Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם וצהרים טובים! אני עדיין נלחם עם ההורים והצבא על מנת לקבל את האישור המיוחל להתגייס לקרבי אך כרגע אין ממש התקדמות:(::bigcry: אני מאוד רוצה קרבי והלוואי והפרופיל שלי היה מאפשר לי יותר משריון(בכוח ואיומים הצלחתי להשיג 72 בגלל בעיות ברכיים).

קבלתי זימון למערך הטכני של חיה"א.

אני פשוט מתוסכל ושבוז מכול הקטע של קרבי למרות שעדיין לא הרמתי את הידיים, אך הבירוקרטיה המזד**נת הזאת עוד תהרוג אותי יום אחד..

כהכנה לגרוע מכול רציתי לשאול אם להיות טכנאי מטוסים זה כדאי?

איך האנשים שם? האם כדאי לי לפסול את זה על סף בעקבות ההתעקשות שלי לקרבי?

כלומר אני כול כך רוצה את זה ואני די מאמין שבסופו של דבר אני אקבל את מה שאני רוצה אבל ליתר בטחון, האם זה כדאי?

למשיהו יש המלצות?

אוף ולמה הבירוקרטיה צריכה להיות כזאת נוראית? למה אני צריך לרוץ מקצין העיר לבית בגלל שהעור דין שלהם לא תרח להגיע באותו יום וכד'.

אוף זה מבאס לי את הצורה, ולמרבה הצער שלחתי כבר מנילה ג'ובניקית, לא ממש נתתי לה חשיבות רק דאגתי לשים מ"צ בעדיפות אחרונה ושמתי מד"ס בעדיפות ראשונה.

אני פשוט מתפלל ליום שבו אני אקבל את המנילה הקרבית שלי, וכרגע אני עושה את כול מה שאני יכול על מנת לקרב את היום הזה.

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

אם יש לך בעיות בירכיים, יש מצב טוב שמסלול קרבי ישאיר אותך תלוי על הליכון.

הרבה מאד לוחמים סובלים מבעיות פרקים לאחר השירות, אז על אחת כמה וכמה להגיע לא בריא במאה אחוז.

אם אתה באמת רוצה לתרום, תבדוק את מסלולי הקצונה היעודית, אולי לך זה יתאים.

מתחדשת*

פורסם

אבל שריון זה בסדר זה לא כזה עומס על הרגליים כמו חי"ר.

פורסם

מערך טכני בחה"א? אני אישית לא הייתי הולך לזה ואחת הסיבות היא בנוסף הבעיות הרפואיות שלך.

יש כאלו שאוהבים את זה וזה מעטים.

ברוב המקרים מדובר בעבודה בטייסות בשעות לא שעות, יציאות גרועות (11-3) ובשורה התחתונה אתה מקבל אותה משכורת כמו של ג'ובניק בקרייה או פיקוד דרום, מז"י וכו' שבקושי עושים תורנויות ויוצאים כל יום הבייתה.

שוב הכל מזל, אם אתה לא עובד על מטוסים 24/7 אלא במערך האחזקה אז אתה בד"כ תעשה יותר תורנויות אבל פחות עבודה.

הכל מזל או קומבינות. יש כאלו שעשו קד"צ אלקטרוניקה וזכו לקורסים טובים הקשורים ברשתות תקשורת, מחשבים או דרג ד' ויש כאלו שלדעתי נידפקו בלעבוד על מטוסים 24/7. יש כאלו שאוהבים את זה ויש כאלו שלא וכן זה גם הרבה מזל באיזה טייסת ישימו אותך. יש טייסות שאנשים נהנים שם וחבר'ה מגובשים ויש כאלו טייסות שאחד אוכל את השני בלי לחשוב פעמיים.

אני לא מזלזל בזה כמובן גם אנשים כאלה צריך כי אם לא אין לנו מישהו אחר שיעשה את זה במקומנו, אבל השאלה היא מה אתה מצפה מעצמך? לאן אתה שואף? כמובן גם במערך הטכני אפשר לצאת לקצונה טכנית, אבל לא תמיד זה מתאפשר...

שיהיה לך בהצלחה בכל אשר תבחר.

איתמר.

פורסם

ראשית תודה רבה לך על ההסבר המפורט על הנושא.

אני מצפה מעצי לעשות משהוא שהוא יהיה מאוד קשה אך אני אקבל ממנו סיפוק, הכי חשוב לי זה האנשים איתם אני אבלה 3 שנים מחיי.

אני שואף לסיים את הקורס קצינים בהצלחה ולהיות קצין קרבי, לכן אני כול כך נלחם עם כול הגורמים על מנת להיות קרבי.

ממה שתיארת לי וממה שראיתי במקורות נוספים הבנתי שזה לא מתאים לי לחלוטין, תודה רבה לך שמנעת ממני את התרחה והכאב ראש של ההגעה לשם.

אך זה רק מחזק אצלי את המוטיבציה לקבל את מה שאני רוצה והוא שירות בקרבי עם העדפה ברורה לחיל השריון.

פורסם

תזכור רק דבר אחד, ששום דבר לא יקר כמו הבריאות שלך. ואם הבריאות שלך תיפגע את אף אחד זה לא יעניין.

לקצונה אפשר גם להגיע לא רק דרך מסלול קרבי. אפשר גם קצונה ייעודית, אפשר גם ללמוד תואר לפני הגיוס ואז להתגייס ושולחים אותך לקורס קצינים.

פורסם

ממליץ לך לשנות גישה ולראות מה התפקיד החדש יכול להציע לך.

עם כל הכבוד, לפני גיוס אין לך שום מושג מה מצפה לך בצבא או

כיצד המערכת עובדת. אל תמהר להסיק מסקנות, זרום עם המצב

ותראה לאן זה יביא אותך.

למידע נוסף על איך זה להיות טכנאי בחיל האוויר, הבט כאן.

• תוכן חדש...