Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מטלבת מאוד בין פולקסווגן פולו שנת 200 לבין סיטרואן סקסו שנת 2000

על שני הרכבים האלא שמעתי נפלאות

כמובן שמבחינת תדמית הפולו עולה על הסיטרואן אבל זה לא שיקול עיקרי.

ורציתי חוות דעת מכם איזה רכב יותר אמין?

איזה רכב יותר חסכוני?

נ.ב. יש מודעה ביד2 על סקסו שעושה 1:25 (צריכת דלק) הייתכן?

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=30&SubModelID=272&FromYear=2000&UntilYear=2000&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=2&fromHand=5&Hand=5&ImgOnly=1

ועוד אחד שמעיד על כך

http://www.yad2.co.il/Cars/Car_info.php?CarID=931110

ואהבת לרעך כמוך

פורסם

בקשר לסקסו שעושה 1:25 לליטר, מדובר בדגם הsxd (דיזל), עם מנוע 1500 סמ"ק שמספק רק 58 כ"ס (נתון קצת מאכזב לדעתי)

הסקסו בעלת מנוע הבנזין בנפח 1400 תספק לך 74 כ"ס, 2 ח"ח ו2 כריות אויר.

בקשר לפולו, תוכלי לרכוש את דגם הCOMFORTLINE עם ה3 דל', בעלת נפח מנוע של 1400 סמ"ק והספק של 75 כ"ס (נתונים די דומים לסקסו אבל הפולו יותר מאובזרת).

תוכלי גם לרכוש את COMFORTLINE 1.9 דיזל, עם 128 כ"ס, abs, 4 כריות אויר, ו4 ח"ח.

לדעתי תהיה בחירה מעולה.

פורסם

התדמית של הפולו אכן טובה יותר, אבל אם את מחפשת חיסכון ועלות אחזקה נמוכה, הסקסו עדיפה.

שימי לב שהסקסו גומעת סולר ולא בנזין, 1:25 זה קצת אופטימי לדעתי אבל עדיין מדובר בצריכה מעולה.

פורסם

הדרישה מהרכב היא לעלות את העליות של ירושלים אחת לשבוע ונסיעות עירוניות בעיקר...

הדרישה שלי היא חיסכון, אבל בעיקר גם אמינות ואיכות מהרכב,

שאני לא ירגיש שהרכב אוהב את המוסכניק יותר ממני...

ואהבת לרעך כמוך

פורסם

זה כבר תלוי במצב הספציפי של אותו הרכב, בגדול, לי קשה להצביע על הרכב האמין מבין השניים, גם מבחינת חלקים מכיוון שמדובר במנוע סולר העלויות די דומות לרוב. מה שנשאר זה החיסכון של הסולר.

כמה ק"מ אתה מתכוון לעשות בשנה?

פורסם

שתיהן יעלו לירושלים ושתיהן יהיו טובות.

מה שכן, מכיוון שבד"כ ברכבי סולר יהיה ק"מ גבוה בהרבה מהממוצע, צריך לקחת זאת בחשבון ולהכין כסף בצד ליישור קו רציני.

כדאי מאוד לשמור 6-7 אלף ש"ח ליישור קו, לכל רכב דיזל שיירכש - וזאת מכיוון שהק"מ נושק ל-300 אלף והבעלים של רכבי סולר אוהבים לנסוע ולהזניח.

מה שכן, אחרי שנה ומשהו של נסיעות מחזירים בחזרה את עלות יישור הקו הראשונית בעזרת החיסכון בדלק, כך שהכל מתקזז.

מה גם, שאף אחד לא מבטיח שגם ברכב בנזין לא יהיה בלאי די רציני...

בכל מקרה במחיר של סקסו שנת 2000-1, אפשר גם קסארה 98-99. קח את זה בחשבון.

גילוי נאות: אני גם התלבטתי בין סקסו לקסארה, בסוף בחרתי קסארה. קצת יותר דלק, הרבה יותר אוטו.

פורסם

ברשותי סקסו שנת 2000 ,1400 בנזין. עושה 1:15 , קבוצת רישוי 1 -מה שהופך את האגרה להכי זולה כ 700 ש"ח.

לגבי אמינות-כמובן שתלוי במצב הרכב שאת קונה ,ועד כמה הבעלים הקודמים של הרכב אהב אותו והשקיע בו.)

כבל גז בלוי (זו מחלה שלהם) , צירייה דופקת , תריס סירקולצית אוויר מזגן שבור(עוד מחלה ידועה),צבע שנשרף בקלות מהשמש, נעילה מרכזית דפוקה בעיקר בדלתות האחוריות (עוד מחלה) , תוצרי הפלסטיק נוטים להישבר מאיכות ירודה (שבחיים לא תגיע לרמה של דשבורד של פורד פיאסטה שנת 94 {שגם היתה ברשותי})

מחזיקי הדלתות במצב פתוח גם כן נדפקות (מחלה) , משאבת הגה וגיר מתבלים במהירות במידה ולא בוצע החלפת שמנים בזמן.

אלו הסיבות שמחירו של הרכב זול ביחס ל... טויוטה סטארלט , דייהטסו שרייד מאותו שנתון.

חוץ מזה הרכב "שם בכיס הקטן" את כל המתחרים מבחינת נוחות, הרכב נוח מאוד והנסיעה שלו חלקה.

הערה חשובה: הרכב הנ"ל חייב לקבל יחס מיוחד עקב עבודה בטמפרטורות גבוהות( מים מיועדים לרדיאטור, רדיאטור ומנוע נקיים, טרמוסטט תקין) אחרת בכל קיץ תאלצי לעשות ראש מנוע..

לגבי הפולו- לחבר שלי יש שנת 96 והוא מספר שחלפים לרכב מאוד יקרים, ובנוסף יש בעיות עם הנעילה המרכזית.

לדעתי קחי טויוטה סטארלט שנת 97 או דיהטסו שרייד מאותו שנתון 1300 סמ"ק עם 82^88 כ"ס

פורסם

תודה על המידע כנראה אני יקח את הסקסו , עכשיו ההיתלבטות היא בין דיזל לבנזין,

ויש הבדל במחירי הביטוח בין שניהם לנהג צעיר?

ובערך כמה זה לשנה?

ואהבת לרעך כמוך

פורסם

להורים שלי יש סיטרואן סקסו (1100 סמק שנתון 99) מה אני אגיד לך רכב נשמה פשוט רכב מעולה וחסכוני אגב שלנו הוא בנזין . אין לי מילים רעות ,הוא יכול להיות בחירה מצוינת!

בקשר לטיפולים במוסך כדאי לכם לעשות תזכורת בפלאפון לפעם בכמה שנים טובות ללכת למוסכניק לקפה. האוטו חזר שבוע שעבר מהמוסך החליפו לו רצועת טימינג ועשו תיקון בברקסים הקדמים עכשיו הוא יוצא לפגרה (ב"ה) של עוד כמה שנים עד שיבוא לבקר שוב

אה ועוד משהו אל תאכלי את הסיפורים על 1:25 זה פשוט מוגזם

האוטו עושה 1:16

• תוכן חדש...