדיין בטיפול מול היבואן.

אבל אם הR1R נשחקים מהר יותר מהRE050A, זאת סיבה לרדת מהם ליום יום.

IMG_0197.jpg

פורסם

גיל,

התמונה שפרסמת מראה שחיקה לא אחידה וזה לא בגלל תרכובת כזו או אחרת או קשור לנתוני שחיקה.

על פניו ומהתרשמות שטחית בלבד, תת היגוי, תת היגוי ועוד פעם, תת היגוי.

שאר הצמיג נראה שחוק בדיוק במידה שהיינו מצפים ברכב חזק עם צמיג ספורטיבי ודביק יחסית.

לשפר בלי להתפשר

פורסם

לא טענתי שזה קשור לנתוני שחיקה, בדיוק להפך.

כל ארבעת הצמיגים נראים כך, איך תת היגוי מסביר את זה? מה גם שאני מסוגל לספור את מספר הפעמים שהייתי בתת היגוי.

כמובן שמדובר במספר לא גדול של פעמים, הרבה פחות ממספר הפעמים שצמיגים של אנשים עם סטאפ דומה שאני מכיר היו במצבים כאלה.

השחיקה באמצע הצמיג אכן נראית תקינה.

אני מדבר בעיקר על הסדקים שבשני צידי הצמיג (גם בצד הפנימי, פחות אבל עדיין) וגם באמצע הצמיג ניתן לראות את הגומי סדוק ויבש. אני טוען שהצמיג הגיע יבש יתר על המידה (התאריך תקין).

פורסם

היי גיל

דודי צודק, הצמיגים לא שחוקים בגלל שחיקה מהירה, לפי התמונות של הצד הייתי אומר שזה שילוב של צמיג יבש, דופן לא מאוד קשיחה ולחץ אוויר נמוך (חלק מהתנאים או כולם). אבל לפי הסדקים במרכז הצמיג כנראה מדובר בעיקר בצמיג יבש, או ישן או שנשמר בתנאים לא טובים.

בקשר לשחיקה של ה R1R, הצמיג איינו סמי סליקס והשחיקה צריכה להיות סבירה - אם כי מואצת מעט לעומת צמיגים רגילים. לפי דעתי התמורה באחיזה טובה יותר והמחיר הנמוך של הצמיג עושים אותו כדאי לכל מי שמחפש אחיזה מצויינת. בתמורה למחיר - אין לצמיג הזה תחרות בארץ.

פורסם

שוב, זה בדיוק מה שאני אומר - שהם לא שחוקים בגלל שחיקה מהירה.

לחץ האוויר תקין ע"פ הוראות היצרן (39 מקדימה ו30 מאחורה, אלה ההוראות...) ונבדק לעיתים תכופות.

זה משאיר אותנו עם דופן לא קשיחה ובעיקר יובש. בהתחשב בכך שהתאריך שלו תקין אני טוען שהוא הגיע לא תקין \ לא נשמר בצורה טובה. מעצבן.

פורסם

אולי אתה משתמש באיזה שהוא חומר כדי שהצמיג ייראה יפה ושחור מבחוץ וזה הורס אותו?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הפאלקן מהווים לעניות דעתי את הפשרה הטובה ביותר של עלות/תועלת.

ה912 הוא שיפור גדול מול הדגם הקודם של פאלקן.

בשבועיים האחרונים אני מרוצה מהם.

מינוסים - הם מצייצים לי בנהיגה אגרסיבית בסיבובים בתת היגוי - ייתכן בגלל שהם חדשים וייתכן שהם מפחדים מהתפרצויות הטורבו.

בנוסף בכנות - לא אהבתי את העיצוב שלהם בסולייה אבל זה עניין שולי.

