Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קידוח בבטון מזויין (מקלט)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום המנוסים בעבודת שיפוץ "עשה זאת בעצמך"

מהם הכלים הדרושים לקידוח חורים בבטון מזויין (קיר של מקלט)?

האם מקדחה רגילה (עם אופציית דפיקה) מספיקה?

האם יש צורך במקדח מיוחד או שמקדח רגיל המיועד לבטון מספיק טוב?

בברכה

פורסם

ברור לך שזה הופך את המקלט לסתם חדר ?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

התסכול שלך מובן, אבל כדאי שתשנה את הגישה.

יכול להיות שזה לא אישי, פשוט עובר על הקיר שלך יום לא מוצלח.

אין צורך לרדת לגסויות ולקרוא לו בשמות. נסה לדבר אליו, להבין מה גורם להתנהגות הזאת.

:wink:

ובנימה רצינית יותר, אני בטוח שכל מוכר בחנות "טמבור" השכונתית יוכל לענות על שאלתך.

מעבר לכך, חכה לעצות נוספות מבעלי ניסיון.

בהצלחה.

פורסם

השאלה היא האם זה חור "עובר" או שזה חור כדי לתלות משהו.

אם זה חור כדי לתלות עליו משהו, אז מקדח ווידיה ומקדחה רגילה יעשו את העבודה טוב. רצוי להתחיל את הקידוח עם קוטר מקדח קטן ואז לעלות.

אם זה חור עובר זו בעיה, מקדחים "רגילים" לא מספיק ארוכים. ואילו שהם כן מיועדים לפטישון. וזה לא סתם, כי כדי לקצוב קיר בטון עבה מקדחה, חצי מקצועית, רגילה תשבוק חיים. פטישון, אפילו הפשוט לא. ניסיתי...

מה אתה רוצה לעשות?

אגב, אתה לא מתכוון לקדוח חורים בקטרים של 15 מ"מ ומעלה, לא?

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

מקדחה מספיק טובה שיש לה אופציית רטט מספיקה עם מקדח בטון

לדוגמא בוש כחול :twisted:

אני בניתי בממ'ד חדר ארונות שזה אין-סוף ברגים בקיר ואותה מקדחה נרתמה לעזרת כל הבניין שאחרי ששמעו את הרעידות מהדירה שלי.

אז מספיק מקדחה טובה לא צריך פטישון, תוכל לדעת אם היא מספיק טובה ע'י זה שאם אתה רואה את הסוף..

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מדובר רק על קידוח חורים להכניס בהם ברגים לא גדולים במיוחד. אני מבין מהתגובות שמקדחה בינונית+ ומקדח רגיל המיועד לבטון יעשו את העבודה.

פורסם

וכמו שנאמר, כך בחשבון שכל חור קטן שאתה עושה בקיר, מחליש את רובו באופן דיי משמעותי.

במדינה כמו שלנו, עדיף שיהיה עובש על קיר בטון מזוין, העיקר לא להחליש אותו.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

הגזמות פרועות. אפשר לחשוב שהוא מתכוון לחצוב כוכים של יונים במקלט.

חורים שבהם מכניסים ברגים לא מחלישים קירות, זה פשוט קשקוש.

לפותח השרשור - מקדחה סבירה עם רטט ומקדח סביר יעשו את העבודה.

אם זאת לא מקדחה מקצועית במיוחד, תן לה לנוח ולהתקרר מדי פעם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
וכמו שנאמר, כך בחשבון שכל חור קטן שאתה עושה בקיר, מחליש את רובו באופן דיי

זה לא נכון.

לחור קדיחה בקיר בטון אין השפעה על חוזק הקיר.

ההשפעה היחידה, בממ"ד היא שאם החור עובר לצידו השני, החדר לא יהיה אטום נגד גזים. את הקיר זה לא מחליש.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
זה לא נכון.

לחור קדיחה בקיר בטון אין השפעה על חוזק הקיר.

ההשפעה היחידה, בממ"ד היא שאם החור עובר לצידו השני, החדר לא יהיה אטום נגד גזים. את הקיר זה לא מחליש.

ראיתי פעם בטלוויזיה תוכנית על ממ"דים, בה הם מראים כל מיני עובדות ומיתוסים על הדברים הללו, ועושים זאת בעצמם.

בקיר בטון שהם קידחו בתוכו חורים ממוצעים ותלו עליו תמונות וכדומה, הקיר היה חלש יותר וראו עליו סימני שבירה והיחלשות בעת פיצוץ חיצוני.

על הקיר השלם ראו רק מעט סימני שבירה והיחלשות.

אם התוכנית באה כבדיחה, אשמח לדעת מכם.

אגב, אם למישהו זה עוזר, זה היה בדיסקברי.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

האם מקדחה רגילה (עם אופציית דפיקה) מספיקה?

האם יש צורך במקדח מיוחד או שמקדח רגיל המיועד לבטון מספיק טוב?

