Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בשבועות האחרונים אני קורא כל פעם דיווחים על זה שבתי ספר בפ"ת מסרבים לרשום ילדים אתיופים. קראתי גם שהנשיא הציע לחברי פורום מנהיגים צעירים לנסוע לשם להפגין, והיום גם ראיתי ששר החינוך מתכנן לשאת ולתת עם רבנים בעיר ע"מ לשלב את הילדים בחינוך הממלכתי-דתי. :shock:

אני גר בחו"ל ומתאר לעצמי שהמצב הוא לא בדיוק מה שעולה מהעיתונות. חייב להיות משהו מאחורי זה, לא? כי זה נשמע לי תלוש לגמרי מהמצאיות שבשנת 2009 אשכרה יש גזענות כ"כ מובהקת במדינה דמוקרטית כמו ישראל. מה גם שאם המצב באמת היה כמו שכותבים, אז בטח שר החינוך, ראש הממשלה או הנשיא היו יכולים להטיל סנקציות על בתי הספר האלה, ואולי אף עונשי מאסר על מי שעומד מאחורי האפליה הזאת. הרי אין סיכוי שזה חוקי.

בקיצור, אני מקווה מאד שפיספסתי משהו, לכן אשמח אם תאירו את עיניי ותשפכו קצת אור על מה שהולך שם.

בתודה מראש.

פורסם
שלום,

בשבועות האחרונים אני קורא כל פעם דיווחים על זה שבתי ספר בפ"ת מסרבים לרשום ילדים אתיופים. קראתי גם שהנשיא הציע לחברי פורום מנהיגים צעירים לנסוע לשם להפגין, והיום גם ראיתי ששר החינוך מתכנן לשאת ולתת עם רבנים בעיר ע"מ לשלב את הילדים בחינוך הממלכתי-דתי. :shock:

אני גר בחו"ל ומתאר לעצמי שהמצב הוא לא בדיוק מה שעולה מהעיתונות think again. חייב להיות משהו מאחורי זה, לא? כי זה נשמע לי תלוש לגמרי מהמצאיות שבשנת 2009 אשכרה יש גזענות כ"כ מובהקת במדינה דמוקרטית כמו ישראל.תלוש אבל קיים מה גם שאם המצב באמת היה כמו שכותבים, אז בטח שר החינוך, ראש הממשלה או הנשיא היו יכולים להטיל סנקציות על בתי הספר האלה הטילו - לא יעבירו תקציב, אבל זה כנראה רק כדי לרצות את התקשורת, התקציב ימצא דרכו אליהם, ואולי אף עונשי מאסר על מי שעומד מאחורי האפליה הזאת. הרי אין סיכוי שזה חוקי. אכיפת חוקים על מגזרים מסויימים עלולה לעלות לממשלה בפירוק הקואליציה.

בקיצור, אני מקווה מאד שפיספסתי משהו, לכן אשמח אם תאירו את עיניי ותשפכו קצת אור על מה שהולך שם.

בתודה מראש.

זו לא שנת הלימודים הראשונה שנפתחת בסימן אפליית אתיופים בחינוך הדתי בפתח תקווה. כששמעתי את קריאת הנשיא לצאת ולהפגין, זעמתי על כך שלא קרא לשר החינוך פשוט לפטר את כל מנהלי מוסדות החינוך הגזענים. ואם סגניהם או ממלאי מקומם ימשיכו בדרכם - לפטרם, וכך הלאה עד שישארו רק מחנכים נאורים במדינה.

פורסם

מה הסיפור? הסיפור הוא בזיון למדינת ישראל! במיוחד לפ"ת - העיר הכי מגעילה בארץ. ( ועכשיו רואים הוכחות )

יאללה, עכשיו בואו נפריד בין המזרחים ואשכנזים בכיתות... מורים ילמדו ילדים ומורות ילמדו ילדות.. מדינת בננות. :shock:

פורסם

עד כמה שידוע לי, היהדות האורתודוקסית אף פעם לא קיבלה את האתיופים כיהודים. כלומר,

על אף העובדה שחלק גדול מהם נוהגים מנהגי יהדות, הם נחשבו כגוים לכל דבר ועניין.

במהלך העליה לארץ, הרבנות הראשית ביצעה באתיופים תהליך שקרוי גיור לחומרא, שבו

מגיירים אנשים שיש ספק ביהדותם.

חלק מתנאי הגיור (שוב, על פי שמועות, לא מידע מבוסס) הוא שהילדים ילמדו בביס דתי\חרדי.

ומה המצב בשטח? שיש עד היום חלקים נרחבים מאוד ביהדות שלא מקבלים את הגיור לחומרא

שביצעה הרבנות, שלא מוסיפים אתיופי אפילו למנין(!!!) או מעלים אותו לתורה(!).

