Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי קצת חישובים של עלות אחזקת רכב פרטי (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=256247) אל מול הליסינג (2500 ש"ח בחודש) שמציעים לי מהעבודה, החלטתי שההפרש (בין 600 ל- 1000 ש"ח בחודש לטובת רכב פרטי) שווה את התמורה (שקט נפשי, אין התרוצציות למוסכים, רכב חדש = בטיחותי יותר, אי התעסקות בקניה/מכירה של הרכב, אי התעסקות עם חברת הביטוח, מה עוד פיספסתי..?).

הרכבים שמוצעים לי: 1600 סמ"ק - פורד פוקוס, מאזדה 3, טויוטה קורולה, מיצובישי לאנסר, יונדאי אינספייר

1500 סמ"ק - מאזדה 2, סובארו B3

ההפרש הכספי בין ה 1600 ל-1500 זניח (20 ש"ח לחודש).

עיקר הנסיעות: ראשל"צ-הרצליה (יום יומי, הלוך חזור)

הסינון הראשוני שלי: מאזדה 3 \ מאזדה 2 \ סובארו B3.

מה דעתכם? ללכת עם העדר ולקחת את המאזדה 3?

פורסם

תלוי מה אתה מחפש מהרכב, הרי שיקולי אמינות וצריכת דלק לא ממש בראש מעיינך...

קודם כל, המאזדה 2 היא רכב סופר מיני (קטן) והאחרות מקבוצת המשפחתיות.

לסובארו יש תא מטען מגוחך בגודלו למשפחתית, לקורולה אני מניח שיש גיר רובוטי שרצוי מאד שתנהג עליו לפני כן.

בכל רכב יש חסרונות ויתרונות. אני נהגתי ארוכות על הפורד, היונדאי, והמאזדה, ובגדול אלו הרכבים שאני הייתי בוחר מתוכם.

אתה חייב לצמצם את האפשרויות עפ"י העדפותיך כדי שנוכל להתמקד יותר.

חג שמח.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

אגב, בטעות לא שמתי לב, שביצעת סינון ראשוני, כאמור אפ אלו המועמדות הייתי בוחר ב3.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

מתוכם, הכי פחות גרועה היא המזדה 3, היא מרגישה הכי הרבה "אוטו" למשפחתית 1600. אבל אם אתה מעל מטר שבעים ,ברך ימין שלך הולכת לסבול...

אם אתה נשוי+ אז כדאי שתשקול את הפורד פוקוס שהיא קצת יותר מרווחת עם תא מטען גדול (יחסית).

ד"א, הליסינג הוא 2500 ש"ח בחודש מהברוטו? נשמע קצת נמוך. לי הציעו לפני שנה, כאשר מחירי הליסינג היו נמוכים יותר, מבחר דומה (פורד פוקוס, מאזדה 3, טויוטה קורולה) ב 3800 ש"ח בחודש.

פורסם

2500 מהנטו כמובן

אני לא נשוי, והאמת היא שברוב הזמן אסע לבד, או מקסימום עם עוד נוסע אחד לידי.

ואני 1.84 , למה הברך שלי הולכת לסבול במאזדה? זו בעיה ידועה?

ועוד שאלה, היונדאי inspire זו בעצם היונדאי i30 ?

פורסם

זו אחת מרמות הגימור של היונדאי I30 (שהיא הכי נמוכה, ככל הנראה כמו כל שאר רמות הגימור שתקבל בשאר המכוניות).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
2500 מהנטו כמובן = 3800 ש"ח בחודש מהברוטו

אני לא נשוי, והאמת היא שברוב הזמן אסע לבד, או מקסימום עם עוד נוסע אחד לידי.

אז לא אמורה להיות לך בעייה עם המאזדה

ואני 1.84 , למה הברך שלי הולכת לסבול במאזדה? זו בעיה ידועה?

כן, זו בעיה ידועה. מבנה הפלסטיק בחלק המרכזי/תחתון של הקונסולה תוכנן ליפני בגובה 1.6 כך שאצל בן אדם רגיל הרגל הימנית, מהברך מטה, נלחצת לזווית הפלסטיק. מהנסיון שלי (ואני גם 1.84) לאחר חצי שעה של נסיעה העצם שמתחת לברך מתחילה לכאוב.

ועוד שאלה, היונדאי inspire זו בעצם היונדאי i30 ?

ד"א, אתה בטוח שהליסינג משתלם לך?

