Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות ויכוח עם חבר ,שטוען שהשיא של בוגאטי (407 קמ"ש) נשבר ,החלטתי לפתוח שרשור עם השאלה .

תודה מראש .

פורסם

קוניגסג CCX מהירה יותר ב~4 קמ"ש אם אני זוכר נכון (411 לעומת 4047).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

המהירות המירבית של הבוגאטי אף פעם לא נבדקה רשמית.

ה-SSC אולטימייט אירו, הגיעה למהירות של 412 קמ"ש

ssc-ultimate-aero-2008-posed-in-meadow_w800.jpg

ssc-ultimate-aero-2008-world-record_w800.jpg

אגב, לגרסה הזאת יש 1183 כ"ס...אחרי שנה SSC הוציאו עוד דגם עם 1300 כ"ס אבל הם עדין לא ניסו לשבור איתו את השיא, אבל הם טוענים שהרכב מסוגל להגיע ל-430 קמ"ש.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

טופ גיר הגיעו ל407 קמ"ש עם הויירון אבל כדי שהמהירות המירבית שנבדקה תיחשב צריך להגיע אליה בשני כיוונים ואז עושים ממוצא..וכמה שאני יודע,לא עשו את זה בויירון.

פורסם
יש גם תת-דגם של בריסטול יותר מהיר ועם יותר כוחות סוס

אני יודע על מה אתה מדבר נראה לי . דגם מעוות כזה עם חלון מוזר מאחורה?

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

ישנם מספר רכבים הטוענים לכתר:"הרכב הסדרתי המהיר בעולם",אבל אם תתחשב בעובדה שהבוגאטי שוקלת 2 טון ומהירותה היא בסביבות ה-5-10 קמ"ש פחות משאר מכוניות העל אתה תבין שהיא המכונית המהירה בעולם כי כל שאר הטוענות לכתר הם מכוניות ששוקלות כמו דף נייר עם איבזור הכי מינימאלי שיש בעוד בווירון זה בדיוק הפוך.

פורסם

יהודה, ההגיון לא משחק פה תפקיד, אלא העבודה. אירו הוכחה כמהירה יותר מהווירון, וכל שאר הפקטורים לא משנים את זה.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

הבריסטול המדוברת, ה T fighter או fighter T, לא יודע, מהירות מקסימלית פוטנציאלתי, 432 קמ"ש אך מוגבלת אלקטרונית ל360 מאוד הגיוניים

BristolFighterComposition.jpg

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אלון,לא מדובר פה על הגיון,אם מסתכלים רק על מה שמורה הספידומטר אתה צודק כי בהחלט יש לא מעט מכוניות שהם יותר מהירות מהבוגאטי אבל בעיני מכונית ששוקלת חצי מהבוגאטי ומהירה בקמש"ים בודדים ממנה לדעתי לא נחשבת למהירה יותר.

ובמהירויות האלה כל גרם חשוב,אז אם נוריד את כל המושבים החשמליים,ואת כל שאר הדברים שמבדילים בין הווירון לשאר ה-"צעצועים"(אומנם צעצועים שמתאימים רק לעשירים אבל עדיין צעצועים) שברוב המקרים הם ריקים מתוכן והכול עשוי מקרבון מסריח וקליל,תאמין לי שתקבל חתיכת מכונית מהירה.

בקיצור אחי בעיני הווירון הייתה וככול הנראה תיהיה ה-מכונית בשבילי,אם מישהו חושב אחרת זכותו,לדעתי אוטו כמו הבוגטי חייבים לכבד כי עד היום זה האוטו היחיד מסוגו.תמיד תיהיה מכונית שתיהיה מהירה יותר מהקודמת,ותמיד תיהיה מכונית שהיא מפוארת יותר מכל אחת אחרת אבל בינתיים הווירון הוא האוטו היחיד שלא חסך בכלום,וזה בעיני הגדולה שלו.

פורסם
ובמהירויות האלה כל גרם חשוב,אז אם נוריד את כל המושבים החשמליים,ואת כל שאר הדברים שמבדילים בין הווירון לשאר ה-"צעצועים"(אומנם צעצועים שמתאימים רק לעשירים אבל עדיין צעצועים) שברוב המקרים הם ריקים מתוכן והכול עשוי מקרבון מסריח וקליל,תאמין לי שתקבל חתיכת מכונית מהירה.

