Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים:

ערן גומר "לא פראייר" בתחום בלשון המעטה.

העובדה שבמוסכי היבואן (מורשים) משתמשים ב15/50 גם היא רק מחזקת.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קראתי את האשכול בקישור שצירפת ונשארתי פעור פה :-)

אתה משווה את הידע הטכני שלי ושל חבריי הפורום לרמה באשכול שצירפת.

אם כל הכבוד לכבודו - אתה משאיר אותי פעור פה - למה החלטת שהידע הטכני שלך גדול יותר משלנו ?

בדקת מי "אנחנו" ?

תשאל בפורום בקישור שמסרת אם מישהו מהם עשה בדיקת צמיגות לשמן בעזרת ציוד מעבדה או ראה תוצאות של בדיקה ספקטרומטרית של שמן וניתח את התוצאות.

אני בעבר שלחתי שמנים של מכונות בתעשיית המתכת לבדיקה ספקטרומטרית ובדיקת צמיגות ויש לי קצת ידע מעבר לניתוח התיאורטי של הדברים.

האם אתה גם שלחת את המוטול והשוות אותו לקסטרול ??

אאמממ... לא נראה לי!

אז איך זה רלוונטי לת'רד הנוכחי?

.

עידן מקריאה בשרשור שצירפת, משתמע שחבר פורום , בשם לירון,ממליץ על מוטול 15/50, ומזדהה בתור בוחן במוסך סובארו.

לעומתו מנהל הפורום, ערן גומר,ממליץ על קסטרול 10/60, וטוען שהשמן הזה עומד בטמפרוטורות גבוההות ובמטצץ והוא נוסה בגימקאנה.

האם הוא בדק את כושר העמידות השמן בתנאי הגימקאנה, האם היה ברשותו מכשור לבדוק את טמפרטורת השמן, והשוואתו לשמן אחר מוטול לדוגמא?

האם זהו המלצתו של היצרן או היבואן בארץ?

מי החליט שהיבואן עושה את הדבר הנכון?

אולי הוא עושה את הדבר הכדאי ? אולי הוא רוצה לקדם מכירות ?

בברכה

צביקה

נא לעיין גם בכתוב באדום אשר בהודעותיכם!

ולעניינינו,

האם בדקתם את תשובתכם לעומק לפני שעניתם ????

האם שניכם יודעים שיבואן סובארו (יפנאוטו) היו משתמשים בקסטרול RS פורמולה 10/60 לכל רכבי הטורבו עד לפני כמה שנים?

האם בדקתם למה היבואן החליף את השמן הנ"ל ל- 15/50 ?

אולי זה מטעמי מחיר ולא בהכרח מטעמי טיב המוצר ?

אז לפני שאתם "קוטלים" אני מציע שתבדקו!

וכן גם נערכו בדיקות שלנו לנושא: :twisted:

במנועים קבועים בעלי אמצעי מדידת לחץ וטמפרטורה קפילרי וחשמלי.(איכון במערכת אגירת נתונים - DATA LOGGING)

ידוע כי לכל מנוע יש מאפייני התנהגות לחץ וטמפרטורה שונים זה מזה.

כאשר הגורמים המשפיעים הינם איכות הרכבת מערכת המיסוב\שימון במנוע:מנגנון ארכובה ,מנגנון תיזמון,מרססי שמן (אם קיימים)

גורמים נוספים הינם תנאי עבודה,אמצעי פינוי חום,צרכנים מכאניים קרי יצרני חום(טורבוצרגר,מדחסים ומשאבות).

בכל אופן בדיקה יחסית לכל אחד מהמנועים באותם תנאים לאורך זמן ובשלושה סוגי שמנים:

אם אני זוכר נכון-

MOBIL15W50

10W40

15W/50 של מוטול.

בתכל'ס כל השמנים הורצו לפחות 2000 ק"מ לפני מסקנות כאשר המדדים הינם לחץ בטמפ 80 מעלות,לחץ ב- 110 מעלות,רעש מכאני ויכולת שימור לחץ לאורך זמן.

