Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסרתי את הרכב שלי (פונטו ספייס) לחבר משפחה (הוא סוחר מכוניות) שימכור אותו, ביום שישי בא אליו הקונה ובדק את הרכב. כמובן שהוא טוען לבעיות פה ובעיות שם ולקלאץ גמור ומנוע עצל והשד יודע מה עוד, מה שהפריע לי זה שאני קניתי את הרכב מסע גל חברת השכרה ולטענת הקונה (קונה פוטנציאלי) הוא ברר אצל סע גל והרכב בילה בצבא בזמן השכרתו!

לי נאמר מסע גל שהרכב היה בליסינג, השאלה שלי היא האם הוא באמת יכול לברר פרטים כאלה ואם זה לא חדירה לפרטיות? ואיך באמת ניתן לדעת מה היה גורלו של הרכב הזה?

גם לטענתו המחירון הוא 10 אלף מתחת למוצהר בלוי יצחק וכבר הודעתי שאיני מעוניין למכור לו את הרכב מהסיבה שאנשים כאלה הם מתכון לצרות בחיים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
מה שהפריע לי זה שאני קניתי את הרכב מסע גל חברת השכרה ולטענת הקונה (קונה פוטנציאלי) הוא ברר אצל סע גל והרכב בילה בצבא בזמן השכרתו!

לי נאמר מסע גל שהרכב היה בליסינג,

in the face

with a chair

פורסם

במקומך לא הייתי מתעצבן, אלא בודק אפשרות תביעה נגד סע-גל על הסתרת פרטים ממך בעת שקנית את הרכב, ואולי על חשיפת הפרטים בפני הקונה הפוטנציאלי.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

זה מה ששאלתי אם חשיפת הפרטים האלה היא חוקית או לא, אם למישהו יש מושג בעניין?

in the face

with a chair

פורסם

לחברת סע-גל אין שום רשות לתת פרטים על הסטוריה של רכב שכבר אינו ברשותם אלא רק ברשות בעל הרכב הנוכחי (אתה)

כמו"כ אם קנית את הרכב ישירות מהחברה (לא דרך צד שלישי) הם היו חייבים לגלות לך כל עובדה שהיא פרט מהותי בעסקה (והעובדה שהרכב "שרת" בצה"ל היא עובדה כנ"ל)

אגב, האם בדקת עם חברת סג-גל שאכן מכוניתך בילתה בצה"ל :?: אולי הקונה ניסה את שיטת "מצליח" :?:

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אגב, האם בדקת עם חברת סג-גל שאכן מכוניתך בילתה בצה"ל :?: אולי הקונה ניסה את שיטת "מצליח" :?:

:mm_yeah:

בדיוק מה שרציתי לומר

בזמנו כשהשבתתי את ה306, חברת הביטוח ניסתה לבצע עליי את התרגיל הזה ( :shock: )

הם טענו שהרכב היה רכב חברה בעברו ועל כן מגיע לי 10 אחוז פחות מהמחירון על הטוטאל לוס.

בדיקה (דיי מסובכת ובירוקרטית יש לומר) גילתה את התרמית , והם פשוט שילמו את המחירון המלא בלי להניד עפעף.

נ.ב. בלי קשר, חברת סע-גל כנראה חתומה על חוזה כלשהו עם הצבא , כי היו אצלנו ביחידה כמויות של רכבים שלה, ומה שהרכבים האלה עברו... :roll:

( מזכיר לי מקרה בו ונדורה מוגבהת 4X4 פשוט דרסה רכב כזה (פונטו) תוך לקיחת רוורס :!:)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני לא יודע אם סע-גל רימו אותך.

לצבא יש הסכם ליסינג עם סע-גל.

בגדול לא צריך לעניין אותך אם הרכב היה בליסינג אצל "IBM" או צה"ל.

הצבא גם לעיתים משכיר רכבים תקופות קצרות, אתה באמת מצפה שחברת השכרה

תגיד לך על כול מי שהרכב הושכר לו?

פורסם

לא אכפת לי איפה הרכב היה, מצידי שיהיה הרכב של סדאם בעזה. מה שמציק זה שהחברה נותנת ככה פרטים על רכב לא שלה! אני אמרתי לקונה שהרכב היה מהשכרה! השכרה ידועה לכל העולם מה המשמעות שלה, הוא גם חושד שהורדתי ק"מ בשעון (שעון דיגיטלי) כי המנוע חלש מידי יחסית לק"מ המצויין בשעון. קיצר הוא מנסה לתחמן אותי ובלה בלה וזה לא מזיז לי כי הודעתי שאני לא מסכים למכור לו גם במחיר מחירון. מציק לי רק העניין של הפרטים שהם נתנו לו (בהנחה והוא לא משקר)

in the face

with a chair

פורסם

מותר לכל אדם לפנות לכל בעלים קודם של הרכב ולאמת הנתונים שנתת לו... איזה חדירה לפרטיות ואיזה בטיח....

