Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אצלי באמפריזה גיר אוטומתי כאשר אני נוסע ב D ולוחץ גז עד הסוף אז המנוע מגיע עד 7000 סל"ד ועולה הילוך שזה הקו האדום,

אבל לפני כמה ימים נסעתי בהילוך 2 לא בD ושככחתי שאני ב2 ונתתי גז עד הסוף ופתאום ראיתי שהמחוג האדום נכנס ל 7300 סל"ד שזה מעבר לקו האדום ואז נזכרתי וישר העברתי ל D, אז רציתי לדעת שהאם זה טבעי ותקין או שיש בעיה בגיר? והאם קרה נזק למנוע? (כל זה לקח רק כמה שניות וישר העליתי הילוך)

ועד שאלה, למה באמפריזה 2.0R גיר רגיל מנתק ההצתה הוא עד 7200 סל"ד ואצלי באוטמתי עד 7000 סל"ד?

תודה.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

1) זה שרכב מאפשר לך לסיים הילוך ב7 סל"ד לא אומר שזה בריא למנוע, תחסוך במצערת תחסוך בחיי מנוע.

2) המנתק הצתה שלך לא ב7 אלא המחשב לא נותן לך להגיע לחצות את הקו האדום שלא מסמל את המנתק הצתה אלא את הכניסה לתחום המסוכן.

3) כניסה לסל"ד האדום מסמלת קצב עבודה לא בריא בכלל למנוע, בלאי מטורף זאת רק המילה הראשונה בנזק שנגרם למנוע.

4) המנתק הצתה נועד למנוע מהמנוע לעבוד בקצב שבוודאות יגרום לו לנזק תוך זמן מועט, כל התקרבות לטווח האדום מסמל רק דברים רעים, התקרבות למנתק זה עוד יותר רע.

זה על קצה הלשון ואני אתן למבינים ומנוסים ממני להסביר יותר בפרוט.

פורסם
אז אם ככה המנתק באיזה סל"ד נמצא? ואיך אני אמור להרגיש שהוא עובד?

אם אתה נוסע ב-D ומגיע למנתק הצתה אתה אמור לנסוע בערך 190-200 קמ''ש

אין סיכוי שתגיע למנתק הצתה כאשר אתה ב-D, וזה המצב בו אתה אמור לנסוע בדרך כלל. אם אתה רוצה לשחק ולהגיע למנתק הצתה בסרק או בהילוך 2 או 3 פשוט לא יודע מה להגיד לך. בהילוך 3 במנתק זה יותר מ-150 קמ''ש.

יש סיבה מיוחדת לנהוג ככה? אולי אתה בתחרות, לך תדע מה עובר לאנשים בראש.

בכל מקרה, כאשר תגיע למנתק תרגיש חוסר סחיבה, אך למנוע לא אמור להיגרם נזק מיידי בלתי הפיך.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

רגע רגע, תנו לי להבין קצת,

פעם מישהוא הסביר לי שמנתק ההצתה הוא הקו האדום בשעון הסל"ד, ואם המחוג נוגע בו אז המנוע לא נותן יותר עד שנעלה הילוך,

עכשיו פה איך שאתים מסבירים שמנתק ההצתה לא קשור לקו האדום? האם זה נכון איך שהבנתי?

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

מנתק הצתה זה מודול אלקטרוני שמגביל עליית סל''ד בשלב מסוים, בדרך כלל על הקו האדום או סמוך לו. אופן פעילותו שונה ברכבים שונים. יש כאלה המגבילים זרימת דלק, יש כאלה המגבילים פתיחת מצערת ועוד'.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
מנתק הצתה זה מודול אלקטרוני שמגביל עליית סל''ד בשלב מסוים, בדרך כלל על הקו האדום או סמוך לו. אופן פעילותו שונה ברכבים שונים. יש כאלה המגבילים זרימת דלק, יש כאלה המגבילים פתיחת מצערת ועוד'.

בכל הרכבים עם הזרקת דלק הניתוק הוא רק של דלק ולא הצתה .

פורסם

אני בטוח שאתה טועה. ברכבים עם ממיר קטליטי לא עושים ניתוק הצתה או מצערת אלא רק דלק. הפקודה למזרקים מופסקת ומתחדשת ולכן גם המנוע עובד בגלים מהירים. וזאת כדי למנוע הרס של הממיר עקב דלק לא שרוף שיגיע אליו אם תנותק ההצתה.

• תוכן חדש...