Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקציב עד 100 אלף

הבנתי שאם רוצה לחסוך בדלק אז האפשריות דיזל או היפריד

לא בקיא בנושא, שמתי לב שמחיר רכב דיזל גבוהה מאוד כך גם מנוע היפריד, לכן:

1. דיזל או היפריד מה השיקולים?

2. משומש זה בסדר? מבחינתי אני יכול להמתין עם הרכב הנוכחי עוד שנתיים

3. אני מחפש צריכה ממוצעת של 18:1 זה חוסך המון אבל האם מצד שני יהיו עלויות אחרות כמו ביטוח יקר

או אגרת רישוי גבוהה או אחזקה יקרה?

בנתיים מצאתי ברשת

1. HONDA JAZZ חסכוני

2. HONDA HYPRID

3. TOYOTA PRIOS

אבל לדעתי המשקל שלהם כבד האם יש מיני דיזל או מיני היפריד ? יותר חסכוני לדעתי

פורסם

למצוא רכב היברידי בתקציב שלך תהיה משימה לא כ"כ קלה.

ההונדה מאוד חסכונית אבל אם הייתה עושה חיפוש פה בפורום הייתה מגלה שיש לה כמה מחלות שדיי יקרות לתיקון והטיפולים לא כאלו זולים.

אופציות שאני הייתי שוקל:

1) רכישה של רכב מסחרי חדש/שנה על הכביש (חסרונות: אבזור בד"כ דל).

2) C5 HDI משומשת- תצטרך לרדת קצת בשנתון אבל תקבל רכב מדהים מכל הבחינת.

3) סקודה פאביה דיזל/בזנין 1400 סמ"ק- חדשה עולה קצת יותר מ-100K ש"ח (בתנאי שהפאקים של הרכב לא מפריעים לך).

4) סקודה אוקטביה בת שנה גם נכנסת בקציב.

5) בתחום הבנזין ידני נראה לי שהאופציה הכי טובה היא טויוטה יאריס (שגם חורגת טיפה מהתקציב), אומנם מעט יקרה לרכישה ואבזור קמצני מאוד אבל המנוע שלה מאוד מתקדם וחסכוני.

אם אני הייתי צריך לבחור הייתי הולך על האוקטביה ללא ספק, מציעה את החבילה הכי משתלמת.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בטופגיר האחרון (פרק 4 עונה 11) מופיע VW פולו bluemotion :

דיזל 3 צילינדר עם שינויים מינוריים חיצוניים

צריכת הדלק שהם טענו היא 74 מייל לגלון שזה יוצא בערך 34 ק"מ לליטר

לאור העובדה שצ'מפיון מביאים כמעט כל דגם שתחפוץ בו למה לא להזמין את הדגם הנ"ל?

לנו יש פולו 2007, רכב מצוין אבל די שתיין. הגרסה הזאת נראית מאוד מפתה.

צריך לשאול את הבחור שנמצא בפורום שעובד במכירות שם.

פורסם

אם אין לך בעיה עם גיר ידני, אני ממליץ לך לחפש סיאט קורדובה TDI בת שנה.

רכב חיסכוני מאוד, ביטוחים זולים, אמינות טובה.

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=29&SubModelID=261&FromYear=2006&UntilYear=&Auto=0&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הונדה JAZZ

אמינה,חסכונית מאוד,אגרת רישוי זולה (קבוצה 2) שומרת על הערך מצוין.

**גילוי נאות - אני עובד בהונדה (וקניתי JAZZ חדשה לאמא)

STI 2004

פורסם

עשו חישוב לאחרונה, לפי מחירי הדלק האחרונים -

ההיברידית היחידה שמשתלמת היא ההונדה סיביק. משתלמת הכוונה - 2000 ש"ח חיסכון לאורך 60 אלף ק"מ.

לא חישבו שם ירידת ערך, תיקונים וביטוח.

