Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

באמפריזה שלי מודל 95 התקנתי סאב קנווד 600W+מגבר PYLE 1600W עם 4 יציאות וזוג 6/9 קנווד מאחורה 400W וזוג פיוניר 6" מקדימה+טויטרים ורדיו JVC הכל עבד טוב ויפה למשך שנה עד שפתאום אני רואה שהאורות בלילה קופצים עם באס חזק

אז ממה זה קרה האם יש קשר למצבר?

תודה.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

גם אני רציתי לשאול את אותה שאלה ..

לי יש קורולה 95..

מגבר JBL 75.4

סאב של JBL

ורמקולים מאחורה 6.5 לא משהו רציני בכלל..והאורות מקדימה מהבהבים

פורסם

אם היו מתעללים בכם גם אתם היתם צולעים

מי שמעגל פורטים לא בהכרח מעגל פינות!!!! לכל נושא בקשר לפורטים יש לפנות אלי

פורסם

כמו שצביקה (Shorlakk) אמר תתחיל לבדוק את מערכת החשמל ברכב,

החל מחיווט למגבר, פיוז, מינוס, ועד למצבר ואלטרנטור.

היבהובי אורות הם סימן היכר לכך שחסר חשמל ברכב כלומר כמות החשמל שהאלטרנטור מספק קטנה מסך החשמל שהצרכנים צורכים וצריך לעשות קיצוץ בחשמל, איפה זה מתבטא? אורות מקבלים פחות חשמל, זה האפקט הויזואלי...

לגבי ההשלכות לשאר הצרכנים?! מצריך בדיקה, בריא זה בטוח לא...

כמו שבבית אם נפעיל כמות צרכנים גדולה יותר מגובה ערך הפיוז שיש בארון חשמל (בבית רגיל זה 16Amp )אם אני לא טועה

אז יקפוץ הפיוז ויכבו כל הצרכנים.

זאת על מנת שלא יהיה מצב שכתוצאה מכך שהצריכה היא גדולה מידי תווצר התחממות החוט (בתוך הקיר) הבידוד ימס ויווצר ניצוץ.. משם הדרך לשרפה בבית היא לא ממש ארוכה. לכן חברת חשמל קבעו לפי עובי חוט סטנדרטי בבית ואת גודל הפיוז.

לאומת זאת ברכב אין לנו את אותה ההגבלה וזאת מאחר ואנו עובדים במתח נמוך (ההתחשמלות לא תגרום לנזק של ממש לגוף האדם) ואנו מכבידים על "תחנת הכוח" (האלטרנטור) אך הוא מחדש כל הזמן את הזרם (בלי שנצתרך להרים פיוז).

חפרתי לכם אך לדעתי זה חשוב לדעת את הבסיס (גם לבית וגם לרכב!)

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

מרוב שהבאס חזק! הפנסים קופצים :(

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

חחח אליקו... אתה מצחיק...

אם הסאב שלו חזק אז בטח האורות שלך כבר... רגע רגע שמשיהו יתקשר לזק"א לאסוף את הפנסים / ועוד שלל שאריות של הרכב שקופצים להם..

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

;)

כמו שרוני אמר, זה מורה על בעיות מתח ברכב.

ככל שהמתח יורד, המגבר צורך יותר אמפר בשביל לעמוד בהספק הנדרש ממנו.

תחשוב, שב 14 וולט, המגבר אמור לצרוך בסביבות ה 80 אמפר בעומס בשביל להפיק כ 1000 וואט,

ב 10 וולט, הוא יצטרך למשוך מעל 110 אמפר בשביל להפיק את אותו ההספק שהוא מפיק ב 14 וולט.

מה שלא משאיר מתח לשאר הרכיבים ברכב, שאמורים לפעול ב 12~14 וולט.

כאשר המתח נמוך וצריכת האמפר עולה, הכל מתחמם, בגלל שנצרכת יותר אנרגיה [אל תשכח שהפיוזים של המגברים נמדדים באמפרים]

כאשר המתח יורד, ואתה מתחיל לסחוט את המגבר - הצריכת אמפר עולה - הפיוזים נפגעים מזה.

המגבר צורך יותר אמפר = המתח ממשיך לצנוח = אורות מתעמעמים.

אם תדליק מזגן זה גם ישפיע לך על הוונטה ועל עוד כמה דברים :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אצלי יש קומפוננט וסאב על מגבר 4 ערוצים וכנראה שהחשמל מספיק חזק אצלי.. אורות בפנסים בחיים לא רעדו, יש היבהובים קלים במנורה של הבגאז' אבל זה כבר צרכן חלש ושולי...

HU: Pioneer deh-6050UB, AMP: boss ch-650.

Suzuki Jimny 2003:-P

פורסם

אני לא זוכר את ההסבר המדוייק, אבל בעת "מכת באס" ההתנגדות שהמגבר רואה מכפילה את עצמה פי כמה מההתנגדות הנומינלית (הסאב והוופרים מתקרבים לנקודות ה FS שלהם, מה שמרבע-מחמש ואף יותר את ההתנגדות שהמגבר רואה).

בגלל שהמגבר מנסה להתנגד לזה הוא צורך כמות גבוהה יותר של זרם -> מביא לירידת מתח -> מביא להיבהובי האורות.

מגבר בעל ספק כוח מיוצב (כמו המגברים של JL) כמעט ולא מושפעים מנפילות מתח כאלה וכתוצאה מכך כמעט ואין הבהובי אורות.

בכל מקרה, במגבר שבנוי טוב ונכון חשמלית + רכב בעל מערכת חשמל תקינה - הבהובי אורות כמעט לא צריכים להיות מורגשים או מקסימום שוליים וזניחים. כל זמן שמערכת החשמל נשארת יציבה לא הייתי טורח ליחס לכך יותר מדי חשיבות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...