כלומר האם אחרי 1000 ק"מ השמן מתנהג כמו ב 100 ק"מ הראשונים.

המסקנות היו חד משמעיות ב- קסטרול פורמולה RS, הלחץ היה גבוה בכל אחד מהתנאים,רעשים מכאניים פחותים,יכולת הישרדות לאורך זמן ואף יכולת התאוששות טובה יותר לאחר מאמץ.

נקודה אחרונה:

תדפדפו קצת בפורומים בחו"ל (של "אוהבי" הנינג'ות היפניות ולא רכבים אחרים).

חלק גדול ממליצים על קסטרול 10/60 והם לא גרים במדבר, אז כולם טועים ???

מה עוד שסובארו ברוב העולם ממליצה להחליף את השמן במנועי הטורבו לאחר כ- 7500 מייל (12,000 ק"מ) ופחות, ומשנת 2008 כל 3750 מייל (6000 ק"מ).

בארץ ממליצים כל 15,000 ק"מ אז זה אומר שזה בסדר או נכון ?

התשובה דרך אגב היא לא !

זה אומר שאם היבואן היה אומר לכל הרכבים להחליף כל 6000 ק"מ שמן אז כנראה הוא לא היה מוכר את הרכב!

תקראו גם את התגובות לכתבה ואולי תאמינו לי :wink: (בחיפוש זריז זה מה שמצאתי):

http://blogs.edmunds.com/roadtests/2008/06/2008-subaru-impreza-wrx-sti-3750-mile-service.html

http://blogs.edmunds.com/roadtests/2008/10/2008-subaru-impreza-wrx-sti-7500-mile-service-doesnt-come-cheap.html

ועוד נקודה אחרונה:

במנועי הטורבו של סובארו משנת 1995 אין מרימים הידראוליים !!

אז הרעש כנראה לא נובע מהם נכון? :lol:

ונקודה אחרונה באמת :wink::

אין לי שום עניין להתווכח כאן עם אף אחד.

שכל אחד יעשה את מה שהוא מוצא לנכון.

ועכשיו לפותח הת'רד:

יכולות להיות המון אופציות שבגללם אתה שומע את ה"נקישות" האלו....

הנה כמה מהן:

לטענתך הנקישות הופיעו רק אחרי החלפת שמן, ייתכן שהסיבה לכך נעוצה בעובדה שהשמן הקודם הינו בעל "מתח פנים" גבוה ולכן נישאר צמוד לדופן הצילנדר במנוחת המנוע. בזמן התנעה מתרחשת בחומרה הצלפת בוכנה, עד אשר טמפרטורת הבוכנה מתייצבת. בהיעדר סיכוך הדופן נישמעות הנקישות חזק יותר.

ייתכן שהיה כיסוי מנוע תחתון ולאחר החלפת שמן הוא לא הוחזר.

ייתכן שבוצעה עבודה נוספת על הרכב באותה עת כמו התקנת שעונים, ועתה יש "החזר קול" מצינור שעובר לתוך הרכב או מפתח חדש בקיר האש.

בקיצור אני מציע שתקפוץ למישהו שמבין במקום לנסות לפתור את זה דרך האינטרנט.

TIG Motorsport - כשחלומות ומציאות נפגשים

רחוב החורטים 6, חולון. 03-5566608

http://www.tig-motorsport.com

פורסם
מרימים הידראוליים קיימים ב EJ207 ולא ב EJ205 עד כמה שאני זוכר.

בלי לפגוע.

אתה כנראה לא זוכר.

בשניהם יש מרימים מכניים !

וכמו שאמרתי משנת 1995 לכל רכבי סובארו טורבו המרימים הם מכניים.

פורסם
http://blogs.edmunds.com/roadtests/2008/06/2008-subaru-impreza-wrx-sti-3750-mile-service.html

http://blogs.edmunds.com/roadtests/2008/10/2008-subaru-impreza-wrx-sti-7500-mile-service-doesnt-come-cheap.html

ועוד נקודה אחרונה:

במנועי הטורבו של סובארו משנת 1995 אין מרימים הידראוליים !!

