Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

גיא , בדקתי ומצאתי , לפחות לגבי "אגד ". בגלל קניית כמות עצומה של אוטובוסים ,"אגד " קיבלה מסוכן "וולוו " מעמד של מוסך מורשה

הם מקבלים חלקים מקוריים בהנחות מפליגות כך שלא כדאי להם להרכיב חלקים לא מקוריים .

יותר מזה , המוסך המרכזי שלהם בחולון נותן שירות גם לגורמים אחרים פרטיים ומשתמש לשם כך בחלקים ש"אגד " רכש לצי האוטובוסים שלו . הם למעשה מתחרים במוסכים המורשים של "וולוו " ונחשבים יחסית זולים כי יש להם אפשרות להוריד מחירים בגלל עלות חלפים נמוכה .

כנ"ל עם האוטובוסים של "דאף ". "תשתית " יבואני "דאף " שותפים העיניין [ אגד תעבורה ]ולכן יש להם אינטרס להשתמש בחלקים מקוריים .

בקיצור גיא , חלקים לא טובים כמו מסננים אינם הסיבה להתלקחות אוטובוסים , לפחות לא ב"אגד ".

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
גיא , בדקתי ומצאתי , לפחות לגבי "אגד ". בגלל קניית כמות עצומה של אוטובוסים ,"אגד " קיבלה מסוכן "וולוו " מעמד של מוסך מורשה ".[/quote

יעקב- שמחתי לקרוא שאגד מתחרה ופועלת שוק תחרותי, מקווה שהמחירים הנמוכים של התיקונים יגיעו גם לכיס הצרכן..

לא קבעתי שהמקור לשריפות הוא חלקי חילוף מאיכות זבל, אין יכולות או רצון או מנדט לקבוע. אלא אם כן ישלמו לי והרבה להוכיח מה שקרה שם.

יחד עם זה, תראה- כתוב בגמרא- ואני לא דוס- מושג שנקרא "שור מועד", זה מקרה של שור שחוזר וגורם נזקים לסביבה, שובר הורס ונושך, ובעליו וחייב תשלום הנזקים. אם השור הורג אז הורגים אותו..

זה המשל, והנמשל - אם יש כל כך הרבה מקרים של אוטובוסים ש"בוערים מעצמם" אז מישהו חייב בתשלום עבור הנזק, לא רק להחזיר כסף לנוסעים אלא לפצות את הנוסעים והנהגים האחרים שנתקעו בדרך, לשלם לשוטרים ולמכבי האש. אם המצב חוזר אולי צריך להרוג - זאת אומרת להוציא את הדגם ההוא משירות.

לגבי משאית המאן 33.430 השרופה- מישהו שם ישלם על הנזק, אם זו משאית חדשה באחריות אז היצרן אולי ידרש לפיצוי, ואז ייאלץ להוכיח שזה לא כשל מבני אלא רשלנות, אם הביטוח יצטרך לשלם אז יש לו אנשים בכל חור שינסו להוכיח שהשריפה נגרמה בגלל כל מיני גרמי שמיים והביטוח לא אחראי. קשה להאמין שבעל המשאית ישתוק ויספוג נזק כזה...

בשורה תחתונה - להבדיל מ"אגד" שיכול לספוג איכשהו אוטובוס שהופך לגוש פלסטיק שרוף, כשזה מגיע לקטנים יש חקירות ובדיקות שאפשר לקוות שמהם יקבעו תקנות מה מותר מה אסור.

My 2 cents

פורסם
ההיתהפכות של משאבת הבטון בגבעתיים נבעה כתוצאה מאי פתיחת המייצבים בצד השמאלי של המשאית ויש לי תמונה של זה.

מדובר ברשלנות שלדעתי פושעת.

ליאור,

בגדול אתה צודק, אבל "רשלנות פושעת" היא מושג וודאי, זאת אומרת שבא חוקר בדק ומצא שמפעיל התרשל, והוגש כתב אישום נגד מפעיל המשאבה.