פורסם

אני ממליץ לך על המאזדה 3, יש לנו ליסינג כזאת, אפשר להוציא ממנה טיפה הנאה מנהיגה, היא נראית סביר מבפנים, קצת קודרת אבל לא נורא.

מבחינת מראה היא לוקחת (זה כבר עניין של טעם).

כמו שנאמר הברך סובלת ברכב הזה אם אתה גבוה, אבל מתרגלים לזה.

היא מציעה את החבילה הכי טובה בקבוצה.

פורסם
ד"א, אתה בטוח שהליסינג משתלם לך?

כלכלית נטו - לא, זה לא משתלם, כמו שרשמתי בהודעה הראשונה, זה הפסד שנע בין 600 ל-1000 ש"ח בחודש, ובתמורה אתה מקבל את כל היתרונות של ליסינג (רכב חדש, בטיחותי יותר, אין כאב ראש של מוסכים/טיפולים/חברות ביטוח, דלקן, וכו' וכו'..)

אתה חושב שהבעיה עם הרגל במאזדה היא מספיק חמורה בשביל לא לבחור את המאזדה בגללה?

מה אתה היית לוקח?

פורסם

אז ככה.

יש לי לא מעט נסיון על כל המכוניות האלה.

ה-3 היא הבחירה שלי. אבל לא בטוח שהיא מתאימה לכולם. היא מתנהגת הכי טוב בלי שום ספק, אך זה בא קצת על חשבון הנוחות.

הפוקוס מרגישה כבדה ואיטית, אך יש לה שלדה לא רעה בכלל. היא נוחה יותר מהמאזדה ומרגישה קצת "בוגרת" יותר.

היונדאי זה סיפור מוזר מבחינתי, היא מכונית באמת טובה אך היא לא מצטיינת בכלום.

היא מרגישה "זולה" ליד המתחרות.

הקורולה: תבדוק אם זה הגיר האוטומטי או הרובוטי. אם זה הרובוטי תתרחק ממנו כמו מאש!!:idea:

אם זה האוטו' הרגיל, זאת יכולה להיות אופציה לא רעה בכלל.

יש לה מנוע מעולה, היא מרווחת ונוחה!

לגבי 2 האחרות: הייתי יורד מהן.

עוד שיקול לא פחות חשוב הוא, שליונדאי ולפוקוס יש ESP כסטנדרט!

חשוב מאוד! זאת אחלה מערכת שיכולה למנוע המון טעויות נהג!!

0גם למאזדה 2 יש ESP).

לסיכום.

אם הנאה מנהיגה חשובה לך, קח מאזדה 3.

אם נסיעה נעימה שקטה ובטוחה, פוקוס.

אם חשוב לך מרחב פנימי גדול, טויוטה.

אם חיבור לאי פוד מובנה חשוב לך, לך על היונדאי.

בהצחלה.

עודד.

פתגם סיני עתיק אומר:

כשאין לך מה להגיד, תגיד פתגם סיני עתיק:wink:

פורסם
כלכלית נטו - לא, זה לא משתלם, כמו שרשמתי בהודעה הראשונה, זה הפסד שנע בין 600 ל-1000 ש"ח בחודש, ובתמורה אתה מקבל את כל היתרונות של ליסינג (רכב חדש, בטיחותי יותר, אין כאב ראש של מוסכים/טיפולים/חברות ביטוח, דלקן, וכו' וכו'..)

אתה חושב שהבעיה עם הרגל במאזדה היא מספיק חמורה בשביל לא לבחור את המאזדה בגללה? כן ומאוד, אולי יש לי רגל בעייתית במיוחד אבל לא הצלחתי לנהוג במאזדה יותר משעה ברצף לפני שהייתי מתחיל לקלל ולסבול. פשוטו כמשמעו.

מה אתה היית לוקח? את הפוקוס

חוצמזה oded.colt הספיק לכתוב הסבר מלא וממצה על רכבי הליסינג הנפוצים, מסכים לחלוטין ומציע להפוך לדביק תחת הכותרת "יתרונות וחסרונות של רכבי הליסינג הנפוצים (1.6 ליטר)"

פורסם

סתם מעניין אותי לדעת כשאתה אומר שאתה מפסיד 600-1000 שקל בליסינג על פני קנייה רגילה..אז איך זה בא לידי ביטוי?

הרי אתה חוסך עשרות אלפים על האוטו...אז ה 600-1000 מתקזז לא?

• תוכן חדש...