Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולכם,

אני מעונין לקנות רכב מסוג דייהטסו סיריון שנת 2000 אוטומאטית, נפח מנוע 1000 סמ"ק.

היום הייתי בבדיקת רכב והתקבלו בין השאר ההערות הבאות:

* בלאי פנימי גבוה

* לחץ דחיסה לא זהה (דיפרנציאל של 22)

*תושבות מנוע פגומות, מנוע שורף שמן חזק, חייב ניקוי מנוע ומספרו, קורוזיה ונזילת מים+ ניקוי מערכת קירורץ סיבובי מנוע לא יציבים, הזרקת דלק לקויה, לתאם מנוע, לטפל במערכת הצתה.

* סטיות הגה קלות, נקישות במתלה.

* חילוף הילוכים מאוחר, תושבת תיבת הילוכים פגומה.

האם *אסור* לי לקנות את הרכב הזה או אולי תוצאות הבדיקה מקצינות קצת את המצב בפועל? עד כמה הנקודות הנ"ל חמורות?

פורסם

שים לב שההערות לגבי שריפת שמן מהמנוע או קורוזיה במערכת הקירור הם כסת"חים קבועים במכוני בדיקה.

מה שכן, דווקא במקרה הזה צריך להיות זהירים ולפני שאני חורץ את גורלו של המנוע לחיוב או לשלילה אני ממליץ לך להתיעץ עם מכונאי. לדעתי יש סיכוי יותר מסביר שהרכב עומד לפני שיפוץ או החלפה של מנוע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עוד דבר שמאוד מציק הוא מספר המנוע שלא זוהה.

יש לוודא לפני כל שיקול אחר שאכן מספר המנוע זהה לרשום ברשיון, בהסתייגות קלה:

אם אכן המנוע גמור (יש לבדוק במוסך) וצריך להחליפו (כמובן שיש להוריד מחיר בהתאם) - אז זה ממש לא משנה מה מספר המנוע הנוכחי, רק יש לדאוג לרישום המנוע החדש (אם וכאשר ייקנה הרכב ויוחלף המנוע).

פורסם
שלום לכולכם,

* בלאי פנימי גבוה

אם ברכב הזה נסעו לעיתים קרובות בכביש ועוד למרחקים גדולים, סביר להניח שבלאי פנימי גבוה יכול להיות לא רק כסת"ח.

* לחץ דחיסה לא זהה (דיפרנציאל של 22)

סטייה ביחס דחיסה של 22 אמפר בין צילינדרים? זה הרבה.

*תושבות מנוע פגומות, מנוע שורף שמן חזק, חייב ניקוי מנוע ומספרו, קורוזיה ונזילת מים+ ניקוי מערכת קירורץ סיבובי מנוע לא יציבים, הזרקת דלק לקויה, לתאם מנוע, לטפל במערכת הצתה.

* סטיות הגה קלות, נקישות במתלה.

* חילוף הילוכים מאוחר, תושבת תיבת הילוכים פגומה.

תספק בבקשה יותר פרטים על הרכב. כמו למשל קילומטרז', כמה ידיים עבר, מי היו ידיים (פרטי, ליסינג וכד'). מה המחיר שדורשים אליו, מה דרישות שלך מרכב ואיזה תקציב עומד לרשותך לצורך זה.

לא חסרות מכוניות סופר מיני טובות במחירים כאלו כמו: פונטו ושרייד למשל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
תספק בבקשה יותר פרטים על הרכב. כמו למשל קילומטרז', כמה ידיים עבר, מי היו ידיים (פרטי, ליסינג וכד'). מה המחיר שדורשים אליו, מה דרישות שלך מרכב ואיזה תקציב עומד לרשותך לצורך זה.

לא חסרות מכוניות סופר מיני טובות במחירים כאלו כמו: פונטו ושרייד למשל.

הרכב עשה 108,000 ק"מ, יד רביעית, כל הבעלויות פרטיות.

בעל הרכב דורש 23 כאשר המחירון הוא 26. אני יכול לעמוד במחיר הזה. אבל לא מעבר...

פורסם

מתוצאות הבדיקה נראה לכאורה כאילו הרכב מאוד מוזנח.

ואם באמת עבר רק 108,000 ק"מ מדובר באחזקה קמצנית ורשלנית במיוחד.

אישית, הייתי מחפש רכב אחר, שמור יותר.

פורסם
בעל הרכב דורש 23 כאשר המחירון הוא 26. אני יכול לעמוד במחיר הזה. אבל לא מעבר...

בתקציב כזה אתה יכול למצוא שרייד עם מנוע 1.3 או 1.5 כולל גיר ידני (יותר אמין ויותר חסכוני), פונטו וקליאו.

אקזמפלר ספציפי - במקומך הייתי מוותר. הבדל גדול מאוד ביחס דחיסה בין צילינדרים, זה סימן לא טוב. במיוחד בהתחשב בעובדה שבעל הרכב לא מוכן להוריד סכום מספק על הליקויים. יכול בהחלט להיות שרכב הזה עשה את הקילומטרים שלו בעיר או פקק, במקרה הגרוע גם עלול להיות שהורידו קילומטרז'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...