אני לא יודע מה התקנות היבשות של הפעלת משאבת בטון, זה רחוק ממני, אבל קרוב מצד העניין הטכני- בזה אני דווקא כן עוסק: אפשר לפקח טכנולוגית על הפעלת המשאבה, להתקין יח' בקרה שתאפשר הפעלת המשאבה רק כאשר 4 המייצבים למטה, פתוחים ברדיוס מקסימלי, או לא לתת מעבר שמן לבוכנות בבום לפני שהמשאית מיוצבת, מאוזנת, מפולסת וכל הגלגלים באוויר. אם המפעיל מתחכם אז המערכת תאגור נתונים חריגים ותשלח אותם דרך מודם סלולרי לאח הגדול (משרד התחבורה, נניח). הבעיה היא לא טכנית אלא שיווקית, מי יקנה משאבה מוגבלת ??

פורסם

גיא , הכל מתחיל ונגמר בחינוך כולל משאיות ומשאבות בטון . במדינה שבה לימודי אזרחות הכוללים ציות לחוקים הם בדיחה אז הכל נראה כמו משאבת הבטון הזו ,

אני בטוח שבמדינות מתוקנות מפעיל ציוד כזה חייב לעבור הסמכה ובחינות , רק אצלנו נהג עם רשיון מעל 15 טון רשאי להפעיל מפלצת כזו .אבל במחשבה שניה גם אם הם יעברו הסמכה הלימודים יתנדפו תוך כדי עבודה בשטח , כי כאמור המפעיל יודע הכל הכי טוב בעולם .

קח לדוגמא את המנופים המורכבים על משאיות . התקנות קובעות הסמכה להפעלת מנוף , בפועל רק לאחוז קטן יש אותה וכולם מצפצפים כי הם יודעים שלא יאכפו את התקנה .

בקיצור , מעבר לאכיפה רצחנית הכל תלוי בטיב החינוך .

פורסם

אוהווואא, קצת השתלחתם בכל העולם...

ואתם יודעים כמה דברים, על זה אין ויכוח. אבל:

1. נהגי המשאיות של היום לא "קורעים" את המנועים - אין צורך, יש להם המון כוח בטורים נמוכים, ויש מנגנוני הגנה שלא נותנים למנועים לעלות טורים יותר מדי (בוודאי בגירים רובוטיים ואוטומטיים)
  2. היום כמעט ואין נהג שמפעיל מנוף עצמי ואין לו היתר הפעלה. יותר מדי גופים וגורמים מקפידים על כך
  3. המנועים של מאן לא נוהגים להעיף טלטלים, לפחות לא המנועים שאני הכרתי. זו משאית חדשה לגמרי (היתה, זאת אומרת, עד המנגל), ושווה להתייחס רק לעובדות שאין לנו, מה בדיוק קרה שם.

לגבי האוטובוסים שנשרפים - באמת צריך לשמוע מאגד הסברים, אם כי גם אוטובוסים וולבואים אחרים נוהגים לעלות באש.

(אני אנסה לדלות קצת מידע יותר יסודי עבורינו. לא יודע איך לא עשיתי זאת עד עכשיו)

אני לא כל כך בטוח שבהכרח יש בעיית פינוי חום במנועים אחוריים, מודרניים ככל שיהיו.

מה שכן, אני לגמרי מסכים שיש לקנוס באבי אביהם את מפעילי האוטובוסים שחוזרים ונשרפים, לפני שיישרף אוטובוס על נוסעיו.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
אוהווואא, קצת השתלחתם בכל העולם...

ומה שכן, אני לגמרי מסכים שיש לקנוס באבי אביהם את מפעילי האוטובוסים שחוזרים ונשרפים, לפני שיישרף אוטובוס על נוסעיו.

דב,

מאד מעניין לדעת למה דווקא האוטובוסים של וולבו עולים באש, אם "אגד" לא משתלטת על השריפות אז בבקשה שיורידו את הדגם מהכביש.

שווה לבדוק גם את יצרני המרכבים, לא בטוח שהבעיה היא בשלדה, זאת אומר במה שמגיע לארץ- שלדה-מנוע-גיר.

בחיל האוויר כשיש תאונה עם מטוס מסוים משביתים טייסת שלימה גם כשברור לנו (הטייסים לא יודו בזה) שמדובר בטעות אנוש.

גם כיום לא בכל המשאיות יש גיר רובוטי שמונע משיכת הילוכים, כתבתי בעבר ויעקב חידד את הנושא, המנועים כיום חזקים, אולי חזקים מדי יחסית לנפח ורגישים לסל"ד יתר.

