Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

חיפשתי פה, ולא מצאתי יותר מדי מידע בנושא של רנו מגאן, אז חשבתי שאולי מישהו החליף, או מכיר מדריך כלשהו להחלפת הגומי?

אשמח לתגובה בנושא.

ועוד עניין אם כבר אז כבר - מישהו יכול להמליץ על ספר טכני טוב לרנו מגאן ,97. לא מדובר על מילוי שמנים או הוספת מים ברדיאטור, אלא דברים קצת יותר טכניים, מקווה שהסברתי את עצמי נכון. אולי יש שם לספרים מהסוג הזה אני פשוט לא מכיר :?

תודה מראש בכל מקרה

פורסם

כפי יוסי ציין, תפוח הגה מגיע עם גומייה ואם היא קרועה אין טעם לנסות להחליף רק גומיה, גריז כבר ברח מהחלק החוצה ולכלכוך חדר פנימה ולכן החלפת הגומיה תהיה לחינם כי בקרוב התפוח עצמו יכשל ותאלץ להחליפו.

פורסם

ברוך הבא למשפחת בעלי המגאן.

למידע טכני וכללי מומלץ להריץ חיפוש ולעבור על ההודעות הישנות בפורום רנו ספורט ישראל. אם אנגלית לא מפריעה לך, תוכל למצוא מידע רב ומגוון (כולל תוכנות וספרות רלוונטית) באתר קופה-קלאב הבריטי. האתר מתרכז אמנם במגאן קופה, אבל רוב המכניקה זהה גם לדגם הסדאן והברלין (5 דלתות).

מבחינת ספרות אחזקה, בין הספר של Haynes לבין תכנת Dialogys הרשמית של היצרן, אתה אמור להיות מסודר.

כדאי להריץ חיפוש בנושא גם כאן, בקארזפורום. לאורך השנים היו כאן דיונים רלוונטיים רבים - מומלץ להתמקד בהודעות של המשתמשים: megane1600, Wiking, JMG, efi_shams ובהודעותיי הישנות, טרם מכירת המגאן בספטמבר אשתקד.

במידה ותצטרך מידע נוסף, אתה מוזמן לשאול כאן, בפורום רנו ספורט, או בה"פ.

בהצלחה. :mm_yeah:

פורסם

וואו, תודה ,יוסי דניאל ודריש. אני מתאר לעצמי שהחלפת התפוח זה עניין מסובך למדי? או שבספרים שדריש המליץ עליהם יש מספיק מידע?

דריש- תודה על התגובה , ועוד שאלה - איפה אני יכול להשיג את הספרים? אני לא אוהב לקנות באינטרנט , אולי יש חנות כזאת? אני בעצמי מב"ש אבל לא יפריע לי לנסוע גם למרכז כדי לקנות . וזה ספרים שרק באנגלית? כי את הספר רוצה גם האבא ואנגלית הוא לא מבין.

תודה מראש.

פורסם

אם יש לך יכולת טכנית וידע בסיסי במכונאות, סביר להניח שתוכל לעשות זאת לבד. עם זאת, בתקופה הראשונה הייתי ממליץ דווקא להשתמש בשירותיו של אחד המוסכים המומלצים לעניין, ולראות כיצד הם עושים זאת. בניגוד למוסך המורשה, מרבית המכונאים המומלצים בשרשורים שאליהם הפניתי לא יתנגדו שתעיף מבט בתהליך העבודה, ואף ישמחו לתת הסברים.

לגבי ספרות, אם היא הייתה קיימת בעברית, אולי מוסכניקים היו משתמשים בה מדי פעם, ואז היו בארץ יותר מ-3 מוסכים לרנו שניתן לסמוך עליהם. בינתיים המצב שונה, ומשום שהמכונאים לא יודעים לטפל ברכבים כנדרש, רמת האמינות שלהם יורדת ונוצרות סטיגמות מפגרות על מכוניות צרפתיות.

בכל אופן, ניתן לרכוש את הספרים מהאתר של Haynes או מ-eBay, באנגלית, צרפתית וכמה שפות נוספות. לחילופין, ניתן להוריד מהדורות דיגיטליות מהפורומים אליהם הפניתי, ושם גם תוכל למצוא את התוכנות הרלוונטיות (בגרסה פיראטית).

• תוכן חדש...