בתי הספר היחידים שיקבלו תלמידים אתיופים הם בתי ספר חילוניים או דתיים.

ברגע שמוסדות הלימוד החרדיים סגורים בפניהם, התלמידים יכולים ללמוד אך ורק בבתי-ספר

דתיים (כיפה סרוגה) והמנהלים רואים את זה כנטל.

ומה אני חושב על הענין? היהדות מצווה לאהוב את הגר. לצערי הכל מלא באינטרסים.

משהו אומר לי שאם זו הייתה קהילה עשירה עם קשרים ענפים, הכל היה נראה אחרת. עצוב.

No worries 8)

פורסם
מה הסיפור? הסיפור הוא בזיון למדינת ישראל! במיוחד לפ"ת - העיר הכי מגעילה בארץ. ( ועכשיו רואים הוכחות )

יאללה, עכשיו בואו נפריד בין המזרחים ואשכנזים בכיתות... מורים ילמדו ילדים ומורות ילמדו ילדות.. מדינת בננות. :shock:

עכשיו? מצטער להעיר אותך מהחלום אבל זה כבר קורה, בחלק מרשתות החינוך הדתי.

לפני חודש-חודשיים שמעתי בחדשות כי בבית-ספר אחד לבנות הפרידו בצורה מלאה בין אשכנזים לספרדים.

הפסקות שונות, כיתות שונות, אפילו תלבושת אחידה שונה (חלילה שלא יהיו חברות אפילו בדרכן הביתה).

ככה זה הדתיים ששכחו מה זה להיות יהודים, מבחינתם הם כליל היהדות והאחר אינו אלא גר שפל.

אשכנזי מתנשא על הספרדי (וכל השאר)

הספרדי מצא לו קורבן לפרוק את ההתסכול בדמות יהודים כהי עור. בשנות ה 60-70 אלו היו ההודים שהוכזו כלא יהודים.

עכשיו זה האתיופים.

הנחמה היחידה שלי היא שאם אכן הם מאמינים באל לפי תורתם אז במותם מצפה להם המון תיקונים לפני גן העדן הנכסף.

הנשיא פרס עלוב נפש שכמותו. קריאה להפגנה לא צריכה לבוא מנציג ממסד, הוא בתור נשיא אכן היה צריך לבקש משר החינוך לשלוח לעזאזל את ה"מחנכים" האלו, תקציב לא תקציב, מראית העין של אפליית האתיופים בולטת בצורה מכוערת.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

ומה אני חושב על הענין? היהדות מצווה לאהוב את הגר. לצערי הכל מלא באינטרסים.

משהו אומר לי שאם זו הייתה קהילה עשירה עם קשרים ענפים, הכל היה נראה אחרת. עצוב.

אני מצטער לגלות לך שהיהדות היא דת מאד לאומנית וגזענית.

נכון שאתה צריך לאהוב את הגר אבל אתה חייב להשיך עליו ריבית נשך (שאסור לך לקחת מהיהודי), הקביעה מיהו יהודי דומה מאוד לצורת הקביעה שהיטלר ימ"ש הנהיג ולא קשורה כלל לאמונה או שמירת מצוות (כל אתיופי שתיקח הרבה יותר יהודי ממני מבחינת ידע ושמירת מצוות). זה לפני שניכנס לזה שהשמדנו עמים שלמים בשם הדת (כולל נשים וטף. ראה את העמלקים ויש עוד עם אחד לפחות שאאל"ט יהושוע נשלח להשמיד את כולם ואחרי שחס על הילדים והנשים נשלח שוב ע"י משה להשלים את המלאכה).

מעבר לזה גם אם תסתכל בזוןית יותר רחבה ותכלול גם אותנו החילוניים, כמה נישואי תערובת עם אתיופים אתה מכיר?

כמה חברים אתיופים יש לך?

ראית מנהל בנק (או מנכ"ל חברה גדולה) אתיופי?

אני לא מקבל את הקביעה שזה "בגלל שהם נחשלים" כי מדובר בחלקם על אנשים שנמצאים פה 25 שנים (יותר ממה שחלק מהגולשים פה בכלל חיים).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דברים דומים אמרו על השחורים בארה"ב ותראה מי הנשיא.

קיפוח וחוסר השקעה בילד גורר בוגר נחשל, נקודה. זה לא משנה מה צבעו ואיזה גזע היו אבותיו.

אדם כשלאדם יכול להיות גאון הדור או טיפש גמור, עם זה אי אפשר להתווכח. עדה/גזע/לאום מסויים שכולו מתבסס על נחשלות זה כבר מגוחך בכלל לחשוב כאפשרי.

