Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

 

לאחרונה, עקב בעייה מעצבנת (ויותר מכך, יקרה) בטויוטה שלי החלטתי שע"מ להוזיל עלויות אני אחפש ואזמין את החלפים מחו"ל. מאחר ולדעתי למחירי החלפים בארץ אין להם ולו טיפת אחיזה במציאות, שליפת המק"טים של החלפים הדרושים מתוכנת המק"טים של טויוטה והרצתם בגוגל פתחו בפני עולם וירטואלי ענק של מבחר, ובעיקר מחיר מגוחך ביחס לארץ. עד כמה מגוחך? הפרשים של מאות אחוזים :roll:.

 

ברור לי שאנחנו חיים בישראל, ארץ מוכת מיסים.

ברור לי שיש הרבה אנשים שמעורבים בתהליך - משלב היצור, דרך הפצה, הובלה ואחסנה וכלה במכירה.

 

אבל כל זה לא מסתדר לי כשפילטר שמן מקורי עולה בארה"ב 4.33$ (16 ש"ח) ובארץ עד לפני חצי שנה הוא עלה 76 ש"ח, כולל מע"מ.

כשפילטר יוצא מתאילנד לארה"ב זה לא כמו פילטר היוצא מתאילנד לישראל? איך בארה"ב המחיר לצרכן הוא כמעט חמישית (!) מהמחיר לצרכן בארץ? מחיר רכב עממי חדש בארץ הוא לא פי 5 ממחיר אותו הרכב בארה"ב, איפה היחס במחירי החלפים??

 

איך זה שגומייה מסויימת עולה בארץ 33 ש"ח (אחרי הנחה, כי יש לי עיניים יפות) בעוד בארה"ב היא עולה 2.45$ (8.8 ש"ח)? איך עלות הגומיה בארץ גבוהה פי 4 ממחירה בארה"ב?

 

איך זה שפילטר דלק מקורי עלה לי 22$ (80 ש"ח) ולפני 3 שנים הוא עלה בארה"ק 462 ש"ח?! אני בכלל לא רוצה לדעת איפה נמצא מחירו היום... :?

 

אני לא אומר שמוסכים ויבואנים לא צריכים להרוויח כי כולם צריכים להרוויח, אבל איפה הפרופורציות? איך זה שבתור לקוח פרטי, אחרי הזמנה אווירית קטנה ותשלום מיסים עדיין קיים חסכון של עשרות אחוזים?? איך זה הגיוני? ואני בכלל לא מזכיר את העובדה ששילוח ימי + כמות גדולה + קנייה ישירה מהיצרן או המפיץ זולה ליבואן בעשרות אחוזים :roll:. לאן הולך כל הכסף הזה?

 

אני גמרתי עם קניית החלפים בארץ, לפחות עד שמישהו יעשה משהו בעניין.

 

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איך ביצעת את היבוא של החלף? המוכר שלח לך אותו לארץ?

אני גם חיפשתי לקנות חלפים בחו"ל, אבל לא ידעתי איך להביא אותם.

יש חברות שאפשר לקנות דרכם והם מייבאים, אבל לא כל דבר.

מה לגבי מכס?

 

אשמח לשמוע פרטים.

תודה

פורסם

בעיה מוכרת.

בימים אלו אני עוסק במציאת חלק מסויים עבור הבורה של אבי.

בינתיים קיבלתי הצעה ממוסך מורשה ועוד הצעה מחנות חלפים, כאשר אני עדיין ממתין לעוד כמה הצעות מחיר שאמורות להגיע.

מה אומר ומה אדבר: כבר בהצעה הראשונה שקיבלתי, מבלי שניסיתי אפילו להתמקח או להפעיל קומבינות כאלה ואחרת, קיבלתי מחיר הנמוך בלא פחות מ-30% מהמחיר שקיבלתי במוסך המורשה (כמובן שהמחיר לא כולל עבודה, אלא מדובר במחיר החלק בלבד)!!!

לאחר שכל העיסקה תושלם, אני אתן יותר פרטים לטובת שאר הקוראים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

 

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כן, מעצבן, הכל בארץ ללא פרופורציה וכבעלים לGMC וכשזה מגיע לUMI (סתם דוגמא, לא משהו אישי) בכלל המחירים מאבדים קשר למציאות ולכן שמתי לזה סוף מזמן. הכל מגיע מארה"ב, מקס' 10 ימים במשלוח אוירי, מחיר ללא תחרות.

לשם הדוגמא ומדובר גם בסיפור עצוב, הייתי צריך שני טלסקופים לחלון אחורי בGMC ג'ימי. הצעת מחיר מהחברה 600 ש"ח :shock:. נקנו בארה"ב ב18$ + כ20$ משלוח, סה"כ כ150 ש"ח. הסיפור העצוב מגיע כאן, עברתי בפירוקיה מסוימת של חבר והבחנתי שבאיזה פינה זרוקים זוג טלסקופים ממש קצרים (חיפשתי לפני זה בפירוקיות, לא מצאתי משהו תואם) בדיקה מהירה הראתה שהם מתאימים בול אחד לאחד כמו כפפה ליד. קניתי אותם ב50 ש"ח. ואז שאלתי "תגיד, מאיזה רכב הם ירדו?" והוא ענה "פיאט פונטו".

פורסם

תתפלאו אבל יש מכוניות (האונו שלי..חח) שיותר זול בארץ לאומת ebay. במקרה של מכוניות חדשות/יפניות היבואן פשוט מאוד סתם עושה עליכם רווח יפה מאוד.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אני מטפל ב-4 רכבי טורבו-דיזל מסוג פורד קונקט. מחיר פילטר סולר בחברה עולה כ-500 ש''ח, אני רוכש פילטרים חליפיים של BOSCH ב-100 ש''ח כ''א.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
תתפלאו אבל יש מכוניות (האונו שלי..חח) שיותר זול בארץ לאומת ebay. במקרה של מכוניות חדשות/יפניות היבואן פשוט מאוד סתם עושה עליכם רווח יפה מאוד.

 

נכון, או שלחילופין ההפרש כל כך מזערי שכבר שווה יותר לקנות בארץ ולחסוך כאבי ראש ומשלוחים.

הכל תלוי ברכב, למרות שבגדול ניתן לאמר שמחירי החלפים בחו"ל זולים יותר.

ROOONEEYY

פורסם

תלוי איזה מוצרים ותלוי איך הם מסווגים, ומה משקלם. כלומר זה תלוי בהרבה פרמטרים. פילטרים למיניהם וגומיות, רצועות, וחלקי מחשב למיניהם סביר להניח שעוברים ללא בעיה במכס, לעומת זאת, ציריות למשל או ראש מנוע, חלקי חוץ ושאר חלפים ששוקלים הרבה וגדולים, סביר להניח שיעברו איזה ביקורת של המכס.

ROOONEEYY

×
×
  • תוכן חדש...