Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסברים לתהליך ה-Patina

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים,

מהו בדיוק תהליך הPatine?

באיזה חומרים משתמשים?

ואם אפשר, הרחבות בנושא.

תודה מראש.

תמונה לדוגמא-

2007_BoxerSpeedDay_006.jpg

פורסם

פטינה הוא תהליך של קורוזיה טבעית. ברכב זה תהליך שאינו מבוקש.

בעתיקות ברונזה או נחשות הסרת הפטינה גורמת לנזק מבחינת ערך המוצג.

שלמה דן גדרון

פורסם
פטינה הוא תהליך של קורוזיה טבעית. ברכב זה תהליך שאינו מבוקש.

בעתיקות ברונזה או נחשות הסרת הפטינה גורמת לנזק מבחינת ערך המוצג.

מדברים על זה הרבה בתכניות העתיקות בערוץ BBC PRIME (מופע הענתיקות בדרכים\ ועוד 2 תכניות בנושא) בעיקר בשעוני ברונזה ונחושת.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

פטינהאיטלקית: Patina) הינה תרכובת שצבעה ירוק, אשר נוצרת במשך הזמן על גבי משטחי מתכת. בהשאלה משמש המושג פטינה לתיאור כל ציפוי הנוצר על משטח והמעיד על גילו המתקדם.

אמנים רבים משתמשים בפטינה לקישוט פסלים, אך לעתים קרובות היא נוצרת באופן טבעי ומשמשת הגנה מפני החלדה נוספת. דוגמה נודעת לכיסוי פטינה הוא פסל החירות של ארצות הברית שגונו הירקרק בא לו מהפטינה שציפתה אותו במהלך הזמן. ארכאולוגים מתארכים פריטים בני אלפי שנים בעזרת ניתוח פטינה.

הגאולוגים משתמשים במונח "פטינה" כדי לתאר ציפוי כהה ומבריק שנוצר על פני השטח החשופים של שברי סלעים מלוטשים. הציפוי מורכב מתחמוצת מנגן כהה, מתחמוצת ברזל ומחרסיות היוצרות ציפוי דק על פני השטח של שבר הסלע. הפטינה מכסה את פניהם של שברי הסלעים החשופים לשמש, אך לא את בסיסם, המונח על הקרקע או טמון בה. ליצירת המרקם המדברי תורמים חומרים השוקעים כאשר מים או טל מתנדפים מפני שבר הסלע, הידבקות של חרסיות ופעילות של חיידקים על פני השטח.

בלשון הדיבור, המונח פטינה משמש גם לתיאור של רושם או מראה מיושן, ותיק או קבוע במקומו. לדוגמה, ניתן לומר על אדם: "אחרי שנה בניו יורק, הוא כבר נראה כאילו יש לו פטינה של ניו-יורקר ותיק ורגיל".

מקור: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A0%D7%94

שלמה דן גדרון

פורסם

בקשר לתמונה שפרסמת של החיפושית -

המראה ה"מקורי" של גוף הרכב נקרא RAT LOOK ונתקלים בו הרבה גם בדגמי הספליטי והטייפ 2 של VW.

פורסם

אחחח, אומנות ההזנחה...

מסתבר שיש לא מעט שאוהבים את המארה המוזנח, וטורחים די הרבה כדי להגיע לזה.

מסתבר עוד שכדי להגיע לגוון של חלודה אמיתית ומשכנעת צריך לעבוד הרבה יותר קשה מאשר להוריד אותה.

:roll:

יש צבעים שניראים כמו חלודה, יש צבעים שניראים כמו ירוקת של נחושת וכו'...

בארץ אני לא חושב שתמצא משהו ממש טוב, אולי בחנויות של דגמים. ושם זה מגיע באריזוק קטנטנות.

ניראה לי שהמקום להתחיל לחפש מידע על זה באיזה פורום RAT ROD

בהצלחה... ניראה לי שהולך להיות כאן מעניין...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
אחחח, אומנות ההזנחה...

מסתבר שיש לא מעט שאוהבים את המארה המוזנח, וטורחים די הרבה כדי להגיע לזה.

מסתבר עוד שכדי להגיע לגוון של חלודה אמיתית ומשכנעת צריך לעבוד הרבה יותר קשה מאשר להוריד אותה.

:roll:

יש צבעים שניראים כמו חלודה, יש צבעים שניראים כמו ירוקת של נחושת וכו'...

בארץ אני לא חושב שתמצא משהו ממש טוב, אולי בחנויות של דגמים. ושם זה מגיע באריזוק קטנטנות.

ניראה לי שהמקום להתחיל לחפש מידע על זה באיזה פורום RAT ROD

בהצלחה... ניראה לי שהולך להיות כאן מעניין...

גילי

למה להתאמץ בצביעה וחומרים יקרים, הכי פשוט להעמיד את הרכב שאתה רוצה שיהיה RAT ROD ליד הים לתקופה של חודשיים,

אם ברצונך לזרז את התהליך מומלץ לשפוך על הרכב מי ים בהתאם לכמות חלודה שאתה רוצה :wink:

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

תמיד אפשר לצייר חלודה:shock::twisted:

2-11.jpg

3-10.jpg

4-8.jpg

My mantra: Block it, Block it,Block it, Block it, Block it some more then go back and block it, oh and finally block it !!! Then block it one more time just in case !! Block it one more time just for good measure... spray it, screw it up, sand it all down and start over then repeat...

• תוכן חדש...