Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי אותך, אני אסדר את זה אבל חייבים להדביק את הפח לרכב או לקשור ככה רק שישאר במקום?

ועוד שאלה, אם אני אקנה פילטר פתוח פשוט ב50 ש"ח ולא של חברה גדולה ולא כלום, האם יעשה לי בעיות?

והאם חיבים צינור נירוסטה או המקורי של הרכב?

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אל תרוץ עם זה, אל תבנה קופסאות חום כי אתה רוצה לשים פילטר פתוח, אתה תזיק לכל שאר המנוע, כי נפח האוויר התא המנוע שמקרר את כל הרכיבים יקטן משמעותית.

או כמו שאמרו לך, תשים פילטר אינבוקס, תזמין במיוחד לסוג הרכב שלך, כי אני מאמין שבכל רכב הצורה תהיה שונה.

מה שאתה עוד יכול לשים זה פילטר פטרייה פתוח רגיל ולהשאיר את צינור היניקה ולחזק אותו ליד הפילטר כדי שיגיע לשם אוויר קר.

אופציה שלישית וגם מה שהיה מותקן אצלי ברכב הקודם הוא פילטר של סימוטה, ומכיוון שלא ראיתי בחברות אחרות אני ממליץ ספציפית עליו. עם מעטפת CF שמתחבר בדיוק במקום הקופסא של הפילטר המקורי, כלומר צד אחד למנוע, צד אחד ליניקת אוויר.

לגבי כמה רעש אתה תקבל מכל אופציה? אני מניח שהשנייה תספק אותך הכי טוב (לא ניסיתי, לא יודע, מניח).

איזה מהם תנצל הכי טוב את הסט-אפ שקיים אצלך ברכב? בלי ספק השלישית.

איזה מהם הכי הגיונית? הראשונה. בלי שינויים של שומדבר בלי לפרק ולהרכיב, פתחת, הוצאת, שמת, סגרת.

בקיצור הכל שאלה של מה אתה רוצה ממה שאתה הולך לעשות.

ולגבי קופסאת החום, תחפס בפורום טכני על מאמר שעשה מוטי מיאטה על בניית קופסאת חום, ועל הדיון שהתפתח שם על אוויר בתא מנוע, ואיך הוא נפתר לבסוף.

כמו כן אתה יכול לעיין בשרשור שאני פתחתי בשם "ערכות יניקה ממולצות" (קרדיט לבגירה על השם) שם מדובר פחות או יותר על אותו דבר עם קישור לפילטר של סימוטה שדיברתי עליו ולמערכת דומה לפילטר של K&N.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ספיר תודה על ההסבר,

אני חושב שאני אלך על האופציה השניה וזה מה שחשבתי מההתחלה,

אני לא רוצה להשקיע סכומים על ערכות יניקה ולא פילטרים מקצועיים, ולהזמין פילטר איןבוקס זה יקח זמן ולא יודע אם אמצא כזה דבר בצפון.

אני רוצה לסיים את העניין הזה הכי מהר שאפשר לכן אני אתקין פילטר פתוח פשוט ואשאיר את צינור היניקה המקורי לידו ככה הכי טוב.( הצינור המקורי מספיק לקרר פילטר פתוח?)

ואני שואל עוד הפעם, אם אני אקנה פילטר פשוט ב50 ש"ח הוא יעבוד ולא יעשה בעיות? או מה ההבדל בינו לבין המקצועיים ב300 ש"ח?

ואיפה בכלל אתם ממליצים לי לקנות בצפון?

פורסם

בקשר לפילטר ב50 שקל, בשרשור שלי שאמרתי לך עליו מישהו פרסם כתבה על הטכנולוגיה מאחורי K&N, תקרא אותה טוב טוב ותבין שעדיף לא לקנות פילטרים ב50 שקל.

