Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

[מאחר והתמצאותי במכניקת רכבים הינה מינימלית, אינני יודע מה רלוונטי לכתוב. אבל אפרט בקצרה את היסטוריית הרכב)

מדובר באפלאוז אוטומטית 95 שהוחלף לה המנוע (מנוע של אפלאוז מייבוא 97, 1600 סמ"ק)

לאחר הרכבת המנוע היו בעיות שהאוטו לא מניע לפעמים, והטורים היו גבוהים (2000 סל"ד בניוטראל) ולא יציבים.

אבל חוץ מזה האוטו היה נוסע בסדר.

ניגשתי למוסך ושם החליפו סטארטר - עבור ההנעה, ובית מצערת - עבור הטורים.

ובנוסף אמרו לי להחליף רצועת טיימינג (כי היא שחוקה). ומשאבת מים עקב נזילה, שטיפת רדיאטור, ועוד כל מיני שטויות בשביל הטסט.

מה שקורה עכשיו זה שהרכב אכן מניע ונוסע אך ישנם שני בעיות עיקריות:

1. כשאני מניע בבקר האוטו בקושי מחזיק כמה שניות וכבה, רק לאחר מספר הנעות בתוספת לחיצות על הגז האוטו מתייצב קצת אך עדיין הטורים בסביבות ה 900 סל"ד, והמנוע נשמע כאילו הוא עומד להכבות.

2. כשאני מתחיל נסיעה האוטו מתחיל בנסיעה איטית ובטורים נמוכים, (כמו להתחיל נסיעה בידני בהילוך שני או שלישי) גם אם אני אדביק את הדוושה של הגז על הסוף!.

אך בנסיעה מהירה הכל בסדר. ויש לציין שלאחר נסיעה של כמה דקות הרכב מאיץ קצת יותר בתחילת נסיעה, אבל עדיין לא כמו שצריך.

נ.ב. מרגע ההנעה בערך 5 דקות המחוג של חום המנוע נמצא ב - C, ולאחר מכן מטפס לכיוון ה 40% (קצת מתחת לחצי)

וכמו כן מאחרי הטיפול במוסך יש מנורה כתומה עם ציור של מנוע שהחלה להדלק באופן קבוע.

שאלתי היא: לאחר החלפת המנוע וכל הטיפולים (שעלו הרבה) איך יתכן שיש את הבעיה הזו, ומה יכול לגרום לכך?

והאם יתכן שבמוסך ביצעו עבודה לא מקצועית? (אני לא מכיר אישית את המוסך, זה רק המלצה מחבר.)

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם

אוקי, אז לאחר בדיקה מעמיקה שוב במוסך התברר שהיה צינור אחד משוחרר שלא הוחזר למקומו במנוע, והיה נדרש כיוון טורים.

(מה שמצביע למפרע על חוסר מקצועיות בעת הטיפול הקודם) והכל הסתדר למעט המנורה שעדיין דלוקה.

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם

אם המנורה דוקת יש להתחבר לסורק תקלות -יש בד"כ רק במוסך מורשה דייהטסו.

לפי תיאורך,בית המצערת שהורכב אינו תקין (הרכב לא מחזיק טורים).

יתכן שיש קשר בין התקלה הזו לתקלה ה-2 ובלי קשר בדוק האם ברכבך בוטל התרמוסטט או שהוא תפוס כיוון שברכב הזה מניסיון חום המנוע אמור להגיע לאחר 10 דקות נסיעה מקסימום לאמצע השעון בערך ולהתייצב שם.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הם אכן ניסו לאפס את המחשב ע"י ניתוק המצבר לכמה דקות. אך ללא הועיל - המנורה (CHECK ENGINE) עדיין דלוקה.

נ.ב אע"פ שעתה הרכב מאיץ יפה בנסיעה, אבל בהנעת בוקר (כשהמנוע קר) עדיין נדרשים מספר הנעות ע"מ שהמנוע יתייצב ולא יכבה, וכאשר האוטו כבר מונע והטורים יציבים על 900 סל"ד (במצב פארקינג), אם אני לוחץ על דוושת הגז, לפתע הטורים צונחים עד כדי כיבוי, אך במצב DRIVE זה בסדר.

יתכן שעכשיו זה סיפור של הצ'וק האוטומטי, או שזה לא קשור? :conf:

ובכלל האם הנורה הנ"ל עושה בעיות בטסט?

אם המנורה דוקת יש להתחבר לסורק תקלות -יש בד"כ רק במוסך מורשה דייהטסו.

לפי תיאורך,בית המצערת שהורכב אינו תקין (הרכב לא מחזיק טורים).

יתכן שיש קשר בין התקלה הזו לתקלה ה-2 ובלי קשר בדוק האם ברכבך בוטל התרמוסטט או שהוא תפוס כיוון שברכב הזה מניסיון חום המנוע אמור להגיע לאחר 10 דקות נסיעה מקסימום לאמצע השעון בערך ולהתייצב שם.

אז עכשיו, מאחר שלמוסך הנ"ל אין סורק תקלות, הם הולכים לבצע על האוטו שלי ניסוי וטעיה עד שהמנורה תכבה:cry:

(אילו רק הכרתי את המוסכים המומלצים פה לפני שפניתי לשם..)

ולגבי התרמוסטט הוא דווקא פעיל (הם תיקנו אותו). שוב, הבעיה הקטנה(?) שנותרה עדיין היא - אני מצטט:

ע"פ שעתה הרכב מאיץ יפה בנסיעה, אבל בהנעת בוקר (כשהמנוע קר) עדיין נדרשים מספר הנעות ע"מ שהמנוע יתייצב ולא יכבה, וכאשר האוטו כבר מונע והטורים יציבים על 900 סל"ד (במצב פארקינג), אם אני לוחץ על דוושת הגז לחיצה קלה, לפתע הטורים צונחים עד כדי כיבוי, אך במצב DRIVE זה בסדר.

האם ניתן עדיין להצביע על בית מצערת לא תקין? או שזה הצ'וק (או שניהם) שהרי הטורים לא עולים מעל 1100 סל"ד בבקר.

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם

למישהו יש רעיון בעניין, מ יכולה להיות הבעיה, והאם כדאי לחזור למוסך שטיפלתי בו (במסגרת התשלום ששילמתי)?

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

• תוכן חדש...