Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול תקופתי בגולף MK4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב

הרכב שלי מדגם גולף מנוע 2 ליטרים יעבור טיפול תקופתי בשבוע הבא (15,000 ק"מ או שנה). בטיפול הקודם הרכב עבר טיפול מקיף הכולל פילטר שמן,פילטר דלק,מסנן אבקני,פילטר אוויר ועוד אקסטרות כמו חוטי הצתה,ניקוי מזרקים ועוד.אני משער שזהו היה טיפול "גדול",ואשמח לדעת מה אמור הרכב לעבור בטיפול הנוכחי,למעט החלפת פילטר שמן ושמן.

תודה

פורסם

אייל, מאיפה לך המידע שפילטר דלק טוב ל-60K ?

לא קיימת הנחייה של הייצרן להחליף פילטר דלק במנועי בנזין בגולף דור 4 אחרי X קילומטר או מספר שנים.

לפי דעתי מיותר להחליפו כול טיפול שני.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה לכם,

אז לסיכום,מהם הדברים שצריך לעשות בטיפול למעט שמן ופילטר שמן ובדיקת בלמים?פילטר אוויר?דבר נוסף?..

אציין שבשנה שעברה אחרי שקניתי את הרכב,הוא עבר טיפול מקיף במסגרת יישור קו,לכן אמרתי שהוא צריך עכשיו טיפול "קטן".

תודה למשיבים

פורסם
אייל, מאיפה לך המידע שפילטר דלק טוב ל-60K ?

לא קיימת הנחייה של הייצרן להחליף פילטר דלק במנועי בנזין בגולף דור 4 אחרי X קילומטר או מספר שנים.

לפי דעתי מיותר להחליפו כול טיפול שני.

בזמנו בדקתי בצ'מפיון מה הנהלים שלהם.

מכיוון שפילטר מקורי כזה עולה בצ'מפיון כ70 ש"ח, אז אני מרשה לעצמי "להתפרע" ולהחליפו כל טיפול שני.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני אישית מזמן מתעלם מהוראות הייבואן שלצערי פישל בגדול בכול הקישור להוראות אחזקה עבור גולף דור 4 לכן, אני מסתמך אך ורק על הוראות הייצרן + מוסך רון שלטענתו ניתן להחליף את הפילטר לאחר מ-120K קילומטר.

איזה כייף לי :)

פורסם

לפי התאוריה שלך, אני אמור להיות עדיין עם הפילטר המקורי, כי הרכב שלי עדיין לא הגיע ל120K ,וזאת בהתעלם מכך שהוא מודל 2001 כלומר כמעט 8 שנים על הכביש - שזה קצת אבסורד.

נראה לך הגיוני לא להחליף פילטר דלק במשך 8 שנים? אני מעריך שנוצרים משקעים עם השנים בלי קשר לכמות הנסועה.

בשביל 70 שקל אני אחליף כל טיפול שני,אבל כל אחד רשאי לעשות מה שהוא מוצא לנכון :)

(אני מעריך שOEM זהה למקורי יעלה חצי מחיר)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני שמח שהבהרתם בינכם לבין עצמכם את העניין :-)

אבל אני לא קיבלתי תשובה חותכת...

אשמח לאחת

שוב תודה

פורסם

תעשה ככה :

כל 15 אלף שמן פילטר שמן,

כל 30 שמן פילטר שמן פילטר אוויר

כל 60 שמן פילטר שמן פילטר אוויר פילטר דלק ופלאגים.

העלות לא בשמיים בכלל ואין סיבה לחסוך,

ברקסים מחליפים לפי מצב, פילטר מזגן אם אין ירידה בעוצמת האוורור של המזגן במצב סרקולציה חיצונית אפשר להוציא ולנקות מעט עם לחץ אוויר, אם בא לך תחליף זה לא יקר גם ככה

פורסם

פותח השרשור ציין שבטיפול קודם הוחלף פילטר אוויר. למה הוחלט שהוא צריך להחליף גם בטיפול זה? האם צויין היכן שהוא שהרכב עובד בתנאים קשים של אבק/חול?

לפי מה שזכור לי, מחליפים פילטר אוויר כל 30K. ניתן כמובן לבדוק את מצבו ולהחליט.

מדובר כנראה בטיפול קטן, של שמן ופילטר שמן.

מאחר ולא צויין מאיזה שנתון הרכב, אני מניח שיש לבדוק גם בלמים, להחליט אם הגיע זמן להחליף רצועת תיזמון (טיימינג), ומה קורה עם החלפת פלגים.

הנה קישור למחירי טיפול שונים בגולף 2001, במוסך מורשה ובחלפים מקוריים בלבד.

פורסם

המסננים במוסך המורשה עולים יקר מאוד,

ניתן לקנות מסננים של MANN שזהים לחלוטין למקורי, אצל היבואן ברחוב יצחק שדה (קומט אנד פרוגרס אם אני זוכר נכון)

בטיפול האחרון זה הוזיל לי משמעותית את עלות הפילטרים, במיוחד פילטר האוויר שמשום מה עולה משהו כמו 150 שקל לפני מע"מ בחברה.

אחרי שני גולפים,אתם מחדשים לי שצריך להחליף פילטר אוויר כל טיפול שני, מצד שני עם העלות של פילטר MANN, אני לא מוצא סיבה לא להחליף אותו בכל טיפול.

פילטר מזגן לא משנה כמה תנקה אותו, הוא לא יתנקה מספיק, תמיד ימשיך לצאת ממנו אבק.

לדעתי אפשר להחליף אותו פעם בשנתיים, זה סביבות 50 ש"ח.

אני ממליץ להחליף בכל טיפול יחד עם הפילטר והשמן, גם בורג + שייבה לקרטר שעולים שקלים בודדים בצ'מפיון.

אני עושה זאת בכל טיפול.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...