Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גבעתי או גולני?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי מנילה ואני שובר את הראש מה לסמן בעדיפות ראושנה גולני או גבעתי.

תמיד רצית לשרת באחת מהיחידות הנ"ל אבל אני לא יודע מה לבחור עדיפות ראשונה גבעתי או גולני בעקרון שניהם אותו הדבר אבל עדיין אני לא יודע. אני רוצה רק אחת משתי החטיבות רק לא יודע איזה חטיבה.

אני צריך את עזרת חברי הפורום מה אתם הייתם בוחרים עדיפות ראשונה מה אתם ממליצם\חושבים מה שמעתם וכו'...

פורסם

זה לא ממש משנה במי תבחר, שתי החטיבות מצויינות ועושות עבודת קודש.

מעבר לזה, בשנים האחרונות,שעיקר הלחימה עברה לשטחים,החטיבות מבצעות את אותה עבודה פחות או יותר,כאשר מדי פעם יש סבב בין גזרות.

מעבר לזה, השוני העיקרי הוא במסלול ההכשרה כאשר גולני זו חטיבה עם אוריינטציה לאיזור הצפון,ובהתאם לזה רוב אימוניה יהיו בשטחים שדומים לאיזור הצפון, ואילו חטיבת גבעתי עם אוריינטציה לאיזור הדרום,משמה יותר לוחמה בשטח מדברי.

מבחינת לוחמת שטח בנוי הן עוברות אותה הכשרה, ויותר מזה, בפעילות המבצעית כמו שכבר ציינתי, הכל מתערבב (גבעתי לחמו במלחמת לבנון השנייה למרות שהצפון זה שטח ההתמחות של גולני,וגולני לחמו בעופרת יצוקה בעזה, למרות שעזה מאוד מזוהה עם גבעתי,במיוחד ב-8 שנים האחרונות).

בהצלחה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שלומי,

מה שכתבת אכן היה נכון עד לפני כמה שני,שאז לכל חטיבה היתה גזרת פעולה מאוד מוגדרת.

מאז שהתחילה האינתיפאדה והסתיים הסיפור עם לבנון (לא מדבר על המלחמה אלא על הפעילות השוטפת בתוך לבנון) הגבולות נפרצו והיום כולם עושים הכל, גבעתי עושים קוים צפוניים וגולני עושים קוים דרומיים (קרי עזה\ג'נין\שכם ושות').

כולם עושים היום את אותה עבודה, ההבדל הוא רק במסלול ההכשרה, גולני עושים יותר אימונים של טרסות,גבעתי עושים יותר אימונים של שטח פתוח מדברי.

מעבר לזה, גם בתקופת לבנון וגם היום,יש גדודים ויח"טיות של גבעתי שממוקצעות יופי על גזרת לבנון (לדוגמא חה"ן גבעתי שבמשך שנים איישו את מוצב בופור ועוד מוצבים בסביבה).

היום כמעט הכל אותו דבר,מה שכן, אם הוא מהדרום הרחוק (קרי אילת והישובים שסובבים אותה) אז באמת תלך על גבעתי, אם אתה מאיזור ב"ש וצפונה, זה כבר לא ממש משנה,עוד שעה או פחות שעה נסיעה ביום ראשון בחזרה לבסיס זה לא מה שיהרוג אף אחד, ולגבי היציאה בשבת לרוב אלה שרחוקים (הצפוניים שמשרתים בגבעתי והדרומיים שמשרתים בגולני) מקבלים יציאה בשעה מוקדמת יותר.

פורסם

היום כמעט הכל אותו דבר,מה שכן, אם הוא מהדרום הרחוק (קרי אילת והישובים שסובבים אותה) אז באמת תלך על גבעתי, אם אתה מאיזור ב"ש וצפונה, זה כבר לא ממש משנה,עוד שעה או פחות שעה נסיעה ביום ראשון בחזרה לבסיס זה לא מה שיהרוג אף אחד, ולגבי היציאה בשבת לרוב אלה שרחוקים (הצפוניים שמשרתים בגבעתי והדרומיים שמשרתים בגולני) מקבלים יציאה בשעה מוקדמת יותר.

