Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמו שנאמר בהודעה "הקצרה" שמעל אין חכם כבעל ניסיון ועלות שיפוץ לא צריכה לעלות ולעבור את מחיר הרכב. אם אתה חושב שאתה היד האחרונה תנהג אחרת. יש שיפוצים מבחינת פחחות טובים מאוד וברמה גבוהה שלא עוברים את 10K בש"ח כמובן.

השאלה- כמה זמן זה יחזיק באמת? גם אני בדיוק באותה הבעיה עכשיו, רק הרבה יותר חמורה- כי לי יש כמה רכבים, שדורשים "ניתוח הצלה" כבר "אתמול"- ביניהם מאד נדירים, אבל לא שווים כלום מבחינת הכסף, כמו סוברו רקס למשל, או פיירמונט, ואני כבר לא מזכיר את האסקורט, שאפילו פחחים הכי-חאפרים מפחדים לגעת בה! ומעבר לעלות הכספית- פשוט לא קיימים בשבילם חלקים חדשים, בכל העולם!

אני לא מאמין באופן כללי, ששיכום של רכב חלוד יחזיק מעמד יותר מכמה שנים מבלי, שיהיה צורך לעשות עוד הפעם פחחות, לפחות באותה רמה. (שוב- אני לא מדבר על מיקרה, שמשתמשים בכל החלקים החדשים). העניין הוא- כמה שנים זה יחזיק? יש הבדל בין שנה, שנתיים, ועשר שנים, ואני באופן כללי, שוב, לא מאמין בכלל, שעבודה כלשהי, איכותית ככל שתהיה- תחזיק 10 שנים, אם ה"בסיס" היה חלוד. פעם אחת "אכלתי אותה" עם הקאפרי, שעשיתי לו פחחות ב-3000 ש"ח (זה היה לפני כ-12 שנה!), והוא לא החזיק יפה אפילו שנה, ושוב החליד למוות! יחד עם זאת- כאמור, אף אוטו שלי, אפילו במצב ה"חדש", סביר להניח, שלא יהיה שווה יותר מ-10 אלף שקל אם ארצה למכור אותו! וזה די ברור לי, שאני כנראה גם "היד האחרונה", כי מכל בחינה שהיא- לא אוכל או ארצה למכור אותם!

אז, אני אצטרך איכשהו למצוא את הפשרה בין המחיר והאיכות, כי מן הסתם- 50אלף פלוס עבור כל רכב לפחחות- ...:cry:

ולסיכום: הבנו כבר, שלאלכס, למשל, אין לי טעם אפילו לנסות להתקרב. מצד שני- אני לא אנסה להתקרב למוסך, שעשה פחחות לקאפרי. אבישי, הבחור הירושלמי שלך יותר טוב, אתה בטוח?:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אני לא מחפש פחחות לרמת תצוגה ואם הפחחות תחזיק 10 שנים במצב יפה אני יהיה יותר ממרוצה, אני אנסה להיות יותר מדוייק ולהגיד שאני מחפש מישהו שלא ימלא את הרכב בחומר שיתנפח אחרי שנתיים זה לא שווה את ההשקעה הראשונית בנוסף מישהו שידע לייצא טלאים מקצועיים ולרתך אותם יפה כדי להעלים את החלודות לכמה שיותר זמן.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

זה בדיוק, מה שגם אני מחפש! אף אוטו שלי גם ככה לעולם לא יילך לשום טכס "מלכת היופי", זה לא מעניין אותי- מעניין אותי, שיסע ויחזיק מעמד כמה שיותר זמן מבלי להתפורר מחלודה, וישמח אותי כל הזמן!8) ובדיוק ההפך לצערי קרה לי עם הקאפרי לפני 12 שנה- כשתוך זמן קצר ראיתי את האוטו, שמאד אהבתי- מתפורר לי מול העיניים, ומגיע למצב הרבה יותר חמור, ממה שהיה לפני הפחחות, ואני כבר לא מדבר על הכסף, שהיה מבחינתי אז הרבה מאד השקעה, שירדה לפח!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
ירושלים זה ששיפץ ליניב את האלקמינו? אם כן הבחור הפתיע אותי ביג טיים

ירושלים זה הבחור ששיפץ ליניב רק שאצל יניב עלה קצת יותר כי כמו שאנחנו יודעים אין הרבה יותר פדנטים מיניב ויצא לו רכב לתצוגה.