אני מניח שהדיל הכי משתלם יהיה לקנות דיזלית בת שנתיים, לנסות להשיג אחת בעל עבר פלילי נקי ככל האפשר - ז"א עדיף יוצאת ליסינג על פני מונית.

יש כאלה דברים באוטו דיל וקרסו וכך הלאה.

לדעתי אחד הדילים המשתלמים זה C3 או 307 HDI, או אולי רנו מגאן דיזל משנתון 2006-7. ירידת הערך היא אסטרונומית ולא קונים אפילו קרוב למחירון.

מה שבטוח - יותר משתלם דיזל מהייבריד. מה לעשות...זה פשוט יותר חסכוני, יותר זול ויותר טוב.

פורסם
אם הייתה עושה חיפוש פה בפורום הייתה מגלה שיש לה כמה מחלות שדיי יקרות לתיקון והטיפולים לא כאלו זולים.

אני מת ללמוד מהן המחלות של הסיוויק ההיברידי. בעולם הוא מקבל ציוני אמינות הכי גבוהים. כך גם טויוטה פריוס. הבעיה היחידה שמוכרת לי - היא האיכות הירודה של הצביעה. הצבע מתקלף, מופיעים גם הכתמים שלא יורדים. על הרכבים הלבנים מופיעה החלודה נראת לעין. אבל זו בעיה שנובעת לא עקה היותו של הרכב היברידי, אלה משותפת לסיוויקים רגילים ועוד כמה וכמה רכבים טובים ומכובדים של היצרנים היפניים.

לגבי מחירי הטיפולים של הסיוויק ההיברידי קשה לי להסכים איתך. רק הטיפול 90000 יקר ועולה מעל 2000 ש"ח. שאר הטיפולים עולים כמו לכל רכב יפני בנזין רגיל והם ודאי זולים יותר מסקודה דיזל. וגם הסכום של הטיפול 90000 מתקזז בקלות מול עלויות הביטוח שהם מאוד זולים. כך למשל מי שהולך על ביטוח עם השתתפות עצמית גבוה של כי-1000 ש"ח יכול לקבל מקיף בכי-2500 ש"ח. אני בחרתי במסלול השתתפות עצמית נמוכה (300 ומשהו ש"ח) והמקיף עולה לי 3100 ש"ח. גם החובה משום מה יוצא זול להפליא (בסביבות 1000 ש"ח בלבד). נראה אותך מוצאי ביטוחים בסכומים כאלה עבור רכב דיזל כולשהו, ובמיוחד סקודה.

זה שדיזל בד"כ יקר יותר מבנזין הרי דבר ידוע. אני מכיר אומנם כמה תחנות דלק בהם הסולר זול מהבנזין, אבל סביר להניח כי אלה מקרים יוצאי דופן. וגם החוק הירוק שנכנס לתוקפו בשנה הבעל"ט קרוב לוודאי לא יטיב לא עם מחירי הסולר ולא עם רכבי דיזל בכלל.

ולגבי ההשוואה בין סובוק IMA לפריוס. לכל אחד יש את היתרונות והחיסרונות. באופן כללי סיוויק הרבה יותר מאובזר ולכן כי חבילה יוצא זול יותר. לאומת זאת פריוס שימושי יותר עם מקום איחסון גדול יותר. קשה לקבוע מי מהם חסכוני יותר בצורה וודאית. אומנם נערכו בארץ מבחנים השוואתיים, אבל הבוחנים כנראה לא היו מיומנים לתפעל רכב היברידי או שהיו סיבות כאלה ואחרות נסתרות מעין, ובכל אופן סיוויק יצא בהם על הפנים. לי יש נסיון אישי אחר עם הסיוויק ההברידי. פשוט לא צריך לאנוס את דבשת הגז. הרכב לא מבייש את עצמו כלל וכלל על הכביש גם עם רגל קלה יחסית. הצריכה ומצטברת, כולל נסיעות עירוניות, עמידה בפקקים ועליות חדות של כביש חוצה שומרון עומדת בסביבות 5.4-5.5 ליטר ל-100 קם.