מעבר לזה, אתה באמת רוצה להסתכן שהפילטר הזה ב50 שקל לא ינסן כמו שצריך ויכנים משהו למנוע? קח בחשבון שזה יכול עם הזמן לעשות נזק שיכול להגיע לאלפי שקלים. או כמו שאמרו פה בפורום המון פעמים בוואריאציות שונות, ומשונות, בדברים כאלה, לא עדיף, לא רצוי, אסור לחסוך

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

חפש חנויות שיפורים בצפון (גוגל) או באתר, אולי גם רפי לין ידע להגיד לך. במקרה שלא תמצא, לדעתי גם לא תהיה בעיה להזמין מחנות איכותית במרכז (פיט סטופ למשל).

לדעתי K&N הכי נפוץ כרגע (כבר נמאס לשמוע אליו).

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם

ואם אני קונה ומתקין את הפילטר, צריך עוד משהוא מסביב?

צינור ניורוסטה? או נשם?

ומה לגבי החישן שמחובר עכשיו על בית הפילטר המקורי?

פורסם

שאלה קצת מטופשת, איך הפילטר הזה עושה רעש?

הוא עושה רעש או המנוע?

והאם הפילטר הפתוח לא מכניס בכלל אבק ולכלוך למנוע?

וצינור היניקה מקורי מספיק בכדי לקרר את הפילטר אם הוא מורכב קרוב אליו(במקום הקופסא המקורית)?

חברים אם מישהוא יעזור לי עכשיו ונסגור את העניין מחר אני אתקין אותו.

פורסם

היום שאלתי חבר שלי שהוא מבין בדברים האלה, והוא אמר לי שצריך לקנות מתאם בין הפילטר הפתוח לצינור שהולך לרכב כדי לפרק את הקופסא של הפילטר המקורי ולחבר את החיישן.

שאלתי היא למה צריך את החיישן הזה? איך שהבנתי מהפורום שהחיישן הזה מפרקים אותו.

ויש לי הצעה לפילטר סימוטה כחול+ המתאם הזה של החיישן מנירוסטה ב450 ש"ח ,מה דעתכם?

יעני הצינור 200ש"ח והפילטר 250ש"ח, האם כדאי?

פורסם

אתה חייב מתאם מן הסתם לחיישן המאף , בגלל סוג היציאה שלו אתה לא יכול לחבר לו כלום סתם ככה , ותיצטרך מתאם קליל . עלות של מתאם באזור ה 80 שקל לאחד מפלסטיק כמו כולם אגב ..

אין לי מושג איזה צינור נירוסטה זה ועד איפו הוא מביא את הפילטר לכן לא אגיב .

הרעיון הראשוני היה טוב , אם אתה לא רוצה אינבוקס , באותו מיקום של הפילטר המקורי ולהשאיר את הצינור שמביא אוויר אל הפילטר , ואני היתי הולך על בידוד מסביב וסוגר את הסיפור .

פורסם

אני לא בדיוק מהאזור לכן לא אוכל לעזור יותר מדי אבל יש מישהו שאני כן מכיר מאזור צפון .

נסה את 0527700992 מקס

פורסם

עדכון ועזרה בבקשה,

יש לי הצעה לפילטר איןבוקס לאמפריזה ב150 ש"ח אבל אני לא יודע מאיזה חברה, האם הוא עדיף על פילטר פתוח חיצוני?

והאם פילטר פתוח אינבוקס לאמפריזה מתאים גם למנוע 1.6 וגם ל2.0? כאילו אין הבדל בין המנוע לפילטר?

וראיתי גם נשם שמן מנוע ב50 ש"ח למה זה? והאם חובה להתקין אותו עם הפילטר?

פורסם

גם ככה גם פילטר פתוח לא עושה רושם שהיתה הולך על חברה מיוחדת , אם זה ההתלבטות לך על אינבקוס אבל תראה אם תוכל להשיג משהו של חברה ולא חסר כל שם ...

לגבי הנשם , אל תגע ואל תשנה את מערכת הנשם המקורית , אלא אם אתה רוצה אם מיכל איסוף וחזרה ליניקה כמו מהחברה אז מבורך . רק לא זול .עלות של 300 +-

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...