Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
גם בפורום STI ממליצים ללא יוצא מן הכלל על 15/50 או 10/60.

עידן

תן קישור לפורום בבקשה.

בכול מקרה תבדקו מה רשום בספר או בספרות אחזקה לרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

בספר רכב של GT מומלץ 10W40.

15W50 מומלץ בתנאי נהיגה קשים ("באיזורים מדבריים, באיזורים בעלי טמפרטורות גבוהות, או תחת עומס כבד").

פורסם

לא נכון.

עד כמה שנדמה לנו שחם - במרבית ימי השנה אנחנו רחוקים מאוד מהתנאים הקיצוניים שלהם מתאים שימוש בשמן כזה.

אני אחזור ואדגיש ששמן בעל טווח צמיגויות רחב כמו 10W-60 מעיק על המנוע ולאו דווקא מגן עליו יותר בתנאי נהיגה רגילים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לגבי ישראל- כל התשובות נכונות...

עידן

עידן, אתה מזכיר לי את המצב לפני 15-20 שנים כאשר השמן היחידי הנמכר בארץ היה 20W50 או 40W והשמן הזה שימש את כול הרכבים.

בימינו הרבה אנשים מטילים ספק לשמועות או לא המלצות חברים/מוסכניקים/שכנים ורוצים לשמוע חוות דעת נוספת או אסמכתא של הייצרן, לכן אני מצרף עבורך מידע מתוך ספר הרכב עבור אימפרזה שנת 2002.

המדינה שלנו נחשבת מדינה חמה בקרב ייצרני הרכבים אבל רוב חודשי השנה הם ימים נעימים וטמפ' נוחות ולא מדבריות.

Binder1.pdf

פורסם

לעבור לשמן יותר דק במנוע שצבר נסועה עם שמן יותר עבה ללא תקלות או בעיות יכול ליצור בעיות (כמה ק"מ הרכב נסע?).

כנראה מדובר ברעש ממרימים הידראולים שמצבם קצת שחוק ויוצרים רעש בהתנעה, יתכן כי יש בעיית אטימות אויר במשאבת שמן או המשמרת (פתח השאיבה) שגורמת לתופעה שמפסיקה ברגע שהאויר מתנקז, לאחר מספר דקות.

מציע לחזור לסוג השמן הקודם ולבחון את המצב.

פורסם

ומה אתה אומר על המקרה שלי דניאל, שבו התקתוק בבוקר החל ללא קשר להחלפת סמיכות השמן?

אצלי התופעה מפסיקה לאחר כ 10-15 שניות שבמהלכם נשמעים מספר תקתוקים חלשים.

פורסם

שלום רב !

התשובה בכותרת !

"אין צרוף מקרים, יש הצטרפות מקרים".

החלפת צמיגות השמן, והרחבת טווח הצמיגות, הוא הגורם בסבירות הגבוהה ביותר.

כל שאר התגובות הם בגדר ספקולצייה.

אני נוטה להסכים עם ידידי, מרק , לגבי טווח הצמיגות המומלץ על היצרן, והמלצתו על 5/30, או 10/40, מקובלת עלי.

אין קשר לדעתי בין כוון שסתומים, בשסתומים הדראולים, שבו לצמיגות השמן יש השפעה ישירה, על רעש מהנדנדים, בעיר בשניות הראשונות לאחר ההתנעה.

למי שעדיין לא הבין, צמיגות השמן הנמוכה, היא במנוע קר, והגבוהה היא במנוע חם, לכן השמן נקרא רב דרגתי, המשנה את צמיגותו, בהתאם לטמפרטורת המנוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

קראתי את האשכול בקישור שצירפת ונשארתי פעור פה :-)

אתה משווה את הידע הטכני שלי ושל חבריי הפורום לרמה באשכול שצירפת.

תשאל בפורום בקישור שמסרת אם מישהו מהם עשה בדיקת צמיגות לשמן בעזרת ציוד מעבדה או ראה תוצאות של בדיקה ספקטרומטרית של שמן וניתח את התוצאות.

אני בעבר שלחתי שמנים של מכונות בתעשיית המתכת לבדיקה ספקטרומטרית ובדיקת צמיגות ויש לי קצת ידע מעבר לניתוח התיאורטי של הדברים.

פורסם

עידן מקריאה בשרשור שצירפת, משתמע שחבר פורום , בשם לירון,ממליץ על מוטול 15/50, ומזדהה בתור בוחן במוסך סובארו.

לעומתו מנהל הפורום, ערן גומר,ממליץ על קסטרול 10/60, וטוען שהשמן הזה עומד בטמפרוטורות גבוההות ובמטצץ והוא נוסה בגימקאנה.

האם הוא בדק את כושר העמידות השמן בתנאי הגימקאנה, האם היה ברשותו מכשור לבדוק את טמפרטורת השמן, והשוואתו לשמן אחר מוטול לדוגמא?

האם זהו המלצתו של היצרן או היבואן בארץ?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

טוב, בדקתי את זה אצלי עכשיו.

מדובר על 10-11 נקישות שמתחילות 10 שניות אחרי הנעה קרה לחלוטין, ומסתיימות לאחר 20 שניות.

• תוכן חדש...