Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום. ברשותי אימפרזה טורבו GT שנת 2000. עד היום השתמשתי בשמן מוע מוטול 15V50 300V והרבה המליצו לי להשתמש בAGIP 10V60 RACING . אז בשבוע האחרון החלפתי פילטר שמן ושמן לAGIP ואחר כך התחילה לי תופעה מוזרה שלא הייתה בבוקר שהמנוע קר או בכלל שהמנוע קר יש נקישות מוזרות תק תק ואחרי כמה דקה שתיים זה מפסיק והכול עובד רגיל. מישהו יודע מה זה יכול להיות? והאם יש קשר לשמן? והאם אני מקווה שלא זה יכול להיות נקישות מהקראנק? אמרו לי שקראנק שהאוטו מתחמם לא מפסיק אלא להפך מתחזק כי השמן יותר דליל. אודה לכם על העזרה.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. האם התקנת פילטר שמן מקורי או שווה ערך למקורי מבחינת איכותו הכולל בתוכו שסתום המונע את התרוקנות השמן מהפילטר (במידה ולא קיים שסתום כזה בגוף בית הפילטר) ?

2. מלא שמן מנוע לפי המלצות הייצרן ולא מתוך ניסיון של מוסכים או 'החברה'.

איזה כייף לי :)

פורסם

הפילטר שמן אני שם רק מקורי.

ראיתי שרוב בעלי האימפרזות משתמשים בשמן הזה אז החלטתי לנסות.

האם לדעתכם הנקישות מהשמן או שזה לא קשור?

פורסם

האם נורת השמן מתכבת תוך כ 2 שניות מהתנעת המנוע? אם כן אז לחץ השמן תקין והבעיה כניראה מהשמן שלא מתאים או לא איכותי.

הייתי מציע לך להחליף שמן מנוע לפי הוראות היצרן, השתמש בשמן איכותי שעומד בתקני היצרן.

פורסם

הנורת מתכבית ישר שהמנוע מתניע. השאלה שלי מאיפה הרעש מגיע זה נשמע מלמטה אבל זה רק בבוקר שהמנוע קר לחלוטין ושאני נותן גז זה כמעט ונעלם.

פורסם

נישמע כמו מרימים אידראולים של השסתומים

אולי כדאי לחזור לשמן הקודם

המנוע ברכב הזה הוא בוקסר ומסכה השסתומים לא נמצא למעלה כמו ברכב רגיל אז יותר הגיוני שהוא ישמע את הרעש קצת יותר למטה

פורסם

המנוע מצוייד במרימים הידראולים לכן ייתכן מאוד שהרעש שאתה שומע הינו תקין עד אשר השמן מתחמם וממלא את הכוסיות של המרימים.

כול מקרה נראה על פניו שצמיגות השמן גבוה לרכב הזה וגם לא מצאתי אסמכתא של הייצרן להשתמש בצמיגות זו.

הצמיגות המומלצת על-ידי הייצרן היא /10W30/10W40 או 5W30.

פורסם
הצמיגות המומלצת על-ידי הייצרן היא /10W30/10W40 או 5W30.

השמן הרישמי במוסכי היבואן (מורשים) הוא 15/50 כך שאינני מבין מהיכן שאבת את המידע הנ"ל.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אם יורשה לי להעלות השערה ודעה קטנה, אין שום סיבה להשתמש בשמן עם טווח צמיגויות גדול כל כך בשימוש יומיומי בארץ, על אחת כמה וכמה שאין לנו עדיין track days.

שמן בעל טווח צמיגויות רחב (כמו 10W60) מיועד לספק הגנה למנוע בתנאים סופר קיצוניים כמו יום מסלול, אז הרכב עובד הכי קשה ונדחף למגבלות.

כל זמן שמדובר בנסיעה יומיומית, עם לחיצה פה או שם - אין שום סיבה להשתמש בשמן כזה שרק מעיק על עבודת המנוע.

לא הייתי ממליץ להשתמש בשמן 10W30 או 5W30 בתנאי האקלים פה בארץ (בטח לא ברכב גודש) משום שאז השמן מאוד קרוב לנקודת הגזירה שלו. לדעתי 10W40 הוא פשרה אולטימטיבית לתנאי האקלים כאן בארץ, לרכב גודש ולאטמוספרי.

בכל מקרה ובלי קשר לאיזה שמן בוחרים לשים באיזה אוטו - אם המצב הכלכלי מאפשר - החלפת שמנים כל חצי שנה תעשה למנוע רק טוב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לא קשור לסמיכות השמן,

בבעלותי אותו הרכב כשאני משתמש בשמן 10W60 וגם אצלי הקיים הרעש הזה בהתנעה קרה בבוקר.

לעולם לא שמעתי את המנוע עובד בבוקר עם שמן בעל צמיגות מתאימה להוראות הייצרן , לצמיגות השמן יש השפעה רבה על התיקתוקים בבוקר, כאשר הצמיגות היא גבוהה זרימת השמן הינה איטית יותר ולכן השימון בשניות הראשונות של ההתנעה בבוקר היא איטית יותר ויעילות השימון נמוכה יותר כלומר בלאי גבוה יותר למנוע.

צמיגות 15W60 או 15W50 מתאימה לרכב העובד בתנאים קשיים או בתנאי שירות בסביבה מדברית או גרר.

גם במוסכים המורשים של הייצרן לא תמיד יודעים מהו השמן המומלץ למנוע X או Y לכן אני ממליץ לבדוק בספרות הייצרן או בספר הרכב.

לדעתי שמן בצמיגות 10W40 או 5W40 מתאימים לרכב הנ"ל.

פורסם

גם בפורום STI ממליצים ללא יוצא מן הכלל על 15/50 או 10/60.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מרק מה שאתה אומר יכול להיות נכון, אך כמו שעידן אמר רובם המוחלט של בעלי האימפרזות בארץ משתמשים בסמיכות 15W50 או 10W60. כמו כן הנקישות שנשמעות אצלי החלו להשמע לא מזמן ולא נשמעו קודם לכן אולי אנחנו מפספסים כאן משהו.

• תוכן חדש...