Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, באמצע נסיעה עם המזגן פתוח, התחיל להכנס לתוך הרכב

עשן לבן (אדי גז?!?!?) מסריחים מפתחי האוורור, כיביתי את המזגן

ונתתי לאויר לזרום עד שנגמר העשן/אדי גז.

מה זה? מה יכולה להיות התקלה?! אשמח לעצות.

הרכב: יונדאי GLS אקסנט 96, 1500 5 דלתות. 125K קילומטרז'

מלחמה בהעלאת תעריפי הביטוח לדו גלגלי!!! הרגו אותנו הנבלות.

פורסם

בהמשך לתשובתו המלומדת של דוד ייתכן שיש לך נזילת מים ממחליף החום (רדיאטור פנימי) או נזילה של נוזל קירור בתא המנוע.

האם חסר נוזל קירור במיכל העיבוי ? האם קיימים כתמים או הצפה של נוזל קירור באיזור השטיחים בצד הנוסע ?

איזה כייף לי :)

פורסם

בדקתי עכשיו, יש רטיבות של מים ירוקים בשטיחים, היתה לי בעיה של איבוד נוזלים ממיכל העיבוי אז החלפתי את מכסה הרדיאטור שהגומיה שלו היתה קרועה. איבוד הנוזלים פסק בעקבות זה.

אבל נשארתי עם הבעיה הזו.

איך אני מתקדם עם זה?

יש לי ידיים טובות...

פורסם

בכדי שתוכל לנסוע עד למוסך לשם תיקון/החלפת מחליף החום הפנימי ניתן לבטל את הרדיאטור על-ידי ניתוק 2 הצינורות בקיר האש וחיבורם בעזרת ניפל (צינור מגשר) בכדי שנוזל קירור לא יעבור לרדיאטור הפנימי ולאטום את הפתחים של צנרת הרדיאטור בקיר האש.

כמו כן מומלץ לבצע ניקוי ייסודי וייבוש של השטיחים וכול החיווט החשמלי שנרטב בכדי למנוע נזקק לחיווט.

פורסם

יש לך הערכת מחיר לתיקון/החלפה של זה?

פורסם

בין 1500-2000 ש"ח לרדיאטור חימום זה הגיוני מאוד.

עכשיו - מה שאתה נושם אלה אדים רעילים מאוד. מומלץ לנתק בדחיפות את רדיאטור החימום.

אני גם יכול להבטיח לך שאחרי התיקון יהיה לך חימום מדהים באוטו. אני אישית מאוד שמחתי כשהחלטתי לסדר את זה אצלי, אני לא יודע איך הייתי עובר את החורף, שלא נדבר על מה שהיה קורה עם החברה.

בלי קשר לכך - כדאי לך מאוד לספוג בשלב ראשון את כל המים שהתנקזו לשטיח. זה מקור לעובש מגעיל שגם אחרי שתתקן את הרדיאטור (אם תתקן) ימשיך להסריח לך את האוורור.

כל מה שאני אומר לך הוא מניסיון אישי!

הניקוי מתבצע כך:

קודם כל יש לספוג את רוב הנוזלים. תכין 4-5 גלילים של נייר סופג ותתחיל לספוג את נוזל הקירור. יש הרבה, לא סתם נקבתי במספר הגבוה של 4-5 גלילים.

אח"כ יש לקחת נוזל לניקוי כתמים כמו קליה אוקסיג'ן או משהו בסגנון, משהו תקיף מאוד. שוב פעם 2-3 גלילים.

בסיום העבודה הנ"ל מתחילה עבודה ארוכת טווח של נייר סופג - יש לשים כל פעם נייר סופג מתחת לשטיחים של הרכב (אני מדבר על השטיח העליון, לא הלבד). הכובד של השטיח ידאג שהנייר הסופג יספח לתוכו את השאריות של נוזל הקירור.

אחרי שבועיים שלושה לא יהיה יותר סירחון.

פורסם

אבל תגידו...בסה"כ אין בעיה לנסוע איתו? רק לא להפעיל את המאוורר והמזגן?!

או שכל זמן שהאוטו פועל הנזילה קיימת?

פורסם

1. לא מומלץ להמשיך לנסוע במצב זה מכיוון שיש רכבים שמתקיימת סירקולציה של נוזל קירור דרך הרדיאטור הפנימי גם מבלי להפעיל את החימום.

2. עדיין קיימת כמות לא מבוטלת של נוזל קירור בצנרת וברדיאטור החימום שימשיכו לנזול גם מבלי הפעלת המפוח.

הנזק נגרם ואל תחמיר את המצב !

• תוכן חדש...