Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי בוולוו 244 מודל 83

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רשמית, בשנת 83' החלה ה 244 להקרא 240, וכך גם שאר דגמי וולבו, כולל סדרה 3.

ה "שן" במכסה המנוע החל להופיע גם ב 83', אך רק בדגמי ה 2.0 ומעלה.

דגם ה 1.8 נימכר עדיין עם מכבה המנוע הישר.

אגב, מקורו של המכסה הבולט ב 264 שייצורה הופסק בסוף 82' עת הוחלפה ב 760 החדשה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מנוע ה 2.3 הופיע הן בגירסת מאייד והן בגירסת הזרקה.

בשנת 85' עברו מנועי ה 2.0 וה 2.3 סירת שיפורים שכללו הצתה אלקטרונית, הפחתת החיכוך הפנימי ומאייד זניט כפול שהחליף את הסטרומברג CD 175 העתיק.

מנועים אלו ניקראו B200K או B230K, והם פותחו לקראת הצגתה של ה 740 שהיתה אמורה להחליף את ה240.

רק שלמרבה הפליאה, מכירות ה 240 נותרו יציבות, ווולבו יכלה לכוון את ה 740 לפלחי שוק גבוהים יותר.

לארץ יובאה ה 240 עד סוף 87' ואז הופסק יבואה הסדיר בשל העובדה שה 740 שיובאה מבלגייה היתה זולה ממנה בהרבה.

בתחילת שנות ה 90' יובאה ה 240 סטיישן וזכתה להצלחה לא מבוטלת, בעיקר במגזר הדתי.

המעניין הוא שגם בתחילת שנות ה 90' מכירות ה 240 נותרו יציבות וטובות, ממש עד יומה האחרון, שברור היה שמדובר במכונית פרה היסטורית.

גם בארץ זכתה ה 240 למעמד מיוחד - בשנות ה 80' היא היתה מכונית השרד הרשמית של משרדי הממשלה, ורוב שרי הממשלה נסעו בה.

גם בקרב נכי צה"ל זכתה הוולבו 240 להצלחה גדולה, בעיקר עקב מערך טרייד אין יעיל, ששמר היטב על ערך המכונית.

חבל רק שהן נעלמו מהכבישים - בתחזוקה אלמנטרית המכונית הזו יכולה לנוע לנצח..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לסדרה 240 שני חסרונות: אחד, שהן מחלידות. סדרה 7 אינה מחלידה (באנגליה נפוץ לקחת מנוע מ-240 חלודה, ולהתקין במקום מנוע V6 של 760, שאינו אמין כלל (כמובן)). שני, שבארץ יובאו הדגמים הגרועים ביותר (כמעט) - מנוע 2000 מאייד ותיבת שלושה הילוכים אוטומאטית. תוצאה - עגלה.

לעומת זאת, הדגם עם הילוכים ידניים ומנוע 2100 הזרקה נוסע יפה מאד יחסית לתקופתו. נדיר למדי בארץ הקודש, ועל מוגדש אין מה לדבר (ראיתי אחת בישראל).

דני

פורסם
תתחדש.

יש וולוו 240 משנת 82 שעומדת (מתייבשת) למכירה כבר לפחות שנה בהרצליה, ממש על צומת הרחובות של דרך ירושלים וסוקולוב. על הרמזור. (אם אתה בא מסוקולוב, אתה מגיע לצומת T - שמאלה לרעננה, ימינה לכיוון דרום, הרכב יהיה ממש מולך).

הוא עומד שם כל-כך הרבה זמן שנראה לי שיתנו לך אותו בתמורה להעברת הבעלות או משהו כזה. לא מכיר את הבעלים או כל פרט אחר על האוטו.

יואב

היום הסתכלתי בעיון על הוולוו הספציפית הזו - היא משנת 83, ולא 82. הפגושים שלה נראים יפים ושלמים, כנ"ל כל יחידות התאורה.

המודל הוא 240GL.

אם תרצה את הטלפון תגיד, אני ממש אעצור ליד הרכב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עצה ממני, אם באמת אתה צריך מצמד כדאי לך להשיג אחד כזה (סביר מחו"ל) לפני שמפרקים לך אותו, אחרת תאלץ להשאיר את הרכב במוסך עד הגעת החלק.

ל 940 שלי הוחלף מצמד וזה היה סיפור כיוון שהמידה היא מיוחדת, אולי ב 240 זה לא אבל יכול להיות שזו בדיוק הסיבה שמכרו את הרכב.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
היום הסתכלתי בעיון על הוולוו הספציפית הזו - היא משנת 83, ולא 82. הפגושים שלה נראים יפים ושלמים, כנ"ל כל יחידות התאורה.

המודל הוא 240GL.

אם תרצה את הטלפון תגיד, אני ממש אעצור ליד הרכב.

אשמח למספר הטלפון/פלאפון - ביחוד מאחר ומדובר ב-GL

תודה,

יהל

פורסם

יהל,

זה בשבילך,

לצערי הדגם הוא DL, ככה זה כשלא רואים מרחוק.

הטלפון בתמונות.

Picture 125.jpg

Picture 126.jpg

Picture 127.jpg

Picture 128.jpg

Picture 129.jpg

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הרכב הוא דגם 244 GLE, גיר ידני (4+E), הזרקה, שנת 83, שיובא לארץ ביבוא אישי, מה שיכול לדעתי לשבש קצת את ספירת השנים.

תודה על כל ההתייחסויות.

ותודה על התמונות של הוולבו ברעננה - אם המחיר שלה סביר אולי שווה לי לקנות עוד אחת (ולהסתכן בזה שאשתי הפעם באמת תהרוג אותי:?).

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

• תוכן חדש...