Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לברר פרטים על גיר כזה (6 הילוכים 106S16). מישהו מכיר?

יחסי העברה?

מבירור ראשוני שעשיתי - הבנתי שלא מדובר בגיר 6 הילוכים של ה 306GTI ולא בהסבה שלו (ההאוזינג לא מתאים למנוע 106S16 וגם לא ניתן לשתול את הקרביים של הגיר בהאוזינג של 106S16).

אז בהנחה שמצאתי גיר כזה :wink: - מה הנתונים שלו - מאיפה אני מתחיל להשיג פרטים?

ואל תשלחו אותי לחפש באינטרנט - את זה אני יודע לעשות לבד (כנראה לא מספיק טוב - אם אני מבקש את עזרתכם).

תודה מראש,

אלון

פורסם

אין כזה דבר ל106,גם מבחינת אין כזה גיר,וגם אם היה כזה גיר,לא היה לו מקום בתא מנוע שלך,הגיר היה נוגע בגלגל.

בקיצור,בחיים לא יהיה לך גיר 6 הילוכים ב106.:oops:

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

למה אתה סתם אומר...?

הנה מצאתי - כנראה שכן מבוסס על גיר של 306GTI6 -

Then the 106 S16 in group A showed nicely what the 106 in competition was all about. The group A version we note with 140BHP. This is not a misprint, Peugeot did that on purpose. We all know that by the late 1990s it already was no problem to get a group A 1600cc 16v to 200BHP. But the whole point of the entire range was to be an amateur friendly car. The most common 106 S16 group A had power lifted from 118BHP standard to only 140BHP. This did not cost much more than group N preparation and the car had reliability. This version was often referred to as "Challenge Spec", as it had all carpets, parcel shelves, etc kicked out to minimise weight. The engine was close to standard and the gearbox was borrowed from the 306 S16, which is a 6-speed standard. So we have a very light car with budget standard components, but then stretch to proper group A brakes and a limited slip diff = fun, fun, fun! And that turned the 106 S16 into the next toy as a base car for the Peugeot Cup in UK and France.

אני אשמח לראות מפרט של יחסי ההעברה של הגיר הזה.

שוב תודה,

אלון

פורסם

חברים,

אחרי שחרשתי את הפורומים בחו"ל (בעיקר אנגליה) - הנה מה שהצלחתי לדלות:

1. מדובר אכן בגיר של ה 306GTI6. (למרות שבתחילה אמרו לי שלא...)

2. הוא ארוך יותר ב 6 סנטימטרים שלמים!!! כך שמפריע לפנייה ימינה - מצמצם את יכולת סיבוב הגלגל - כי הוא נוגע בהאוזינג...

3. יש צורך בשינויים קלים בתא המנוע.

4. אבל, הכי חשוב - זה נעשה!!! (וזה קיים בעולם הראלי - ראו ציטוט למעלה).

לא הצלחתי למצוא פרוייקט כזה מתועד. אנא עזרתכם.

אלון.

נ.ב.

הרמן - איפה אתה כשצריכים אותך???

:wink:

אלון

פורסם

אם זה באמת נעשה כמו שאתה אומר,אז זה הולך ככה :

הגיר שלך עכשיו הוא MA. מתאים ל TU

הגיר של ה GTI6 הוא BE. מתאים ל XU.

שתי הגירים האלה הם שונים לגמריי,גם במעטפה,וגם בחלקים הפנימיים,כולל הדפרנונציאל,בגיר BE אפשר לפרק את הדפרונציאל בלי לפרק את הגיר מהרכב:shock:

אבל!!

ל206 16V יש גיר מיוחד,הגיר שיש הם הוא גיר BE עם חלקים פנימיים כמו שאר ה BE כולל ה GTI6,אבל הוא מתאים לבלוק TU שלנו!!:-)

באנגליה,כל ה106 הגודשות מרכיבים את הגיר הזה אצלם,כי החלקים הפנימיים חזקים הרבה יותר!!

כמובן שצריך לעשות התאמות למיניהם לתושבת העליונה שמתחת למצבר,וגם לתושבת התחתונה...וכנראה שגם לקבל קלאץ' ולשטנגות...אבל בקטנה...:wink:

אז כנראה ששילוב בין שתי הגירים,GTI6 ו20616V 1600TU, יעניק לך את הגיר המבוקש.

אני לעולם לא נתקלתי בתמונה או בשום פרט שמוזכר שהרכיבו ל106 גיר 6 הילוכים,אבל אתה מצאת איזה שהוא פרט...אז לך תדע:wink:

פורסם

יש לי יסוד אמיתי להאמין שקיים רכב כזה בארץ! ויותר מזה - תקווה שאני רואה אותו אצלי ביום א'...

:wink:

אתה מוזמן לדבר איתי בפרטי ואסביר.

לכן אני רוצה לברר את המפרט - האם בכלל שווה לי לנסות העברה ממנו לרכב הראלי שלי?

אלון

פורסם

אם שאלת ברצינות... ולא בציניות:

בקצרה... כסף! אבל גם עוד סיבות מסביב.

בקטגוריה עד כה התרנו כל גיר מקורי של החברה כולל שילובים שונים של גלגלי שיניים מגירים מקוריים של אותה החברה (פז'ו לפז'ו וכו').

כל דבר אחר - אסור. אני גם לא מכיר גיר כזה ל 106.

סיבה נוספת היא שייתכן ומתגלגל לידיי ביום ראשון הקרוב, גיר 6 הילוכים.