בטירונות זה כן משנה, בסיס האימונים של גבעתי נמצא בדרום ושל גולני בצפון.

כשנשארים שבת זה נחמד שהמשפחה יכולה לקפוץ לביקור ולא לסוע 3 שעות.

גם באימונים שאחרי האימון המתקדם זה משנה, גבעתי שייכים לפיקוד דרום ובדר"כ האימונים יהיו שם.

מכיוון שלדעתי אין הרבה הבדל בין שתי החטיבות, יש כאן הבדל נוחות מסויים שיכול לאפשר בחירה.

פורסם

בגולני המוראל וגאוות היחידה הרבה יותר חזקים, - מכל דבר אחר בצה"ל אגב

ברגעים של שביזות - זה דבר חשוב מאוד !

פורסם

תסמן גולני בעדיפות ראשונה. יש יותר ביקוש ויתר קשה להגיע.מקסימום תגיע לגבעתי. בהצלחה ויישר כוח

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
בגולני המוראל וגאוות היחידה הרבה יותר חזקים, - מכל דבר אחר בצה"ל אגב

ברגעים של שביזות - זה דבר חשוב מאוד !

לא יודע על סמך מה אתה מבסס את זה, אבל זה לא נכון (גאוות יחידה של גולני יותר גדולה משל אנשי ש-13? או מטכ"ליסטים ? או כל חטיבת חי"ר אחרת ? קשקוש מוחלט,סליחה על הבוטות).

אגב, אם כבר ציינת את גאוות היחידה, למה לא ציינתי שה"שמועה" אומרת שבגולני שוחטים עוד יותר את הצעירים והוותיקות חוגגת ?

גם זה שטויות בשורה התחתונה, ב-2 החטיבות יש וותיקות וצ'ונגים,השורה התחתונה היא ששתיהן אותו דבר (בלי להכנס עכשיו לשטויות של מי יותר ערבים ומי יותר צהובים וכו').

בטירונות זה כן משנה, בסיס האימונים של גבעתי נמצא בדרום ושל גולני בצפון.

כשנשארים שבת זה נחמד שהמשפחה יכולה לקפוץ לביקור ולא לסוע 3 שעות.

גם באימונים שאחרי האימון המתקדם זה משנה, גבעתי שייכים לפיקוד דרום ובדר"כ האימונים יהיו שם.

מכיוון שלדעתי אין הרבה הבדל בין שתי החטיבות, יש כאן הבדל נוחות מסויים שיכול לאפשר בחירה.

מסכים איתך וזה בדיוק מה שאמרתי, ההבדל היחיד הוא רק מבחינת ההכשרה.

אגב, לא יודע איך זה כיום, אבל כשאני שירתתי, בגבעתי בכל אופן לא היו ביקורים של משפחות בסופ"שים (בפקודה),ויותר מזה, חיילים שקיבלו ביקור מהמשפחה זכו לקבל שעות ביציאה בשבת שלאחר מכן.

תסמן גולני בעדיפות ראשונה. יש יותר ביקוש ויתר קשה להגיע.מקסימום תגיע לגבעתי. בהצלחה ויישר כוח

אין יותר ביקור ולא יותר קשה להגיע לגולני,ולא בגלל שגולני לא יחידה טובה, אלא מהסיבה שבשנים האחרונות גולני צנחנים וגבעתי מבוקשות מאוד ובכולן יש תפוסה מלאה (לפחות עד השנה האחרונה זה היה נכון).

לפותח השרשור, אל תאכל את הסיפורים של איפה יש גאוות יחידה יותר גבוהה וכו', שתי החטיבות דומות מאוד במאפיינים, לכל חטיבה יש גדודים ויח"טיות יותר טובות וכאלה שפחות טובות,אבל בשורה התחתונה 2 היחידות מצויינות,כמו שציינתי כבר, הן באמת עושות עבודת קודש,ובשתיהן אתה תהנה (תו"כ שפותחים לך את התחת יופי).