פאלקן היא למעשה מותג של סומיטומו היפנית שגם קיימת מאז הומצא הגלגל בערך.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

gil

אולי (אולי :wink:) יש לי פיתרון לבעיה שלך

בזמנו החלפתי כמה דברים ברכב ועל הדרך בושיניגים למשולשים הקדמיים

לטענת בעל המוסך (בחור די מבין http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=277367&highlight=%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%9D)

הגומיות המקוריות במשולשים(ים?) גורמות לשחיקה לא אחידה,הגומיות שלי כבר היו עייפות והלכתי ע"פ ההמלצות על סט פוליאטרן מחוזק מתוצרת "כתום" - לא יודע לגבי שחיקה אבל יש הבדל בחדות ההגה :wink:

אם אתה מקפיד על לחץ אוויר תקין,כיוון פרונט טוב במקום מכובד (חובה ממוחשב ולא לפי העין!) ולא נוסע על הצד כל היום הייתי בהחלט פונה לבחור שאומנם פגשתי פעמים אחדות אבל יש לי את הרושם שהוא מבין לא מעט

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

אני דווקא חושב שהשחיקה כן אחידה.

אפשר לראות שהצמיג אכול במידה דיי שווה בכל האיזורים שבמגע עם הכביש.

הסדקים בצד (ובאמצע) אינם תוצאה של שחיקה ממגע עם הכביש כמובן ולכן אני לא חושב שזו הבעיה.

מה גם שהרכב חדש ושום דבר לא אמור להיות "עייף" :)

אבל תודה!

פורסם

כנראה לא שמתי לב לאמצע :wink:

בכול אופן (לדבריו) הגומיות המקוריות -במצב חדש- עדיין עדינות מידי ולכן המחוזקות עדיפות

זה אולי כטיפול מונע,אבל בהחלט יש גם תוספת קשיחות וחדות בכניסה לסיבובים וזה לבד שווה את הסכום הנמוך (כ300 ש"ח +-)

לפחות גילית עוד משהו על הדרך :-)

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

כמו שאמרו לך, תת היגוי, תת היגוי, תת היגוי וגם לחץ נאוויר מוך מידי.

עצתי לך, כשאתה נוסע חזק, תקפיד על לחץ אוויר גבוה ב 10% מעל מה שהיצרן מגדיר (אני שם הרבה יותר)

בנוסף, שקול להעלות את הקמבר מקדימה, מה שישחוק בנסיעות מנהלתית את החלק הפנימי מעט יותר, אבל בפניות עם עומס גבוה, הצמיג (אם יהיה מנופח נכון) יישב טוב, ואתה תקבל תוספת אחיזה משמעותית (ראה פרסום שלי על שיפור התנהגות סיאט לאון, במקבץ המאמרים בראש פורום זה)

אני קניתי השבוע R1R לאחר שבשנתיים האחרונות נסעתי על פירלי P_ZERO ROSSO ASIMETRICO, דיווח מסודר העליתי בת'רד נפרד.

לגבי הדיון על אורך חיי צמיגים, מרבית הצמיגים הספורטיביים בקטגוריית MP בעלי הTREAD של 240-280 יתנו אורך חיים דומה, ה R1R יתן חצי (כי הוא 140) ואילו ה R888 הוא לדעתי צמיג קיצוני מידי ליומיום, במיוחד ליום רטוב.

לגבי סידרת ה RE050, מהיכרות קצרה שלי, זה שיש לחלק מהצמיגים מקדם שחיקה מאד נמוך (140) גורם להם להישחק מהר מאד, אבל הבונוס של אחיזה מעולה לא מגיע, שווה לקרוא בקורות ב TIRERACK, המון מילים רעות וציונים גרועים על אחיזה נמוכה ואורך חיים עלוב !!!

עוד דבר ששווה לזכור, צמיגים מאד רכים, בעלי תרכובות "מסלול", יתנו גם אורך חיים נמוך במדד הזמן, הגומי פשוט מתייבש מהר יותר

My 2 Cents

ליאור (TOYO R!R)

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תוכן חדש...