אז הרעש כנראה לא נובע מהם נכון? :lol:

מה אני צריך להבין מהקישור שצירפת ?

בקישור קראתי שמספר בעלי אימפרזה ממלאים שמן 5W40 או 0W40.

האם יש ברשותך מסמך רישמי של היצרן שממליץ למלא שמן בדרגת צמיגות 15W60 או 15W50 בארצינו הקטנה ?

אני לעולם לא ממליץ למישהו למלא שמן מנוע אחר מאשר המלצות הייצרן למרות, ניסיוני הרב עם לא מעט שמנים וצמיגויות ברכבי VAG מכיוון שניסיון בודד שלי או שלך ועוד מספר אנשים לא משתווה לניסיון של ייצרן הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם
מה אני צריך להבין מהקישור שצירפת ?

בקישור קראתי שמספר בעלי אימפרזה ממלאים שמן 5W40 או 0W40.

האם יש ברשותך מסמך רישמי של היצרן שממליץ למלא שמן בדרגת צמיגות 15W60 או 15W50 בארצינו הקטנה ?

אני לעולם לא ממליץ למישהו למלא שמן מנוע אחר מאשר המלצות הייצרן למרות, ניסיוני הרב עם לא מעט שמנים וצמיגויות ברכבי VAG מכיוון שניסיון בודד שלי או שלך ועוד מספר אנשים לא משתווה לניסיון של ייצרן הרכב.

הקישורים היו על מנת להראות כל כמה ק"מ סובארו בעולם מבקשים לעשות טיפול, למרות שכאן בארץ סובארו אומרים כל 15,000 ק"מ.

מכאן נובע שלא תמיד היבואן לוקח החלטות רק לפי מה ש"טוב" לרכב, אלא ישנם עוד שיקולים.

ולגבי מסמך רישמי שהיבואן היה משתמש ב- 10/60, אין לי - אתה תצטרך פשוט להאמין!

בתור אחד שהיו לו 3 GT, ו- STI אחת וטיפל ברכבים האלו כל השנים במוסך המרכזי - תאמין לי שהם היו משתמשים בקסטרול 10/60.

ועוד משהו אני יכול לומר לך:

זה שהיצרן קובע שצריך להשתמש בשמן X לא אומר שהוא השמן הכי טוב שניתן לקנות.

גם ליצרן כמו ליבואן יש עוד שיקולים (מסחריים) שאיתם הוא אמור להתמודד בקביעות האלו.

כבעל הרכב אתה יכול לקבל החלטות שונות ולהשקיע בשמן טוב יותר שעלותו גבוהה יותר - זה עדיין לא אומר שהצעד הוא לא צעד חכם ונכון יותר.

פורסם

לי ברור כמו שלך ברור מה הם שיקולי הייבואן בבחירת שמן תוצרת חברה X או Y (כסף).

גם המוסכים המורשים של צ'מפיון מחליפים ספק שמנים כול שנה בערך ומקפידים שהשמן יעמוד במפרטי ייצרן הרכב מה שלפני מספר שנים לא נעשה.

אני התמקדתי על צמיגות השמן ולא על שמן תוצרת חברה זו או אחרת. בכול מקרה מצאתי מסמך מתוך ספרות אחזקה של הייצרן בנוגע לשמן מנוע עבור אימפרזה טורבו ואני מצרף אותו.

אכן צדקת ולמנוע אין מרימים הידראולים.

Binder1.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם
אגב

סובארו ממליצים להחליף שמן כל 12 וחצי אלף קמ. ולא כל 15 אלף.

(אמפרזה טורבו)

סובארו ישראל ממליצים כל 15,000 !

בעולם המליצו כל 12,000 ק"מ עד 2008 ומשנת 2008 ל- STI כל 6000 ק"מ.

• תוכן חדש...