כמו שציינתי קודם, יש סיפורים על נהגים שפורצים (לא לבד האקר מחשבי מנוע זה גם מקצוע) את מחשבי הרכב כדי לקבל אקסטרה מהירות מעבר להגבלה אלקטרונית של 90 קמ"ש. מאחר ובחלק מהמקרים הגבלת המהירות היא בעצם הגבלת סל"ד אז מי שפורץ מבטל בעצם את מגבלת הסל"ד ומכאן עד טלטל שעובר דרך בלוק הדרך קצרה.

חלק מהחברות קונות משאית עד תום תקופת האחריות, וקורעים לה את הצורה בידיעה שיש מי שיתקן בחינם.

פורסם
גיא , הכל מתחיל ונגמר בחינוך כולל משאיות ומשאבות בטון . במדינה שבה לימודי אזרחות הכוללים ציות לחוקים הם בדיחה אז הכל נראה כמו משאבת הבטון הזו , .

יעקב, משהו מהצבא: הכלל הכי חשוב בפיקוד ושליטה זה בקרה ומעקב, עכשיו לך תעשה ביקורת שוטפת על כל המנופאים ומפעילי משאבות הבטון, תראה מי פותח מייצבים לפי הספר ומי עובד קרוב מדי לקווי חשמל שגם זה אסור.

תהיה בטוח שאם יורידו מהכביש מפעיל+משאית על העברות האלו אז הרשלנות תרד. יחד עם זה צריך להבין שקשה מאד להפעיל משאבה ברחוב צר, תמיד יהיו שם קוי חשמל ואין מקום לפתוח מייצבים. המפעיל מעלה את ה"בום" למצב נר (אופקי) ומקווה לטוב.

זה עדיין לא אומר שהחיפוף הוא חוקי. אפשר לנתק את זרם החשמל ולחסום את הרחוב.

דב, אם יש כל כך הרבה גופים שאחראים על פיקוח מפעילי מנוף אז איפה הם? רק הבוקר ראיתי מנופאי שמעלה שקי חול לקומה גבוהה ליד קוי חשמל, המייצבים פתוחים בצד אחד מקסימום ו-8 ס"מ בצד שמאל כדי לא לחסום תנועה. יש טכנולוגיה שיכולה לאכוף, אבל מישהו צריך לתת לה תוקף. לגבי אוטובוסים, אנחנו באמת לא צריכים אוטובוס צוערים מס' 2 רק בגלל שהאש התחילה מבפנים ולא באה מהיער..

פורסם

גיא , ברגע שיהיה חינוך נורמלי לא יצטרכו כל כך הרבה גופי בקרה ופיקוח . הציבור מעצם חינוכו יפנים את שמירת החוק והתקנות .

אנחנו כבר דור אבוד , אבל לגבי הדורות הבאים עדיין לא מאוחר לפתוח במהפכה חינוכית אמיתית .

פורסם
גיא , ברגע שיהיה חינוך נורמלי לא יצטרכו כל כך הרבה גופי בקרה ופיקוח . הציבור מעצם חינוכו יפנים את שמירת החוק והתקנות ..

יעקב,

חינוך בלי אכיפה לא שווה כלום. למה שקבלן משאבת בטון או שיפוצניק ישלם לחברת חשמל על ניתוק זרם, ולשוטרים בשכר על חסימת רחוב? זה עולה כסף. גם אם זו חברת בנייה ציבורית והמנהלים הביאו תוארים מחו"ל, זה לא יעזור.

שום דבר לא אבוד, אני בכלל לא בטוח שהדור שלא יודע כלום חוץ מאייפון והאח הגדול יכול בכלל לעשות משהו שדורש עבודה פיזית ומחשבה בונה. אבל השלטת בקרה נכונה וחכמה תמנע קומבינות ושיטת החומוס-צ'יפס-סלט. זאת אומרת לדחוס כמה מרכיבים שלא קשורים אחד לשני בכח לפיתה מפונצ'רת ולגרום לכולם לרצות לאכול את זה.

חינוך זה חשוב, אבל בעיות מתקנים עם אכיפה כי הסברה לא עוזרת..

