Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

קודם הקדמה קטנה... אבא שלי קנה לאחותי הקטנה שרק קיבלה רשיון, שברולט אוואו 2005 מליסינג.

לא עברו שבועיים, בהם הרכב היה בשימוש רק שבוע ופשוט התנתק הצינור פלסטיק שמחבר את הצינור הראשי שמגיע מהרדיאטור אל הבית תרמוסטט. כמו שאתם בטח מתארים, אחותי הקטנה לא כלכך מסתכל על השעון חום וכנראה שגם לא על מנורות אדומות והלך ראש מנוע.

השאלה שלי וזה הקישור שלי לפורום הטכני, האם היתה דרך לדעת שזה עומד לקרות? האם זה כתוצאה מטיפול לקוי?

והשאלה החשובה מכל היא האם יש לי עילה לדבר עם החברת ליסינג שממנה נקנה הרכב ולדרוש השתתפות\פיצוי מלא או אפילו החלפת הרכב?

אני אודה לתשובות.

פורסם

קודם כל מרגע רכישת הרכב הוא בבעלותך. הכל כולל הכל, בהנחה שבבדיקה לפני קניה בדקו את הרכב כמו שצריך.

עכשיו הלאה:

מה בדיוק גרם להתנתקות הזו?

האם היה חבק מתכת על הצינור? האם זה היה אולי אזיקון? אולי לא היה כלום (עילה לתביעה)?

האם היה מדובר בצינור סדוק?

בכל מקרה לעובדה שחום המנוע עלה ונורות אדומות דלקו ואחותך לא עצרה - יש בהחלט אחריות תורמת לעניין.

אחרי שתבדוק בדיוק מה גרם לצינור להתנתק, תוכל לדעת אם יש טעם לנסח מכתב לחברת הליסינג בבקשה להשתתפות בהוצאות.

בכל מקרה אני בספק גדול אם חברת הליסינג מחזיקה באחריות לצינור יבש שנסדק ונקרע. יש גבול, בכ"ז לא נרכש פה רכב חדש - והנזק של ראש המנוע נגרם בלעדית בגלל נהיגה חסרת אחריות ברכב מתחמם.

פורסם
קודם כל מרגע רכישת הרכב הוא בבעלותך. הכל כולל הכל, בהנחה שבבדיקה לפני קניה בדקו את הרכב כמו שצריך.

עכשיו הלאה:

מה בדיוק גרם להתנתקות הזו?

האם היה חבק מתכת על הצינור? האם זה היה אולי אזיקון? אולי לא היה כלום (עילה לתביעה)?

זה מחבר מפלסטיק שמתחבר בצד אחד לצינור גומי ובצד השני הוא ממש מתחבר בחתיכה אחת מובנת על הבית טרמוסטט.

האם היה מדובר בצינור סדוק?

לא. הוא פשוט אמור להיות מחחובר וכשאני הגעתי לאוטו הוא היה ממש מנותק (תתאר לעצמך ממש פלסטיק שבור)

בכל מקרה לעובדה שחום המנוע עלה ונורות אדומות דלקו ואחותך לא עצרה - יש בהחלט אחריות תורמת לעניין.

אחרי שתבדוק בדיוק מה גרם לצינור להתנתק, תוכל לדעת אם יש טעם לנסח מכתב לחברת הליסינג בבקשה להשתתפות בהוצאות.

אני לא בטוח שאפשר לדעת את זה בוודעות ולדעתי זה פשוט עייפות החומר.

בכל מקרה אני בספק גדול אם חברת הליסינג מחזיקה באחריות לצינור יבש שנסדק ונקרע. יש גבול, בכ"ז לא נרכש פה רכב חדש - והנזק של ראש המנוע נגרם בלעדית בגלל נהיגה חסרת אחריות ברכב מתחמם.