פורסם

gluk

בתור אחד שמסתובב בת"א הרבה בטח מכיר את הסוזוקי אלטו הקטנה והתכלת ברח' סלמה אותה צבע הבחור מליד כ"ס תעבור ותתרשם מהעבודה.

פורסם

הדברים שנכתבו נכונים בעיקרם ובנוסף ישנו מימד תרבותי:

הקביעה "מחיר שיחזור רכב לעולם לא יעלה מעל ערכו של הרכב" היא אקסיומה תרבותית מקובלת בישראל ופחות מקובלת באנגליה שבה אני עובד בשיחזור כעת.

תפיסת הזמן באנגליה כלפי רכב קלאסי היא שונה ולמכוניות רבות יש תקופות של מחירים גבוהים ותקופות של מחירים נמוכים. ישנם דגמים רבים שנחשבים קלאסיים מאז שנות השישים ומחירם עולה בהתמדה.

ישנן מכוניות שלפתע אוהבים אותן יותר למשל פרארי דינו 2400 עלתה בחמש שנים מ35-45K ליש"ט ל -120K ליש"ט כי פתאום חל שינוי במעמדה ורבים מאוהדי פרארי שאף פעם לא הכירו בדגם זה כאמיתי - מכירים בו כיום - דבר המשליך גם על מחירי הפיאטים המצוידים באוטו מנוע.

אז עכשיו למשל שחזור של 40K ליש"ט לדינו של פרארי הוא דבר בהחלט מתקבל על הדעת, ולפני חמש שנים היה קורה בסבירות פחותה.

הסוגיה כמה עמוק כדאי ללכת עם השיחזור היא אישית מושפעת מגורמים רבים גלויים וסמויים ומשתנה מאדם לאדם, מרכב לרכב, ומהיחס בין שניהם.

הכלל היחידי הוא שאין כאן שום כלל.

הבחור רוצה פחח? אני בטוח שיחפש טוב וימצא. בהצלחה.

פורסם

בוקר טוב.

מידי פעם נשאלת בפורום אותה השאלה: "מחפש פחח מעולה, שלא יעשה עבודה גרועה, עם סבלנות לאספנות וכו' ... "

יש הרבה פחחים מעולים. יש הרבה שיסכימו לטפל בגרוטאות שאנו מביאים אליהם - כאשר לדידנו הברזל הוא יצירת אומנות בהתגלמותה [כאשר צריך "רק" ליישר, לחתוך, לרתך, לפרק אי אלו מאות חלקים ולזכור איך להרכיב אותם, להיאבק עם פירוק של חלקים חלודים שהבורג שתופס אותם "שכח מזמן" שהיתה לו הברגה עם שיניים ועוד ועוד].

ולדידם מדובר ברכב שיתפוס להם מקום במוסך 3-10 חודשים, ואם לא יתקשקשו איתו - יוכלו להרויח פי 5 מתיקון של החלפת כנף/דלת/חלון לרכב מודרני.

יש ויש. אבל !!!

במרבית המקרים אנו שוכחים כי אצלם (בניגוד אלינו) מדובר בעסק ולא בתחביב. הם חייבים לכסות את ההוצאות ובנוסף גם להרויח.

ראיתי את התמונה באופן שונה עד השיפוץ האחרון של רכבי, ואני רואה את התמונה אחרת לגמרי כיום.

אני משוכנע כי אם באמת עובדים על רכב כמו שצריך, במלוא הסבלנות, תוך פירוק יסודי, הגנה על כל החלקים והחיבורים מחלודה (במידת האפשר), עבודה שמבוצעת על ידי בעל מקצוע טוב ולא על ידי "מתמחים" כלשהם שנמצאים במוסך, העלות היא גבוהה. גבוהה מאד.

