Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום!

ראשית עליי לציין כי שאלתי שאלות דומות בפורום האודיו, אולם קבלתי רק תשובות חלקיות.

אשמח אם מי שמכיר את הרכב טכנית/מנסיונו יוכל בבקשה להתייחס.

מדובר בג'טה 1.6 2009, אוט'. הרכב הגיע מהסוכנות עם רדיו דיסק מובנה 4 רמקולים (2 בדלתות קדמיות+2 טוויטרים).

שאלותיי:

1. האם יש חווט קיים לרמקולים האחוריים ברכב זה ? (מקום לרמקולים יש).

2. איך מפרקים את החיפוי הפנימי של הדלתות הקדמיות והאחוריות ?(ממה שראיתי - ה"גריל" של הרמקולים אינו מתפרק לחוד).

3. לרדיו דיסק אין כוונון FADER (רק BALANCE). האם זה אומר משהו לגבי שאלה 1 ?

4. איך מפרקים את הרדיו המובנה ?

תודה.

alfa 156 2.5.

פורסם
לחברי הפורום שלום!

ראשית עליי לציין כי שאלתי שאלות דומות בפורום האודיו, אולם קבלתי רק תשובות חלקיות.

אשמח אם מי שמכיר את הרכב טכנית/מנסיונו יוכל בבקשה להתייחס.

מדובר בג'טה 1.6 2009, אוט'. הרכב הגיע מהסוכנות עם רדיו דיסק מובנה 4 רמקולים (2 בדלתות קדמיות+2 טוויטרים).

שאלותיי:

1. האם יש חווט קיים לרמקולים האחוריים ברכב זה ? (מקום לרמקולים יש).

2. איך מפרקים את החיפוי הפנימי של הדלתות הקדמיות והאחוריות ?(ממה שראיתי - ה"גריל" של הרמקולים אינו מתפרק לחוד).

3. לרדיו דיסק אין כוונון FADER (רק BALANCE). האם זה אומר משהו לגבי שאלה 1 ?

4. איך מפרקים את הרדיו המובנה ?

תודה.

שלום,

אני פירקתי את המערכת בגולף דור 5 לכן אני אנסה לענות לך מנסיוני ברכב זה, הרכב שלך יחסית חדש לכן לא תמצא תשובות לכול השאלות.

ברכבי קונצרן VAG מותקנים מספר סוגים של מערכות שמע כגון: RCD300 או RC500 עם MP3 או בלי של תוצרת GRUNDIG או Blaupunkt.

איזה מערכת מותקנת אצלך ברכב צלם את המערכת+הדלתות בכדי שאוכל לתת לך תשובה מקצועית ? האם ג'טה 2009 דומה לג'טה 2006 ?

1. מערכת השמע והרמקולים עוברים דיאגנוסטיקה בזמן ההדלקה

2. מערכת השמע מחוברת למחשב הרכב דרך ערוץ CAN-BUS וניתן לבצע איבחון ממוחשב למערכת דרך שקע הדיאגנוסטיקה, במידה תתקין מערכת שמע אחרת תאבד את הפונקציונליות של האיבחון הממוחשב

3. ה- FADER לא זמין מכיוון שלא מותקנים רמקולים מאחורה, ברגע שתתקין רמקולים נוספים בצורה נכונה ה-FADER יהייה זמין

איזה כייף לי :)

פורסם

1. שכחתי לציין שהרמקולים תפוסים בעזרת ניטים כלומר תצטרך לקדוח את הניטים בכדי לפרק את הרמקולים.

2. תצטרך מתאמים לחיווט הקיים במידה ואתה מתכוון להשאירו ברכב וכמובן פנל חדש במידה ואתה מתכוון להחליף את מערכת השמע.

פורסם

מרק-תודה על תשובתך, אתה 10!

אני אצלם מה שבקשת ואעלה לפורום.

איני מתכוון לפרק/להחליף את המערכת המקורית (לי זה מספיק), ולא להעביר את הרמקולים הקדמיים לדלתות האחוריות (כפי שייעצו לי בפורום אודיו, ואני מניח שיש לכך סיבה מקצועית), אלא להוסיף זוג רמקולים מאחור.

תודה לבינתיים !

alfa 156 2.5.

פורסם

אני מאמין שתצורת הרמקולים בג'טה דומה לזו של הגולף לכן בדלתות מאחורה קיים מקום ל-1 רמקול לבאסים במידה של 168 מילימטר ו-40 מילימטר לטוויטר בכול דלת.

האם יש לך הכנה של כבלים ? אלוהים גדול ! לצערי הייבואן בארץ מייבא את הרכבים ברמת גימור או תוספות קצת שונות כול שנה ולכן אין מנוס מלפרק את הדיפון של הדלתות ולבדוק האם קיים קונקטור בעל-4 פינים חופשי בדלת.