אלון

פורסם

אלון,

לצערי פרטים על גיר 6 הילוכים אין לי, אני ממש לא בטוח ששוה לך לעשות הסבה כזאת ותיכף אסביר.

ככל שאני מבין בראלי יש צורך בהילוכים קצרים, מה שמביא אותי לצורך של הרבה הילוכים ושיהיו ללא בורות - אולם!

יש צורך לשים על משקל את הגיר הנוכחי שלך ואת הגיר של 6 הילוכים כולל ההתאמות, ייתכן בהחלט שתוספת המשקל לא שווה את היתרונות אשר תקבל מגיר כזה.

לגבי המבנה הפנימי - אורן הסביר לך ואני יכול בהחלט להגיד שלפי דעתי הוא עם ידע נרחב בנושא גירים לTU.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

קצת פשפשתי

כאן ניתן לראות את מבנה שתי הגירים אם אני לא טועה.

בכל מקרה, אשמח לקבל את הקוד המדוייק של שני המנועים אשר הגיר הזה משודך אליהם כי יש מספר גרסאות ואפשרויות.

צירפתי קצת מידע.

206.pdf

306.pdf

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

אורן הגיר שמשתמשים בחו"ל הוא גיר של 206GTI לא 1.6.

זכור לי במעורפל שקיים גיר 6 הילוכים של פיג'ו ספורט, שהם יצרו במיוחד על בסיס גיר הGTI6 עם יחסי העברה מקוצרים והאוזינג מתוצרתם.

למיטב זכרוני מדובר היה בגיר דוג שמחירו היה יקר להחריד.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם
אורן הגיר שמשתמשים בחו"ל הוא גיר של 206GTI לא 1.6.

זכור לי במעורפל שקיים גיר 6 הילוכים של פיג'ו ספורט, שהם יצרו במיוחד על בסיס גיר הGTI6 עם יחסי העברה מקוצרים והאוזינג מתוצרתם.

למיטב זכרוני מדובר היה בגיר דוג שמחירו היה יקר להחריד.

ירון,אין מצב.

גיר שמותאם למנוע XU (או במקרה של ה206,EW) לא יכול לשבת על מנוע TU ללא החלפת האוזינג.

פורסם

לפי בדיקה ראשונית שעשיתי - יהיו יתרונות גדולים לגיר כזה:

1. הוא מותאם לקוטר גלגל גדול - מה שקורה עם הגירים הרגילים - הם בנויים לג'נט 14 של 106 ראלי עם צמיג עם חתך נמוך וקוטר הגלגל לא עולה על 55 ס"מ. בצמיגי הראלי המתאימים, קוטר הגלגל הינו 58 עד 60 ס"מ - כמובן שהגיר "מתארך"... בגיר של ה GTI6 קוטר הגלגל החיצוני הוא מעל 60 ולכן זהו יתרון ראשון.

2. יחס ההעברה הסופי לא שונה מהותית מגיר 5 הילוכים. כלומר, יש הילוך נוסף בתוך אותו תחום מהירויות - מה שמביא בהכרח לקיצור כל או חלק מההילוכים. מבדיקה שעשיתי בפורום אנגלי שנראה אמין בעיניי (למרות שלא פורסמו יחסי ההעברה שם) הבנתי שהראשון עד שלישי קצרים מהגיר של ה 106 ראלי וכן שהגיר בנוי לעומסים גדולים יותר - גם בהיבט זה זהו יתרון.

3. הבנתי שייתכן וההסבה היא מסובכת מאוד בגלל ההתאמות הנדרשות ואולם - אם תתגלגל לידי 106 כזו שכבר הוסבה - אז מן הסתם יהיה לי קל לבחון את השינוי ולבצע אותו.:wink:

4. באותו פורום אנגלי נאמר שיחס ההעברה דומה בהילוכים 1 עד 3 לגיר של ה C2 VTS רק הגיר של ה GTI6 חזק יותר.

זהו... מחר אני אדע (אני מקווה) את תמונת המצב האמיתית ואקבל החלטה.

מבטיח לעדכן (אם אפשר עם תמונות) בשרשור הקיים כבר בפורום ספורט מוטורי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=193890

הרמן, כרגיל, תודה רבה... וגם לאחרים כמובן.

אלון

פורסם

אכן אפשר לשתול גיר BE על מנוע TU.

אפשר למצוא אינפורמציה ב - RR. אם אני זוכר נכון משתמשים בגיר שירד מסיטרואן פיקאסו ידנית, אבל כנראה שיש אפשרויות נוספות. אם "תחרוש" את הפורום, תמצא שם אינפורמציה מעניינת.

בכל מקרה - רצ"ב קישור לסדנת שיפורים מיוון בשם "ליאוליאוס רייסינג" שמציגים 106MAXI עם גיר BE3 יחד עם פירוט יחסי ההעברה.

אם אתם מוצאים הסבה כזו בארץ - אשמח מאוד לראות.

נ"ב - מזיכרון בלבד - אלון, שם לב להודעות של סנדי309 ב - RR. כמדומני שבאחת ההודעות בנושא שבנדון הוא מציין שאפשר להשיג טווח רחב של יחסי העברה מותאמים לתנאי מרוץ שונים מתוך תיבות סטנדרטיות שונות של BE. אני לא זוכר אם היה מדובר על 5 או 6 הילוכים.

106GTI - Deus ex machina

• תוכן חדש...