Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטכנולוגיה של היום יש חומרים אורגנים ואנאורגנים אשר יעודם הוא להקטין את החיכוך בחלקים נעים

ואם חלקיקים אלו נצמדים לחלקים הנעים ומקטינים את החיכוך אז לא נכון לומר כי אם אין בעיה במנוע אז לא צריך לשים שום תוסף

פורסם
בטכנולוגיה של היום יש חומרים אורגנים ואנאורגנים אשר יעודם הוא להקטין את החיכוך בחלקים נעים

ואם חלקיקים אלו נצמדים לחלקים הנעים ומקטינים את החיכוך אז לא נכון לומר כי אם אין בעיה במנוע אז לא צריך לשים שום תוסף

ידידי היקר,

עוד לפני שנולדת ייצרני השמנים התחילו להוסיף לשמן מנוע את כול התוספים ששמן מנוע איכותי מכיל.

בדור של שמנים סינטטים אין צורך בשום תוסף.

איזה כייף לי :)

פורסם

עמית שלום

כבר פתחת שרשורים דומים. מה הפואנטה? נסח את שאלתך בבירור כך שנדע מה לענות לך.

שמנים איכותיים מכילים את כל התוספות הנידרשות לפי סוג התקן שבו עומד השמן.

ישנם שמנים כמו L&M המכיל את התוסף MOS2 שזה למעשה המוליבדנום או מוליבדן, חומר סיכה שנימצא בשימוש במכונות הגדולות בחלקים העוברים חיכוך רב למניעת אותו החיכוך והבלאי כמובן.

הוספת תוסף שמן לשמן שרוף/בלוי לא יחדש את השמן!!!

מקווה שעזרתי

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

בהקשר הזה:

™NANOLUB תוסף שמן חדשני ומתקדם המתבסס על חומר ייחודי שפותח במכון וייצמן ומאפשר להפחית משמעותית את החיכוך והבלאי במנוע.

מרק היקר גם לפני שאתה נולדת בשביל לייצר 100 כ"ס היה צריך מנוע V12

ננולוב.doc

ננו 1.doc

פורסם

תוסיף את התוסף למנוע של הרכב שלך ובעוד מספר שנים או 50K תפרק את המנוע לגורמים וספר לנו מהי מידת השחיקה לעומת מנוע שנסע ללא התוסף תוצרת מכון ווייצמן.

פורסם
בהקשר הזה:

™NANOLUB תוסף שמן חדשני ומתקדם המתבסס על חומר ייחודי שפותח במכון וייצמן ומאפשר להפחית משמעותית את החיכוך והבלאי במנוע.

מרק היקר גם לפני שאתה נולדת בשביל לייצר 100 כ"ס היה צריך מנוע V12

אדון מרק - כבר לאחר ההודעה הראשונה הבנתי עם מי יש לי עסק ושאתה אדם שאוהב רק את עצמו וחושב שהוא יודע הכי טוב מכולם ואל תיפגע אתה לא לבד יש הרבה כאלה ,אז אם אין ברצונך ללמוד ולהפנים אל תזלזל באחרים הבדיחות הציניות שלך רק מעידות על רמתך

פורסם

עמית שלום!

לאור תשובותיו של מרק לאנשים בפורום, והמקצועיות אותה הוא מפגין + הרצון לעזור ולשתף בידיעותיו, אני סבור שבלשון המעטה,

אתה טועה בקשר אליו !

(אתם יכולים שלא להסכים בסוגיית השמן - אך בקשר למרק טעית).

alfa 156 2.5.

פורסם

מה שהתכוונו לומר לך הוא שהתוספים הללו בטלים בשישים ביחס של עלות תועלת במצב השמנים כיום.

כלומר,התועלת משימוש בתוסף שכזה היא חסרת משמעות מכיוון שהשמנים כיום מהונדסים כך שיתנו את ההגנה המקס' למנוע ללא שימוש בתוסף חיצוני שבסופו של דבר תורם יותר לכיסו של היצרן/יבואן מאשר לבריאותו של המנוע שלך.

ובנוגע למרק - אתה קצת לא בכיוון.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם
אדון מרק - כבר לאחר ההודעה הראשונה הבנתי עם מי יש לי עסק ושאתה אדם שאוהב רק את עצמו וחושב שהוא יודע הכי טוב מכולם ואל תיפגע אתה לא לבד יש הרבה כאלה ,אז אם אין ברצונך ללמוד ולהפנים אל תזלזל באחרים הבדיחות הציניות שלך רק מעידות על רמתך

אין לי שום רצון להתווכח איתך וגם עם המסמך שצירפת וכתבת כביכול שהפיתוח הינו של מכון ווייצמן (לצערי לא ראיתי שום הוכחה לעניין).

