Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הורי רוצים להחליף את הדייהו הישנה שלהם ברכב מודרני יותר. התקציב הוא עד 50K ש"ח.

האוטו משמש כרכב שני במשפחה והנסועה השנתית היא בסביבות 11 אלף בשנה.

לאבא שלי היה פג'ו פרטנר והיום ברלינגו מהעבודה ככה שאנחנו מכירים את הרכב הזה(HDI).

חשבנו לקנות כזה בשבילנו בגלל שהוא נוח ומרווח, אמין, הנסיעה בו מצויינת כולל תאוצות ביניים בסה"כ אין איתו בעיות מיוחדות.

כבר תקופה שאנחנו מחפשים רנו מגאן II אבל בתקציב הזה קשה למצוא רכב מיד פרטית ויש המון רכבים מליסינג או השכרה עם שלל בעיות.

יש העדפה לגיר ידני כי אמא שלי לא רוצה אוטומט.

אנחנו מתכוונים להחזיק את הרכב הרבה שנים עד שהוא יתפגר.

קראתי הרבה הודעות וראיתי שלא שווה להחזיק רכב דיזל מתחת לנסועה מסויימת. טסט יקר יותר ואולי גם טיפולים יקרים יותר יקזזו את החיסכון בדלק.

בכל זאת אני שואל מאחר ואנחנו מתכוונים להחזיק את הרכב למשך תקופה ארוכה, האם יש הצדקה להחזיק רכב כזה בתור רכב משפחתי עם נסועה של 11K בשנה? או שלהמשיך ולחפש רנו מגאן II(שכמו שאמרתי, אנחנו לא בעד גיר אוטומטי בייחוד כשאנחנו מתכוונים להחזיק אותו הרבה שנים)?

הרכב מתאים לדרישות שלנו(נוחות, אמינות, ידני, חיסכון בדלק ולא נראה לי שהוא נופל בבטיחות מיפנית בשנתונים שנכנסים בתקציב) ויש לנו ניסיון איתו.

חיפשנו רנו מגאן בגלל שזה הכי הרבה "אוטו" שאפשר לקנות בתקציב הזה מבחינת נוחות, בטיחות, שנתון(לעומת היפניות).

תודה

ערן

פורסם

הרכב ממש נח למשפחות. גם אני הייתי קונה כזה רכב למשפחה, אבל האמינות לא בשמיים.

יש כאלה שיגידו שהאוטו מאוד אמין, כי היה להם כזה מליסינג. כן אבל כאשר הרכב הזה שלך פרטי לא בא לך לזרוק כסף כל חודש על מוסכים.

מאוד קשה למצוא את הרכב לא טחון מיד שניה. אבל אם תמצאו, אחלה רכב! :wink:

פורסם

אהלן,

רכב דיזל שווה לקנות החל מהק"מ הראשון.

הדבר היחיד שהייתי ממליץ עליו הוא סיבוב בין התחנות דלק באיזור המגורים שלך כדי לבדוק שיש אחת שמוכרת סולר איכותי במחיר רגיל.

סתם כדוגמא - בדרך שלי לקניות בסופר יש 4 תחנות דלק. כל אחת מוכרת סולר ב-6 שקלים, כשבנזין נמכר ב-5 שקלים בערך.

על פניו מובן שלא כ"כ משתלם לעבור לדיזל. אבל אם אתה רק ממשיך עוד טיפה אחרי הסופרמרקט, אתה מגיע לתחנה של סונול בתדלוק עצמי שמוכרת סולר באותו מחיר כמו בנזין (4.90 אם אני לא טועה).

ומה זה בא ללמדך? שאם אין תחנה מוזלת באיזור שלך סופך שתשלם מחיר מופקע על הדלק ותממן את ההנחות שהתחנות מציעות לנהגי המוניות.

ממליץ לך על הבדיקה - ולגבי הברלינגו עצמו:

אם אתה אוהב את הרכב והוא מתאים לך, קח אותו. הוא באמת מעולה ולדעתי יחטפו אותו גם ביום שתמכור אותו.

אני חושב שהכי כדאי לך לגשת ללובינסקי טרייד שם יש מאות ברלינגו ופרטנר והם מתחייבים לתקן את הליקויים על חשבונם.

לטעמי זה יהיה המקום הכי טוב לרכוש בו רכב כזה, שבד"כ שימש לעבודה אינטנסיבית. ההתחייבות לסדר את הליקויים היא דבר חשוב מאוד במקרה כזה.

שיהיה בהצלחה!

פורסם

אני גם בדעתו של הדוקטור.

הרכב כמכונית למשפחה פשוט מעולה, הרבה יותר מסדאן רגילה.

לגבי נושא הדיזל, אכן כמו שנכתב ניתן להשיג היום סולר במחיר בנזין ואף פחות, ובדי הרבה תחנות, שלא לומר שיש תחנות שבהם מספיק שתשאל "איפה המשאבה למוניות?" ותגש לתדלק בה וכך תשלם 4.7 ש"ח במקום 6 לליטר בלי שום שאלות. כמובן שגם אם הסולר מעט יקר יותר זה עדיין משתלם כי אני מניח שה HDI עושה במשולב לפחות 1:16.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני ממליץ להתמקד בדגם (שאני לא יודע אם יכנס לכם בתקציב) ממודל 2006 בעל מנוע HDI בנפח 1600 סמ"ק. הנסיעה בו, מכל הבחינות, היא כמו במכונית פרטית - עם כל היתרונות של רכב מרווח (מאוד).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מלבד העובדה שהמנוע הזה עומד בתקני זיהום חדשים, וכנראה צריכת דלק נמוכה יותר, איזה עוד יתרונות יש לו לעומת ה2 ליטר HDI?

ועל מה יש להתמקד בבדיקה של הרכב הזה? בעיות מיוחדות או דברים רגישים שיש לו?

פורסם
מלבד העובדה שהמנוע הזה עומד בתקני זיהום חדשים, וכנראה צריכת דלק נמוכה יותר, איזה עוד יתרונות יש לו לעומת ה2 ליטר HDI?

ועל מה יש להתמקד בבדיקה של הרכב הזה? בעיות מיוחדות או דברים רגישים שיש לו?

ההבדלים העיקריים (ואין לזלזל בהם כלל) הם ברמת הויברציות של ה 1.6 מול ה 2.0 וכתוצאה מכך רמת הבלאי הכללית (תושבת מנוע, תקלות חיווט ומחברים שנגרמים כתוצאה מויברציות חזקות). רמת הויברציות במנועי HDI נמוכה יחסית למנועי דיזל רגילים, אבל ה 1.6 הוא, לטעמי, סטנדרט אחר לגמרי ביחס ל 2.0. כמו כן סנן הסולר בדגמי ה 1.6 הוא סנן "חד פעמי", מה שמבטיח ניקיון אופטימלי כי בכל החלפה של הסנן (60K קמ) מחליפים אותו עם ה"בית" שלו.

בעיקרון שני המנועים מצויינים. תחת תחזוקה טובה ניתן לגמוע מעל 300K ק"מ בלי לגעת בטורבו או במנוע או במערכת ההזרקה בכלל. מכוניות שעברו התעללות אכזרית יציגו רמת אמינות סבירה. אלו שננהגו כראוי יציגו רמת אמינות שהרבה היו יכולים לקנא בה. שים לב למכוניות שתודלקו בתחנות פיראטיות, זה הגורם מספר 1 להרס המשאבת סולר (לחץ גבוה).

חובה: היסטוריית טיפולים מלאה !

המלצה: לבדוק היטב את הגיר והמצמד.

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...