תגובות באדום

פורסם

לדעתי, אם חברת הליסינג תבוא לקראתכם (דגש על - אם), הם ישתתפו בעלות הצינור והמחבר. את תיקון הראש - לא מאמין שיאשרו לכם.

בכל מקרה - שווה לנסות לפנות אליהם, לעיתים הם נוטלים על עצמם אחריות, גם אם לא באשמתם. נסו ללכת לדבר איתם לא בגישת "ראש בראש".

פורסם

ערב רב

נקודת חולשה ידועה של השברולט הקוריאני

בדגמי 1.4 1.6 עם 16 שסתומים

בית תרמוסטט עשוי פלסטיק מתבקע ללא התראה מוקדמת

לא קשור לחברת הליסינג או לבדיקה לקניה

כשנוהגים ברכב צריכים להיות ערניים גם ללוח השעונים

פה שום תביעה לא תעזור

אולי בטוב יצא משהו

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

שלום!

בעקבות ריבוי מקרים של בקיעת בתי טרמוסטט (פלסטיק), הובאו לארץ בתי טרמוסטט מאלומיניום המנועים תופעות מתמשכות מחוסר נוזל קירור במנוע (פריצת אטם ראש, תפיסת מנוע).

יניב.

***YMM***

DAEWOO LEGANZA

פורסם

חברת הליסינג נתנה אחריות על הרכב ? לכמה זמן ?

לאחותך יש רשלנות תורמת לעניין ההתחממות וזה מה שתטען החברה בבית המשפט אבל יש סיכוי להגיע לפשרה עם החברה על 50% תיקון אם בדיבורים או אם ישכר עו"ד עם שיניים של קרוקודיל... לטיפול בתיק הזה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בתור אחד שעובד בחברת ליסינג אני יכול להגיד בוודאות שיש לך אחריות על הרכב העניין הוא שאתה צריך לדעת איך לדבר.

כלומר להיות הכי לא מבין שיש אתה מבחינתך קנית את האוטו לפני שבועיים והיום התפוצץ המנוע לא יודע איך לא יודע למה

השעון חום עלה לאט או שאחותך לא שמה לב אלא פשוט קרה ברגע אחד.

במקרה כזה האשמה תחול על חברת הליסינג שמכרה לך רכב דפוק (ואני בטוח שהרכב דפוק) כי הטיפול ברכב בזמן שהיה אצל חברת הליסינג הלקוי.

כניסה לפרטים טכנים של מה התנתק ממה מבחינתך הוא רק פתח לצרות ושאלות מיותרות.

יש לך אחריות על המנוע לתקופה מסויימת שהיא בטוח יותר משבועיים.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

לאסף שלום.

אני אתמקד רק במה שהחוק קובע. באים יש לך אחריות על הרכב, אתה ראשאי לדרוש את החלק שנשבר. !!!! מאחר ואין שום רשלנות מקצועית (לדוגמא לאחר תיקון במוסך) אלה שהחלק נשבר מהתישנות או בלאי.

כמה כן אין שום אחריות של נותן האחריות על נזק שנגרם כתוצאה מחוסר זהירות או ו חוסר ניסיון של הנהג , האחריות על הבקרה של המערכות ומניעת נזק היא על הנהג.

אני אתן דוגמאה יתר קיצונית. תיקנתה ראש מנוע , וכעבור שבוע מאורר לא עובד(מסיבה כלשהיא), מנוע מחמם ואתה לא עוצר מייד כי לא ראית, וראש המנוע נשרף שוב. המוסך אינו אחראי . כיון שאתה חייב לבקר את המערכות באופן שוטף ולעצור מייד עם גילוי התקלה כידי לא לגרום נזק למנוע חובת הבקרה היא על הנהג ותפקידו למניעת נזק כתוצאה מ......

זה לגבי החוק היבש. אבל מוסכים וחברות ליסינג נוהגים להתפשר עם הנהג . תנסה להוציא מהם מה אפשר.

סוף שבוע טוב לכולם. וויס יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
  • תוכן חדש...