Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני בהפסקה קטנה בגלל אילוצים וחוסר זמן,

אני מת להמשיך את השיפוץ וזה יהיה בקרוב,

מבטיח לעדכן ולטפטף לכם מדי פעם עדכונים

ביי בינתיים

:-)

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

• 3 חודשים מאוחר יותר...
  • תגובות 264
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

החלטתי לשפץ לפרוייקט מנוע אחר גמור ששכב אצלי במחסן כי המנוע הקיים ושראיתם בשרשור אחרי אוברול במצב מצויין,

אז ככה: קיבלתי את הבוכנות מחו"ל , בסוף הזמנתי בוכנות של "cp pistons" ולא 'je" ,

וקיבלתי את הסט של שסתומים מפלדה , מובילי שסתומים ,הקיט בא עם שיפור של גומיות שסתומים ,מה שאין בטריומף,וקפיצי שסתומים כפולים

קיבלתי גם גוג'ונים של חברת arp לראש מנוע במידה 7/16 במקום 3/8 אני עושה הברזה חדשה במנוע שיהיה יותר חזק החיבור של הראש במאמצים כדי שלא ישרף לי אטם ראש עם הסופרצ'רג'ר

תמונות עוד מעט ....

פורסם

השסתומי יניקה יותר גדולים ב 3 מ"מ מהמקוריים.

דבר נוסף נחמד הוא שבגל ארכובה (קראנק ) המחוזק שקניתי ה - stroke קצר ב3 מ"מ , מה שזה גורם בעצם זה זה שתא השריפה גודל ב 3 מ"מ.

למי שלא הבין : הקראנק מוריד את הבוכנה 3 מ"מ יותר נמוך

בספייסרים של הקראנק אני קודח ויוצר תעלות לשימון טוב יותר הקדיחה מגיע גם לבלוק עצמו שיהיה מעבר של שמן לספייסרים

זה טיפ שקיבלתי מחבר טוב וותיק שמתמחה בשיפוצי מנוע וחריטות ואכל מנועים של טריומף לארוחת בוקר ,צהריים ,וערב

מפעל "תוו" לשעבר.

תמונות בהמשך....

פורסם
טעות קטנה שלי התא שריפה גדל ב6 מ״מ , זאת אומרת הבוכנה יורדת 6 מ״מ יותר נמוך , ולא 3 מ״מ כמו שרשמתי , התבלבלתי

האם בעקבות כך קטן יחס הדחיסה? (מן הסתם התשובה היא כן אם הבוכנה לא יותר גבוהה..)

אם כן - איך זה משפיע על ביצועי המנוע?

פורסם
האם בעקבות כך קטן יחס הדחיסה? (מן הסתם התשובה היא כן אם הבוכנה לא יותר גבוהה..)

אם כן - איך זה משפיע על ביצועי המנוע?

הכוונה ל ״strok" היא שהמרחק בין המייסב הראשי של הקראנק למייסב התחתון של הטלטל עם הקראנק ,קטן ב3 מ״מ

ולכן מה שקורה הוא כאילו מקצר את הטלטל ,

the distance between big-and bearing to Main bearing

בפרוייקט של סופרצ׳ארג׳ר באמת המטרה היא לקומפרסיה נמוכה יותר

פורסם
הכוונה ל ״strok" היא שהמרחק בין המייסב הראשי של הקראנק למייסב התחתון של הטלטל עם הקראנק ,קטן ב3 מ״מ

ולכן מה שקורה הוא כאילו מקצר את הטלטל ,

the distance between big-and bearing to Main bearing

]

ממה שהבנתי גובה הקרנק התקצר ב 3 מ"מ (הטלטל לא התקצר אלא אם כן החלפת אותו) ולכן התקצר גם המהלך (strok) . אם כך נפח המנוע קטן, ויחס הדחיסה הפך גם כן קטן יותר.

לעניות דעתי ואם אכן הבנתי נכון- יש לזה השפעה משמעותיות על ביצועי המנוע לכן שאלתי מהן ההשלכות והאם לקחת אותן בחשבון?

