Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנושא דובר ארוכות בפורום ולכן אני לא אחזור על ההסברים המפורטים.

תיאורטית יש עלייה בצריכה הדלק כאשר מפעילים צרכני חשמל. מעשית (כאשר מדברים בצרכנים סטנדרטיים) היא זניחה ולא תורגש כלל.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דרך אגב זו אחת מהסיבות שבמדינות שקיים חוק המחייב לנסוע עם אורות דולקים ביום ייצרני הרכב חייבים להתקין תאורה חסכונית הנקראת DRL או במילים אחרות daylight running lamp.(לא בכול המדינות)

וכול זה רק בגלל צריכת דלק וזיהום נוסף הנובע מנסיעה עם אורות דולקים בשעות היום.

איזה כייף לי :)

פורסם

המערכת DRL לא חוסכת במאומה מתצרוכת הדלק והחשמל של הרכב אז כמובן שגם לא מפחיתה בזיהום האויר. כל מטרתה היא להדליק תאורה מרגע שהרכב הונע.

מגבר אורות בהתקנה מקומית יעשה את אותה הפעולה.

ולגבי נזק מצברים בעקבות פריקה, קורה ששוכחים אורות, לא בהכרח שלמחרת צריך להחליף מצבר ומצברים אוטומוטיביים שורדים פריקות מתח כאלו די טוב כל עוד זה לא עניין תדיר.

פורסם

תלוי במערכת ה DRL. קראתי (אבל לא ניתקלתי בארץ) שמערכות ה DRL היותר חדשות (> 5 שנים) מדליקות את האורות ב 80% מעוצמת האור הנקובה, מיכוון שההבדל הנראה לעין הוא זניח, אולם צריכת ההספק קטנה לשליש בלבד. שיטה זו פותחה כדי להקטין את צריכת דלק וזיהום נוסף הנובע מנסיעה עם אורות דולקים בשעות היום...

פורסם
המערכת DRL לא חוסכת במאומה מתצרוכת הדלק והחשמל של הרכב אז כמובן שגם לא מפחיתה בזיהום האויר. כל מטרתה היא להדליק תאורה מרגע שהרכב הונע.

מגבר אורות בהתקנה מקומית יעשה את אותה הפעולה.

ולגבי נזק מצברים בעקבות פריקה, קורה ששוכחים אורות, לא בהכרח שלמחרת צריך להחליף מצבר ומצברים אוטומוטיביים שורדים פריקות מתח כאלו די טוב כל עוד זה לא עניין תדיר.

תאורת DRL כן חוסכת בצריכת הדלק כאשר היא מפחיתה את עוצמת התאורה או במקרים מסויימים התאורה בנוייה מלדים אשר צורכים פחות חשמל=פחות דלק.

אומנם חיסכון קטן אבל קיים.

פורסם

אנחנו מדברים על דברים שונים כנראה, תאורת יום הנהוגה בארצות צפון אירופה וארה"ב זה בסה"כ התקן אלק' (בדרך כלל חלק מיחידת בקרת המרכב) שמדליק את אורות המעבר יחד עם תאורת חנייה בכל זמן שמנוע עובד ללא קשר למצב ידית האורות, זה הכל.

אין הבדל בין התאורה הזו לתאורה הרגילה שמדליקים בלילה ועם זה שהאורות דולקים ביום זה כבר צריכת חשמל מוגברת מאשר נסיעה ביום ללא אורות כלל, כך שאין כאן שום עניין של הפחת זיהום אויר, רק תקינה מחייבת לתאורה עובדת גם ביום.

פורסם
בהנחה שצריכת הזרם היא אכן 10A למצבר של 55Ah מדובר על 5.5 שעות עד שמתח המצב יורד ל 10.5V, כמובן זה תלוי במצב של מצבר טעון לחלוטין ותקין לגמרי (מצב חדש).

סביר להניח שכבר לאחר 4 שעות יהיה קושי בהתנעה.

אם הרכב יניע או לא זה תלוי בפרמטר חשוב ביותר והוא התנגדות הפנימית של המצבר ועוד מרכיבים כגון:

1. צריכת הזרם של הסטרטר

2. התנגדות המנוע לסיבוב

3. טמפ' חיצונית

ועוד...

ככול שמתח הקטבים יורד התנגדות הפנימית של המצבר גדלה ומה שבטוח שמתחת למתח קטבים של 11.9-12.1 הרכב לא יניע ולא כפי שרשמת 10.5 וולט כלומר ברוב הרכבים כבר אחרי שעה ננתקל בבעיות התנעה.

בתיכנון הסטרטר נלקח פרמטר חשוב ביותר והינו הטמפ' החיצונית, הייצרנים נוהגים לתכנן את הסטרטר בהתחשב בכך שנוכל להניע את הרכב כאשר הטמפ' החיצונית יורדת עד ל-20 מעלות צלזיוס והמצבר פרוק ב-20 אחוז מהמתח הנומינלי כלומר מתח קטבים של 12.4 וולט בערך. גם מנתון זה ניתן להסיק שבמתח קטבים של מתחת ל-12.1-11.9 הרכב יקרקר.

יתרה מזאת בתקופה שבניתי את המוניטור למצבר הרכב בדקתי זאת הלכה למעשה ברכב שלי.

