Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קידוח בבטון מזויין (מקלט)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא נכון.

לחור קדיחה בקיר בטון אין השפעה על חוזק הקיר.

ההשפעה היחידה, בממ"ד היא שאם החור עובר לצידו השני, החדר לא יהיה אטום נגד גזים. את הקיר זה לא מחליש.

כמה קירות פוצצת בעברך?

אז אני פוצצתי כמה ,(הנסיון שלי לא מדעי כי כל בית או מבנה שהורדנו היה שונה ,אבל זה מה שאני חושב לאור מה שראיתי ) אומנם חור אחד לא יהיה משמעותי כנראה , אבל להפוך ממ"ד לחדר ארונות זה כבר ישפיע .

בפיצוץ ( במיחוד אחד צמוד) הבטון עובר רעידה , הרשתות ברזל יחזיקו אותו עומד (אם הפיצוץ לא יקרע אותן שאז יווצר חור ) ,הבטון יחזיק אותו אטום .

ככל שהבטון פחות רציף יהיה לסדקים יותר קל להיווצר ,ומכאן הדרך לחדירת גזים קצרה .

זה החדר שכנראה בשנים הקרובות יהיה יותר משמעותי לחיים שלכם מאשר הצמיגים ברכב , למה פה אתם מוכנים להתפשר ולקחת סיכונים?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

זה החדר שכנראה בשנים הקרובות יהיה יותר משמעותי לחיים שלכם מאשר הצמיגים ברכב , למה פה אתם מוכנים להתפשר ולקחת סיכונים?

ובאווירה אופטימית זו.... :|

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

תוריד את המשקפיים הורודות האלה .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם
כמה קירות פוצצת בעברך?

לא מעט, ולמרות זאת אינני רואה את הקשר ל"פיצוץ קירות" . קרא את השרשור שוב.

במסגרת עבודתי אני אחראי על תכנון ואישור שיפוצים רחבי היקף בבתי מגורים. אינני יודע מהו נסיונך המקצועי, ומהי השכלתך, אבל על סמך השכלתי ונסיוני קדיחה לתליית תמונה לא מחלישה את הממ"ד.

(אני לא מתייחס לפיצוצים, ניסורים, או פתיחת פתחים חדשים בממ"ד, שמחייבים תכנון מחדש).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לגבי הקשר צירפתי תמונה .

גם אם יש לו ראש כימי הוא יוצר גם פיצוץ (אומנם קטן יחסית)

הידע שלי בתחום נוגע באיך להוריד ולא איך לבנות ,וכתבתי שאיני מקצוען.

לגבי בורג אחד גם כתבתי שכנראה לא יקרה כלום.

פיצוץ של פגיעה לא ישירה ירעיד את המבנה ,מסכים איתי ?

להבנתי קיר בטון שעובר רעידה כזו והוא רצוף קדיחות (תן לי לנחש לחדר ארונות : לכל מדף שני "ר" כל אחד 3 ברגים ,ה "ר" במרחק חצי מטר אחד מהשני וארבעים ס"מ בגובה בין מדף למדף , באזור ה18 קדיחות למטר מרובע )יסדק ביתר קלות מאשר קיר לא קדוח .

בפגיעה ישירה גם פצ"מר יפגום באטימות של הרבה ממ"דים (ואת זה אנחנו כבר יודעים טוב מאוד).

images.jpg

פורסם
על סמך השכלתי ונסיוני קדיחה לתליית תמונה לא מחלישה את הממ"ד.

(אני לא מתייחס לפיצוצים, ניסורים, או פתיחת פתחים חדשים בממ"ד, שמחייבים תכנון מחדש).

רז השאלה היותר מעניינת היא לא לגבי דיבל 6 מ"מ באורך 30 מ"מ אלא לגבי דיבל 10-12 מ"מ באורך 100-120 מ"מ.

האם קדח כזה (עיוור או מצד לצד) יפגע בחוזק המבנה באופן משמעותי? אותה השאלה גם לגבי עמודי שלד מבטון.

פורסם
מהם הכלים הדרושים לקידוח חורים בבטון מזויין (קיר של מקלט)?

איך בדיוק המקלט הפך לממ"ד ?

אאל"ט, עובי דפנות מקלט גדול משל ממ"ד.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אביב,

עובי קיר תקני בממ"ד הוא מינימום 20 ס"מ בטון, ו-25-30 ס"מ בקיר חיצוני עם חלון (תלוי בסוג החלון: כנף חיצונית / כיס).

בנושא תקן אטימות גזים - ממ"ד שבו קדח חודר לא יהיה אטום, ולכן לא יהיה תקני.

בממ"ד בו קדחו דיבל בעומק הקיר, שאינו חודר מצד לצד - אין החלשות מבנית (בהנחה שלא פוררו את כל הקיר בקדחים, אלא מדובר בקדחים בודדים).

בהקשר של שאלתך לגבי עמוד / קורה -

החוזק נחלק ל-2 רכיבים. הבטון עמיד בלחיצה בלבד, ואינו חזק במתיחה, והברזל שבו ("זיון") עמיד במתיחה. בקורה למשל פועלים גם כוחות מתיחה, וגם כוחות לחיצה.

אם תקדח, ובמקרה / רשלנות תחתוך את ברזל הזיון - פגעת בחוזק הרכיב במתיחה, ואתה מחליש את הקורה / עמוד משמעותית.

אם תקדח רק בבטון קדח כזה(במידות מילימטריות) ולא תפגע בברזל - השפעתו זניחה על העמוד / קורה.

בעמוד ניתן להעביר אפילו צנרת מיים (ניקוזים בקוטר של 10 ס"מ למשל), ובקורה ניתן לקדוח קדחים, בתנאי שאינם במסלול ברזל הזיון, ואינם משנים את הגובה הסטטי שלה.

לסיכום - כל מקרה לגופו. אין בעיה לחשב ולתכנן קדחים בקורות ועמודים.

דיבל לא מחליש את הממ"ד, ובפגיעה ישירה של סקאד למשל, בכלל לא בטוח שהממ"ד יעזור... עם או בלי הדיבל.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
איך בדיוק המקלט הפך לממ"ד ?

אאל"ט, עובי דפנות מקלט גדול משל ממ"ד.

.

לא הזכרתי בכל התכתובת שלי את המילה ממ"ד. העונים לשאלתי הניחו שמדובר בממ"ד. אני התכוונתי לקיר חיצוני של מקלט של בית משותף.

פורסם

אחרי שכבר החליטו בשבילך שאתה בונה חדר ארונות בממ"ד, הדיון יעבור לזה שמה פתאום אתה בונה חדר ארונות בשטח המשותף :wink:.

רואי שחורות יסבירו לך שקידוח בקיר המקלט יגרום להתמוטטות כל הבנין :brickwall:.

בכל אופן, כפי שהבנת, מקדחה רוטטת רגילה ומקדח וידיה מתאים, יספיקו לקידוחים בודדים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מומלץ לקדוח בפטישון, אפשר במקדחה.

במידה ותעבוד עם מקדחה עבוד במהירות סיבוב גבוהה ועומס נמוך יותר ותן למקדח להתקרר בין הקדיחות.

הסיבה לכך היא שקידוח כזה הוא עומס רציני על המקדחה( שהיא בטח 500-650W ) אם נעשה בעומס גבוה ומהירות סיבוב נמוכה, ובסל"ד גבוה קשה לחמם מקדחה טובה אך קל לחמם ולטחון מקדח, ההבדל הוא שהוא עולה שקלים בודדים.

• תוכן חדש...