פורסם

אורן צודק.אם מהלך גל הארכובה קצר יותר ב-3 מ"מ לכל צד זאת אומרת שמהלך הבוכנה מנקודה עליונה לתחתונה התקצר ב-6 מ"מ.

נפח המנוע יורד וגם עם הגעה נמוכה יותר של הבוכנה לתא השריפה יחס הדחיסה ירד והמנוע יהיה יותר "עייף".

במנועי טריומף עם קוטר הבוכנה שלך: 73.66 מ"מ יש ארבעה סוגי בוכנות שתוכננו למנועי 1300 ו-1500 סמ"ק.

ל-1300 סמ"ק יש שתי סוגי בוכנות ,הראשונה ליחס דחיסה של 6.8:1 עם שקע בחלק העליון ומופיעה במנועי טריומף 1300 ובהרלד.השנייה ליחס דחיסה גבוה יותר של 8.5,9:1 שטוחה למעלה ומופיעה במנועי טריומף 1300,טולדו,הרלד,דולומיט, TC ספיטפייר.

בשתי הבוכנות הנ"ל המרחק בין אמצע פין בוכנה לטופ הוא 38.5 מ"מ,כשגובה הכללי של הבוכנה הוא 67 מ"מ.

ל-1500 יש שתי בוכנות שונות נוספות,קצרות יותר בגובה הכללי 65 מ"מ וגם המרחק בין אמצע פין בוכנה לטופ קצר יותר,בגלל מהלך גל ארכובה גדול יותר (שזו למעשה הגדלת הנפח ל1500 באותו קוטר בוכנה) והמרחק הוא 32.7 מ"מ.

האחת היא עם שקע למעלה ליחס דחיסה של 7.5:1 ומופיעה במנועי טריומף 1500,ספיטפייר 1972-80.

השנייה שטוחה למעלה ליחס דחיסה גבוה יותר 9:1 ומופיעה במנועי דולומיט וספיטפייר 1972-81.

לדעתי בדוק אם גל ארכובה מתאים,נראה לי שקיבלת גל ארכובה של 1300 , שים לב שהפרשי הגובה בין פין הבוכנה (קצה טלטל)בשתי הבוכנות של ה1500 וה1300 הוא 5.8 מ"מ (ה 6 מ"מ שאתה מדבר עליהם).

מקווה שעזרתי אריק

פורסם

חברה חברה יצאתי ״חומוס״ חחחחחח אני התבלבלתי , אני טעיתי ואני חוזר בי , אתם צודקים .

הקראנק שהבאתי המרחק מהמייסב הראשי למיסב התחתון של הטלטל גדול ב 3 מ״מ ולא קטן כמו שכתבתי, סליחה על הטעות,ולכן הוא מעלה את הבוכנה יותר למעלה , אני לוקח את מילותי חזרה , דרך אגב המנוע והקראנק הם 1300 סמ״ק.

אם עושים פאי בריבוע לחלק לנפח דחיסה כפול L חלקי שתיים לא יוצא כלום חחחחחחח :-) סתם אני צוחק

פורסם

ספי כתב:

חומוס-טחינה-צ'יפס-סלט, או חומוס-פול-ביצה-קשה?

אז הגדלת לפחות בקצת את הנפח. זה טוב. מה הנתונים הבסיסיים של המנוע - קדח-מהלך, יחס דחיסה?, והאם הטלטל החדש קצר מהמקורי, ומה השוני אם יש, בין מרכז פין הטלטל בבוכנה המקורית לבוכנה החדשה? והאם הבוכנות שטוחות או שחלק מתא הדחיסה נמצא בהן?

הטלטל לא קצר מהמקורי , הוא באותו אורך, אין בעיה עם זה הבוכנה מגיע למעלה ללא הפרעה, הבוכנות כמו שאתה רואה בתמונות אינן שטוחות יש בהם גומה, אין גם הבדלים בין מרכזי הפינים של הבוכנות , הן זהות.