תראה לאיזה חינוך הם מופנים בצורה אוטומטית. ללא כל אפשרות בחירה. האם ילד אתיופי שמראה ניצוצות של משיכה לתחום המדעים וההנדסה יזכה לטיפוח היכולת? אני בספק.

אני מכיר מספיק אתיופים ששירתו ביחידות מודיעין נחשבות, כאלו שהם קצינים מעולים, ואפילו סטודנט לרפואה אחד.

העובדה היא שמספיק שיש אתיופים קצינים,רופאים ומנהלים המראה כי זה אפשרי, המדינה איננה מתלהבת להשקיע בהם אולי כי הם שחורים אולי כי זה עולה יותר מידי או סתם אין להם לובי בכייני בכנסת.

ובקשר לדת, מעבר להיסטוריה, כמו כל הדתות מנהיגי הדת אונסים את התורה שיתאימו לצרכיהם, אם זה אישור לרמות גוי, להבדיל בין דם לדם וכלה ב"זכות" לגנוב ולחמוס כספי ציבור.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם
אני מצטער לגלות לך שהיהדות היא דת מאד לאומנית וגזענית. אף פעם לא טענתי אחרת.

נכון שאתה צריך לאהוב את הגר אבל אתה חייב להשיך עליו ריבית נשך (שאסור לך לקחת מהיהודי),

ברמת העיקרון התורה מצווה לאהוב ולכבד את הגר מספר פעמים. לגבי הריבית, אין לי מושג.

הקביעה מיהו יהודי דומה מאוד לצורת הקביעה שהיטלר ימ"ש הנהיג ולא קשורה כלל לאמונה או שמירת מצוות (כל אתיופי שתיקח הרבה יותר יהודי ממני מבחינת ידע ושמירת מצוות). כמו שבוודאי ידוע לך, ההבדל הוא שיהודי לפי היהדות הנו אך רק צאצא לאם

יהודיה או באם עבר\ה גיור כדין בעוד שהנאצים ימח שמם וזכרם חיפשו זכר לדם יהודי שניים-שלוש דורות אחורה וגם בצד האב.

הם ידעו את ההלכה אבל בחרו להעלים כל זכר מהתרבות היהודית. דוגמא בולטת הוא רומן פולנסקי שסבל את השואה אבל כלל אינו יהודי מבחינת ההלכה היהודית (אם גויה).

זה לפני שניכנס לזה שהשמדנו עמים שלמים בשם הדת (כולל נשים וטף. ראה את העמלקים ויש עוד עם אחד לפחות שאאל"ט יהושוע נשלח להשמיד את כולם ואחרי שחס על הילדים והנשים נשלח שוב ע"י משה להשלים את המלאכה). אנחנו לא המצאנו את זה.

מעבר לזה גם אם תסתכל בזוןית יותר רחבה ותכלול גם אותנו החילוניים, כמה נישואי תערובת עם אתיופים אתה מכיר?

כמה חברים אתיופים יש לך? שירתתי במג"ב... אז יש כמה חברים, כמו צביקה צינור :lol:

ראית מנהל בנק (או מנכ"ל חברה גדולה) אתיופי? פה אנחנו מגיעים לדיון של קליטת ההגירה בתוך החברה הישראלית.

מספיק לעשות סיבוב פעם אחת בערב בא.ת. הישן של ראשון ולראות מה הולך שמה עם הדור הצעיר בשביל להבין את חומרת המצב.

למישהו למעלה כדאי להתעורר, ומהר לפני שהחברה יתחילו להשתולל עם ה-DEW.

אני לא מקבל את הקביעה שזה "בגלל שהם נחשלים" כי מדובר בחלקם על אנשים שנמצאים פה 25 שנים (יותר ממה שחלק מהגולשים פה בכלל חיים).

אל תכניס לי מילים לפי, אני בחיי לא טענתי שהאתיופים נחשלים (חס וחלילה) אלא שבמידה לקהילה הזאת היה כסף,

משאבים וקשרים כמו קהילות אחרות אז משהו בליבי אומר לי שרבני היהדות האורתודוקסית היו מתייחסים אליהם אחרת.

תחושת בטן קטנה.

12345

No worries 8)

פורסם

בלי להיכנס לסיפור הזה יותר מדיי,אני פשוט מתבייש שאני חי במדינה הזאת לפעמים...

עם שעבר שואה ותלאות...עדיין יש גזענות מגעילה...

פשוט עצוב. ליבי עם האתיופים.

:|

פורסם
מדובר על בתי ספר פרטיים, לא?