פורסם

את הקומנדקר הזה ראיתי בקיבוץ הר עמשא,אחד מהתושבים במקרה מכר ותיק שלי הולך לשפצר אותו

004.JPG

003.JPG

005.JPG

חולה הגה,משאיות,אוטובוסים,רכבי שטח,טרקטורים,טרקטורונים,

אופנועים מחוץ לתחום:twisted:

פורסם

@גנאדי:

http://forums.aths.org/InstantForum2010/150338/LTL-Frame-Stretch-for-Real-This-Time?PageIndex=1

3473f7f1-b5ff-4353-ba52-10dd.JPG

הפוך ממה שאתה צריך - היא האריכה את השסי. אין עמדה 1, אין חוק על הורדה מהכביש אחרי שנתיים הכל פשוט...

T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם
ליאור , הקומנדקאר הזה מוכר לי . מה כתוב על הדופן ?

בס"ד

יעקב שבוע טוב.

קודם כל סליחה על האיחור בתשובה.

באמת צר לי, לא התמקדתי במה שכתוב על דופן הקומנדקאר זכור לי שזה אולי משהו באנגלית,מה שאני שמעתי שהוא שכב תקופה אצל כושי רימון(אל תיתפוס אותי במילה).

אני אולי אהיה באזור הר עמשא ביום שני הקרוב ואנסה לברר לך על זה.

חולה הגה,משאיות,אוטובוסים,רכבי שטח,טרקטורים,טרקטורונים,

אופנועים מחוץ לתחום:twisted:

פורסם
את הקומנדקר הזה ראיתי בקיבוץ הר עמשא,

בצבא הייתי חתום על דגם כזה בדיוק, היה לי רשיון ג' שאיפשר נהיגה, צברתי ים ק"מ בערבות צאלים מאד חוויתי!

כמובן שיפרתי איפה שאפשר, שני פנסים מרק"מ כשלהו על הפגוש הקדמי מכוונים לצדדים כדי להרחיב את שדה הראיה בלילה, מאד יעיל בחושך של צאלים, חושך מצרים מודרני. הפנסים כמובן על מעגל נפרד עם מפסק נפרד.

רק"מ מזרחי אחר שעמד כמטרה תרם ידית הילוכים, כופפתי וריתכתי לידית היי-לואו ואז היה מן גיר 2X5, יעל מאד בשטח להכניס-להוציא מ 4X4 ו-הייי לואו.

חוצמזה עוד כמה דיגומים בארגז. רק מה- הנ"נ של שנות השמונים זה פאר הטכנולוגיה של מלחמת הועלם השניה- מנוע בנזין, מתלים פרימטיביים וגולת הכותרת – הגה מסוכן שכאשר הגלגלים הקדמיים נתקלים במכשול בשטח אז גלגל ההגה מסתובב בפתאומיות ויכול על הדרך לתלוש בוהנות / אצבעות או להוציא כתף מהמקום לכן צריך אקסטרא זהירות ולמקם בוהנות ואצבעות מחוץ לגלגל ההגה, הכי לא בטיחותי בעולם.

כבר אז היה לי ברור שה"דבר הזה" צריך מנוע דיזל, גיר אוטומטי, והגה כח רק בתור בהתחלה, אלו אכן הופיעו באביר.

האביר אכן שיפור משמעותי ויישם לקחים של הנ"נ אבל סבל ממערכת בילום בעייתית, היו כמה תאונות בגלל או למרות המערכת בילום. צה"ל ניהל כמה חקירות ואני לא יודע מה ניסגר איתם ומה היו המסקנות.

די מקומם שלוקחים חבילה גדולה ויפה עם מכלולים טובים- מנוע, גיר, שלדה, ובקצת שנשאר לתפור ולתכנן כאן בארץ נופלים בגדול- חשמל, ברקס, לוח מחוונים דלתות.

ואחר כך שואלים למה אין תעשיית רכב בארץ. ותחשבו על זה.

פורסם

בכל זאת בנ.נ. אהבתי שני דברים : את אלה שנהרסו להם הסינכרונים בגיר ואפשר היה להנות מגאז ביניים , ואת הגלגל הרזרבי בצד שאפשר היה להניח עליו יד בנסיעות ארוכות או סתם שבא לך קצת לעשות רוח .

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...