יחס הדחיסה עכשיו ישתנה מן הסתם

כרגע יחס הדחיסה 8.5,9:1

זה תשובה שלי ותשובה שלך מפורום אחר.

אתה עדיין בעיסקי המסעדנות (עושה סלט). אם המרחק של הפין מראש הבוכנה נשאר זהה, והתלתל לא התקצר, הקטנת את תא השריפה ולא הגדלת, וזה אומר שהעלית את יחס הדחיסה. לעומת זאת הגדלת את נפח הצילינדר כי הגדלת את המהלך. אתה חייב לבדוק PTVC, או בעיברית המירווח בין השסתום לבוכנה, כדי שלא יפגשו בזמן עליית הבוכנה. שינית את מיקום הבוכנה בנמ"ע, אתה עושה שטח לראש, מחליף אטם, אולי מחליף קמשפט, מחליף נדנדים וכו' - אתה חייב לבדוק את המרווח הזה.

דרך אגב, כשאתה כותב על המרחק בקראנק, האם המידות של הקראנק החדש במיסבים (ראשי ותלתל) זהות לישן, או שמיסבי התלתל שונים מהמקוריים? לקראנק צריך להיות נתון STROKE. עבוד לפי הנתון הזה ולא לפי מרחקים ממקום למקום. הSTROKE מתאר את המרחק ממרכז למרכז.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
ספי כתב:

חומוס-טחינה-צ'יפס-סלט, או חומוס-פול-ביצה-קשה?

אז הגדלת לפחות בקצת את הנפח. זה טוב. מה הנתונים הבסיסיים של המנוע - קדח-מהלך, יחס דחיסה?, והאם הטלטל החדש קצר מהמקורי, ומה השוני אם יש, בין מרכז פין הטלטל בבוכנה המקורית לבוכנה החדשה? והאם הבוכנות שטוחות או שחלק מתא הדחיסה נמצא בהן?

הטלטל לא קצר מהמקורי , הוא באותו אורך, אין בעיה עם זה הבוכנה מגיע למעלה ללא הפרעה, הבוכנות כמו שאתה רואה בתמונות אינן שטוחות יש בהם גומה, אין גם הבדלים בין מרכזי הפינים של הבוכנות , הן זהות.

יחס הדחיסה עכשיו ישתנה מן הסתם

כרגע יחס הדחיסה 8.5,9:1

זה תשובה שלי ותשובה שלך מפורום אחר.

אתה עדיין בעיסקי המסעדנות (עושה סלט). אם המרחק של הפין מראש הבוכנה נשאר זהה, והתלתל לא התקצר, הקטנת את תא השריפה ולא הגדלת, וזה אומר שהעלית את יחס הדחיסה. לעומת זאת הגדלת את נפח הצילינדר כי הגדלת את המהלך. אתה חייב לבדוק PTVC, או בעיברית המירווח בין השסתום לבוכנה, כדי שלא יפגשו בזמן עליית הבוכנה. שינית את מיקום הבוכנה בנמ"ע, אתה עושה שטח לראש, מחליף אטם, אולי מחליף קמשפט, מחליף נדנדים וכו' - אתה חייב לבדוק את המרווח הזה.

דרך אגב, כשאתה כותב על המרחק בקראנק, האם המידות של הקראנק החדש במיסבים (ראשי ותלתל) זהות לישן, או שמיסבי התלתל שונים מהמקוריים? לקראנק צריך להיות נתון STROKE. עבוד לפי הנתון הזה ולא לפי מרחקים ממקום למקום. הSTROKE מתאר את המרחק ממרכז למרכז.

אמנם עוד לא הרכבתי אבל בדקתי עם מומחה בתחום,

השסתומים בטריומף לא יוצאים החוצה בעבודה, ויש מספיק מקום (רווח) בין הבוכנה לראש מנוע ולסטיה של הקראנק

התייעצתי עם חבר באיזור שנות ה60 לחיו (שיהיה בריא) ,שמקצועו הוא שיפוץ וחריטת מנועים , ויש לו נסיון רב עם מנועי טריומף

• תוכן חדש...