פורסם

נכון בגולני הצעירות יותר קשה

אבל הוותיקות יותר מתוקה :-)

לא יודע להגיד מה הולך היום באמת שלא יודע,

אבל בזמני גולני היו מקבלים פעילות איכות, את הגדוד שלי הורידו מהצפון במיוחד למבצע ושמו במקומנו את רותם שסיימו אימון

על הנייר הם היו אמורים לעשות את המבצע - בפועל. התמונה ברורה.

קיצר תהנה איפה שלא תבחר לשרת איש יקר, ככה או ככה אחרי 3 שנים מה שישאר לך זה קצת כאבי גב והמון גאווה בלב !

פורסם

אז ככה אני מתגייס חודש הבא לגולני , התנאים בבא"ח גולני הם יותר טובים בהרבה מאשר בגבעתי (חבר שלי משרת בפלס"ר גבעתי סיפר לי שהם ישנים באוהלים לעומת גולני שישנים בחדרים ממוזגים).

בגולני אתה יכול להגיע גם לאגוז אם זה מושך אותך תסמן גולני ראשון למרות שאתה יכול להגיע גם לפלס"ר של גבעתי שגם הוא נחשב דיי טוב.

בקשר לביקוש לגולני זה נכון , על כל מקום פנוי מתמודדים 3 מלש"בים והביקוש דיי גדול ליחידה הזאת , עדיף שתסמן גולני בעדיפות ראשונה מקסימום תקבל גבעתי זה גם מה שרצית .

פורסם

עתיד,

אתה מדבר על זמנים וימים שחלפו מזמן....

מאז יוני 2000, כל חטיבות החי"ר עושות את אותה עבודה,גולני לא נחשבת ולא מוגדרת כאיזו יחידה מיוחדת שתזכה אותה למבצעים מיוחדים בהשוואה לחטיבות אחרות.

לגבי יח"טיות, פלסר גולני נחשב לפלס"ר הכי טוב מבין חטיבות החי"ר, כאשר עורב ופלחה"ן גבעתי במשך שנים נחשבו ליח"טיות הכי טובות מסוגן מבין החטיבות.

לגבי התנאים בבא"ח גבעתי, אכן יושנים באוהלים, אבל היי, באת לקייטנה או שבאת לחטיבת חי"ר ?

חוץ מזה, לגבעתי יש צ'יצ'ולינות, לשאר החטיבות אין....

:wink:

פורסם

עדיין למרות הכל קשה לי לבחור.

בעקרון השאיפה שלי זה להגיע לפלס"ר רק שאני לא יודע איזה מהם, אתם לא יודעים כמה זה משגע אותי אני יודע שאני היה מבסוט משניהם אבל עדיין זה שיש לי זכות בחירה אני לא יודע מה לרשום בעדיפות ראשונה.

אתם יכולים לספר לי מה עוד אתם יודעים איך התנאים, הבסיסים, איך היחס לחיילים??

פורסם

השוני העיקרי באיכות החיים בין שתי החטיבות, הוא בבא"ח שלהן.

בגולני אתה נמצא בחדרים עם מיטות אמיתיות ומזגנים אפילו, והמקלחות נמצאות בתוך הבניין.

בגבעתי ישנים באוהלים עם מיטות שדה.

אבל פה זה כבר בחירה אישית, כי יש לי חברים שמעדיפים אוהלים על חדרים בגלל ההווי וכו'.

אם אתה מתכנן להגיע לפלס"ר, קח בחשבון שאצל גולני יש לך גם את אגוז. שזאת סיירת מן הטובות שבהן, והם עושים אחלה של עבודה. כך שיש לך סיכוי טוב יותר להגיע לסיירת כשיש לך גם את אגוז (4 סיירות), ולא רק 3 יח"טיות אצל גבעתי.

בכל מקרה, אני מורעל גולני, ואני מתגייס לשם בעוד כחודש וחצי. אז אני משוחד משהו, אבל אני חושב שבגולני יש חבר'ה יותר טובים!

האמת, לאן שלא תבחר ללכת, יהיה לך טוב.

וכל הכבוד לך שאתה בוחר בקרבי!!!

בהצלחה!

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

• תוכן חדש...