מניסיון _ארוך טווח_ עם קירות טרומיים וקירות ממ"ד (בכפוף לשימוש בכלים טובים; מקדחה רוטטת של בוש\מקיטה), העבודה עם פטישון היא עולם אחר ל-ג-מ-ר-י ביחס למקדחה רוטטת.

אי לכך ובהתאם לזאת - אם מדובר בעבודה חד פעמית ויתר הבית הוא קירות בלוקים, תשאיל או תקנה מקדחה רוטטת.

אם ביתר הבית לא חסרים קירות מבטון, רכוש פטישון.

פטישונים מקצועיים שמתאימים גם למטרות ביתיות של בוש ומקיטה אפשר להשיג בכל חנות לכלים והמחיר עומד על 800-900 שח לפטישון בעוצמה של כ-3 ג'אול בקירוב, כולל אופצית חציבה (ביטול סיבוב) וכמובן מחבר מהיר SDS PLUS.

בחצי מחיר (ואף פחות) יש כלים סיניים (ייתכן ולפעולות פשוטות ביתיות הם עושים את העבודה).

אני רכשתי פטישון של KRESS (כלי גרמני עם שנתיים אחריות, סביבות 900 שח) לפני קרוב לשנה למטרת שיפוצים בבית - ומבלי להיכנס יותר מידי לפרטים טכניים, המכשירים מהסוג הזה (גם של בוש ומקיטה) "לא רואים" מקדחה רוטטת, טובה ככל שתהיה. לא רק שאתה נדרש להפעיל רבע מעוצמת הלחץ על המכשיר כלפי הקיר בזמן קידוח, אלא שהם קודחים לפחות פי 4 יותר מהר ממקדחה רוטטת ומסוגלים לחצוב בקיר בטון דיי בקלות (באמצעות הפטישון גם חצבתי בלי הרבה מאמץ 3 חורים בקיר טרומי של 15 ס"מ עובי לצורך העברת של צנרת מזגנים מהבית לכיוון המרפסת בה יושבים המנועים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מניסיון _ארוך טווח_ עם קירות טרומיים וקירות ממ"ד (בכפוף לשימוש בכלים טובים; מקדחה רוטטת של בוש\מקיטה), העבודה עם פטישון היא עולם אחר ל-ג-מ-ר-י ביחס למקדחה רוטטת.

אי לכך ובהתאם לזאת - אם מדובר בעבודה חד פעמית ויתר הבית הוא קירות בלוקים, תשאיל או תקנה מקדחה רוטטת.

אם ביתר הבית לא חסרים קירות מבטון, רכוש פטישון.

פטישונים מקצועיים שמתאימים גם למטרות ביתיות של בוש ומקיטה אפשר להשיג בכל חנות לכלים והמחיר עומד על 800-900 שח לפטישון בעוצמה של כ-3 ג'אול בקירוב, כולל אופצית חציבה (ביטול סיבוב) וכמובן מחבר מהיר SDS PLUS.

בחצי מחיר (ואף פחות) יש כלים סיניים (ייתכן ולפעולות פשוטות ביתיות הם עושים את העבודה).

אני רכשתי פטישון של KRESS (כלי גרמני עם שנתיים אחריות, סביבות 900 שח) לפני קרוב לשנה למטרת שיפוצים בבית - ומבלי להיכנס יותר מידי לפרטים טכניים, המכשירים מהסוג הזה (גם של בוש ומקיטה) "לא רואים" מקדחה רוטטת, טובה ככל שתהיה. לא רק שאתה נדרש להפעיל רבע מעוצמת הלחץ על המכשיר כלפי הקיר בזמן קידוח, אלא שהם קודחים לפחות פי 4 יותר מהר ממקדחה רוטטת ומסוגלים לחצוב בקיר בטון דיי בקלות (באמצעות הפטישון גם חצבתי בלי הרבה מאמץ 3 חורים בקיר טרומי של 15 ס"מ עובי לצורך העברת של צנרת מזגנים מהבית לכיוון המרפסת בה יושבים המנועים).

איציק

כפי שרשמתי וגם איציק...פטישון עם אופציה של קידוח יעשה את העבודה בקלות יתרה וללא מאמץ מיוחד,אני רכשתי עבור שימושים בייתיים פטישון כזה של הום סנטר ב300 שקלים..יש לציין שהוא עבר שיפוץ מסיבי של בית ללא פגע והגבר גבר הזה עבד כמו חמור... כל הבית היה מלא בחציבות לחשמל ואינסטלציה(מבחינתי היה שישרוד את השיפוץ ואז לזרוק אותו ),אבל להפתעתי הרבה הוא נשאר חי.

לגבי קדיחות בקירות,הפטישונים הללו פשוט חזקים בטרוף ועל קיר רגיל יש לאחוז ממש ללא לחץ כי החור יכול להגיע לצד השני של הקיר בקלות,בבטון מזויין לדעתי הקידוח פשוט יחליק כמו סכין בחמאה רכה:mm_tongue.

בהצלחה

• תוכן חדש...