Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

שמי מתן אני מבאר שבע.

אני מעונין ללמוד כבר אמון זמן הנדסאי אלרקטרוניקה.

ההתלבטות שלי כרגע הינה בכך שהאם כדאי ללמוד לימודי ערב או בוקר?

האם שלוש שנים לימודי ערב שזה 4 ימים בשבוע לא מביא לשחיקה בחומר?

מכיון שלימודי בוקר הינם 5 ימים אז הבדל יום אחד ולהוסיף שנה ללימודי?

מבכינה כספית אין לי ממש בעיה אומנם לחיות בצימצום רק אבל אפשרי.

הבעיה המהותית היא שאני די מפחד שהיה לי קשה ואני אומר לעצמי

שאולי להאריך את הלימודים בשלוש שנים לימודי ערב אבל בעיקר לא

להילחץ למבחנים וחומר.

אני ראיתי הנדסאים שאומרים לי שהלימודים די לא קשים אבל אמון חומר.

מה אתם היתם ממליצים לי ללמוד היום בוקר או ערב?

ונאמר לי דבר שהאם זה נכון שסטודנטים שלומדים ליומדי ערב כבר בשנה בשניה יכולים לימצוא עבודה בשעות הבוקר ככה אמון מעסיקים מחפשים עובדים.

תודה.:lol:

פורסם

אני לומד כרגע הנדסאי אלקטרוניקה ומחשבים.

מה שאני הייתי ממליץ לך,אם יש לך את האפשרות ללכת כבר מעכשיו ללמוד למהנדס ישירות לתואר,לך על זה.

ללמוד הנדסאי 3 שנים לפי דעתי זה ביזבוז של זמן,תוסיף עוד שנה וחצי יהיה לך מהנדס אבל הלימודים הם רצופים.

אני כרגע לומד עתודאי ככה שיוצא לי סה"כ שנה וחצי .(וגם אח"כ אני משלים עוד שנתיים וחצי לתואר BS.c)

אם התחום מעניין אותך לא תהיה לך שום בעיה,קצת קשה אבל מסתדרים אין מה לעשות.

מבחינת החומר,כמו שאמרו לך יש המון מה ללמוד.המלצה שלי אלייך,אם יש לך את האפשרות תלמד רצוף, גם בוקר וגם ערב.

לגבי העבודה אני לא כ"כ בטוח.קודם כל אתה מסיים מקבל דיפלומה.גם לאחר קבלת הדיפלומה יש כאלו שמתקשים למצוא עבודה כיוון שדורשים בעלי ניסיון.ומן הסתם בזמן הלימודים עצמם אף אחד לא יקח אותך לעבודה.

בהצלחה.

פורסם

לימודי הנדסאי זה בערך קצב כמו בתיכון. לא צריך לחרוש יותר מדי בבית. העיקר לא לפספס שיעורים ולנהל מחברת מסודרת (כי הכל עם חומר פתוח).

"להשלים" ל BSc זה לא קל כמו שזה נישמע. רמת הלימודים שונה מאוד.

לימודים למהנסד מתנהלים בקצב מטורף שלא משתווה בכלל להנדסאים.

"ההשלמה" הזאת מהנדסאי למהנדס היא קצת עבודה בעיניים. בתכלס הנדסאי יקבל פטורים רק ממקצועות בודדים בלבד (בעיקר בשנים הראשונות) וגם על זה צריך להילחם. פטורים אלה ייצרו חורים במערכת השעות כי לא עושים מערכת שעות מיוחדת לאנשים עם פטורים מקורסים וככה יוצא שחוסכים במקרה הטוב חצי שנה.

פורסם

אני גם שקלתי את התחום לאחר חרישה בפורומים וכן התייעצות עם אנשים המסקנה היתה שעם הנדסאי אלקטרוניקה אין כל כך מה לעשות , יש מלא מהנדסים שגם לא בתקופות מיתון לא חסר, ובתקופות מיתון אין בכלל על מה לדבר, אם כבר תעשה חשמל שזה מעבר להנדסאי גם יוצא לך תעודת מקצוע , שאפשר לעבוד ולהתפרנס לא רע.

לגבי השלמה למהנדס זה נשמע הרבה יותר קל ממש שזה באמת, חומר וקצב הלימוד שונים והרבה מוסדות לימוד אפילו לא נותנים את הפטורים הבסיסים בטענה שחומר הלימוד לא תואם אחד לאחד עם החומר שנלמד אצלם (גם זה מבירורים).

אני בסופו של דבר וויתרתי על ההנדסאי, כי ללמוד את זה בציפיה שאחר כך תשלים למהנדס זה קצת אשליה, ולחיות היום בלי תואר ראשון גם לא יקדם אותך רחוק.

יש היום מספיק מכללות שנותנות תואר מהנדס ושיש בהן תנאי קבלה די נוחים , אבל הלימודים עצמם קשים מאוד.

פורסם

תודה רבה על התגובות.

