Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למען האמת, יותר בא לי לפרוק את מרמורי מאשר לחפש עצה, אבל בכל זאת :

לפני כשבועים-שלושה הרגשתי בדובלו (JTD, 2003) שההנעה לא משהו. אמרתי לעצמי "טוב, מצבר בן שנתיים וחצי, נחליף בהזדמנות". משכתי ומשכתי ובסוף כמובן לא היה סטרטר בכלל ברגע הכי פחות נוח. פתחתי את המצבר וכולו יבש כמו הנגב. עשיתי שטות שלא בדקתי טעינה וקניתי מצבר חדש על בליינד. שמתי אותו והכל סבבה. נסעתי עוד 5-6 ימים ושוב אני מרגיש שהמצבר חלש, הייתי באמצע נסיעה ללקוח בתל אביב אז כבר המשכתי אבל אצלו לא הצלחתי להניע כדי לחזור. נתן לי כבלים, פירססתי למוסך רון (תודה גבר!!) שווידא מייד שאין טעינה, נסעתי כמה ימים טובים רק על המצבר החדש.

רציתי להכניס את האוטו לאורן (ESI TURBO) אבל בעל המאה (חמי שהוא גם בעל החברה והרכב) רצה להכניס למוסך סמוך אלינו של "חבר שלו" שלמען האמת מוכר לי כמקצועי למדי (זה הזה שבו צילמתי את הבאגירה). נו ניחא.

החליפו אלטרנטור, גם די ביוקר. איך שאני מוציא את האוטו אני שומע את הרצועה מחליקה וחורקת אימים בכל סיבוב הגה, האוטו רועד ומטרטר. חזרתי והדיאגנוזה : "האלטרנטור המשופץ עם פולי קטן יותר לטעינה משופרת, אז צריך לשים לך גם רצועה יותר קצרה, שכחנו". שוב חצי יום האוטו במוסך, לפחות חייבו רק על רצועה ולא על עבודה עוד פעם.

אתמול הוצאתי אותו שוב, ועכשיו יש משהו חדש : אם נותנים גז אז ב2000 סל"ד בסרק או בכל הילוך שהוא יש שריקה של שנייה. אם הגז עדין השריקה ארוכה יחסית, בגז חזק היא קצרצרה אבל נשמעת היטב ומעצבנת מאוד. חשבתי שזה מהרצועה ושוב חזרתי למוסך אבל זה לא נשמע מהכיוון שלה ולמען האמת המוסכניק אמר שהוא לא יודע מה לעשות ושנחכה שזה יחמיר או יעבור.

מצד אחד מעצבן אותי שצריך לחזור שוב ושוב כדי לעשות עבודה פשוטה כמו שצריך, וגם שבסוף יוצאים עם תקלה חדשה ומסתורית, אבל לך תוכיח מצד שני למוסכניק שזה לא היה קודם והוא גם באמת לא יודע מה לעשות כדי לפתור את זה.

גם אני לא ממש מצליח להבין מה זו השריקה הזו. יכול להיות שצינור אוויר משוחרר של טורבו עושה כזו שריקה ? אבל אז בטח היה שינוי בסחיבה ועישון יתר,לא ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ברכב המודרני, לפעמים, גם החלפת נורה צריכה להתבצע ע"י מקצוען.

בדובלו ובפיאט מולטיפלה דיזל JTD יש גלגלת (פולי) אלטרנטור עם החלקה לכוון אחד המשמשת לשיכוך מאמצים בזמן שחרור דוושת התאוצה וסביר למדי שבאלטרנטור המשופץ, שהוחלף, גלגלת זאת פגומה.

אין כל צורך ב"קומבינציות" של התקנת רצועה קטנה יותר וכו'.

תסביר ל"בעל המאה" (אולי עם פטיש בראש) שהזול הוא יקר והיקר הוא זול ושלהבא יבצע תיקוני אחזקה וטיפול ברכב אצל מי שמכיר רכב זה ושהוא מקצוען.

בברכה - רפי לין :-)

• ספונסר פורום
פורסם

אלי,כמו שרפי כתב לך,לדעתי הפולי לא מתאים,הרכיבו פולי קטן יותר בליי מייסב חד כיווני,וזה גורם למותח לרטוט.