לא. מדובר במוסדות מתוקצבים ע"י המדינה שמחוייבים לקלוט ילדים לפי איזורי רישום. אם הם היו פרטיים ולא מתוקצבים כמו חלק מהישיבות מצידי שיקבלו רק בלונדיניים עם חצ'קונים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני כיהודי, ישראלי, אתיופי ומעל הכל כאדם, מתבייש ונכלם שקיימים במדינת ישראל "מחנכים" ומנהלים, שנגועים בבורות , אטימות וגזענות .

לצערי עד היום יש בזרם האורתודוקסי כאלו שעדיין לא מקבלים אותנו כשווים בני שווים.

אני מאמין שתרמתי ועדיין תורם למדינה הרבה מעבר לאותם מגדפים, שמלבד להתחבא מאחורי אוהלה של תורה לא תורמים דבר וחצי דבר למדינה.

מצב זה ימשך כל עוד אנשים טובים ימשיכו לשבת בבית ויאפשרו להם לעשות בכספים שלנו, בכבישים שלנו ובביה"ס שלנו ככל העולה על רוחם הרעה.

לבסוף רק נותר לי לשאול איזו דוגמא אישית "המחנכים" הללו נותנים לדור העתיד?!

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

לפני שכולם רצים ומתלהמים, האם מישהו שמע מה יש למנהלים להגיד?

המדינה גרמה לכל הסבל ולכל מה שקורה פה עכשיו, בשנה שעברה זה היה בדרום ועשיו זה במרכז.

לקחו את האתיופים וריכזו אותם במספר מקומות, ללא חינוך תואם ללא עזרה למשפחה האתיופית ששונה מאוד מהישראלית,

ובעצם ללא שום תמיכה ארוכת טווח.

מה שנוצר זה שרבות מהמשפחות האתיופיות נשארו מאחור וכולנו יכולים לראות בדיוק מי הם המנקים והעובדים הזוטרים בכל מקום, בדיוק כמו שעשו למזרחים בשנות ה 50 60 ו 70 כך שכולנו גזענים.

עכשיו, בתור מנהל בית ספר שמעוניין לשמור על רמה מסויימת של לימודים קשה מאוד לקבל תלמידים שרמתם הלימודית והאנטלקטואלית נמוכה, לא בגלל שהם גזענים, הם היו נוהגים כך לכל אחד אחר, רק שבמקרה הזה אשמה מדינת ישראל שהפקירה את האתיופים זרקה אותם בפריפרייה ועכשיו זה מתפוצץ לנו בפרצוף

אהה וסתם מעניין אותי מדוע לא מקבלים אותם בגמנסיה בתל אביב או בהרצליה, ולמה בכלל לא שיכנו את האתיופים מלכתחילה במיקום מרכזיים כמו בירושלים או במרכז תל אביב כדי שיתערו היטב באוכלוסייה היהודית.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

כל עוד זה קשור בפתח-תקוה (וגם עירית פתח-תקוה), זה לא מתחיל ונגמר רק בגזענות - זה מתחיל בכסף ונגמר בגזענות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז ככה:

מטעמי גיור, כפי שהוזכר לעיל, מחוייבים כל ילדי עולי אתיופיה ללמוד במוסדות דתיים את החינוך היסודי.

בפ"ת , מלבד בתי"סהממ"ד הרגילים קיימים גם בתי"ס דתיים שאינם חרדים השייכים לעמותות פרטיות דוגמת "למרחב" "דעת מבינים" וכו'.

בתי ספר אלו מקבלים תלמידים לפי רצונם עם תנאי קבלה מחמירים - כולל אי המצאות טלויזיה בבית ההורים ועוד.

הם מתוקצבים כמו חינוך פרטי, שזה 80% מהתקציב במדינת ישראל.

לטענתם - לא ניתן להכריחם לקבל ילדים אתיופים שאינם עומדים בתנאי הקבלה הבסיסיים - ידע נרחב ביהדות ועוד. לטענת הממ"ד הרגיל, לא ניתן להפיל עליו את כל הנטל של חינוך הילדים המהגרים - פחות משנתיים בארץ - שכן הוא יקרוס. והוא צודק.

ובינתיים מהצד, יושבת מקהלת התקשורת ומטילה רפש - אותם אנשים שבכתי הספר שלהם לא שזפו עין של תלמיד אתיופי מעולם.

ואנו יושבים ורואים.

מה צריך לעשות לדעתי? לפתוח את חינוך הילדים האתיופים לכל בתי הספר, ולהפסיק את ריכוזי האוכלוסיה המוחלשת בערים מסויימות.

זו התרומה שלי לדיון

צביקי

• תוכן חדש...