לגבי התקציב. כיום יש נפילת ערך די גדולה לכל הרכבים. אני מבין שהכיוון הוא להפסיק את השיווק של הסיוויקים ההברידיים בארץ ולעבור לאינסייט. אז כנראה די בקרוב יהיה ניתן להסיג את הרכב גם בתקציב של 100 K ש"ח.

פורסם

לגבי ההיברידיות, ישנו חשש טבעי מהלא מוכר... לא תמיד מוצדק.

יחד עם זאת,מה יקרה עם הרכבים בעוד מספר שנים כשהצורך להחליף את המצברים יהיה מוחשי (הון תועפות..) מחד ומאידך גם הרכב עצמו יתחיל להתיישן ויצור בעיות "נורמליות לגילו? האם רכב היברידי יצדיק הישרדות של 15 שנים לפחות (אנחנו בישראל לא זורקים רכב אחרי 5 שנים..)

למה לא לחשוב על הקיה סיד המצויינת והחסכונית,חדשה עם כל ציוד הבטיחות ואחריות ל-7 שנים ואולי ניתן לקבלה עכשיו גם בהנחה לקראת סוף שנת הדגם ?

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

לאחר התעמקות במספר תחקירים אשר בוצעו בארה"ב בנוגע לרכבים היברידים, מסתבר שהגוון הירוק של הרכבים הללו הופך שחור משחור לאחר סיום חייהם של המצברים של הרכב.

עלות המיחזור והנזק של המצברים הללו לסביבה גדול עשרות מונים מהחיסכון כביכול בימי חייה של המכונית.

שלא לדבר על המשאבים והזיהום , שלא לומר על עבודת הילדים אשר כורים את המחצבים מהם עשוים המצברים הנ"ל , ואשר נשלחים בדרך הים חזרה ליפן ליצור מצברים , על זה משום מה לא מדברים..

אני הייתי הולך בדרך הדיזל , חסכוני וירוק הרבה יותר , גם בסיום חיי הרכב.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אני לגמרי מסכים כי רכב היברידי איננו ידידותי לסביבה כלל וכלל בקני מידה גלובלי. יחד עם זאת יש לקחת בחשבון כי ההיברידים יגרמו לזהיום אי-שם בהודו או בסין, ואילו במרכזי הערים הגדולות של העולם העשיר הם יתרמו לאיכות הסביבה. ומכאן נובע ההבדל המהותי בין הקונספט ההיברידי והדיזל החיסכוני. יש לזכור כי דלק סלר, אשר מהווה פרקציה כבדה בתהליך הזיקוק, הינו עשיר בתרכובות ארומטיות, תרכובות מכילי גופרית ושאר הירקות. אומנם נכון שהדיזל החיסכוני יכול לפלוט מעט דו-תחמוצת פחמן. אבל הוא יפלוט גם דו-תחמוצת גופרית, הוא יפלוט שאריות של תרכובות ארומטיות המסרטנות, וזה יהיה כאן, בתל אביב ובירושלים ולא בהודו או סין.

היסטורית קרה כי היצרנים האירופיים אימרו על הדיזל החיסכוני ואילו היפנים אימרו על ההיבריד. אבל הוועדה האירופאית והגופים הירוקים לא מעושרים כלל וכלל מהבחירה הזאת. אומנם אלה לא יכולים לעשות הרבה ביבשת הקלאסית, כי הרי הכוח של יצרני הרכב הינו גדול. ואילו בישראל בה אין מאבק אינטרסים הנ"ל ישבו וועדות מקצועיות שבחנו את הנושא הסביבתי וההכרעה הייתה ברורה לטובת ההיבריד.