חוסר הבנה.

ככל שהמהירות עולה יותר, כך החשיבות של צורה אווירודינמית גדלה, והשפעת משקל הרכב קטנה. במהירויות של 400 קמ"ש אין כמעט שום חשיבות למשקל.

פורסם

תקשיב אחי אני באמת לא בא לזלזל במה שאתה אומר או משהו כזה אבל להגיד "שבמהירות של 400 קמ"ש אין כמעט שום חשיבות למשקל" זאת השטות הכי גדולה ששמעתי בזמן האחרות.

ואני לא אומר את זה ממקום של ילד קטן שחושב שיודע הכול אלא בתור בוגר פיזיקה 5 יחידות וכרגע לומד הנדסת אווירונאוטיקה וחלל.

דווקא במהירויות כאלה המשקל דווקא כן משחק גורם מכריע,סתם לידע הכללי שלך בשביל שהבוגאטי תגיע ל-300 קמ"ש יש צורך רק ב-250 כ"ס בערך ועל מנת לעבור את ה-107 קמ"ש הנוספים צריך להשקיע בכיוון התנועה עוד 750 כ"ס וזאת עפ"י פעולה ותגובה,ככל שאתה מפעיל יותר כוח על האוויר(דהיינו לוחץ על הגז ומפיק יותר כ"ס מהמנוע) האוויר מפעיל את אותו כוח על האוטו בכיוון הנגדי וזה היה הסבר כללי על תאוריית האוירודינמיקה שלך שאני בטוח מאוד שאתה מדבר סתם מתוך "ידע כללי" שזה בסדר אבל "סייג לחוכמה-שתיקה".

ועכשיו לעניין המשקל,על המכונית פועלים שלושה כוחות עיקריים:שניים מהם נגד כיוון התנועה והם כוח החיכוך של המכונית עם האוויר ועם הכביש,ואחד מהם הוא בכיוון התנועה ואותו מספק המנוע של המכונית.

אני לא יודע מה רמת "ההשכלה" שלך בנושא אבל אם אתה לא מבין את מה שכתוב למטה כנראה שהיה עדיף שתשמור את מה שיש לך להגיד לעצמך.

נתייחס כרגע רק לכוח החיכוך של המכונית עם הכביש כי הוא זה שבעצם מושפע הכי הרבה ממשקל המכונית.

אז ככה:f=m*n הנוסחא הזו מתארת את גודל כוח החיכוך שפועל בין גוף לגוף כש:f=כוח חיכוך מקסימאלי,m=מקדם כלשהו התלוי בסוג המשטחים ו-n=כוח הנורמל שמפעיל הכביש על המכונית. מבלי להכנס יותר מדי לפרטים עפ"י חוק ההתמדה של ניוטון כשסכום הכוחות שפועלים על גוף בכיוון מסויים שווה ל-0 אז הוא מתמיד ומיכוון שמכונית לא נעה כלפי מעלה או מטה אז היא בעצם מתמידה. בכיוון התנועה שציינתי לעיל פועלים הכוחות הבאים:n בכיוון מעלה ו-w(כוח הכובד)בכיוון מטה. כמו שאמרתי עפ"י התמדה מתקיים: w+n=0 כלומר w=-n אז בעצם אם נחזור להתחלה תגלה כי כוח החיכוך של המכונית עם הכביש מושפע מכוח הכבידה ומיכוון שכוח הכבידה הוא מדקל הגוף כפול 10 אז ניתן להגיד שהחיכוך עם הכביש מושפע מאוד ממשקל המכונית וכמו שכבר אמרתי הוא 1 משני כוחות המשפיעים על מהירות המכונית מה שאומר שהמשקל משפיע באופן ישיר על מהירות המכונית ובמיוחד במהיריות כאלה ששם כוח ההצמדה גדול בהרבה מאשר נסיעה במהירות של 40 קמ"ש.

• תוכן חדש...