בפולי שם כדי למנוע מהרצועה להפוך לרפויה בעזיבת גז שכן מסת האלטרנטור המסתובב גדולה ולא עוצרת כמו המנוע.

אורן

פורסם

קשה לי להאמין שהרכיבו במיוחד פולי לא מתאים, הרי האלטרנטור הגיע מהמשפץ קומפלט והמוסך רק מרכיב אותו.

גם השריקה לא נשמעת מהרצועה בכלל, ולמען האמת יותר שומעים אותה בתוך הרכב מאשר מחוצה לו.

אני אחכה עוד יום יומיים לראות מה קורה, ואולי אעבור אצלך, אורן, שתשמע גם.

פורסם

מתאים לצרפתים לעשות דבר כזה (מיסב חד כיווני).

אני מניח שהכוונה היא למשהו בסגנון פריילוף של אופניים. רפי/אורן אתם יכולים לעלות תמונה של מיסב כזה?

• ספונסר פורום
פורסם

גלגלת אלטרנטור כזאת עם מצמד חד כיווני (פולי קלץ') מותקנת כבר שנים

ברכבי הדיזל של קבוצת פולקסווגן ,מטרתה להקטין את רעש המנוע (רעידת הרצועה)

ולשמור מנזק מכני באלטרנטור כתוצאה מההאטה החדה של מנוע הדיזל .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

גלגלת אלטרנטור עם מצבט חופשי זה כבר לא משהו חדש בעולם הרכב וניתן למצוא אותו גם ברכבי בנזין בעלי אלטרנטור חזק עם עוגן כבדה.

אסור לבטלו ואסור גם לבצע שינוי גודל גלגלות, שמשנות את זוויות העבודה של הרצועה על הגלגלות הסמוכות, ללא בחינה רצינית של עמידות רצועת האביזרים, רעשים ורעידות.

חזור למוסך שיתקין לך אלטרנטור משופץ עם הגלגלת המקורית אשר קיימת לדגם רכב זה, סביר להניח שהרעש יעלם כאילו לא היה. אפשרות נוספת היא לרעש חיתוכי שדה מגנטי (מעיין נהמה חלולה) שמעיד על סטטור או דיודות לא תקין באלטרנטור או שהמייסבים של האלטרנטור לא תקינים.

• ספונסר פורום
פורסם

הפיאט הוא איטלקי אבל הגלגלת גרמנית של INA .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

תודה על העצות, אבל משהו מרגיש לי שזה לא הגלגלת.

קודם כל הרעש לא בא מכיוון צד שמאל של המנוע בכלל ובפרט לא מהאלטרנטור, עד כמה שאפשר לשמוע בדיזל.

שנית, מנסיוני עם פולי תקול שתוקן באלטרנטור הקודם, התסמינים היו רעידות בהאטה (בגלל שהמסה של האלטרנטור עדיין מסתובבת יותר מהר מהמנוע), צריכת דלק גבוהה וטרטור אופייני. פה הבעיה היא בעליית טורים, בסרק או בנסיעה. ככל שהעליה מהירה יותר השריקה מתקצרת.

לפי ההגיון שלי בעליית טורים אין משמעות לפריילוף של הפולי, כי האלטרנטור מסתובב בכיוון ה"רגיל" והמנוע מסובב אותו, הפריילוף מיועד לכיוון ההפוך, כשיש האטה והמאסה של העוגן עדיין מסתובבת מהר, אז זה מאפשר שיכוך של זה כמו שרפי כתב.

שוב אני מדגיש - אין שום בעיה בהאטה, רק רעש של שריקה סביב 2000 סל"ד בהאצה.

פורסם

אתה מתאר רעש של דליפת אויר מצנרת יניקת אויר בזמן גדישת טורבו, יכול להיות שהיה צורך לפרק צינור אויר לפנות מקום להחלפת האלטרנטור ואז הצינור לא הוחזר למקומו כנדרש או שנפגע וכעת הוא דולף. בדוק זאת.

• תוכן חדש...