כרגע לא ברור לגמרי הנושא של העתיד של הרכבים ההיברידיים, כי הרי יצורם יקר ומשמש לצורך קביעת תדמית של הטכנולוגיה המתקדמת של היצרנים. יתכן המצב בו המיתון יחריף, מחירי הדלק ירדו, תזרים המזומנים יצטתמצם והיצרנים יגעיו למסכנה שלא שווה להם להמשיך ולייצר רכבים היברידיים. אבל בדיוק אותו דבר יכול לקרות למנועי הדיזל הירוקים, כי גם יצורם לא ממש זול.

יחד עם זאת יש לזכור שכאשר שמים סכום X על הרכב היברידי (במיוחד בארץ) מקבלים מוצר שעלותו הרבה יותר גבוה מהמקרה בו שמים אותו סכום X על כל רכב אחר, כולל רכב דיזל. כך שהבחירה היא בהחלט לא פשוטה, ויש לקחת בחבון גם לא מעט גורמים נוספים, כגון ביצועי הרכב, נושא האמינות וכו כו.

פורסם

בשביל הבחור הנ"ל, אין ספק שעדיף רכב דיזל שנמצא כבר שנה שנתיים על הכביש.

אם הוא יצליח להשיג אחד שעבר 50-60 אלף ק"מ, מאוטו דיל או כל סוכנות אחרת - הרי שהוא הרוויח רכב מצוין, חדש כמעט לחלוטין בכלום כסף.

ירידת הערך של פיג'ו 307 בגירסת הדיזל היא גבוהה הרבה יותר מירידת הערך של גירסת הבנזין האוטומטית. עניין של ביקוש.

אז אם קרה והבחור הצליח להשיג אחת בת שנתיים עם ק"מ סביר, הרבה יותר משתלם לאורך זמן לרכוש אותה מאשר להמר על היברידי חדש.

חישוב זריז:

פיג'ו - 60 אלף ש"ח.

פריוס - 150 אלף ש"ח.

במקום לבזבז כסף על אוטו חדש, עדיף תמיד לקנות אחד משומש במצב טוב.

פורסם

בשוק הרכב אין פריערים ומתנות חינם. אם למוצר כלשהו יש ירידת ערך גבוה - חייבת להיות סיבה לכך. אגב, אני שומע הרבה טענות על כך כי העדר בישראל הוא טיפש, לא מעריך מספיק את הרכבים הצרפתיים, הסטיגמות הן סתמיות וכו'. אני מזמין את הטוענים הנ"ל לבדוק את נושא ירידות הערך בחו"ל. הם יגלו תמונה מאוד דומה לזאת שיש לנו כאן בישראל. הרכבים מהיצרנים היפניים מחזיקים מחיר יותר טוב מרוב האירופיים וכמעט כל האמריקאיים. הצרפתיים הם תמיד בתחתית הטבלה עם נפילת ערך זנותית. כך שהעדר הוא לא כל כך טיפש. אז סביר להניח כי רכישת רכב צרפתי קרוב לוודאי לא תהיה חבילה כדאית לאורך הזמן. אולי השקעה ראשונית קטנה (מחיר הרכב) אך עלות אחזקה גבוה.

פורסם

טויוטה היפנית עשתה שימוש במנועי סולר מתוצרת PSA , אני מניח שהם בדקו מעט את הנושא לפני שהם הניחו את המוניטין של טויוטה על הכף..

ובכלל , נושא שמירת הערך באירופה הרבה פחות קריטי מאשר בארץ, רכבים מאבדים שם ערך בצורה דרסטית , ולאחר שלוש ארבע שנים הרכב כבר איבד לעיתים מעל 50% מערכו, כל שההפרש בין רכב יפני\צרפתי הוא זניח אם בכלל.

ולגבי אחזקת רכב צרפתי, בניגוד להרבה אנשים אשר מעידים מנסיונם של אחרים , מנסיון אישי שלי השד אינו נורא, ולעיתים לא קיים..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...