Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
2. יחס ההעברה הסופי לא שונה מהותית מגיר 5 הילוכים. כלומר, יש הילוך נוסף בתוך אותו תחום מהירויות - מה שמביא בהכרח לקיצור כל או חלק מההילוכים.

הילוכים 1 ו-6 בגיר הזה זהים להילוכים 1 ו-5 בגיר של 306S16/ZX16V

ההבדל הוא כמו שרשמת באמצע, הילוכים 2-5 קצרים יותר

פורסם

ממש תודה חבר'ה. הנה אכן יחסי ההעברה (הבעייה שזה עם דיפרנציאל מוגבל החלקה של פז'ו ספורט שאולי משפיע ומשנה את יחס ההעברה הסופי??? - שאלה):

GearboxBE3 manual 6 speed gearbox with Peugeot sport limited slip differential

1 - 2.636

2 - 2.083

3 - 1.666

4 - 1.35

5 - 1.15

6 - 1.0

סופי - 4.92

אני מחפש מחשבון (או נוסחא) שיודע/ת לתת מהירות סופית כתלות ביחס ההעברה וקוטר הגלגל. מישהו מכיר?

אלון

נ.ב.

הנה תמונה של הגיר במקום בתוך 106!!!

אלון

1833small.jpg

פורסם
אם זה באמת נעשה כמו שאתה אומר,אז זה הולך ככה :

הגיר שלך עכשיו הוא MA. מתאים ל TU

הגיר של ה GTI6 הוא BE. מתאים ל XU.

שתי הגירים האלה הם שונים לגמריי,גם במעטפה,וגם בחלקים הפנימיים,כולל הדפרנונציאל,בגיר BE אפשר לפרק את הדפרונציאל בלי לפרק את הגיר מהרכב:shock:

:wink:

גיר שמותאם למנוע XU (או במקרה של ה206,EW) לא יכול לשבת על מנוע TU ללא החלפת האוזינג.

אתה סותר את עצמך.

זה צוטט משרשור ההגדשה שלך:

בעניין: פרוייקט : 106 xs 16v T-U-R-B-O.

wol_error.gifתמונה זאת הוקטנה. לחץ על כותרת זאת על מנת לצפות בתמונה בגודלה המקורי. גודל התמונה המקורית הוא 800x600 והיא שוקלת 124KB.19012008131.jpg

wol_error.gifתמונה זאת הוקטנה. לחץ על כותרת זאת על מנת לצפות בתמונה בגודלה המקורי. גודל התמונה המקורית הוא 800x600 והיא שוקלת 99KB.19012008132.jpg

זה מה שצריך לעשות כדי להושיב גיר BE אצלנו ב106...

הגיר בתמונות שייך ל206 GTI. בחו"ל יש לזה שם אחר אם לא הבנת.

גיר של 206 1.6 16V זהה ל106 205 .

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

ג'י פורס - אתה צודק!

בדקתי את מה שאתה אומר מול אחי. הגיר מתאים של ה 206 16V אחד לאחד ל 106S16.

אלון

נ.ב.

אופיר,

תודה על המחשבון. הלינק ללא הסבר אבל מצאתי שם מה שחיפשתי...

אלון

פורסם

לפי החישוב הזה - אם מושכים כל הילוך עד ל 7,000 סל"ד כך תראה המהירות והנפילות בסל"ד בהעברה (הכנסתי גודל גלגל כ-58ס"מ עם גלגל גדול יותר (60 ס"מ) המהירות תעלה מעט אין שינויי בנפילות):

הילוך ראשון - מהירות ב 7,000 סל"ד - 63 קמ"ש.

הילוך שני - נפילה לסל"ד של: מעט מעל 5,500 - מהירות ב - 7,000 סל"ד - 79 קמ"ש!!! שימו לב איזה שני קצר!!!

הילוך שלישי - נפילה לסל"ד של: מעט מעל ל 5,500 - מהירות ב - 7,000 סל"ד - 99 קמ"ש!!! אין מילים!!!

הילוך רביעי - נפילה לסל"ד של: כ - 5,750 - מהירות ב - 7,000 סל"ד - 122 קמ"ש!

הילוך חמישי - נפילה לסל"ד של כ - 6,000 - מהירות ב - 7,000 סל"ד - 143 קמ"ש!

הילוך שישי - נפילה לסל"ד של כ - 6,100 - מהירות ב - 7,000 סל"ד - 165 קמ"ש!!!

עם גלגל 60 ס"מ נוסף לכל הילוך כ - 5 עד 6 קמ"ש ומהירות סופית של כ 176 קמ"ש!!! (כנראה שעדיף לי לגיר כזה גלגל 60 ס"מ).

אם זה מחשבון מדוייק - והגיר הזה בידיי - אין ספק שהוא עולה על הרכב!

אלון

פורסם

מזכיר את הגירים שנבנו לאשקלון בזמנו.

ראשון ארוך לזינוק, ושאר ההילוכים מלחמה!

יש גיר כזה בארץ?

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

מצטרף לשאלה ^

אגב, שימו לב לדף הבית של היוונים:

From year 2005 Liolios Racing is the Greek sole agent of Newman cams , IAPEL forged pistons and Frieling Racing Engine management software & hardware systems & Chip tuning tools.

אלון - במקומך הייתי מנסה ליצור קשר (אולי עם עזרה של פרילינג שעובד איתם, לפחות ע"פ האתר) ומקבל אינפורמציה ממקור ראשון.

106GTI - Deus ex machina

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מצטער על ההקפצה.

אלון -

לפני מס' ימים נפתח שרשור בדיוק בנושא זה ב - RR.

כרגיל, שווה לקרוא בעיון את סנדי309 (תגובות 29, 31).

בהצלחה.

106GTI - Deus ex machina

• תוכן חדש...