Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לנסיעות מרובות עד 20K?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני אשמח לשמוע הצעות מהנסיון שלכם לרכישת רכב משפחתי (עד 25K). הדרישות הן בגדול:

1.חסכוני בדלק (נוסע 4000 -3000 ק"מ בחודש). מעולם לא היה לי אוטו עם מנוע דיזל, אבל אין לי בעיה עקרונית עם זה. השאלה אם בחשבון עלות/תעולת זה משתלם. מה למשל לגבי אגרת דיזל שלפי כמה אנשים שדיברתי איתם יותר גבוהה מאגרת בנזין?

2.בטיחותי. מאוד חשוב, כיוון שיש לי 2 נסיעות בשבוע בכביש מאוד פתלתל ומועד לפורענות. חשוב לי במיוחד ABS.

3. תיבת הילוכים ידנית. לא אוהב אוטומט - אבל אני יכול להיות גמיש. ידני זה גם יותר זול.

4. חלקי חילוף זולים. אני מבין שעם האוטו שאקנה בתקציב הצנוע הזה, אני אצטרך לבקר במוסך מדי פעם.

5. לא אוהב יפני :-). אוהב מכוניות אירופאיות או אמריקאיות.

עד עכשיו, חיפשתי רכבים עם מנוע טורבו דיזל (הבנתי שזה הכי חסכוני?). רכבים ששקלתי עד עכשיו:

מגאן EX דיזל 1.9 סמ"ק (שנתונים: 2000-2002).

פאסאט Comfortline - TDI 1.9 (שנתונים 1997-1998)

קסרה SX TD 1.9 (שנתונים: 2000-2001)

שקלתי אפילו לקנות מסחרית עם מנוע דיזל (רנו קנגו או סיטרואן ברלינגו למשל).

אני לא נעול על מנוע דיזל, אבל נראה לי שעם הנסיעות שלי זה הכי חכם (אם מישהו רוצה לתקן אותי אני אשמח?).

האם אתם יודעים על איזשהם תקלות ברכבים האלה (מגאן, פאסאט, קסרה) שכדאי לבדוק כשהולכים לקנות? האם יש לכם הצעה לרכב אחר? אני באמת פתוח לכל הצעה.

תודה!

פורסם

תודה על התשובה. צביקי - אתה עונה בקצב של 10 תשובות בשניה?:)

באמת שקלתי פולו SDI, אבל הבנתי שמנועי TDI עדיפים על SDI מבחינת צריכת דלק ובכלל? (תקנו אותי אם אני טועה? אני לא ממש מבין גדול בזה).

פורסם

מנועי TDI עדיפים בביצועים, אין יתרון בצריכת הדלק.

פולו \קורדובה SDI הם רכבים פשוטים ואמינים מאוד.

המנועים , אשר לא מצטיינים בביצועים, מסוגלים לעבור חצי מיליון ק"מ ללא תיקונים.

רכבי TDI (טורבו דיזל) יכולים להיות יותר יקרים לאחזקה, את זה מרגישים כאשר צריך להחליף\לשפץ את הטורבו.

כבעלים לשעבר של פולו SDI מודל 2000, אני יכול להגיד לך שהרכב הזה היה אמין בצורה יוצאת מהכלל, סוס עבודה, צריכת סולר היתה 1:18 לאורך 5 השנים ,עלה לירושלים על בסיס יום יומי.

החיסרון בפולו\קורדובה זה נוחות המושבים (או יותר נכון, חוסר נוחות מוחלט).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

האמת שנהגתי מספר פעמים בפולו קלאסיק 1998 (עם מנוע 1.9 דיזל, אני מניח שזה היה SDI.. לא?). מבחינת צריכת סולר זה היה אכן מאוד חסכוני, אבל מבחינת ביצועים אני לא זוכר אותו לטובה (בהשוואה למנועי בנזין שאני רגיל אליהם).

מה עם פאסאט TDI 1998.. לא עדיף?

פורסם

קודם כל תמצא רכב דיזל בתקציב שלך במצב סביר (אני כבר לא אומר טוב), שלא היה מונית בעברו,

שלא עבר כבר 300 אלף ק"מ ויותר.

כאשר תתחיל לחפש ברצינות, תבין שהמצב בשוק לא מאפשר להיות בררן.

כמובן שפסאט TDI מליגה אחרת מבחינת הביצועיים והנוחות, אבל גם פחות חיסכוני ויותר יקר לאחזקה.

לי לא הפריע העניין של מחסור כח בפולו SDI (ואני מודה שיש מחסור).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה על התשובה, Vladclar.

האמת שאתה צודק, קשה מאוד למצוא אוטו דיזל במצב טוב ועוד במחיר הזה. אתם חושבים שעם 35,000 ק"מ בממוצע בשנה כדאי לשקול רכב בנזין?

ולמישהו יש תשובה לגבי אגרת הדיזל? זה באמת יותר יקר?

עוד רכבים שחשבתי עליהם זה אודי A4 דיזל 1998, סיטרואן C3 (אומנם קטן מדי, אבל הבנתי שדי חסכוני)?

מה אתם חושבים על הרעיון לקנות מסחרית (ברלנגו או קנגו). ממה שהספקתי לראות הרכבים האלה ממש זולים.

יש לי מרווח תמרון עם התקציב, בשביל רכב טוב אני מוכן לשלם גם 30K - אם יש הצעות?

פורסם

באמת שקלתי פולו SDI, אבל הבנתי שמנועי TDI עדיפים על SDI מבחינת צריכת דלק ובכלל? (תקנו אותי אם אני טועה? אני לא ממש מבין גדול בזה).

הרכב הקודם שלי (עד שנגנב בירושלים) היה פולו 2001 SDI , צריכת דלק מעולה.

עברתי לפולו TDI 2003 הרכב עדיין חסכוני, אך מעט פחות מהSDI (הבדל של כ-10%).

הרכב מהיר יותר וכנראה אופי הנסיעה מכתיב צריכת דלק שונה,

למנוע המוגדש (TDI) יש ביצועים עדיפים, גם מומנט וגם הספק גבוהים יותר.

הספק של 98 כ"ס מול 67, ומומנט של 24.5 קג"מ בTDI.

שווה לך גם לבדוק טולדו משנתונים 2001, הם נסחרות קצת מעל ה20 אש"ח(תלוי במצב הרכב כמובן).

-

• תוכן חדש...