פורסם

בבקשה - הנה התמונות :

ממה שראיתי (בדגמי גולף ופאסאט המקבילים עם מערכות "דומות") - המערכת היא הבסיסית ביותר. איני יודע מה הדגם.

DSC00395.jpg

DSC00396.jpg

DSC00397.jpg

alfa 156 2.5.

פורסם

היי, בספר הרכב רשום איזה מערכת מותקנת אצלך.

בכול מקרה זה דגם חדש שלא מוכר לי אבל הפירוק/הרכבה דומים לגולף דור 5. מהתמונה שצירפת נראה לי שזה דגם הפשוט ביותר.

1. לפני שתתחיל לפרק עלייך להצטייד בקוד האבטחה של מערכת השמע שניתן לך בזמן רכישת הרכב (שיהייה על כול צרה שלא תבוא)

2. לפני פירוק חיווט חשמלי/קונקטורים הוצא את המפתח מהסווי'ץ !!

3. אני ייצרתי לעצמי כלי לפירוק הפנלים בדלתות ובקונסולה ראה תמונה מצורפת.

לקחתי כפית והשחזתי מעט את הקצה ולאחר מכן עגלתי פינות בכדי למנוע שריטות בזמן הפירוק (עדיף פי 100 ממברג).

במידה וקצה הכפית נכנס למרווח בין הפנלים אזי אין צורך להשחיז.

4. עלייך להצטייד במברג עם ראש טורקס T20

אני צריך לצאת לכן המשיך מחר את ההסבר (תצטייד בכלים שציינתי)

כלי לפירוק פנלים.JPG

פורסם

זהו, שבספר הרכב מדובר על RCD 310, אבל זה לא מה שמותקן אצלי ברכב (מכשיר דומה עם סידור לחיצים קצת שונה).

אני חושב שהבנתי את רעיון הכפית, איתה אתה מתכוון לחלץ את הכיסוי הפנימי של הדלת, מהדלת עצמה.

אמתין להמשך הסברך מחר.

alfa 156 2.5.

פורסם

בטעות צירפו לך ספר לא מתאים למערכת שמותקנת אצלך ברכב.

אצלך מותקנת מערכת שמע מסוג RCD 210, פנה לסוכנות או לשירות הלקוחות של צ'מפיון בבני-ברק לשם קבלת ספר רכב מעודכן (למעשה רק כרך העוסק במערכת השמע).

פורסם

מרק - אני מבין שאין דרך אחרת, אלא לפרק את הדפנות (של הדלתות) ע"מ לדעת אם יש חווט ?

ניתן אולי לדעת אצל היצרן (באתר כלשהו) לפי מק"ט/מס' שלדה/מס' מנוע, באיזו רמת גימור הרכב עזב את המפעל ?

בהנחה וצריך לפרק, הפירוק יעשה מלמטה לכוון מעלה (למטה נראה שיש רווח להכניס את הכלי הייעודי) ?

ושאלה אחרונה - מהו טווח ההתנגדות (מבחינת המערכת) של הרמקולים שצריך להרכיב ?

תודה, וסליחה על החפירות.

alfa 156 2.5.

פורסם

שלום, בכדי להקל עלייך מצאתי הסבר מפורט בקישור כיצד לפרק את המערכת וגם את הדיפון של הדלתות.

http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=2480895

בקישור הזה חסרים קצת תמונות

http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=2749615

לשאלותייך... אני בטוח שלא קיים חיווט לרמקולים האחריים אצלך ברכב.

אתה יכול לברר את הנושא עם רדיו-מילאנו בבני-ברק שהם המומחים למערכות שמע של VAG.

לחילופיין אתה יכול לגשת לצ'מפיון והם יכולים להתקשר לבסיס הנתונים של הייצרן ולתת לך תשובה עם איזה איבזור הגיע הרכב וגם צבע השטיחים של הרכב.

לא קיים אתר שיכול לספק לך את המידע שביקשת.

למיטב זיכרוני הרמקולים הם בעלי עכבה (לא התנגדות) של 4 אוהם בכול מקרה תוכל לבדוק את המידע לאחר שתפרק את הרמקולים הקידמיים.

אם תתקין רמקולים בעלי עכבה של 8 אוהם ההספק הסופי יירד בחצי. במידה ותתקין רמקולים של 2 אוהם ומערכת השמע מתוכננת למוצא של 4 אוהם אתה עלול לגרום לנזק למערכת במידה והיא לא מוגנת.

בכול מקרה שאלות מסוג זה מומלץ להפנות לפורום אודיו.

• תוכן חדש...