לרוע מזלו של אלכס, שביצע לי את הפחחות והצבע על הרכב, אני "קצת" פדנט ונודניק. הרכב היה אצלו 5 חודשים, ומתוכם עבדו על הרכב כמאה ימים. ביקרתי במוסך בערך כל יומיים, וגם חברים אחרים נכנסו לבקר שם מידי פעם, ועשיתי רשימת ימי עבודה.

אלכס עשה פירוק יסודי של הרכב, פחחויות וצביעה, תוך שנאלץ גם לייצר חלקים מסובכים עקב חוסר אפשרותי להשיג כאלה להחלפה. העבודה נראית מעולה למי שראה את האוטו. אני (הנודניק) עדיין רואה דברים מיקרוסקופיים פה ושם. לי אישית זה מפריע - אך רק בגלל האופי שלי ולא בגלל שאחר היה עושה את זה יותר טוב.

לאחר העבודה הוספתי לאלכס מתוך כייף שלי, טיפ של 2.5. (ולא, אלכס לא לקח לי 50,000...)

למרות שהיו לי כמה הערות קטנות, הבנתי שאין כל אפשרות שרכב יהיה במצב יותר טוב לאחר 16 ידיים ישראליות. אין אפשרות להוציא "רכב חדש" מאותה הגרוטאה.

הבנתי כי כל מה ששילמתי אינו מכסה את הוצאות תיפעול העסק, העובדים והחומר,

והבנתי את הדבר החשוב מכל - רק מי שאוהב את המחלה שלנו יהיה מסוגל לטפל לנו בהן (וזה נכון גם לגבי מכונאי, חשמלאי וכו'), אחרת לא ירצה לבזבז זמן, להתווכח, להפסיד כסף, עבור התחביב הדפוק שלנו...

יותר מידי פעמים אני שומע מחברים שמנסים לחסוך, ולבסוף משלמים פעם שניה או נשארים עם עבודה פגומה ולב שבור.

דוגמאות אין ספור ניתן למצוא גם בפורום.

לגבי העלות של שיפוץ מול שווי הרכב/העסקא בכללותה:

לדעתי (בלבד) אין כל קשר. שיפוץ הרכב כולל פחחות, ניקלים, צבע, ריפודים וכו' (לא כולל שיפוץ מכני) עלה לי עשרות אלפים רבים. ידעתי שזה יהיה כך לפני שהתחלתי בהרפתקה. שקלתי אם לייבא, במחיר השיפוץ, רכב זהה משופץ מחו"ל, ולמכור את שלי, ואז יעלה לי פחות וגם יהיו לי פחות ויכוחים/עצבים/טיפוס על קירות וכו' או לשקוע בביצה. החלטתי כידוע על שיפוץ הרכב, וזאת מתוך שיקולים אחרים, שממש אינם קשורים לעניין כספי. אי אפשר להעמיד את האהבה שלנו לרכב במבחן כדאיות העיסקא כי תמיד צד השיפוץ ייטה להפסד, ואז לא תבוצע העסקא [השיפוץ]. יש גורמים נוספים במערכת השיקלולים, ולעיתים הם המכריעים.

לסיכום: השמים הם הגבול בנוגע לאפשרות בזבוז הכסף על התחביב, והם גם גבול ההשקעה בפחחות וצבע. כל אחד חייב לעשות לעצמו את שיקוליו, ולהחליט. אך תמיד צריך לזכור כי מה שנקבל יתאים פחות או יותר למה שנסכים לשלם.

למי שלא זוכר, למי שלא נולד באותה תקופה, למי שזכר אבל שכח - להלן קישור לשירשור סוחט הדמעות [שלי], ופירוט מלא של כל מה שנעשה ברכב מבחינת הפחחות.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=206175&highlight=%D7%91%D7%A6%D7%A2%D7%A8+%D7%95%D7%9B%D7%90%D7%91

לעצלנים שבינינו - להלן מעט תמונות מאותו שרשור, ותמונות ממצבו כיום (ותודה למר יצחקי על הצילומים).

dscn6598li4.jpg

dscn7336iv3.jpg

dscn6760dn3.jpg

dscn6601ww4.jpg

dsc328411tm2.jpg

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

• תוכן חדש...