הגעתי למסקנה שאולי עדיף כבר לימודי בוקר.

למשוך את הלימודים 3 שנים זה יכול להיות סיוט.

אין לי בעיה תאמת ללמוד לימודי ערב רק כמובן אם אני ימצא עבודהנ מתאימה שגם תוכל להתפשר איתי לגבי

תקופה של מבחנים והאם לא היה לי לחץ מאסיבי של עבודה מכיון שאני רואה איך אחרים שלומדים הנדסאי בערב

לא מצליחים לנשום כשהם מגיעים ללימודים אחרי העבודה.

היה טוב אם היתי מוצא עבודה בתחום שנוחה אבל פה זה הימור לא קטן שעלול לבזבז לי זמן יקר.

הנדסאי היום בארץ יכול להשתכר משכורת לא רעה לפי דעתי.

זה תלוי עד כמה אתה אוהב את המקצוע.

יש כאלו שאמרו לי ותתקנו אותי שעם הנדסאי אולי אני ירוויח 5 בחודש נקי ויש כאלה שראיתי שמרויחים 8 נקי בחודש.

נכון אכשיו בראש שלי יושבת תוכנית שאני מקווה שהיא תצאה לפועל .

המטרה שלי היא ללמוד את ההנדסאי ואז לעבור לגור באוסטרליה לתקופה של 5 שנים לעבוד שם בתחום.

בחוץ לארץ יש יותר יוקרה לתעודה של ההנדסאי.

היא תעודה אחת פחות מתחת למהנדס.

באנגלית זה ניקרא PRACTICAL ENGINEER.

הבעיה הקשה שאני עוד מבאר שבע והמקום יש ליקוי די רציני במקומות עבודה בתחום.

יש יותר מפעלים כימים שניתן למצוא עבודה בקלות אבל לא אלקטרוניקה.

שזה המצב די מבאס.

שאני יתן דוגמא אחותי למשל למדה מהנדסת ביו רפואה בבן גוריון והיום עובדת בתחום של מהנדסת תוכנה.

ככה שגם השוק של הביו רפואה בארץ מצומצם ופשוט אין משרות.

פורסם

אם אתה חושב שעל תואר הנדסאי תקבל בחול PE - אתה משלה את עצמך.

וגם היא הרבה פחות ממהנדס.

לגבי שוק ה"ביו רפואה" מי שעשה את התואר הזה לא הבין שהוא לא באמת יכול לחסוך 2 תארים להתעסק בתחום בצורה רצינית.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אם אתה חושב שעל תואר הנדסאי תקבל בחול PE - אתה משלה את עצמך.

וגם היא הרבה פחות ממהנדס.

מה הכונה משלה את עצמי?

היתי כבר באוסטרליה וראיתי איך אנשים עם תעודות הרבה יותר פחותות מהתעודה PE

מסתדרים יפה.

זה הכל עינין עד כמה אתה מוכן ללכת רחוק ועד כמה אתה אוהב מה שאתה עושה.

למה אתה חושב ככה?.

פורסם
לבחור מעליי,איפה בדיוק אתה משלים אחרי זה בשנתיים וחצי???:shock:

במכללה שאני לומד בה כרגע אני משלים אח"כ עוד שנתיים וחצי של לימודים.

אני לומד כרגע מקצועות שמהנדסים לומדים בקורס.קשה ,קורעים את התחת אבל בהמשך יהיה יותר קל.

fixxxer,

לימודי הנדסאי זה בערך קצב כמו בתיכון. לא צריך לחרוש יותר מדי בבית. העיקר לא לפספס שיעורים ולנהל מחברת מסודרת (כי הכל עם חומר פתוח).

אתה ממש טועה.

לא יודע איפה אתה לומד.אנחנו למדנו בשלושה חודשים את מה שלמדתי בתיכון ב 3 שנים.קצב ההתקדמות מאוד מהיר.

אם אתה לא יושב ומתרגל בבית,חבל על המאמצים.

כך שבבחינה החיצונית כשעשיתי פשוט היה לי יותר בחירה.

ובנוסף לכך לגבי החומר הפתוח אתה לא צודק .מקצועות כמו שפת סי או לדוגמא DSP ,בבחינות הפנימיות ישנה אפשרות להשתמש בחומר פתוח(אך בכל זאת אתה צריך לדעת טוב את החומר).חוץ מזה בבחינות החיצוניות הסופיות הכל סגור.

dani12

אם כבר תעשה חשמל שזה מעבר להנדסאי גם יוצא לך תעודת מקצוע

למה התכוונת פה בדיוק?

אני לומד כרגע הנדסאי, שבתוך כל המקצועות גם נבחנתי על חשמל.

אז איך בדיוק זה יוצא מעבר להנדסאי?

matanvip,

בן דוד שלי הרוויח 7.5K נקי אחרי חודש של עבודה ללא כל נסיון בעבר.

אבל תמיד יש מקומות טובים יותר עם משכורות טובה יותר,צריך רק לחפש.

• תוכן חדש...