מה גילו עליך פרטים אישיים? אתה מחוייב בחוק למסור כל הידוע לך על הרכב וזכות הקונה לברר על הרכב שהוא קונה הכל. איפה הדבר שונה...כאשר הקונה מברר למשל מול המוסך בו אתה מטפל כמה כסף השקעת ברכב וכו' אלו פרטים אישיים... למי הרכב היה שייך, כמה נסע ואיך מותר לו לברר מול כל מי שמוכן לעזור לו...

אלון

פורסם

אני רוצה שמחר בבוקר תתקשר לכל מוסך בארץ ותבקש לברר על הפיג'ו שלי משהו, נראה אם יתנו לך פרטים!

אז אני אגלה לך סוד, הם לא יתנו לך פרטים על האוטו שלי בלי אישור שלי. וזה מה שאני אומר לגבי זה שבירר על הפונטו שלי, לא מקובל שנותנים מידע ללא ידיעת המוכר ואישורו.

in the face

with a chair

פורסם
אני לא יודע אם סע-גל רימו אותך.

לצבא יש הסכם ליסינג עם סע-גל.

בגדול לא צריך לעניין אותך אם הרכב היה בליסינג אצל "IBM" או צה"ל.

הצבא גם לעיתים משכיר רכבים תקופות קצרות, אתה באמת מצפה שחברת השכרה

תגיד לך על כול מי שהרכב הושכר לו?

תראה כשאדם קונה רכב קבוצה A מחברת השכרה הוא יודע שהרכב היה "זונה" והמחיר בהתאם...

ליסינג בצה"ל הוא יותר גרוע מהשכרה כי כמות הנהגים אדירה ואף אחד מהנהגים לא שם ז*ן.

לעומת ליסינג ב-IBM כוונתו שנסעו ברכב שניים-שלושה נהגים שהשתמשו בו תקופה ממושכת ובגלל זה גם שמרו עליו...

יכול להיות שהיו רכבים בצה"ל שהשימוש בהם דומה לשימוש בחברת הייטק, אבל מדובר בכמות זניחה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אני רוצה שמחר בבוקר תתקשר לכל מוסך בארץ ותבקש לברר על הפיג'ו שלי משהו, נראה אם יתנו לך פרטים!

אז אני אגלה לך סוד, הם לא יתנו לך פרטים על האוטו שלי בלי אישור שלי. וזה מה שאני אומר לגבי זה שבירר על הפונטו שלי, לא מקובל שנותנים מידע ללא ידיעת המוכר ואישורו.

לא יתנו פרטים על מה שקשור ישירות אליך אבל כן יהיו רשאים לאמת מידע שנמסר על ידי בעלים קודמים. המצב שתארת שונה - המוסך אינו בעלים של הרכב ומעולם לא היה ולכן רשאי רק לאמת נתונים שבעלי הרכב או בעלים קודמים מוסרים לקונה פוטנציאלי... בכלל זה קילומטראז', מצב האחריות, תאונות וכו'.

כל עוד לא מסרו מידע אישי שלך או על הרכב בתקופת האחזקה שלך אין שום בעייה.

המקרה שתואר פה - שונה. הקונה פנה לבעלים קודמים והם סיפרו לו את האמת כפי שהיו חייבים לגלות לך כשמכרו לך את הרכב.

אלון

פורסם

לי לא סופר שהרכב הושכר לצבא, למען האמת השכרה זה השכרה ולפעמים השכרה לגופים כאלה היא יותר טובה בגלל טיפול יותר טוב ברכב.

יש לי גם ספר טיפולים מלא של הרכב עד היום

in the face

with a chair

פורסם

אצלי בבסיס היתה תקופה ששכרו רכבי פונטו. זה ליסינג לכל דבר. אחד מתפקידי בצבא היה נהג ואני בעצמי נסעתי על רכבים מושכרים כאלה. ואיך נוסעים על רכב של חברת השכרה אתם בטח יודעים. הפונטו ספיים ראתה כזה שטח, כמו שהרבה רכבי 4x4 לא ראו. :fist:

• תוכן חדש...