הדלקתי אורות ובו זמנית ביצעתי ניטור של מתח המצבר ונסיונות התנעה ולכן קבעתי סף מינימום למוניטר מתח של 12.3 וולט כהתראה על מתח קטבים נמוך מידי.

פורסם
שוב פעם כנראה אתה לא הבנת אותי :-)

אותי לימדו שזה לא שאחרים לא מבינים אותך, אלא אתה לא מסביר את עצמך נכון. :idea:

פורסם
אם הרכב יניע או לא זה תלוי בפרמטר חשוב ביותר והוא התנגדות הפנימית של המצבר ועוד מרכיבים כגון:

1. צריכת הזרם של הסטרטר

2. התנגדות המנוע לסיבוב

3. טמפ' חיצונית

ועוד...

ככול שמתח הקטבים יורד התנגדות הפנימית של המצבר גדלה ומה שבטוח שמתחת למתח קטבים של 11.9-12.1 הרכב לא יניע ולא כפי שרשמת 10.5 וולט כלומר ברוב הרכבים כבר אחרי שעה ננתקל בבעיות התנעה.

בתיכנון הסטרטר נלקח פרמטר חשוב ביותר והינו הטמפ' החיצונית, הייצרנים נוהגים לתכנן את הסטרטר בהתחשב בכך שנוכל להניע את הרכב כאשר הטמפ' החיצונית יורדת עד ל-20 מעלות צלזיוס והמצבר פרוק ב-20 אחוז מהמתח הנומינלי כלומר מתח קטבים של 12.4 וולט בערך.

חבל על הברברת, אתה מוזמן לנסות ולהווכח שאחרי שעה עם המצבר תקין ואורות עובדים הרכב יניע ללא קשיים, אחרי שעתיים יש גם סיכוי ונתקלתי במקרים של יותר.

שוב פעם כנראה אתה לא הבנת אותי :-) יש מדינות שהרחיקו לכת ומחייבים את ייצרני הרכב להתקין תאורת DRL עם אפשרות של הפחתת עוצמת התאורה בכדי לחסוך באנרגיה.

איזה מדינות ואיפה אפשר לקרוא על המערכת הזו?

פורסם
בהנחה שצריכת הזרם היא אכן 10A למצבר של 55Ah מדובר על 5.5 שעות עד שמתח המצב יורד ל 10.5V, כמובן זה תלוי במצב של מצבר טעון לחלוטין ותקין לגמרי (מצב חדש).

סביר להניח שכבר לאחר 4 שעות יהיה קושי בהתנעה.

מה שבטוח ש-4 שעות זה נתון שגוי ביותר.

ערכתי את ההודעה הקודמת שלי והוספתי שבדקתי את הנושא הלכה למעשה.

אותי לימדו שזה לא שאחרים לא מבינים אותך, אלא אתה לא מסביר את עצמך נכון. :idea:

אתה צודק ! יש לי קושי בלהסביר דברים בכתב.

פורסם

לא טענתי שמתח מצבר של 10.5 וולט המתנע יסתובב מספיק מהר כדי להניע רכב, למרות שכבר נתקלתי בתופעות מפתיעות כאלו.

מדובר בתקן, הקובע כמה זרם ניתן למשוך ממצבר למשך 20 שעות עד לנפילת מתח מצבר של 10.5V, ברור שאם הזרם יהיה גבוה יותר הזמן יתקצר ולאו דווקא באופן ליניארי.

להערכתי, יש סיכוי שלאחר 3 שעות הרכב יניע, ונתקלתי פעם במצבר שנתן סיבוב מאוד מהיר למנוע למרות נפילת מתח מצבר ל 8V, שברור שהמצבר היה פסול אך משום מה נשמרה בו היכולת לספק זרם גבוה לזמן קצר ללא בעיות מסויימות.

פורסם
מדובר בתקן, הקובע כמה זרם ניתן למשוך ממצבר למשך 20 שעות עד לנפילת מתח מצבר של 10.5V, ברור .

אולי דקות ?

פורסם

לא טעיתי.

לדוגמא: מצבר 55Ah תקין וטעון אמור להחזיק מתח של יותר מ 10.5V בצריכת זרם קבועה של 2.75A למשך 20 שעות בטמפ' של 27 מעלות סלזיוס.

פורסם

החישוב שעשית כמובן חישוב על הנייר בלבד

וגבי שאלת צריכת הדלק

רכב שנוסע עם אורות דולקים צורך יותר דלק .

אפשר להיתווכח על כמה יותר דלק אבל אי אפשר לומר אחרת .

וזה בחוק זה מה יש ולמרות זה אני נוסע עם אורות דולקים כל הזמן גם בקייץ.

נסיעה טובה ובטוחה

פורסם

דניאל דייק ואכן אלו התנאים בהם מצויינת הקיבולת הנומינאלית על מצברי רכב.

העניין הוא שזה לא אומר מספיק בהקשר השאלה שנשאלה.

אורי ללא קשר לעל הנייר או לא, החישוב והבנת הנתונים הרשומים על המצבר מוטעים לחלוטין!

אם תטרח לקרוא את כל השרשור תבין מדוע.

• תוכן חדש...