לעניין...

1. הוספת תוסף לשמן המנוע בתקופת האחריות של הרכב מבטלת את אחריות הייצרן/ייבואן לתקלות במנוע.

2. תוספים לשמן מנוע צצים כמו פטריות לאחר הגשם. תוסף תוצרת LM,STP, ועוד

3. בתקופה שבשוק היה רק שמן מינרלי ללא חבילת תוספים המשפרת את תכונות שמן המנוע אכן היה טעם לבדוק תוסף זה או אחר לאחר בדיקה מדוקדקת וכמובן בסיום האחריות על הרכב.

לפני 10 או 30 שנה אחורה פותח תוסף שמן למנוע הנקרא PTFE או בשמו בשוק טפלון ואכן נמצא שהוא תורם לחיסכון בדלק והורדת מידת השחיקה ובלאי של המנוע מאז ייצרני השמנים פיתחו שמנים סינטטים המכילים את מירב ומיטב התוספים למנוע בהתחשב לא רק בהורדת הבלאי אלה גם בהורדת זיהום סביבתי ועוד המון פרמטרים.

את מי אתה רוצה לשכנע בשימוש בתוסף שלא ברור לי מי מוכר אותו ? אתה משכונע שהתוסף מעולה אז קדימה שפוך למנוע.

פורסם

שלום רב!

את דעתי על תוספים לשמן ולדלק, כולם כבר יודעים.

זהו מפרט של המשווק , חברת סונול המפיצה את המוצר, לעיונכם:

http://www.sonol.co.il/sites/sonol/_media/catalog_product2/275_cp_pdf_ed055.pdf

את תרומתו של מרק לפורום, תרומה שלא תסולא בפז, בזה אין שום חילוקי דעות!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כאחד שיש לו לא מעט אי הסכמות עם החבר מרק 10 - במיוחד על רקע חיבתו הביזארית למוצרי הקונצרן - אני יכול להגיד לך שאתה טועה.

הבחור עתיר בידע וכדאי מאוד להקשיב לו, שלא לדבר על הרצון הטוב שתמיד הוא מפגין.

לפני 10 או 30 שנה אחורה פותח תוסף שמן למנוע הנקרא PTFE או בשמו בשוק טפלון ואכן נמצא שהוא תורם לחיסכון בדלק והורדת מידת השחיקה ובלאי של המנוע מאז ייצרני השמנים פיתחו שמנים סינטטים המכילים את מירב ומיטב התוספים למנוע בהתחשב לא רק בהורדת הבלאי אלה גם בהורדת זיהום סביבתי ועוד המון פרמטרים.

למיטב זכרוני קראתי פעם שהתוסף הזה אכן מקטין שחיקה בשלב הראשון.

בשלב שני התוסף מתפרק והופך לגז, הגז תוקף את ראשי המנוע מאלומיניום.

לכן, ציני עד כמה שזה יישמע, דווקא התשובה שסע עם התוסף 50,000 ק"מ ותפרק את המנוע, זו התשובה הנכונה מכולן.

פורסם

זה שתוסף זה או אחר ישפר חיכוך זה בהחלט יתכן, אך מה הבעיה האמיתית עם תוספי שמן? שלא ידוע האם במשך הזמן התוסף יפגום בהרכב הכימי של השמן ובחבילת התוספים שבו, יפר את האיזון בשמן מבחינה חומצית ובסיסית ויקצר משמעותית את אורך חייו או ישנה תכונות שלו.

על כן בתעשיית השמנים לא מקובל להוסיף תוספי שמן מעבר לתוספות הקיימות בשמנים איכותיים כיום.

פורסם

עמית ידידי,

זה בסדר אני רגיל להגיב לפעמים בצורה לא מלבבת במיוחד.

תשובתיי בעניין שמנים מסתמכות על מידע מייצרני הרכב ובמיוחד מתוך ספרות מקצועית של חברת LM (ספר עב קרס) שקראתי בעבר.

אני ממליץ לך לחפש ב-EMULE ספר ישן יחסית של HAYNES השוקל 50MB הנקרא

Haynes Techbook Modern Engine Tuning

קיים בספר פרק העוסק בתוספי דלק / שמן /נוזלי קירור הנכתב על-ידי מהנדס בעל שם שבדק את הסיסמאות כמו "תוסיף תוסף X והרכב יסע כמו פורשה עם 200 כוחות-סוס".

חבל רק שחברה שלי לא קרא את התגובה שלך :-)

• תוכן חדש...